Zoutelande, de Zeeuwse Rivièra

Duinen Zoutelande, Nederland
Duinen Zoutelande, Nederland

Op het eiland Walcheren in Zeeland is het mooie plaatsje Zoutelande gelegen. Zoutelande is een echte badplaats, en heeft een langgerekt strand. Samen met de stranden van Dishoek en Westkapelle heeft het de bijnaam de 'Zeeuwse Rivièra', vernoemd naar de bekende Franse zuid-kust. De stranden worden zo genoemd, omdat het de enige stranden in Nederland zijn die op het zuiden gelegen zijn. De zon in Zoutelande schijnt er vaker en langer dan in andere delen van Nederland.

Heb je weinig kennis van Nederland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Overnachten

In en rondom het plaatsje Zoutelande zijn veel accommodaties om te overnachten. Er zijn veel campings, waarvan sommige echt heel dicht bij het strand. Ook zijn er voldoende hotels en huisjes die te huur zijn. Iets buiten het dorp zit tevens een vakantiepark met veel leuke huisjes. In de zomer is Zoutelande een erg populaire plaats, en de accommodaties zijn dan ook veelal volgeboekt.

Zoutelande

Het dorpje Zoutelande is gelegen in de gemeente Veere. De grote steden Middelburg en Vlissingen liggen op ongeveer 10 kilometer afstand. Beide steden zijn goed te bereiken door een grote weg en er loopt een busverbinding, maar er zijn ook verschillende alternatieve fietsroutes om er te komen. Het is zelfs mogelijk om door de duinen naar Vlissingen te fietsen of te lopen vanaf Zoutelande.

Het centrum van het dorp Zoutelande is één en al gezelligheid. Er zijn veel leuke terrasjes waar je heerlijk kunt genieten van een hapje en een drankje. De meeste van deze terrassen bevinden zich aan de Langstraat, die als een rode draad door het dorp loopt. De meeste winkels van het dorp zijn ook aan deze straat gevestigd. In de zomerperiode is er iedere week op dinsdag een grote weekmarkt. Erg gezellig om overheen te lopen. Er kan van alles gekocht worden. Enkele aanraders zijn de poffertjes van de ambachtelijke poffertjeskraam of een visje van de visboer! Vraag gratis een offerte aan

Evenementen

Ook zijn er in de zomermaanden diverse evenementen in Zoutelande. Bijna elke dag is er wel iets te doen. Zo zijn er in het centrum de jaarlijkse beach-voetvolley wedstrijden en het touwtrekken voor heren en dames. Ook wordt er ieder jaar het ringrijden gehouden, een echte Zeeuwse traditie. Als toerist kun je hier natuurlijk naar gaan kijken, maar het is ook mogelijk om zelf mee te doen!

Het strand

Het strand van Zoutelande is uniek in Nederland. Het is één van de weinige stranden die gelegen is op het zuiden. Zoals al eerder genoemd is de totale lengte van het strand zo'n 5 kilometer, genoeg plaats voor de badgasten dus. De stranden van Zoutelande beschikken over een Blauwe Vlag. Dit betekent dat het een schoon strand is met veel voorzieningen. Het is zelfs mogelijk om met een rolstoel of kinderwagen op het strand te komen. Ieder jaar wordt er op het strand bij Zoutelande in augustus een heus beach-volleybaltoernooi georganiseerd.

Verder is er bij elk strand ook een strandpaviljoen gevestigd. Hier kun je als strandbezoeker terecht voor de nodige versnaperingen als een drankje of een ijsje. Bij de meeste strandpaviljoens kun je ook terecht om te dineren. Sommige strandpaviljoens organiseren zelf ook evenementen zoals een après-ski party of een beach-volleybaltoernooi.

Bezienswaardigheden

Zoutelande is gelegen in een toeristisch gebied. Behalve het strand zijn er nog genoeg activiteiten om te ondernemen in de omgeving van Zoutelande. In het dorp zelf kun je de waterput, de kerk of de molen bezoeken. Verder is de omgeving van Zoutelande uitermate geschikt om lekker te wandelen of te fietsen. Daarnaast kun je onder andere een bezoekje brengen aan:
* Neeltje Jans, de Deltawerken
* Vlissingen: winkelen, standbeeld Michiel de Ruyter, de haven of het Arsenaal, Reptielen Zoo Iguana of de nachtmarkt
* Middelburg: winkelen, de toren de Lange Jan, de nachtmarkt, miniatuur Walcheren of Voetbal Experience
* Oorlogsmuseum Westkapelle
* Weekmarkten in Westkapelle of Domburg
* Het mooie plaatsje Veere
* België

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen