Reviews over KLM

Pagina 2 van 4 met 319 resultaten

op 13 januari 2020 bestemming: , reisperiode: november 2019

Zeer slechte service van KLM, geen goede klachtafhandeling. Dit is mijn laatste vlucht met KLM. ... Lees meer

  • Algemeen 1
op 6 januari 2020 bestemming: Engeland / Londen, reisperiode: januari 2019

Omdat we ticket niet meer hebben kunnen gebruiken...

Wat een slechte service!
We kopen retourticket Londen Amsterdam en omdat we de heenvlucht Londen Amsterdam niet konden vliegen Ivm ziekte, mogen we de terugvlucht Amsterdam Londen niet meer gebruiken. Dat zijn de regels, aldus KLM, maar de “ hulp die KLM biedt is dat we voor 125 euro het ticket dat we al hebben wel mogen gebruiken? En dat noemen ze hulp.. 125 euro betalen voor een ticket wat je al hebt betaald en exact dezelfde vlucht is...

Citaat KLM:
Uit je eerste bericht hebben wij vernomen dat onze collega's hebben aangegeven dat je je ticket toch nog kunt gebruiken, wanneer je hier EUR125.00 voor betaald. We horen het graag als wij je hier mee kunnen helpen. ... Lees meer

  • Algemeen 1




op 17 december 2019 bestemming: Curaçao, reisperiode: mei 2019

Al vele jaren vliegen wij met KLM naar Curaçao of Aruba en dit tot grote tevredenheid.
Jaaaaren geleden een "uitstapje" gemaakt naar Arke Fly (nu TUI Fly)...maar na die ene keer weer heel snel teruggekeerd naar KLM.
Het enige minpuntje vind ik dat, ondanks er keuze is tussen 2 warme maaltijden, deze ieder jaar hetzelfde zijn. enkele jaren geleden kon je nog kiezen voor een andere maaltijd, (met bijbetaling) maar dit is niet meer mogelijk jammer genoeg. Maar ondanks dat is er voor ons maar 1 vliegmaatschappij en dat is KLM. ... Lees meer

  • Algemeen 9
op 15 december 2019 bestemming: , reisperiode: december 2019

Ondanks dat bij de boeking stond 23kg bagage moest ik 60 euro. Klacht werd niet serieus genomen.

  • Algemeen 3
op 25 november 2019 bestemming: Maleisië / Kuala Lumpur, reisperiode: november 2019

Zeer aardig en professioneel
personeel en zij geven je een vertrouwd gevoel!

  • Algemeen 10
op 13 november 2019 bestemming: Curaçao / Curacao, reisperiode: november 2019

Geachte KLM, hierbij willen wij laten weten dat wij vandaag contact hadden bij de afdeling reserveren met mevrouw Dali.
Mijn man kon wegens fysieke problemen vandaag niet vliegen naar Curaçao,mevrouw Dali heeft ons enorm geholpen en alles ingezet om mijn man om te boeken naar 22 november.
Op die dag vlieg ik met onze andere dochter en twee kleindochters naar Curaçao!
De reden:onze jongste dochter wordt 25 nov 40 en op deze dag trouwt zij in Willemstad.
Zij woont op Curaçao.
Dankzij de enorme inzet van mevrouw Dali kon zij de ticket toch omboeken.
Wat een service van de KLM!.
Wij vliegen al jaren naar Curaçao met de KLM..de service is altijd top!
Een pluim voor mevrouw Dali!!
Hartelijk dank, een blijde familie.
Anja van Buuren en André Verhoeven

  • Algemeen 10
op 6 november 2019 bestemming: Nederland / Amsterdam, reisperiode: oktober 2019

Op 15 Oktober met KL0571, KLM onze nationale trots, van Nairobi naar Amsterdam gevlogen.Kilimanjaro ingestapt, ging vlot. Cabine en toiletten smerig. Tussenlanding Dar Es Salaam, passagiers uit-en instappen. Moesten blijven zitten ivm "schoonmaak" niet echt dus n schoonmaker met stofzuiger op de rug, . Hele cabine en toiletten en opbergruimte in de stoelrug voor je blijven vuil. Geen drankje, water aangeboden n uur verplicht zitten, belachelijk gewoon. Dan verder van Dar es Salaam naar Amsterdam, meer dan n uur wachten, het is al laat, drankje en waardeloos eten, fruit alleen harde stukken, geen toetje, koffie of nog n drankje erbij. Licht uit en zoek het maar uit. Heb maar geen opmerkingen naar cabinepersoneel gemaakt want dat heeft toch geen zin, denken ze weer zo'n oude zeur!! Geen rondje ijs of nog n watertje, drankje later tijdens de vlucht, allemaal zelf in de rear pantry vragen en zoeken. Ik moet echt overdenken om de vlg reizen naar oa Zuid Afrika, Tanzania, China Rusland etc vlg jaar die op de planning staan om met KLM te boeken. DIt was een zeer beroerde ervaring. Het ontbijt, laf broodje, was helemaal niet te pruimen voor de landing. Mijn advies aan KLM ga eens in gesprek met je klanten, daar steek je n boel van op waarmee je je service echt kunt upgraden.

  • Algemeen 4
op 5 november 2019 bestemming: Nederland, reisperiode: oktober 2019

Stewardessen bijzonder / uitzonderlijk vriendelijk, behulpzaam maar plaats/stoel bepaling bijzonder matig zeker als je zoals ik midden tussen 2 mensen waar van 1 +/-150kg weegt en en deels over en onder de armleuning hangt. ruim 10 uur.van Mexico af naar 020. De keuze mogelijkheid om een andere stoel te krijgen was er niet of niet te vinden bij het inchecken en het vliegtuig zat vol. Als ik de keuze had gekregen te upgraden had ik dat daar heel graag gebruik van willen maken

  • Algemeen 6
op 14 oktober 2019 bestemming: Verenigde Staten / Los Angeles, reisperiode: oktober 2019

Tijdens de heenreis naar LAX (Los Angeles) een super vlucht gehad. Erg leuke stewardessen en stewards en we kregen zelfs een korte rondleiding. De 11 vlieguren waren zo voorbij. Tijdens de terugreis naar Amsterdam hadden we een stel voor ons die de stoel naar achteren wilde zetten. Vriendelijk gevraagd of het mogelijk was om hem hoog te laten, aangezien we beide lang zijn en dan vast tegen de stoel voor ons aan zitten. Bij KLM is extra beenruimte bijna onbetaalbaar dus dat laat je dan al snel...

Deze mensen vonden dit prima, echter zodra we opstonden om bijv. naar de toilet te gaan ging de stoelleuning weer omlaag... Nog een keer vriendelijk gevraagd om hem omhoog te zetten en dit werd gedaan. Echter tijdens het eten! werden beide stoelen weer ongevraagd omlaag gezet, zodat ik mijn eten bijna in mijn gezicht had hangen. Toen naar de steward gelopen en probleem aangegeven, gezegd dat ik ook begrijp dat mensen de leuning naar achteren mogen zetten maar dat dit gewoon een beetje pesten is. Vraag het op z'n minst...
Steward reageerde direct dat dit de keuze is van de passagier en hij er niks van ging zeggen, al was het tijdens het eten verboden om hem naar beneden te zetten. Maar ook hier wilde hij nu niks aan doen. Kortom.. 9.5 uur lang opgevouwen gezeten en veel irritaties. Jammer dat je niet eens gehoord wordt.

  • Algemeen 6
op 21 september 2019 bestemming: China / Peking (Beijing), reisperiode: september 2019

Ruimbagage was inbegrepen op de heenvlucht, maar op de terugvlucht niet, moest ik €70 opeens bijbetalen bij het inchecken. Wat is dat voor trieste regeling? Als je op reis gaat wil je je koffer toch ook wel mee terug nemen. Ongelofelijk laag om zo extra geld uit klanten te kloppen.

  • Algemeen 2
op 12 september 2019 bestemming: Aruba / Oranjestad, reisperiode: augustus 2019

Vond dat we erg weinig te drinken kregen.
Op de terugweg een oud vliegtuig, krappe stoelen. Prijs-kwaliteitverhouding niet in verhouding. Met andere maatschappij gevlogen, zelfde bestemming, stukken beter. Voor ons geen KLM meer.

  • Algemeen 6
op 2 september 2019 bestemming: Zuid-Afrika / Kapstad, reisperiode: september 2019

We moeten nog vertrekken, maar zojuist €100 extra kunnen betalen om zowel op de heen- als de terugreis naast elkaar te zitten. Dat vind ik wel erg veel geld voor het regelen van 2 plaatsen naast elkaar!!

  • Algemeen 2
op 2 september 2019 bestemming: Italië / Venetië, reisperiode: augustus 2019

Buiten het hoge bedrag dat ik moest betalen voor twee krappe stoelen, moet er ook een belachelijk hoog bedrag worden betaald voor de koffers. Dat is al een tijdje zo, maar ik vind het een reden om niet meer met KLM te vliegen. Voor dat geld vlieg je naar verdere oorden en zit je nog ruimer ook.

