Ontdek Arnhem in 48 uur

Stadsbeeld van Arnhem met Eusebius kerk
Stadsbeeld van Arnhem met Eusebius kerk

Arnhem is een prachtige stad gelegen in de provincie Gelderland. De stad kent een rijke historie en is vooral bekend van ‘operation market garden’ tijdens de Tweede Wereldoorlog. Tegenwoordig is het een redelijk moderne stad, waar je als toerist prima kunt vertoeven. Er kan uitstekend gewinkeld worden en er zijn veel bezienswaardigheden en/of evenementen te bezoeken. Het openbaar vervoer is prima geregeld in de stad. Eigenlijk is er in Arnhem zoveel te doen en te bekijken dat je aan één dag niet genoeg hebt. Daarom is het een aanrader om minstens 48 uur uit te trekken om Arnhem en zijn omgeving te ontdekken.

Heb je weinig kennis van Nederland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Overnachten

Er zijn verschillende overnachtingsmogelijkheden in Arnhem. Zo kun je bijvoorbeeld overnachten in een hotel, Bed & Breakfast, bungalow, appartement, particuliere vakantiewoning, groepsaccommodatie of op de camping. Verstandig is wel om van te voren te reserveren. Enkele mogelijkheden zijn Hotel Haarhuis tegenover het station, Pensioen Warnsborn, Bed & Breakfast De Tuinkamer, NH Rijnhotel, Bed & Breakfast Drijfpaleis, Stayokay Arnhem en Bed & Breakfast Jansbeek.

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer in Arnhem is behoorlijk uitgebreid. Arnhem beschikt over een spoorlijn en wel 4 treinstations, namelijk de stations Arnhem, Arnhem Zuid, Arnhem Velperpoort en Arnhem Presikhaaf. En voor de toekomst is er nog de planning de stations aan te vullen met de stations Arnhem Business Park en Arnhem Pley. Het centraal station van Arnhem is het belangrijkste knooppunt op het gebied van openbaar vervoer in de stad. Vanaf het station kun je lopend naar het centrum. Bij het centraal station bevindt zich tevens het busstation vanaf waar diverse bussen vertrekken naar verschillende wijken en plaatsen in de stad en de omgeving van Arnhem.

Behalve de gewonen bussen rijden er in Arnhem trolleybussen. Arnhem is de enige stad in Nederland met een netwerk van trolleybussen. Dit netwerk is tevens het grootste trolleybusnet van West-Europa. Alleen om een rit in een trolleybus te ervaren is al een reden om een bezoek aan Arnhem te brengen! Vraag gratis een offerte aan

Bezienswaardigheden

Arnhem is een bruisende stad en heeft de beschikking over veel bezienswaardigheden. In het centrum van de stad bevindt zich de

Eusebiuskerk. De kerk is 93 meter hoog en gebouwd in de 15e en 16e eeuw. Na de Tweede Wereldoorlog is de Eusebiuskerk herbouwd, en vandaag de dag is dit gebouw een rijksmonument. Tegen betaling kan de kerk bezocht worden. Door middel van een lift kun je naar een zaal op 73 meter hoogte, vanaf waar je een schitterend uitzicht hebt over heel Arnhem.

Een ander bouwwerk wat Arnhem siert is de John Frostbrug. Deze brug heeft de naam te danken aan luitenant-kolonel John Dutton Frost van de Eerste Britse Luchtlandingsbrigade. Deze brigade heeft tijdens ‘de Slag om Arnhem’ de brug bereikt, maar wist de Duitsers niet te veroveren. Langs de brug staan nog een aantal bunkers, waar nog steeds de kogelgaten uit de Tweede Wereldoorlog in zitten. Tevens staat er bij deze brug een herdenkingsmonument.

Behalve deze bouwwerken zijn er ook veel musea in Arnhem te vinden. Zo kun je in Arnhem onder andere een bezoekje brengen aan het Arnhems Oorlogsmuseum 40-45, het Nederlands Watermuseum of het Nederlands Wijnmuseum. Maar een topper onder de musea in Arnhem is toch wel het Nederlands Openluchtmuseum. In dit museum wordt een beeld gegeven over het leven in Nederland gedurende de laatste eeuwen. Het museum beschikt over veel prachtige oude gebouwen, die meestal nog origineel zijn. De gebouwen, waaronder verschillende soorten boerderijen, molens, een Zeeuwse kerk en een stoomzuivelfabriek, zijn afkomstig vanuit heel Nederland. Medewerkers van het museum fungeren in klederdracht als originele bewoners van de diverse gebouwen. Ook worden er veel voorwerpen en ambachten in het museum tentoongesteld. In de weekenden worden er ook vaak bijzondere activiteiten georganiseerd, zoals het oogsten van rogge, ploegen met paarden, een ouderwetse kermis of een draaiorgeldag. Dit museum geeft een prachtig en levendig beeld van de geschiedenis van Nederland en mag absoluut niet ontbreken tijdens een bezoek aan Arnhem.

In de buurt van het openluchtmuseum bevindt zich Burgers’ Zoo. Deze dierentuin behoort tot de drukst bezochte attracties van Nederland. Burgers’ Zoo bestaat uit verschillende grootschalige leefgebieden. Hier komen planten en dieren samen en kunnen zich bepaalde ecologische processen afspelen. Dit alles geeft een prachtig beeld van hoe de planten en dieren in hun natuurlijke situatie leven. In de dierentuin bevinden zich momenteel de volgende leefgebieden: Burgers’ Safari (Afrikaanse Savanne), Burgers’ Bush (Tropisch Regenwoud), Burgers’ Mangrove (Mangrovebos), Burgers’ Dessert (Woestijn), Burgers’ Ocean (Oceaan) en Burgers’ Rimba (Maleisisch Tropisch Regenwoud).

Verder heeft Arnhem nog veel en veel meer om te ontdekken. Zo zijn er voldoende cafés en restaurants voor een heerlijk hapje en drankje. Daarnaast zijn er nog een aantal parken waar je heerlijk van de natuur kunt genieten.

Winkelen

Behalve allerlei dingen bekijken en bewonderen is Arnhem ook een prima stad om te winkelen. Een aantal jaren geleden is het centrum van Arnhem zelfs uitgeroepen tot beste binnenstad van Nederland. Op het gebied van winkelstad van Nederland komt Arnhem op de 7e plaats. Het winkelaanbod varieert van kleine speciaalzaken tot grote warenhuizen, zoals De Bijenkorf en de V&D. Naast de binnenstad zijn er in Arnhem ook nog een aantal grote winkelcentra, die veelal overdekt zijn. Zo is er in Arnhem-Zuid het winkelcentrum Kronenburg en in Arnhem-Noord winkelcentrum Presikhaaf. Daarnaast is et bijna iedere dag wel een markt te vinden in de stad.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen