Eerste Etihad A380 naar New York

Geschreven op 25 november 2015 door Mans

Een Airbus A330 van Etihad
Een Airbus A330 van Etihad
Etihad Airways, de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten, heeft New York City toegevoegd aan haar A380 netwerk. De Airbus A380 vervangt een van de Boeing's 777-300R waarmee tweemaal per dag een heen en weer wordt gevlogen.

De Airbus A380

De Airbus A380 van Etihad staat te boek als een vliegtuig met een klasse en luxe van grote hoogte. Binnen het vliegtuig zijn er naast 415 economy class stoelen en 70 business class stoelen een aantal zeer luxe eerste klasse suites. Als kers op de taart kent de Airbus het zogenaamde 'The Residence by Etihad'. Voor 32.000 dollar heb je een enkeltje in 'the Residence' van Abu Dhabi naar New York. Dit kost een hoop maar dan vlieg je wel in een driekamersuite met eigen slaap- en badkamer.

De slaapkamer in 'The Residence'
De slaapkamer in 'The Residence'

Etihad Airways

“Met de introductie van onze A380 service op JFK international airport hebben wij een belangrijke mijlpaal bereikt. We reageren op de toenemende vraag van onze gasten die tussen de twee steden reizen. De nieuwe bestemming is een mooie representatie van de significante groei die wij, in de twaalf jaar dat we bestaan, hebben doorgemaakt.” aldus James Hogan, directeur van Etihad Airways. De luchtvaartmaatschappij is opgericht in 2003 met als doel een wereldwijde speler te worden door alle conventies over gastvrijheid te verbeteren en verfijnen. Sinds de oprichting is de maatschappij al vijf keer uitgeroepen tot 'beste luchtvaartmaatschappij ter wereld'. De A380 is het nieuwste vliegtuig en biedt de meeste luxe aan haar passagiers.“De revolutionaire producten aan boord van de A380 geven een nieuwe definitie aan commerciële luchtvaart en wij zijn trots deze aan te bieden aan onze gasten, reizend van Abu Dhabi naar New York en terug.”

New York City

De Airbus zal dagelijks om 3:20 uur vertrekken in Abu Dhabi en landen in New York om 9:10 uur. Daar zal het vliegtuig ruim vijf uur lang stilstaan om dan die middag om tien voor half drie weer terug naar de VAE te vliegen, waar het om 0:15 uur aan de grond komt. New York is de derde stad die wordt toegevoegd aan het A380 programma, na Londen en Sydney. In mei en juni komend jaar staan ook respectievelijk Mombai en Melbourne op de planning.

Nieuws