  • Algemeen 4
op 7 augustus 2019 bestemming: Verenigde Staten / New York, reisperiode: juli 2019

Een prima vlucht met KLM, voldoende entertaiment. Een rustige vlucht. Dit in tegenstelling tot onze terugvlucht met Delta, hier werd zeer weinig informatie gegeven terwijl we heftige turbulentie hadden. Ben zo blij dat ik ook de ervaring met KLM heb anders zou ik nooit meer vliegen.

  • Algemeen 9
op 7 augustus 2019 bestemming: Suriname / Paramaribo, reisperiode: juli 2019

Ruim van te voren op het vliegveld aanwezig om de bagage aan te bieden bij de drop-off. Het is belachelijk druk zo vroeg in de ochtend. Er zijn een aantal balies open voor Paramaribo, dit is op de borden te zien. We sluiten aan bij de rij die zich langzaam voortbeweegt. Eenmaal aangekomen bij een balie blijkt dat we niet meer met de vlucht meekunnen ondanks dat we er vroeg genoeg waren. Het grondpersoneel is zo onwaarschijnlijk arrogant dat er geen enkel begrip is voor ons. Op eigen vraag waar we terecht kunnen met onze klacht wordt er ergens in de verte gewezen. Bj deze zogenaamde service plaats moeten we voor ruim duizend euro's andere tickets aanschaffen en noodgedwongen overnachtingen boeken om met de eerstvolgende vlucht mee te kunnen. Een ingediende klacht online werd eveneens denigrerend benaderd. Het is erg jammer om te zien dat de KLM zo minachtend met haar reizigers om gaat.

  • Algemeen 4
op 2 augustus 2019 bestemming: Spanje / Bilbao, reisperiode: juli 2019

KLM annuleert mijn terugvlucht van de avond vanwege stakingen op Bilbao. Stakingen die waren opgeschort. Waarom kunnen ze wel KL1684 en KL1686 laten vliegen en niet KL1688. Een vlucht waarvoor ik ruim meer betaald om te kunnen genieten van Bilbao en uiteindelijk wordt ik met een non-refundable ticket t.w.v. € 150 en een jaar geldig gecompenseerd. Verkapte ticketverkoop van de KLM. Dit is halsstarrigheid ten top van de KLM om slecht hiermee te komen. Terwijl er sprake is geweest van slechte communicatie, vakantie-ongerief en iets duurs kopen en vervolgens iets goedkoops teruggeleverd krijgen.

  • Algemeen 1
op 1 augustus 2019 bestemming: Verenigde Staten / Washington D.C., reisperiode: juni 2019

Ondanks dat mijn moeder pas een dag later kon vertrekken ivm technisch mankement geeft ze een 10. Mijn moeder is 84 en voor het eerst sinds 4 jaar alleen op reis zonder haar man.
Na 6 weken bij haar dochter te zijn geweest weer naar Amsterdam gevlogen met vlucht 9447.
Een 10 voor alle goede zorgen en lieve aandacht die ze heeft gekregen tijdens de vlucht maar ook voor en na de vlucht, op Schiphol en in Washington toen ze noodgedwongen naar een hotel moesten.
Alles was prima geregeld!
Bedankt namens mijn moeder!

  • Algemeen 10
op 30 juli 2019 bestemming: Ierland / Dublin, reisperiode: juli 2019

Wij boekte een citytrip met KLM en waren zeer tevreden. Ze vlogen op tijd, gaven veel info zodat je mee bent. Je krijgt een drankje en broodje aan boord. Maar ik was vooral tevreden over de stewardessen. Ze zagen dat ik zenuwachtig was. (Ik heb enorme vliegangst) en ze probeerde me gerust te stellen. Wat heel veel deed. Ze kwamen regelmatig horen hoe het ging. Je betaald wat meer maar het verschil met een low-budget vliegmaatschappij is behoorlijk te merken.

  • Algemeen 9
op 3 juli 2019 bestemming: Verenigde Staten / Las Vegas, reisperiode: juni 2019

Wij gingen met 4 personen met de eerste rechtstreekse vlucht op 6 Juni naar Las Vegas met de nieuwe Dreamliner. 10,5 uur heen / 9,5 uur terug opgevouwen in een heel smalle stoel. Een Amerikaan noemde het toestel een veewagen. Beenruimte is erg krap, en als de passagier voor je de stoel in de achterste stand zet, dan heb je het beeldscherm bijna in je gezicht. Ik zat in het midden naast het gangpad en werd voortdurend aangereden door de trolley van de stewardessen omdat het pad heel smal is. Dus continue je armen strak langs je lichaam houden zit niet lekker en probeer zo maar eens te eten. Service is goed en vriendelijk personeel aan boord. Ik heb al 7 vluchten gemaakt naar Amerika met diverse maatschappijen, maar nog nooit zo beroerd gezeten. Nadeel van een plek naast het zeer smalle gangpad is dat elke passagier je stoel vastpakt op weg naar het toilet. Dus nooit meer.

  • Algemeen 5
op 27 juni 2019 bestemming: Canada / Calgary, reisperiode: juni 2019

Mochten bijna niet mee met het vliegtuig, omdat klm het expres had overboekt

  • Algemeen 1
op 16 juni 2019 bestemming: Curaçao / Willemstad, reisperiode: juni 2019

Vertrek aan beide kanten te laat! zonder opgaaf van reden of excuus, heen en terug stoel niet verstelbaar 9, 5 uur rechtop! retour; media systeem u/s. en veel te koud aan boord, ik begrijp dat de crew hard moet werken in uniform maar de passagiers zitten lang stil, en hebben het hierdoor erg koud, met uitstappen zie je wat een rommel men maakt, snap niet dat de crew niet al een deken/kussen ronde maakt zoals bij diverse andere airlines. De B747-400 is aan vervanging toe, begreep dat dit een B787 gaat worden, tevens nog steeds veel plastic als catering afval, en melk en suiker als set ? dus 4 x melk in afval.
Crew erg vriendelijk.

  • Algemeen 6
op 14 juni 2019 bestemming: Verenigde Staten / New York, reisperiode: mei 2019

Terugreis vanuit New York door KLM geannuleerd. KLM beloofd s'morgens om 08.30 direct een andere vlucht te regelen. Helaas, s middag om 17.00 alles nog zelf moeten regelen. Jammer, wat een slechte service.

  • Algemeen 2
op 31 mei 2019 bestemming: Filipijnen / Manilla, reisperiode: mei 2019

Ik moest door een traumatische ervaring per direct vanwege mijn veiligheid terug naar huis, dan boek je het ticket wat je hebt om en dan betaal je bijna net zo veel als de retourticket gekost had. Dit is zo duur omdat je zo snel mogelijk terug moet/wil. Dus i.p.v. dat KLM blij is dat ze op het laatste moment toch nog de laatste plekjes vol krijgen in het vliegtuig wordt de klant die om een ernstige rede per direct terug moet uitgebuit. Dit ook omdat mijn terugreis 2 weken later ook weer vrij komt en al betaald is, deze kunnen ze dan ook voor heel veel geld opnieuw verkopen. Dit betekend dat de KLM heel erg profiteert van de oprechte ellende van klanten!!!! Als je dan een klacht in dient krijg je een reactie terug waar zeaan het grootste gedeelte van je klachten voorbij gaan. Ze vinden het alleen erg vervelend maar zo is het nu eenmaal bij KLM ????? Ook is het een geautomatiseerd antwoord waar je dus vervolgens niet meer op kunt reageren!!! Heel fustrerend. En dan nog besluiten met , Wij hopen u snel weer een keer aan boord te mogen begroeten???? KLM NOOIT MEER !!!!!!!

  • Algemeen 1
op 28 mei 2019 bestemming: Nederland / Amsterdam, reisperiode: mei 2019

Vanuit Shanghai China is het eigenlijk onmogelijk te reageren op het incheck bericht van KLM, site is totaal onbereikbaar. Na veel stressen en opbellen eindelijk in het vliegtuig op een verkeerde stoel!!!

  • Algemeen 5
op 12 mei 2019 bestemming: Noorwegen / Oslo, reisperiode: mei 2019

Op de heenweg geweigerd omdat toestel overboekt was, 25(!) mensen konden niet mee. We reisden met een gezelschap van drie mensen, waarvan er één wel mee mocht. Alsof het nog niet genoeg was op de terugweg bijna 1.5 uur vertraging. KLM onwaardig.

  • Algemeen 1
op 9 mei 2019 bestemming: Verenigde Staten / Boston, reisperiode: augustus 2019

Na geboekt te hebben werd de prijs anderhalve dag later €200,00 euro goedkoper dat is ruim vijftien procent en wat zegt een medewerker van klm helaas kan gebeuren .
Dit wordt mijn laatste vlucht met klm.

  • Algemeen 1
op 7 mei 2019 bestemming: Oekraïne / Kiev, reisperiode: mei 2019

Op vlucht KL1386 van Kiev naar Amsterdam op 3 mei 2019 om 14:00 uur zaten enkele vervelende passagiers. Zij dronken zelf meegenomen sterke drank aan boord en gedroegen zich vervelend. De vier dames van de KLM crew trad hier zeer kordaat tegen op. De sterke drank werd de mannen afgenomen. De dames stonden echt hun “mannetje”. Ik had hier veel waardering voor. Een dikke pluim voor de crew.

  • Algemeen 9
op 3 mei 2019 bestemming: Indonesië / Jakarta, reisperiode: januari 2019

Het begon bij de KLM balie, volgens de KLM medewerkster mocht ik niet mee omdat ik geen visum had maar wel een ticket waarvan de retour datum langer dan 2 maanden was, ik vertelden haar dat dit volgens mij op zich geen probleem is omdat je direct bij aankomst in Jakarta tegen een gunstige prijs een visum kan aanschaffen of je kan naar de immigratie in Jakarta om een visum aan te vragen, wat wel een langdurige zaak word je moet namelijk dan wel terugkomen, of je verlaat het land binnen een maand en komt dan weer terug, heb dit al meerdere malen gedaan, helaas de grondstewardess bleef bij haar punt en ik moest en zou een ticket moeten kopen zodat ik Indonesië toch binnen een maand zou kunnen verlaten, dit vond ik zeer vervelend omdat ik op dat moment de datum niet precies wist wanneer ik Jakarta binnen een maand wou verlaten, uiteindelijk heb ik een ticket gekocht en deze direct weer geannuleerd dus dit was opgelost tot mijn grootte verbazing was er na mijn nog een persoon met hetzelfde probleem, misschien had zij hier plezier mee, ik heb niet kunnen afwachten hoe het met hem is afgelopen omdat er reeds veel tijd was verlopen, ik heb een klacht naar de KLM gestuurd deze vertelden mij dat dit de regels van Indonesië zijn ik heb toen een email naar de Indonesië ambassade gestuurd omtrent de regel die KLM schijnt te hanteren helaas geen bericht terug gekregen, weet iemand misschien of deze medewerkster juist handelde en mij dan ook kan vertellen waar ik deze regel kan vinden.
Over de vlucht daar valt mij wel altijd op dat het personeel van KLM in vergelijking met veel andere maatschappijen aanzienlijk minder service en vriendelijker zijn maar daar heb ik op zich niet zoveel moeite mee maar het valt mij wel telkens op

  • Algemeen 6
op 30 april 2019 bestemming: Nederland / bangkok, reisperiode: april 2019

Arrogante staf. Te weinig maaltijden aan boord. Een van de motoren haperde kort voor take off waardoor het vliegtuig een landingsbaan versperde. KLacht indienen aan boord raad ik af want de staf negeert je. Corrigeert medepassiegers niet wanneer die zich ongevraagd mengen in een discussie met de staf. Sterker nog dit soort passagiers krijgen een VIP behandeling. Krappe beenruimte en kapotte stoelen. Kortom helemaal niks. Nog maar te zwijgen van customer care want die zwijgt zelf in alle talen.

  • Algemeen 1
op 29 april 2019 bestemming: Rusland / Moskou, reisperiode: april 2019

Een 9 voor het KLM personeel. Deze waren hoffelijk, dienstverlenend en goed verzorgd. Cabine personeel heeft Professionele en open uitstraling! De maaltijden waren prima verzorgd. Zeer tevreden over gang van zaken bij KLM. Zeker ook de rechtstreekse terugreis sint Petersburg - Amsterdam.
Op de heenreis zijn wij In Parijs overgestapt op Air France vlucht naar Moskou. Het contrast met Air France personeel tov KLM is groot. Air France personeel toont geen interesse in klant en zijn/haar werk. Zijn sociaal met elkaar druk in de weer. Vooral oudere stewardess was buitengewoon arrogant. Had geen zin meer in haar werk. Liet fysiek merken dat ze klanten lastig vond. Als klant krijg je het gevoel dat ontslag haar heel goed zou uitkomen. Ook de maaltijden bij Air France waren van mindere kwaliteit.
Voor Air-France hooguit een 4.
Wij hebben positieve ervaringen en blijven met KLM vliegen.

  • Algemeen 7
op 28 april 2019 bestemming: China / Peking (Beijing), reisperiode: april 2019

Ik ben levend gekookt in de Dreamliner. Ik had het ongeluk bij het raam aan de zonkant te zitten. De plaats was extreem krap. Ik heb tien uur samengeperst met mijn knieën tegen de stoel voor me gezeten. Rechtervoet paste onder de stoel, waar de linkervoet had gemoeten liep de wand naar binnen en zat een stoelpoot. Ik had geen thermometer maar 50 graden Celsius is een voorzichtige schatting. Ik wist niet dat je de raampjes paars kon maken. Misschien is het gezegd, maar de omroepen waren niet te horen boven het lawaai van het vliegtuig. Je kreeg een flesje met 25 ml water en verder was het kreperen want ze maken zich wel druk over oververhitte telefoons maar oververhitte passagiers interesseren niemand. Na de reis hoorde ik dat je achter in het vliegtuig water kon halen, maar ja dat was niet gezegd en je kunt daar ook niet komen als je opgesloten zit achter slapende buren. Jullie hadden dat toch ook kunnen brengen! Toen de persoon bij het gangpad eindelijk wakker werd en bereid was me er even uit te laten werd ik teruggestuurd door de stewardess want die moest allerlei taxfree spullen verkopen. Ook dat je de hoofdsteun kon buigen bleek pas bij het uitstappen. Het is nu twee dagen later en ik heb nog steeds ontzettende pijn aan mijn rug.

  • Algemeen 1
op 24 maart 2019 bestemming: Zuid-Afrika / Johannesburg, reisperiode: maart 2019

Personeel zeer afstandelijk en lui. Ondanks het reizen in Business class zeer slecht bediend geweest! Weinig privé in de Business seats. Na nachtvlucht van bijna 12 uren kregen we pas anderhald uur voor landing ontbijt geserveerd (het was dan al 9u30 s morgens in Zuid Afrika, waar we vandaan kwamen)

  • Algemeen 4
op 20 maart 2019 bestemming: Zuid-Afrika / Kaapstad, reisperiode: maart 2019

Geweldige service van de stewardess om speciaal voor mij de uitslag van de formule 1 in Melbourne op te vragen bij de gezagvoerder omdat max verstappen reed tijdens onze vluchr en dit verder niet te volgen was

  • Algemeen 8
op 20 maart 2019 bestemming: India, reisperiode: maart 2019

De dienstverlening op de vlucht KL0872 van Dehli naar Amsterdam op maandagochtend 6.00 uur indiase tijd was abominabel. Stewardessen zijn soort glimlachende robots....maken geen verbinding met de mensen.....door vertraging van uren raken mensen en vooral kleine kinderen uit hun doen...zeker op een nachtvlucht......er wordt geen enkele hulp geboden....ze zijn gewoon nauwelijks aanwezig geweest ...geen drankkar langs geweest..ook de verkoopspullen niet....bij het halen van glaasje water werd gezegd dat het zelfservice is geworden, terwijl de stewardes op een klapstoeltje voor de ingang van het keukentje zit. Allemaal even treurig eigenlijk. Onbijt was op, behalve indiase (niet te eten)maaltijd. Ik was ontsteld en heb dit nog nooit meegemaakt. Vertraging kan niemand iets aan doen en de piloot heeft ons veilig overgebracht, maar de service is helemaal uitgekleed. Vandaar mijn 1 !

  • Algemeen 1
op 6 maart 2019 bestemming: Frankrijk / Toulouse, reisperiode: maart 2019

Geen respect. Moeder overleden.
3 tickets moeten kopen door No Show beleid
KLM maakt winst over rug overleden moeder

  • Algemeen 1
op 3 maart 2019 bestemming: Curaçao / Willemstad, reisperiode: januari 2019

Wij hadden zowel de heen als terug reis een perfecte vlucht volgende keer weer KLM

  • Algemeen 10
op 17 februari 2019 bestemming: Thailand / Bangkok, reisperiode: februari 2019

Het is een groot vliegtuig met veel te weinig ruimte , je kunt als je tussen twee personen inzit je bordje net vasthouden eten kan alleen als je buurman klaar is, verschrikkelijk de bediening en service was goed een dikke 8 maar de piloot kan zijn verhaal heeft u genoten van de reis beter weglaten, de binnenlandse vlucht naar Phuket was qau zitplaats 10keer beter. Voor een vlucht van 11 uur is de KLM bij mij afgedaan en zal ook nooit meer lange afstanden vliegen met KLM

  • Algemeen 5
op 11 februari 2019 bestemming: Italië / Milaan, reisperiode: november 2018

Heenreis gemist en een andere vlucht geboekt. Bij de retourvlucht was het ticket geannuleerd. KLM verplicht mij een nieuw ticket voor dezelfde vlucht te kopen. Is ordinaire diefstal.

  • Algemeen 1
op 5 januari 2019 bestemming: Brazilië / Fortaleza, reisperiode: december 2018

Goed avond
Wil heel graag aan de bemanning van de vluchten donderdag 27 december 2018 de donderdag 3 jan ( retour vlucht fotaleza) 2019 Mijn complimenten maken voor hun ongelovelijke. Inzet. We hebben geluk dat we veel mogen reizen. Maar niet altijd is het dan KLM. Ivm met de boekingskantoren Maar voor ons was het weer een geweldige ervaring. We hebben 1 klas gevlogen naar Hawaï in 2012. We hebben comfort class gevlogen naar Cuba. We hebben. Nu toeristen classe gevlogen naar fotalezu. ( we waren toelaat met boeken van Daar geen neerste class ))Het waren al de 3 keren een geweldig goed verzorgde reis . Onze.complimenten
Groeten en fijn nieuwjaar Paul en Winia Deen
Rij 15 H J

  • Algemeen 10
op 4 januari 2019 bestemming: Schotland / Edinburgh, reisperiode: december 2018

Dit cijfer geef ik voor het personeel van vlucht KL1293 van 29 december 2018 naar Edinburgh. Wat een aardige mensen en vooral Paul ( Paulette genoemd door zijn collega's). Door de service die Paul ons heeft gegeven is onze vakantie extra leuk begonnen! De persoonlijke aandacht en de vriendelijkheid maakte dat we ons heel bijzonder voelden. Geweldig om dit te mogen ervaren! We wilden heel graag weer terug vliegen met Paul op 3 januari, maar hij was helaas ingeroosterd op een andere vlucht.
Namens Sadhana, Marlou en Nadia.

  • Algemeen 8
op 16 december 2018 bestemming: Colombia / Popayan, reisperiode: augustus 2018

Het was voor mij de eerste keer in 10 jaar dat ik op vakantie kon en het heeft mij gebracht tot wat ik ben, getrouwd in Colombia met mijn geweldige vrouw.

  • Algemeen 10
op 9 december 2018 bestemming: Singapore / Singapore, reisperiode: december 2018

Klantvriendelijkheid grondstewardess ver te zoeken

Dit betreft een klacht wat gaat over 1 persoon die ons had geholpen van KLM, en het betreft absoluut niet iedereen die ons had geholpen bij KLM gisteren.

Op zaterdag 8 december 2018 omstreeks 18:00uur bracht ik mijn vader (beide van Chinese afkomst) naar Schiphol. Hij ging naar Singapore vluchtnummer KL0835. We moesten aanwezig zijn bij vertrekhal 2 balie 13. Daar stond een vriendelijke mevrouw zij wou mijn vader zijn boardingspass zien. Ik legde haar uit dat ik mijn vader online had ingecheckt en geen boardingspass had uitgeprint. Dit was geen probleem, en bovendien zei ze dat ik wel met m’n vader mee mocht om hem te helpen. Want ze begreep dat mijn vader de Nederlandse taal niet goed beheerst en ook van oudere leeftijd is (ze wou niet dat m’n vader de koffer zelf op de band ging doen). Ik liep verder toen zat daar een andere mevrouw van KLM en ook aan haar uitgelegd dat ik niet mee vlieg maar gewoon de online check in wil laten zien, dat was wederom geen probleem. Ze ging de boardingspass voor m’n vader uitprinten en ik mocht hem helpen om de koffer in te checken. Ik zei ik heb t nooit eerder gedaan, dus ik weet niet hoe t moet. Ze zei daar staat iemand als jullie hulp nodig hebben. Prima, alles was inderdaad vrij makkelijk. Totdat we de bagagesticker moesten vastmaken aan de koffer. Ik heb voorheen weleens mensen t zien doen, dan moesten ze de sticker afhalen en om de hendel heen doen. Maar ik had gewoon niet door hoe t werkte, ik zag dat er een lange rij stond met passagiers en wou ik niet te veel prutsen. Toevallig stond een mevrouw van de KLM naast me andere passagiers helpen. De passagiers liepen weg dus ik was in veronderstelling dat ze klaar was, en zei mevrouw mag ik u wat...... toen zei ze gelijk One moment please! Ze was blijkbaar nog bezig. Ze kwam terug en ik zei: nou ik ben best ver gekomen met dit apparaat maar ik weet niet hoe de sticker werkt. Ze zei: u doet m door de hendel heen van de koffer... dus ik draaide me om en deed dat en ik wou me omkeren om te zeggen en nu verder? Toen was ze weg, ik zag dat ze alweer andere passagiers aan het helpen was. Dus ik riep haar na (wat ik achteraf niet had moeten doen, en gewoon naar toe had moeten lopen), maar goed ze reageerde niet. Dus ik verhief misschien wel m’n stem, ze reageerde heel erg aangevallen en zei gelijk wilt u uw stem niet zo verheffen. Ik zei toen ik was met u in gesprek, u liep weg daarom riep ik u. Ze zei vervolgens ik heb u toch uitgelegd wat u moest doen? Ik zei toen ik vond dat niet duidelijk. Zei ze gewoon: begrijpt u geen Nederlands? Pardon dacht ik? Ik moest even nadenken wat ze nou precies bedoelde, in wat voor taal was ik dan met haar aan het voeren? Uiteindelijk heeft ze gezegd de sticker zelfklevend is en je hoeft m maar tegen elkaar aan te drukken... dat staat ook in de instructies. Dus binnen 1 minuut heeft ze naar mijn gevoel mij GEDISCRIMINEERD en ook nog GEKLEINEERD. Ik had geen zin in discussies en zei toen sorry ik ben gewoon niet zo slim. Voor mij was t klaar, ik wou gewoon de koffer erin doen en wegwezen. Maar nee die mevrouw begon toen; voor de VOLGENDE keer mag u hier niet meer komen dit gedeelte is alleen voor passagiers. Ik wou uitleggen dat de 2 collega’s voor haar vertelden dat ik m’n vader mocht helpen, maar daar wou ze niet naar luisteren en zei botweg daarom zeg ik ook voor de VOLGENDE keer en zette ze een voldaan gezicht op.

Nou vind ik dit echt niet kunnen natuurlijk. Ik heb via whatsapp een klacht ingediend bij KLM. Ze begrepen mij en zullen dit intern doorzetten. Maar wat ik wil is dat die medewerkster mij haar oprechte excuses aanbiedt. Maar dat is weer niet mogelijk. Ik hoop daarom op deze manier (spijtig genoeg om dit in het openbaar te zetten) dat de medewerkster dit leest en even goed gaat nadenken of deze baan wel zo geschikt is voor haar. Want ook al sprak ik geen woord Nederlands had zij en kon zij mij op tientallen andere manieren helpen. En ik hoop dat KLM echt deze desbetreffende medewerker op aanspreekt dat haar gedrag niet ok is. Want voor een persoon als ik (Chinees van de buitenkant) die geboren en getogen is in Nederland en Algemeen Beschaafd Nederlands spreekt is dit heel kwetsend, blijkbaar speelt de lichaamskleur in deze situatie bij deze medewerkster een grote rol.

  • Algemeen 1
op 28 november 2018 bestemming: , reisperiode: september 2018

DOE HET NIET, boeken bij KLM, de vlucht uitgevoerd door DELTA was een grote ramp. Zowel op de heen als op de terugvlucht stoelen geboekt voor mij en mijn partner, daarvoor bij € 190,00 betaald. Zowel op de heen als op de terugvlucht andere seats gekregen als waarvoor geboekt, zonder opgaaf van redenen. Ook nog op plaatsen die erg oncomfortabel waren. Daarna klacht ingediend bij KLM en mijn geld teruggevraagd. Ik had namelijk voor iets betaald wat ik niet gekregen heb. Waarom had ik dan stoelen geboekt? Dit bleek niet mogelijk. Ik kreeg een voucher aangeboden als ik weer bij KLM zou boeken het komende jaar. Dit heb ik niet geaccepteerd, ik maak zelden verre vluchten (de laatste was meer dan 25 jaar geleden) en ik ben daardoor ook nog verplicht om met KLM te vliegen, er zijn betere en goedkopere maatschappijen te vinden namelijk. Vluchten binnen Europa vlieg ik meestal met Transavia. Diegene die de klacht behandelde loog ook alles aan elkaar, "dit staat in de kleine lettertjes' 'u heeft op comfort + stoelen gezeten en deze kunnen wij niet vergoeden' ( wat pertinent onjuist was, op mijn ticket stond ook mean cabine) enz. enz. Ik heb toen een klacht ingediend tegen deze medewerker wegens verkeerde voorstelling van zaken, een andere medewerker heeft de klacht toen verder behandeld. Uiteindelijk heb ik ONDER PROTEST! een dinerbon van € 69.50 moeten accepteren omdat er niet meer inzat. KLM is namelijk ook niet aangesloten bij een branche vereniging zodat je niet bij de klachtencommissie terecht kunt. Een gang naar de rechter was de enige optie en dat is voor zo'n bedrag een zinloze actie. Er is uitvoerig mailverkeer en ook telefonisch contact geweest met KLM over deze zaak, maar er was niet te praten over het terugbetalen van mijn niet gekregen stoelen. Ook heeft Delta zeer onvriendelijk personeel op het vliegveld van Boston, die wilde mij ook niet helpen en wilde niets doen met mijn klacht dat ik verkeerde stoelen had gekregen. Ook hadden ze een 'procedure fout' gemaakt bij het inchecken zodat iedereen het vliegtuig weer moest verlaten vlak voor het vertrek, dit leverde een vertraging van 3 uur op. Ik heb het helemaal gehad met KLM en ook met DELTA, vlieg nooit meer met deze maatschappijen! p.s. Een vriend van mij die regelmatig op Amerika vliegt heeft hetzelfde meegemaakt, vliegt ook nooit meer met KLM/DELTA>

  • Algemeen 3
op 21 november 2018 bestemming: Duitsland / Berlijn, reisperiode: november 2018

Al meerdere malen meegemaakt: Onbeschoft en denigrerend grondpersoneel naar frequent flyers! Zowel in Spanje als Amsterdam meerdere malen meegemaakt. Nooit meer KLM.

  • Algemeen 1
op 21 november 2018 bestemming: Verenigde Staten / New York, reisperiode: november 2018

Ongelooflijk wat KLM gedaald is als kwalitatieve maatschappij. Blijft onduidelijk of het nu Delta of KLM zelf is waarmee je vliegt. Inchecken is hierdoor slecht en zeer onduidelijk. Informatie is matig tot slecht.
Volgende keer zeker geen KLM meer.

  • Algemeen 3
op 20 november 2018 bestemming: Polen / Warschau, reisperiode: november 2018

Werd bij het inchecken, 29 uur voor vertrek, geinformeerd dat ik standby stond. Ik was daarvoor geselecteerd omdat ik alleen reis, een goedkoop ticket had en geen aansluitende vlucht. (Op dit traject zitten altijd veel aansluitende vluchten uit de US). Meteen klantenservice gebeld omdat mijn vlucht de laatste was van die dag en ik vanwege familie en werk verplichtingen echt niet een dag later kon vliegen. Gekleineerd door de klantenservice, probleem ontkend (ik zou de enige zijn die op standby stond, een dag later bleken het 6 personen te zijn omdat de KLM gewoon doorgegaan was met tickets verkopen) weigering om me kostenloos om te boeken naar een eerdere vlucht of ook maar iets te doen om te helpen. Volslagen belachelijk eigenlijk, dat ik met een normale toon en een vlotte omboeking al blij geweest was. Alsof het mijn schuld is dat Klm stoen dubbel verkoopt.

Even daargelaten dat ik niet begrijp waarom er niet heeeeeele strenge regels worden gesteld aan dit stelselmatige overboeken en het ‘aanwijzen’ van vrijwilligers, is het vooral het gedraai van de klantenservice die echt niets doen om je te helpen en je als een last en niet als een klant behandelen de reden voor dit lage cijfer.

  • Algemeen 1
op 16 november 2018 bestemming: Thailand / Phuket, reisperiode: november 2018

Wij boekten Amsterdam/K.L./ Phuket via Mal.Air. Bij het inchecken werd onze bagage niet doorgelabeld. Hoe we dit moesten oplossen was ons probleem, zeer klant onvriendelijk en als reden werd gezegd dat de tijd tussen de vluchten te kort was! We hadden meer dan een uur. Schande zoiets, daarna zit je 12 uur gestrest in een ROT stoel, waar je nog geen 2 uur in zou moeten zitten. Wat een waardeloze maatschappij, nooit meer met KLM.

  • Algemeen 1
op 11 november 2018 bestemming: Israël, reisperiode: november 2018

Op 10 november 5.15 vanaf Tel Aviv naar Amsterdam gevlogen. In Israël heb ik een hersenschudding opgelopen. De reisverzekering heeft deze reis geboekt voor ons met een ‘Fit to Fly’ document. Mijn vriend en ik zaten helaas niet naast elkaar en we hebben de situatie uitgelegd aan de stewardess. Ze hebben geregeld dat we naast elkaar mochten zitten en ze zijn erg behulpzaam geweest, bedankt!

  • Algemeen 10
op 3 november 2018 bestemming: Filipijnen / Manilla, reisperiode: september 2018

Comfort stoel is 160 euro ik heb voor de terug reis 80 euro betaald ze doen maar wat zakken vullers

  • Algemeen 1
op 18 oktober 2018 bestemming: , reisperiode: oktober 2018

Speciale handbagage aangevraagd. Kwijt door KLM. Klantenservice niet bereikbaar en reactietijd social media maar liefst 7 uur!!!

  • Algemeen 1
op 3 oktober 2018 bestemming: Indonesië / Denpasar, reisperiode: juni 2018

Perfecte reis, lekker eten, op tijd vertrokken en goede service tijdens de vlucht.

  • Algemeen 9
op 2 oktober 2018 bestemming: Nederland / Amsterdam, reisperiode: oktober 2018

Personeel geeft slechte informatie bij vertraging. Iedere keer loopt de vertraging met 10 minuten op en uiteindelijk sta je langer dan een uur te wachten voor vertrek. Vervolgens is het bij aankomst op Schiphol ook een drama omdat je eerst moet wachten in de lucht, dan op de grond en dan om aan te kunnen sluiten op een gate.
Heen en terugreis ruim anderhalf uur vertraging op een vlucht van anderhalf uur. Aansluitingen gemist en veel extra kosten moeten maken. Vooral de minimale communicatie is vervelend. En het niet thuis geven bij een vraag om compensatie voor de extra kosten. De balie medewerker op Schiphol was erg onvriendelijk. Ik had veel meer verwacht van de service van KLM.

  • Algemeen 1
op 1 oktober 2018 bestemming: Indonesië / Bali, reisperiode: september 2018

Beste lezers,

Tijdens de vlucht op 23 September 2018 (departure 20:40u) van Bali naar Amsterdam een voedselvergiftiging opgelopen en dan tussen Bali en Singapore. Stewardess gaf aan dat dat niet mogelijk was aangezien ik de enige was die op dat moment misselijkheid/braakneigingen aangaf. De gehele vlucht vanaf Singapore niet kunnen slapen ivm de misselijkheid en braakneigingen. Bij aankomst op Schiphol kon ik niet meer binnenhouden en bleek dus aan de diarree te zitten met alle bijkomende symptomen. Mijn vrouw en ik reisden met nog een ander koppel die dezelfde nacht ook dezelfde symptomen kreeg en mijn vrouw de volgende dag pas. Aangezien ik hartpatient ben en de bijbehorende pillen slik waaronder een maagbeschermer zijn mijn "maagzappen" door deze medicatie gehalveerd met als gevolg dat het virus langer in mijn darmen kan blijven zitten. Voor mij gaat het nu de 9e dag in van diarree etc. Mochten er nog meer mensen zijn die ook op deze vlucht zaten dezelfde of soortgelijke klachten hebben dan hoor ik dat uiteraard graag.

  • Algemeen 3
op 28 september 2018 bestemming: Zwitserland / Genève, reisperiode: mei 2018

KLM, voorheen ons nationale trots, en nu alleen voor zichzelf bezig is. Waar de klant met behulp van bepaalde sluikse algemene voorwaarden zich dienstbaar moet stellen aan de KLM en zijn belanghebbenden in plaats van zich als een gerenommeerd dienstbaar bedrijf trachten de klanten tevreden te stellen en te houden en niet te misbruiken. Nee KLM, deze trots is voorbij, de eens zo bekende zwaan is stervende. Zie hieronder de bevindingen, welke velen al hebben moeten meemaken:

Geachte heer, mevrouw,
Helaas zijn wij geconfronteerd met een regel uit de Algemene voorwaarden, die niet tijdens het boeken van de ticket duidelijk kenbaar was gemaakt. Het betreft het volgende: Er was een ticket geboekt voor een vlucht van Genève naar Amsterdam op 11/5 en retour op 20/5 van Amsterdam naar Genève. Door familieomstandigheden in Barcelona is de heen vlucht niet gebruikt. Er is eerst naar Barcelona gegaan van Genève en nadien met een vlucht (door de familie betaald) alsnog naar Amsterdam gegaan. Niet wetend en ook niet door één enkel bericht te hebben ontvangen waren wij ruim voor tijd bij de incheckbalie op 20/5 bij de KLM. Daar bleek dat er niet ingecheckt kon worden. Vervolgens zijn wij gelijk naar de incheckbalie zelf gegaan, waarna 45 minuten te hebben gewacht (telefonisch is contact opgenomen door de incheckbalie, waren 3 wachtenden aan de telefoon), wist zij ons te vertellen dat er iets met de ticket was, men kon niets meer vinden. Wij konden ons vervoegen bij de Ticketoffice van de KLM. Daar aangekomen na even gewacht te hebben werd ons ijskoud vermeld: Uw ticket is volledig geannuleerd omdat U de heen vlucht niet gebruikt hebt. Dit staat in de algemene voorwaarden, die had U maar moeten lezen en U heeft zelf deze voorwaarden geaccepteerd bij het aanschaffen van de ticket. Zij vertelde ons ook dat zij zelf ook niet de algemene voorwaarden zou lezen als ze een ticket moest kopen. Onbegonnen werk om eerst vele pagina's te doorlopen voordat je iets kan aanschaffen. Door deze gang van zaken hebben wij extra kosten moeten maken en konden pas later in de week alsnog terugvliegen. Vriendelijk verzoeken wij U uit coulance een vergoeding toe te kennen en wel om de volgende redenen: Bij het aankopen van de ticket is deze belangrijke regel dat de ticket volledig wordt geannuleerd indien met de heen vlucht niet zou gebruiken niet expliciet en duidelijk uitgelegd en bij het boeken naar voren gekomen. Ook niet bij de bevestiging van de boeking. Tevens is deze ook niet vermeld als waarschuwing van : Pas op, indien U niet incheckt dan vervalt uw volledige ticket. Tevens was er een overeenkomst om iemand van A naar B te brengen en weer terug van B naar A. De stoelen waren voor deze vluchten al betaald, echter de stoel voor de terugvlucht is nogmaals verkocht aan een derde voor een hogere bedrag. Vertrouwende dat een gerenommeerd bedrijf als de KLM zich coulant zal opstellen.


Hartelijk dank voor uw bericht. Uit uw bericht begrijp ik dat u veel ongemak heeft ondervonden door een regel in onze algemene voorwaarden. Helaas kan ik deze vervelende situatie niet meer ongedaan maken. Ik zou u graag positiever berichten, maar ik kan u geen coulance bieden voor de geannuleerde vlucht. Het is inderdaad zo dat de terugvlucht automatisch wordt geannuleerd als de heen vlucht door de passagier geannuleerd wordt.

Na met deze kwestie geconfronteerd te zijn is er gelijk gelobbyd bij diverse con-collega's op de luchthaven.
Ten eerste om toch nog die dag te kunnen vertrekken en ten tweede de onklantvriendelijke voorwaarde die de KLM hanteert en weg heeft gestopt in zijn algemene voorwaarden
wat pas op gaat opvallen indien men er mee geconfronteerd wordt.
Zonder een naam te noemen wist men gelijk over wie ik het had en wel: KLM/AIR France.

Met deze wetenschap en deze ervaring is ons, en niet alleen ons blijkt later pas uit de vele negatieve berichtgevingen op internet over deze onsympathieke voorwaarde, die
vooral zeer negatief, onklantvriendelijk en op een "sluikse" manier is weggestopt zodat men bij het boeken van de ticket niet hiervoor duidelijk gewaarschuwd wordt.
Nadien worden bovendien diverse stoelen die allang verkocht en betaald (!) zijn grotendeels nogmaals verkocht door KLM/AIR France.
Ook hadden wij nog een persoonlijk slechte ervaring en wel tijdens het wachten bij de incheckbalie: de dienstdoende junior belde voor ons het kantoor echter er waren nog 3 wachtenden aan de telefoon wist zij ons te vertellen, maar in die tijd van 35 minuten wachten (de tijd van 3 wachtenden) zat zij bezig op Facebook (was duidelijk te zien) en terwijl wij langzaam aan het inzakken waren van het staan.

Er wordt de laatste tijd veelal gesproken over onze nationale trots door alle verwikkelingen en ontwikkelingen de laatste tijd.
Deze nationale trots zoals zij zichzelf nog noemt is helaas al een tijdje vergaan.
Hoofddoel is niet zorgen dat de klanten c.q. passagiers op een klantvriendelijke en duidelijke wijze worden vervoerd, nee de klanten/passagiers zijn er voor
KLM/AIR France zelf en hun aandeelhouders, zoals blijkt uit de verschillende bepalingen in de algemene voorwaarden en uit diverse acties waar de klant/passagier de dupe is en soms door verregaande gevolgen veel leed aan hen wordt toegediend c.q. toegebracht vanwege deze acties en onderbrekingen.
Jammer KLM/AIR France, velen hebben U de rug toegekeerd en dit zal waarschijnlijk alleen maar toenemen, zeker ook door de mogelijkheden die men heeft om bepaalde zaken kenbaar te maken.
Onze nationale trots is niet meer, jammer maar helaas.

  • Algemeen 1
op 23 september 2018 bestemming: India / mumbai, reisperiode: september 2018

Het eten op de terugweg was in 1 woord verschrikkelijk!

  • Algemeen 7
op 11 september 2018 bestemming: Verenigde Staten / New York, reisperiode: augustus 2018

Ben sinds enkele jaren frequent flyer plus (gold) bij KLM aanvankelijk gezien hun reputatie en omdat ik nu eenmaal veel moet reizen voor werk; nu voor (deels) vakantie naar NYC met dochter gevlogen. Service aan boord prima. Echter in oud toestel met defect entertainment systeem. Daarom kregen we direct compensatie aangeboden - een prima geste op het eerste gezicht. De vouchers bleken echter beide op mijn dochter's naam (terwijl ik degene ben die alles heeft betaald en de ff status heeft verdiend) en werken dus niet op mijn boekingen. Geen nood, dacht ik: KLM adverteert met 'topservice' via social media - met snelle reactie). Ook dat klinkt geweldig. Echter de realiteit is ook hier weerbarstig: met minder persoonlijke interactie zonder kwaliteitscontrole kortom minder urge om professioneel, klantgericht of zelfs oplossingsgericht te zijn. Na ruim 20 mails over 3 dagen uitgesmeerd is de bottomline: 'jammer dan'' - hoezo service? Uiteindelijk dus veel tijd kwijt, niets opgelost en gefrustreerd dat je geen normale interactie hebt gehad - hoe kun je dat hebben met een ónbekende'? Misschien zet KLM daar robots in terwijl je bij inloggen op hun site moet aantonen dat je 'geen robot bent'. Wie zal het zeggen. Iig rechtvaardigt de enorme achteruitgang cq afwezigheid van customservice de extra kosten voor KLM flight niet, noch de oude toestellen; hopelijk lezen ze deze en ook de verschillende andere feedbacks.

  • Algemeen 5
op 30 augustus 2018 bestemming: Brazilië / Fortaleza, reisperiode: juli 2018

Afgelopen juni met KLM naar Wenen gevlogen, prima! In juli vond ik de vlucht naar Brazilie echter minder comfortabel. Op de heenvlucht een ouderwets entertainmentsysteem met een minimaal aanbod. Op de terugvlucht, een nachtvlucht - vieze dekens van de mensen die deze gebruikt hadden op de heenvlucht, geen andere dekens beschikbaar. Niets extra's zoals bij Emirates/Etihad/Garuda etc. Het eten tijdens de heenvlucht was prima, de terugreis was echt onder de maat. Voor lange vluchten geen KLM meer.

  • Algemeen 5
op 8 augustus 2018 bestemming: Verenigde Staten / Los Angeles, reisperiode: augustus 2018

Ik geef deze vlucht een 1 omdat ik niet eens gevlogen heb. De vlucht werd geannuleerd ongeveer 10 uur voordat hij zou vertrekken. Door deze ervaring denk ik dat ik nooit meer met KLM ga vliegen ook al vond ik het vroeger een hele fijne maatschappij

  • Algemeen 1
op 30 juli 2018 bestemming: Canada / Vancouver, reisperiode: augustus 2018

Wat een onbeschoft bedrijf, staat nu onderaan het lijstje om mee te vliegen. Na het selecteren van de vlucht en alle gegevens in te vullen veranderen ze de prijs net voor het betaalscherm zomaar met 45 euro, met enkel de mededeling dat we changed the price if this causes discomfort we are very sorry.... In de verwachting dat dit wel simpel op te lossen zou zijn met de klantenservice toch maar doorgeklikt en betaald. Direct telefonisch contact opgenomen krijg je iemand aan de lijn die niet veel anders zegt dan het stukje tekst wat erbij staat, zinloos en complete tijdverspilling. Vandaar een dikke 1.

  • Algemeen 1
op 25 juni 2018 bestemming: Spanje / Valencia, reisperiode: juni 2018

Ik ben zeer te spreken over KLM. We hadden goede plekken en alles was heel duidelijk en werd duidelijk verteld. Op de heenweg werd alles wel alleen in het Engels omgeroepen. Op de terugweg werd er zowel in het Nederlands, Engels en Spaans omgeroepen. Vond het beide voor en nadelen hebben. Ik ben vooral te spreken over het personeel en de service van KLM. We kregen gratis te eten en drinken en wisten dit helemaal niet. Vond dat echt een hele fijne service. Meestal moet je dit betalen bij een vliegmaatschappij, maar het was gratis en ondanks de korte reis vond ik dit echt iets postiefs. Verder vond ik het heel fijn toen ik op de terugweg aan gaf dat ik vanwege gezondheidsredenen in het ziekenhuis heb doorgebracht in Valencia namen ze mij heel serieus en hebben ze meerdere malen gevraagd hoe het met mij ging en of ze wat voor me konden doen. Dit was erg prettig. Dit stelde me ook gerust. Ik ben zeer te spreken over de vriendelijkheid van het personeel en de service. Het enige puntje vind ik de beenruimte, maar dit vind ik ook bij andere vliegmaatschappijen een puntje. Zelfs in een trein is er meer beenruimte, terwijl je daar vaak korter in zit dan in een vliegtuig. Vooral met mijn gezondheidsklachten was de beenruimte een dingetje. Maar ik reken KLM hier niet op af! Zal in de toekomst toch wel gauw voor KLM kiezen.

  • Algemeen 8
op 15 juni 2018 bestemming: Verenigde Staten / New York, reisperiode: februari 2018

Betaald voor economy comfort maar stoel kon niet naar achteren. Enig alternatief was naar economy naast een moeder met klein kind. Uiteindelijk hel trip niet geslapen en rechtop gezeten. Purser gaf al aan dat het een verouderd toestel was. Met oude spullen vliegen en de volle pond betalen. Compensatie hiervoor was een lachertje.

  • Algemeen 2
op 23 mei 2018 bestemming: Nicaragua / Managua, reisperiode: mei 2018

Ik ben een zeer tevreden klant. 5 maanden geleden een reis geboekt , heen op Panama en terug vanaf Nicaragua, toen dat nog een vredig land was. De terugreis is volgende week, maar inmiddels is het moeilijk en niet zonder risico om door Nicaragua te reizen. KLM was heel welwillend en we hebben bijna zonder extra kosten om kunnen boeken en vliegen nu vanaf een andere plek terug.

  • Algemeen 10
op 11 mei 2018 bestemming: Thailand / Bangkok, reisperiode: mei 2018

We reizen als een gezin met 4 personen. Zowel op de heen als terugreis worden we ingedeeld zodat we niet allemaal naast elkaar zitten. Terwijl er 40 rijen zijn waar dit wel kan. Als we dit bij KLM proberen op te lossen (internet, balie, vliegtuig) kan er niets. Bijbetalen en stoelen kopen, dat is de enige oplossing, zeggen ze. Maar zelfs was dit op de terugreis via de app niet te regelen. En hebben serieus de hoofdprijs betaald (€ 3.500,- voor 4 tickets) voor de tickets en dan dit.

  • Algemeen 1
op 25 april 2018 bestemming: Verenigde Staten / Washington D.C., reisperiode: april 2018

KLM verkoopt reizen die ze uit financieel belang annuleren in nadeel van de klant. Extra benodigde beenruimte is bij terugreis opeens niet meer mogelijk, ondanks dat hiervoor is betaald. Rechtstreekse terugvlucht idem.
Ze leggen vrij snel uit restitutie proceduren uit.
Niet koninklijk waardig meer.

  • Algemeen 1
op 23 april 2018 bestemming: Engeland / Londen, reisperiode: april 2018

Citytrip van 3 dagen naar Londen geboekt. Moesten vrijdag om 05:00 op Schiphol aanwezig zijn. Wij wonen op 1 uur rijden van vliegveld. Avond ervoor om 22:36 sms bericht van KLM ontvangen dat vlucht is geannuleerd. Zonder opgave wat de reden is. En dat we waren omgeboekt op een vlucht zaterdag om 08:00 uur. De groep bestond uit 9 personen. Toch naar Schiphol gegaan, maar servicebalie is pas om 5:30 open en niemand kon ons helpen, ook telefonisch niet. Super balen!! Uiteindelijk konden we om 12:00 via Edinburgh met KLM en Flybe naar Londen vliegen. Wat een disaster. Volgende keer gaan we met de trein.

  • Algemeen 5
op 22 maart 2018 bestemming: Italië / Rome, reisperiode: maart 2018

Helaas is KLM enorm aan het afglijden naar het niveau EasyJet en Ryanair; hun zg. loyaliteitsprogramma Flying Blue wordt per 1 april (geen grapje!!!) verder uitgekleed en veranderd in nadeel van....jawel....de passagier. Voortaan moet je nl. meer vluchten maken om je status te behouden - voor Silver moet je voortaan 20 enkele vluchten maken ipv 15 per jaar. Heb KLM hier meerdere malen over gemaild, maar die schepen alleen maar af met mooipraterij antwoorden van Flying Blue zelf! En dat terwijl KLM zelf opdrachtgever is voor dit 'loyaliteitsprogramma'. KLM heeft dus duidelijk lak aan de passagier en diens onvrede hierover! Ga vooral zo door, dan kunnen wij als klant straks net zo goed met een (andere?) prijsvechter gaan vliegen!

  • Algemeen 1
op 17 februari 2018 bestemming: Portugal / Lissabon, reisperiode: februari 2018

Hallo.
Wij hebben wederom heen en terug gevlogen met KLM! Is weer Citytrip geweest! En beide vluchten heen en terug met KLM waren meer dan naar wens!! Wel 1 dag van te voren KLM heeft e-mail naar ouders gestuurd. Naar moeder sms gestuurd. En ik zag bericht van KLM in App! In bericht van KLM stond. U vliegtuig is veranderd! Wel blijft bemanning en catering van KLM! Verder u reisschema is ongewijzigd! Ik vind dat is weer netjes van KLM is!! Er waren heerlijke boterhammen. En is ook genoeg van dranken is geweest. Terug is heerlijke pasta geweest en is weer keuze van dranken is genoeg geweest! KLM heeft ook erg goede Social Media Team!! Dat is grote + voor KLM is!! Mensen zijn altijd klantvriendelijk en ze antwoorden en reageren altijd super aardig en netjes en vriendelijk!! Maar ze geven ook duidelijke antwoorden!!! En ze bieden hulp aan! Volgende keer wij gaan weer heen en terug vliegen met KLM! Ik ben super blij dat wij hebben met KLM al 9 keren heen en terug gevlogen!!!

  • Algemeen 10
op 13 februari 2018 bestemming: Italië / Palermo, reisperiode: februari 2018

Normaal geen probleem. In geval van een probleem evenwel geen enkele hulp. Alleen: je moet bij een ander zijn. Situatie: bagage ergens kwijt op een vlucht van Amsterdam-Rome-Palermo. Amsterdam-Rome: KLM. Rome-Palermo: dor KLM uitbesteed aan Alitalia. Bagage niet in Palermo aangekomen. Schijnt ergens te stranden bij de vervoerder van Alitalia in Palermo. Je zou verwachten de KLM zich hiervoor verantwoordelijk voelt en zorgt dat de zaak wordt geregeld. Zij zijn hier toch voor betaald. Maar nee hoor: zoek het zelf allemaal maar uit. Bagage (met enkele cruciale onderdelen) inmiddels vier dagen zoek en geen uitzicht op enige verbetering. Vergeet een marketing flauwekul van KLM - ze laten je volkomen stikken als er een probleem(pje) is.

  • Algemeen 1
op 18 januari 2018 bestemming: Verenigde Staten / New York, reisperiode: december 2017

Meer dan 6 uur vertraging gehad met de KLM (DELTA) op JFK terug naar A'dam. Heen met een KLM kist terug met DELTA airlines; tickets geboekt bij KLM. LET OP: Buiten Europa krijg je, als je met een niet Europeesche Airline vliegt (ook als het een KL boeking is) geen cent als compensatie voor de vertraging! Wat een super slechte service! Voor mij nooit meer KLM! En voor die hele bejaardensoos verkleed als personeel bij DELTA- Airlines hoef je het ook niet te doen! Wat een bende is dat. Geef mij maar de dames van RYAN air of Singapore Airlines die zien er veel appetijtelijker uit!

  • Algemeen 1
op 30 december 2017 bestemming: Spanje / Málaga, reisperiode: december 2017

Gebrek aan klantgerichtheid, We hadden vol enthousiasme onze reis naar Malaga bij KLM geboekt. Na het inchecken hebben we nog iets gedronken in de taksvrije zone en toen we in de gate het vliegtuig wilden betreden, werd ons op een arrogante & onvriendelijke manier de toegang geweigerd, omdat we "te laat" waren. Het vliegtuig vertrok om 12u55 en wij waren om 12u35 ter plaatse. We zagen zelfs nog mensen in de buis lopen. We hebben ten slotte onze reis een dag moeten uitstellen en moesten nog een flink bedrag bijbetalen....

