Langste non-stop vlucht voor Emirates

Geschreven op 3 maart 2016 door Lan

Langste non-stop vlucht met Emirates
Langste non-stop vlucht met Emirates
Luchtvaartmaatschappij Emirates heeft haar langste non-stop verbinding gelanceerd. Vanaf nu worden er dagelijks vijf rechtstreekse vluchten uitgevoerd van Dubai naar Auckland. Reizigers vliegen met een gemiddelde vluchttijd van minder dan 16 uur van Dubai naar Nieuw-Zeeland. De reistijd voor de tegenovergestelde richting bedraagt 17 uur en 15 minuten. Beide reistijden worden hiermee met bijna drie uur verminderd. Met een afstand van ruim 14.200 kilometer is dit de langste vlucht ooit in zowel afstand als tijd.

Voordelen

Naast de snellere connectie tussen deze twee bestemmingen brengt de nieuwe service van Emirates nog veel meer andere voordelen met zich mee. Zo is Emirates in staat om dagelijks meer dan 2.000 passagiers te vervoeren van en naar Nieuw-Zeeland. Deze route kan een stimulerende werking hebben op het inkomende toeristenverkeer naar Nieuw-Zeeland en daarmee ook de economische inkomsten van het land. Met de komst van deze rechtstreekse vluchten hebben reizigers ook geen Australisch overstap-visa meer nodig. Voor de Nieuw-Zeelanders is dit een manier om sneller naar het Midden-Oosten en Europa te reizen.

De vlucht

Hoewel de eerste vlucht werd uitgevoerd met een dubbeldekker A380 zal de rest van de vluchten uitgevoerd worden met een Boeing 777- 200LR. Dit vliegtuig is gebouwd voor lange vluchten. Deze Boeing heeft plaats voor 266 passagiers en heeft drie verschillende klassen: de First Class suites, Business Class met lie-flat stoelen en Economy Class met comfortabele stoelen. De toegestane hoeveelheid bagage is 30 kg voor Economy Class, 40 kg voor Business Class en 50 kg voor First Class. Passagiers die met deze vluchten meegaan hoeven zich met de ruim 2.000 entertainmentkanalen niet te vervelen. Ook worden er aan boord maaltijden geserveerd.

Nieuws