Nieuw bij Garuda Indonesia: gerechten van een sterrenchef

Geschreven op 11 maart 2016 door Felice

Het diner van sterrenchef Felix Budisetiawan
Het diner van sterrenchef Felix Budisetiawan
Voor de route AmsterdamJakarta is er een nieuw menu bij Garuda Indonesia. Dit menu maakt deel uit van een nieuw programma dat in het teken staat van sterrenchefs. Gerenommeerde chef-koks bereiden in dit programma de lekkerste maaltijden voor de Business Class en de First Class van enkele geselecteerde vluchten van Garuda Indonesia.

Speciaal voor het programma zijn er drie beroemde Indonesische chef-koks geselecteerd: Felix Budisetiawan, Will Meyrick en Gilles Marx. Budisetiawan staat bekend om zijn moderne aanpak waarin hij Indonesische gerechten combineert met een westerse twist. Verder is Meyrick beroemd doordat hij hedendaags Indonesisch eten combineert met het ‘fijne dineren’. Daarnaast dankt Gilles Marx zijn status aan het combineren van Indonesisch eten met Franse invloeden.

Het menu zal bestaan uit zalm carpaccio die gemaakt is met koriander, panna cotta met citroengras en kokos en daarbij wordt ook roze gemberschuim geserveerd. Daarna krijg je een gestoofde runderborst met gegratineerde knolselderij en kleine groente. Het dessert is ‘klappertaart’. Het is bijzonder dat in het menu ook Nederlandse elementen terug te vinden zijn als bruine bonensoep en dus klappertaart. Vanaf 15 april tot en met 15 mei 2016 kun je genieten van het menu van Felix Budisetiawan tijdens een Business Class of First Class vlucht op de route van Amsterdam naar Jakarta.

Nieuws