De onderwaterwereld van Burgers’ Ocean

Vis in aquarium Burgers Ocean
Vis in aquarium Burgers Ocean

Burgers’ Ocean is een van de schitterende ecodisplays in dierentuin Burgers’ Zoo, waarin de zo natuurlijk mogelijke presentatie van dieren centraal staat. Door een leefgebied grootschalig na te bouwen, kunnen daar dieren en planten samen worden ondergebracht. Dat zorgt ervoor dat zo’n ecodisplay een uniek en heel natuurlijk beeld van bepaalde ecosystemen geeft.

Heb je weinig kennis van Nederland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Burgers’ Ocean

Er stroomt maar liefst acht miljoen water door één van de realistisch opgezette werelden van de Arnhemse dierentuin. Tijdens een bezoek aan Burgers' Ocean beleef je het avontuur van een duiker. Je komt door een donkere, rotsachtige gang eerst uit bij een strandje met wit zand, waar je uitkijkt over een lagune met helderblauw water. In een denkbeeldig duikpak daal je langzaam af van het tropisch strand naar de diepe duisternis van de open oceaan.

Het tropisch koraalrif

Dan ga je letterlijk bergafwaarts de lagune in en kom je in de wereld onder het wateroppervlak waar je kennis maakt met vele grote en kleine rifbewoners. Je komt bij een reusachtig koraalrif waar kleurige zeesterren, wuivende zeeanemonen en honderden prachtig getinte vissen je van harte welkom heten. Terwijl ze druk heen en weer zwemmen, weerspiegelt hun huid alle kleuren van de regenboog. Het ruisen van de branding is intussen overgegaan in het eentonige geruis van de ademhaling van een duiker. Een indrukwekkend, levend rif zorgt voor steeds weer nieuwe ontdekkingen. Vraag gratis een offerte aan

Dag is nacht

In sommige waterbassins die je onderweg tegen komt, zijn dag en nacht omgekeerd en kun je dieren bekijken die ’s nachts actief worden, zoals zee-egels, koraalpoliepen en krabben. De leefplek van de lantaarnvissen is zo donker dat je er bijna aan voorbij zou lopen. Maar als je even wacht, doemen er plotseling steeds kort groen lichtjes in de duisternis op die afkomstig zijn van het lichtorgaan dat de vissen, net als glimwormen en vuurvliegjes, onder het oog hebben.

Het ‘zwarte gat’

En dan iets verderop sta je ineens aan de rand van het rif en kijk je in de duistere diepte van de grenzeloze open oceaan. Uit geheimzinnige verten van dit ‘zwarte gat’ duiken ineens haaien of een gitaarrog even snel op, waarna ze weer verdwijnen in de zwarte diepte. En even verderop zijn nog de koraalduivels, de bewoners van de duistere diepten, te bewonderen. Uiteindelijk komt de virtuele duik ten einde bij een rotskust waar je de oceaan weer verlaat door een tunnel, terwijl aan alle kanten vissen om je heen zwemmen. De pijlstaartroggen en adelaarsroggen die er leven, besluiten hier een onvergetelijk avontuur.

Andere ecodisplays

Als je de onderwaterwereld in Burgers’ Ocean hebt verkend, neem dan ook eens een kijkje in één van de andere ecodisplays die Burgers’ Zoo rijk is. Zo kun je in Burgers’ Bush als een echte ontdekkingsreiziger de kleurrijke wereld van het tropische regenwoud ontdekken. En als je een bezoek brengt aan Burgers’ Desert kom je tot de ontdekking hoe het er in de woestijnwereld aan toe gaat. Overdag is het bloedheet in de woestijn, dus ook hier leven veel dieren die overdag in de koele schaduw uitrusten en pas ’s nachts actief worden, zoals de kangoeroerat, de kitvos en de rode diamantratelslang.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen