Weekendje Groningen

Grachten met boot in Groningen
Grachten met boot in Groningen

De provincie Groningen, met de gelijknamige hoofdstad, is een populaire bestemming voor een dagje uit of een weekendje weg. En niet onterecht; er is veel te beleven in het noorden van Nederland. Zo kun je er goed fietsen maar ook voor een dagje cultuur snuiven ben je er aan het juiste adres. Kom je alleen maar om te winkelen en op het terras te zitten, dan is de stad Groningen een perfecte keus! De dag afsluiten met een heerlijk diner wordt een lastige opgave, er is namelijk ontzettend veel keuze aan uitstekende restaurants.

Heb je weinig kennis van Nederland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Regio's

De provincie is verdeeld in 6 regio's: de stad Groningen, Oldambt, Lauwersland, Westerkwartier, Veenkoloniën en Westerwolde. Iedere regio heeft haar eigen bijzonderheden, Oldambt was bijvoorbeeld de graanschuur van Nederland en kent een rijke historie. In Lauwersland vind je een van de meest ongerepte natuurgebieden van Nederland en in Veenkoloniën kun je de traditionele turfvaartroute varen.

De stad Groningen

De meeste toeristen brengen sowieso een bezoek aan de hoofdstad van de provincie, Groningen. Dit is een bruisende studentenstad waar je kunt winkelen, een bezoek kunt brengen aan het Groninger Museum, met een rondvaartboot de stad kunt ontdekken en goed kunt eten in een van de vele restaurants. Meest bekende bezienswaardigheid is de Martinitoren, die je kunt beklimmen voor een prachtig uitzicht over de stad. Vraag gratis een offerte aan

Actief weekendje weg

Omdat de afstanden niet groot zijn in Groningen kun je veel op de fiets doen. De VVV heeft een aantal leuke fietsroutes uitgezet en zo kom je op plekken waar je met de auto niet mag komen. De stad Groningen is zelfs een keer uitgeroepen tot 'Fietsstad van Nederland'. Naast fietsen leent de provincie zich ook uitstekend voor mooie wandeltochten, paardrijtochten en een dagje golfen. Wil je provincie vanaf het water ontdekken dan kun je een sloep huren of met een kano gaan varen en vanuit de lucht kun je de provincie ontdekken vanuit een luchtballon.

Nog meer redenen om een weekendje naar Groningen te gaan

Ben je door bovenstaande nog niet overtuigd? Dan geven wij je nog drie redenen voor een bezoek aan Groningen.
- Het plaatsje Pieterburen ligt in het noorden van de provincie aan de Waddenzee. De plaats is vooral bekende vanwege de zeehondencrèche waar Lenie 't Hart zieke zeehonden opvangt en verzorgt. Maar Pieterburen is ook de start van het Pieterpad, de langste aaneengesloten wandelroute van Nederland (480 km) en Pieterburen is het centrum voor de wadloper.
- Bourtange ligt in het oosten van Groningen, aan de grens met Duitsland en is gebaseerd op tekeningen van de vesting van 1742. Daardoor is het net een groot openluchtmuseum met oude wallen, grachten en kanonnen.
- Er zijn veel oude Groningse kerken opengesteld voor publiek, vaak kun je de sleutel bij de buren ophalen. De meeste kerken zijn gebouwd in (laat)romaanse of gotische stijl. In veel kerken worden regelmatig verschillende evenementen georganiseerd, van concerten tot kunstexposities.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen