Zomer in Deventer

Binnenstad Deventer in het avondlicht
Binnenstad Deventer in het avondlicht

In het oosten van het land ligt de (onterecht) minder bekende stad Deventer. Vooral in de zomer is het een aanrader om deze stad te bezoeken. Er worden diverse activiteiten georganiseerd zoals de grootste Boekenmarkt van Europa en het internationale straattheaterfestival 'Deventer op Stelten'. De historische binnenstad heeft veel gezellige terrasjes en restaurants waar ook de inwendige mens wordt verwend. Ook in de omgeving is van alles te zien en te beleven, zodat je er zeker een meerdaagse trip van kunt maken.

Heb je weinig kennis van Nederland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Deventer op stelten

Het steltenfestival in Deventer wordt meestal in juli gehouden en is een meerdaags festijn. De afgelopen editie ontving maar liefst 130.000 bezoekers en werd daarmee een groot succes. De activiteiten zijn verdeeld over de gehele historische binnenstad, van het Worpplantsoen tot aan het Havenkwartier. In 3 dagen worden er ongeveer 140 voorstellingen gegeven, het is dus noodzakelijk om van tevoren te plannen waar je naartoe gaat. Bijzondere locaties zoals de achtergevel van de schouwburg staan garant voor hoogstaande acts waarvoor veel belangstelling is. Ook in de Bergkerk en de schouwburg dien je op tijd te zijn als je nog een plekje wilt bemachtigen.

Boekenmarkt

Met meer dan 875 boekenkramen is deze boekenmarkt de grootste in Europa. De totale lengte van de markt is 6 km en het aanbod varieert van strips tot literatuur, van poëzie tot kinderboeken en van boeken over geschiedenis tot sport. Volgens traditie wordt de boekenmarkt altijd op de eerste zondag van augustus gehouden. Naast dat je er boeken kunt kopen zijn er ook muziekoptredens, kunst- en speciale exposities. De avond voor de Boekenmarkt vindt jaarlijks rondom Theater Bouwkunde het poëziefestival 'Het Tuinfeest' plaats. De Boekenmarkt in Deventer is ieder jaar een groot succes en trekt ruim 120.000 bezoekers. Vraag gratis een offerte aan

Salland

Deventer is gelegen in vakantiegebied Salland, een uniek gebied tussen rivier de IJssel en Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. In dit gebied kun je statige landhuizen, monumentale boerderijen en romantische kastelen bewonderen. Maar ook genieten van de natuur en een verscheidenheid aan landschappen ontdekken. Er zijn verschillende fiets- en wandelroutes die je langs al het moois leiden. Wil je meerdere dagen in Salland verblijven dan zijn er genoeg overnachtingsmogelijkheden zoals een knus vakantiehuisje, verbouwde boerderijkamer, sjieke hotelkamer of een 5*-familiecamping.

Wist je dat?

– Deventer begin 2011 winnaar is geworden van de Entente Florale 2010 en zichzelf het hele jaar 'Groenste Stad van Nederland' mag noemen?
– Er in de zomer iedere donderdag een georganiseerde fietstocht door het Gilde-gebied gepland staat? Start om 10.00 uur is bij De Waag.
– Deventer bekend staat om haar koek en daarom ook de naam 'Koekstad' draagt? De Deventer Koek wordt al sinds 1593 gebakken.
– De voetbalclub Go Ahead Eagles uit Deventer komt? Zij voetballen in het Adelaarshorst.
– Deventer één van de vijf oudste steden van Nederland is? De plaats bestond al in de 9e eeuw en in de 11e eeuw kreeg het stadsrechten.
– In Deventer het oudste stenen huis, het oudste wandelpark en de oudste wetenschappelijke bibliotheek (Stadsarchief en Athenaeumbibliotheek) van Nederland staan?

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen