De popfestivals van Nederland

Klappend publiek bij (pop)festival
Klappend publiek bij (pop)festival

Ben je op zoek naar een kimono, strandjurkje of een poncho voor je kinderen? Ga dan snel naar https://www.silentbeach.nl/ en gebruik de kortingscode Reisgraag10 voor 10% korting!

Dat Nederlanders van feesten houden blijkt maar weer uit de vele festivals die er jaarlijks georganiseerd worden. Van Pasen t/m eind augustus staat Nederland in het teken van muziek, drank en gezelligheid. Tijdens deze festivals leveren zowel beginnende artiesten als internationale artiesten hun bijdrage. Voor Lowlands en Pinkpop komen er mensen uit verschillende landen naar Nederland toe om het festival te vieren. Nederland kent meer dan 15 festivals die jaarlijks georganiseerd worden. Mocht je nog niet weten naar welk festival je graag zou willen? Bekijk dan de onderstaande festivals die Reisgraag.nl voor jou op een rijtje heeft gezet!

Heb je weinig kennis van Nederland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Paaspop

Feest mee op het eerste festival van het jaar! Paaspop wordt in het weekend van Pasen georganiseerd en duurt 3 dagen lang. Er komen meer dan 100 binnen- en buitenlandse acts om het weekend tot een groot succes te maken! Het festival wordt gehouden op De Molenheide in Schijndel. Van vrijdag t/m zondag wordt er tot in de late uurtjes gefeest. Na afloop kun je lekker in je tentje op de bijbehorende camping bijkomen.

Bevrijdingsfestivals

Elk jaar worden er op 5 mei door het hele land festivals gehouden ter ere van de bevrijding van ons land. Artiesten als The Opposites, More, PartySquad en Waylon zorgen er dit jaar voor dat het dak eraf gaat. In elke provincie wordt er in een grote stad een festival georganiseerd, zodat iedereen dicht bij huis de bevrijdingsdag kan vieren. Deze dag wordt traditiegetrouw afgesloten in Amsterdam door middel van een licht klassiek concert. Vraag gratis een offerte aan

Torenpop

Elk jaar wordt er door de stichting Cultureel Podium De Kelder een fantastisch festival georganiseerd. Artiesten als Go back to the Zoo, Handsome Poets, A polaroid Vieuw en Memphis Maniacs zullen dit jaar hun bijdrage leveren. Ook andere (inter)nationale artiesten en talenten zullen aanwezig zijn. Het feest wordt gehouden op het Eemplein in Amsersfoort. Het is helemaal gratis, dus kom langs op 10 en 11 juni!

Pinkpop

Ga helemaal uit je dak tijdens het Pinksterweekend op het oudste en meest bekende popfestival van Nederland, Pinkpop! Jaarlijks komen er 90.000 bezoekers naar Megaland in Landgraaf om dit feestje mee te maken. Artiesten als Coldplay, Kings of Leon, Foo Fighters, Thirty seconds to mars en The script zullen ervoor zorgen dat het een groot feest wordt. Koop je kaartje en ga helemaal los in jouw Pinksterweekend!

Concert at sea

2 dagen lang genieten van een heerlijk feestje in het zuidwesten van het land? Dat kan in zeeland. Hier wordt op 17 en 18 juni het Concert at sea gehouden. Echte Nederlandse artiesten zoals BlØf, Anouk, Racoon en De Dijk zullen hun bijdrage leveren. Jaarlijks komen er meer dan 80.000 man op het festival af, dus een feestje zal het zeker worden!

Awakenings

Als je van een lekker dancefeestje houdt is Awakenings echt iets voor jou. Artiesten als Laurent Garnier, Dave Clark, Luciano en Len Faki zullen ervoor zorgen dat jij de hele dag kunt genieten van de beste dancebeats. Het festival vindt plaats in het recreatiegebied Spaarnwoude in Halfweg. Het begint om 11.00 's ochtends en duurt tot 23.00. Maar liefst 12 uur danceplezier voor iedere feestganger op de Wethouder van Essenweg in Noord-Holland! Mocht je nog niet genoeg gefeest hebben? Van 22.00 tot 05.30 is er een afterparty in Paradiso in Amsterdam!

Parkpop

Het grootste popfestival van Nederland wordt jaarlijks door meer dan 250.000 mensen gevierd in de gezellige stad Den Haag! Tijdens het festival zullen artiesten als Jamie Cullum, Di-rect, Tim Knol, Graffiti 6 en la Pegatina optreden. En dat allemaal voor helemaal niets, want je hoeft geen entree te betalen. Kom op 26 juni naar het Zuiderpark in Den Haag en geniet vanaf 13.00 van dit geweldige festival.

Dijkpop

In Den Haag zijn nog veel meer festivals te bekennen, zoals ook Dijkpop! Dit jaar wordt dit geweldige festival al voor de 28e keer georganiseerd. Artiesten als Beth Hart, Go Back To The Zoo, Tim Knol, Moss en Baskerville zullen zorgen voor een zeer goed sfeertje. Kom op 9 juli naar Den Haag en feest mee op dit festival!

Bospop

Een gezellig pop-rockfestival waar verschillende artiesten op zullen treden die al een aardige tijd geleden bekend zijn geworden. Dit muziekspektakel trekt niet alleen nationale, maar ook internationale bands aan. Kom op 8, 9 en 10 juli naar Weert om een heel weekend te feesten op de muziek van Dream Theater, Joe Cocker, Roxette, Thin Lizzy en Anouk!

Zwarte Cross Festival

Een heel weekend lang genieten van motorcross, stunts en muziek? Dat kan allemaal bij de Zwarte Cross! Elk jaar komen meer dan 150.000 mensen naar het festival toe om een weekend lang te feesten. Artiesten als Blondie, Jovink en de Voederbietels, Miss Montreal, Normaal en Rowwen Hèze zullen er een groot feest van maken. De Zwarte Cross is uitgegroeid tot het grootste motorcrossevenement van West-Europa. Kom op 15,16 en 17 juli naar Lichtenvoorde en maak dit festival mee!

Geuzenpop

2 dagen lang los gaan op de vetste rockmuziek is mogelijk bij het Geuzenpop festival in Overijssel! Dit jaar wordt de 7e editie van het festival georganiseerd en het wordt een groot spectakel! Met live muziek, workshops, muzieklezingen en markten is dit het ultieme festival voor de rockliefhebber. Kom van 5 tot 7 augustus naar Geuzenpop in Eschede en doe gezellig mee!

Dance Valley

Een dag weer helemaal kind zijn. Dat kan op Dance valley! Het terrein wordt geheel omgetoverd tot een fantasievol amusementspark voor volwassenen. Een dag die iedereen op zijn eigen manier kan vieren. Helemaal los gaan op de dancevloer op de house, techno en hardstyle muziek of heerlijk in de vallei genieten van de muziek om je heen. Kortom, kom op 6 augustus naar Spaarnwoude en geniet mee!

Huntenpop

Wie niet graag naar een groot festival wilt, moet naar Huntenpop komen. Dit is een festival gebaseerd op het grote Lowlands, maar dan een stuk kleiner. Samen met jou gaan nog 20.000 andere helemaal los op de muziek van Within Temptation, Anouk, De Staat en Guild of Stags. Het is een tweedaags festival wat gevierd wordt in Ulft. Het festival wordt geopend met Optimaal FM Tribute Night. Op zaterdag gaan het dak eraf! Kom op 12 en 13 augustus meefeesten op deze heerlijke muziek.

Waterpop

In hetzelfde weekend wordt het Hofpark omgetoverd tot een waar festivalterrein! Waterpop beleeft alweer haar 34e editie waar nog steeds vele mensen op af komen. Een aantal maanden van te voren kunnen Zuid-Hollandse bands mee doen aan 'Waterproof'. Hier doen zij mee aan een talentenjacht. Degene die wint, is de openingsact van Waterpop.

Lowlands

Een weekend later, 19, 20 en 21 mei, wordt Lowlands georganiseerd. Met verschillende muziek- en cultuurstijlen is dit een zeer geliefd popfestival, wat vrijwel geljk uitverkocht is. Artiesten als Artic Monkeys, De Jeugd van Tegenwoordig, Mark Ronson en Fleet Foxes zorgen voor een heerlijk feestje! Kom deze 3 dagen naar het evenemententerrein van Walibi World in Flevoland en laat je verassen door dit ultieme festival!

Xnoizz Flevo Festival

Tegelijk met Lowland wordt Xnoizz Flevo Festival gevierd. Dit is het grootste Christelijke muziekfestival van Nederland, waar diverse artiesten als Handsome Poets, The Spirit That Guides Us, Starfield, Red en Underoath optreden. Naast de vele muziek zijn er ook workshops, studies en allerlei andere acitiviteiten beschikbaar. Kom op 18, 19, 20 en 21 augustus naar Apeldoorn en
feest mee!

Appelpop

Feest mee op de muziek van de Golden Earring en Triggerfinger tijdens het Appelpop festival. Dit festival wordt jaarlijks in het tweede weekend van september gehouden. Kom deze data naar de Tielse Waalkade en feest, net zoals de andere 20.000 festivalgangers, mee. Meer dan 26 bands zullen naar Tiel komen om hun bijdrage te leveren!

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

0,0

Gerelateerde artikelen