  • Algemeen 2
op 21 december 2017 bestemming: Verenigde Staten / Boise, reisperiode: januari 2017

Ik heb een vlucht geboekt met mijn gespaarde airmiles. Normaal vlieg je dan met één overstap in bv Salt Lake City naar Boise. De KLM heeft nu een ticket uitgegeven van Amsterdam naar Londen City, dan van Londen Heathrow naar Philidelphia, dan naar Salt Lake City en dan Naar Boise. De overstaptijd in Londen is iets meer dan drie uur, hoe ik van het ene vliegveld naar het andere, helemaal aan de andere kant van Londen moet komen moet ik zelf maar uitzoeken, neem maar een taxi zeggen ze dan! Buiten het feit dat zoiets een vermogen kost is de tijd te kort om de aansluiting te halen. En KLM heeft nog plek zat vrij op de rechtstreekse vlucht, ze maken het gewoon zo beroerd mogelijk zodat je maar geen gebruik maakt van je zuur verdiende airmiles.
KLM is afgezakt naar een derderangs maatschappij, ik vlieg tegenwoordig liever met Easyjet dan KLM, wat een slechte service. Ik had de KLM altijd hoog zitten en was er trots op als Nederlander, tegenwoordig mogen ze wat mij betreft zo snel mogelijk failliet gaan en verdwijnen.

  • Algemeen 1
op 13 december 2017 bestemming: Curaçao / Hato, reisperiode: juli 2015

Altijd weer geweldig reizen met KLM. Ik kan het echt iedereen aanraden. Service méér dan top en echt een feestje in de lucht.
Voor mij áltijd KLM

  • Algemeen 9
op 9 december 2017 bestemming: Costa Rica / San José, reisperiode: december 2017

Ik heb me eind oktober georiënteerd op een ticket voor Costa Rica voor eind december. Binnen een week rezen de prijzen de pan uit; van rond de 800 naar 1200... ik wist niet wat ik moest doen en informeerde via via bij iemand van ticket office of de verwachting was dat die prijs nog zou gaan zakken voor eind van het jaar. Nee, zeker niet, was het antwoord. Met pijn in mijn hart heb ik een ticket geboekt bij tussenpersoon (Gate1) voor € 1379;let wel: dit was dezelfde prijs als waar KLM hem zelf voor verkocht of zelfs iets minder, dat weet ik niet meer; een belachelijke prijs voor een economy ticket....
Afgelopen weekend was ik mijn reis verder aan het voorbereiden en kwam advertentie voor tickets tegen. Toch even googelen, dacht ik. Exact hetzelfde KLM ticket, op exact hetzelfde tijdstip en dag voor € 880!!! Dat is 500(!!!) euro goedkoper dan wat ik betaald heb. Navraag bij KLM bleef vaag. 'Gebeurt echt nooit! Geen idee hoe dat kan.... '. Nee, maar ik ben dus wel mooi de dupe met een belachelijk ticket. Je voelt je als klant zo ongelofelijk gepakt met dit gebrek aan transparantie! Ik begrijp fluctuaties in prijs - is ook kwestie van vraag/aanbod - maar hoe kan een ticket in godsnaam 3 wkn voor vertrek 500 euro goedkoper worden?! Ik baal verschrikkelijk!

  • Algemeen 3
op 2 november 2017 bestemming: Spanje / Tenerife, reisperiode: juli 2017

Kleine vertraging, verder alles goed.

  • Algemeen 7
op 2 november 2017 bestemming: Kenia / Nairobi, reisperiode: juli 2017

Geen/nauwelijks vertraging. Goede service aan boord. Mijn tv was kapot en werd goed geholpen met deze te maken.

  • Algemeen 8
op 2 november 2017 bestemming: Frankrijk / Grasse, reisperiode: mei 2016

Goede ervaringen, geen vertragingen alleen een beetje duur. Goed en professioneel personeel.

  • Algemeen 8
op 2 november 2017 bestemming: Curaçao / Willemstad, reisperiode: oktober 2017

Recent gevlogen met KLM, op de terugvlucht maar liefst 7 uur vertraging gehad. Mijn complimenten hoe goed alles geregeld is, extra drinken en eten. Voldoende informatie tussendoor gekregen. Uiteindelijk €600,00 p.p. teruggekregen.

  • Algemeen 8
op 31 oktober 2017 bestemming: Filipijnen, reisperiode: juli 2017

Ben tevreden en een goede service.

  • Algemeen 8
op 31 oktober 2017 bestemming: Thailand / Bangkok, reisperiode: juni 2017

De reis was lang maar wel prettig, het personeel was vriendelijk, eten was oke.

  • Algemeen 8
op 31 oktober 2017 bestemming: Taiwan, reisperiode: april 2017

Fijen stoelen, lieve, behulpzame stewardessen. Alles wat je wil was er. Veel momenten dat er drinken wordt aangeboden + deken.

  • Algemeen 9
op 31 oktober 2017 bestemming: Frankrijk / Parijs, reisperiode: juli 2016

KLM geeft een luxe gevoel aan vliegen. Alles is duidelijk geregeld vanaf het moment dat je op het vliegveld komt, ziet alles er nieuw en high tech uit. Enige minpunt was dat we niet voldoende waren geïnformeerd over de kosten van het meenemen van extra bagage buien de handbagage, waardoor er onverwachte kosten bijkwamen.

  • Algemeen 8
op 31 oktober 2017 bestemming: Argentinië / Buenos Aires, reisperiode: oktober 2016

Dit was mijn eerste grote intercontinentale reis waar ik al jaren op wachtte maar steeds uitstelde. Het was een wauw reis!

  • Algemeen 10
op 30 oktober 2017 bestemming: Nederland / Amsterdam, reisperiode: oktober 2017

KLM vliegen met kinderen wij zullen het niet aanbevelen.
Zondag 29 oktober zouden we met ons gezin terugvliegen vanuit Malaga naar Amsterdam met de KLM. Kan niet mis gaan zou je denken bij een in mijn ogen betrouwbare airline als KLM. Niets bleek minder waar. Zaterdag bij het inchecken kregen we een bericht dat de vlucht overbooked was en dat we op een reservelijst stonden, erg vreemd als je al in maart geboekt en betaald hebt toch? Contact met de Messenger van KLM gaf geen duidelijkheid over of we wel of niet mee konden vliegen. Vroeg op het vliegveld melden was het enige advies. Het vreemde was dat mijn broer in het zelfde vliegtuig nog meerdere opties had om uit te kiezen terwijl hij later heeft ingecheckt en later heeft geboekt. Eenmaal op het vliegveld kregen we te horen dat we ons moesten opsplitsen. Er is plaats voor 3 personen, de andere 2 moeten afwachten of er iemand niet op komt dagen. Totaal legaal volgens de uiterst vriendelijk hostess, al was dit informatie waar wij eigenlijk helemaal niet om gevraagd hadden, het gebeurd altijd dat er meer plaatsen verkocht worden als dat er plek voor is.
Uiteindelijk was waren er geen afvallers. Zie het voor je een lege gate, 5 personen waarvan 3 kinderen die geen idee hebben wat hun overkomt, gedwongen afscheid van elkaar nemen met geen idee hoe het uiteindelijk opgelost gaat worden? Ik begrijp nu waarom de KLM afscheid heeft genomen van de slogan the reliable airline.
Echter: vol verbazing hoor ik na de landing dat de business class stoelen vrij waren. Dit zijn banken van 3 waar 2 personen mogen zitten. Er is geen moeite gedaan om ons gezin compleet aan boord te krijgen, ik had van de KLM service verwacht.

  • Algemeen 1
op 29 oktober 2017 bestemming: Ghana / Accra, reisperiode: oktober 2017

Het eten was lekker. Alleen zou ik als gewone betalende passagier toch wat meer ruimte willen.

  • Algemeen 8
op 29 oktober 2017 bestemming: Spanje, reisperiode: juni 2017

Het was een goede en verzorgde vlucht

  • Algemeen 9
op 27 oktober 2017 bestemming: Duitsland / Berlijn, reisperiode: augustus 2017

Goede service, volgens planning, geen vertraging en een lekker broodje.

  • Algemeen 9
op 27 oktober 2017 bestemming: Tanzania, reisperiode: juli 2015

Goede service, veel informatie vooraf.

  • Algemeen 9
op 27 oktober 2017 bestemming: Turkije / Izmir, reisperiode: augustus 2017

Ik ga ieder jaar in augustus of september hierheen. Het is een relaxte en comfortabele vlucht, af en toe vertraging.

  • Algemeen 8
op 26 oktober 2017 bestemming: Noorwegen / Oslo, reisperiode: oktober 2017

In het vliegtuig was er geen aandacht voor mijn 4 jarige dochter. Op de heen vlucht kreeg ze geen tekenblokje of presentje. Terugvlucht wel.

  • Algemeen 7
op 24 oktober 2017 bestemming: Dominicaanse Republiek / Punta Cana, reisperiode: mei 2014

Omdat wij bij de overstap in Parijs spontaan zijn geüpgrade naar business class en de hele vlucht met verbazing en een hele brede glimlach hebben beleefd. Aangekomen in ons resort in Punta Cana gebeurde hetzelfde! Wederom een upgrade! Een bizarre, fantastische en vooral onvergetelijke ervaring.

  • Algemeen 10
op 22 oktober 2017 bestemming: Noorwegen / Stranda, reisperiode: april 2017

Heerlijk verwend tijdens de vliegreis, dat terwijl we eten en drinken hadden gekocht kregen we van alles te versnaperen tijdens de reis!

  • Algemeen 10
op 21 oktober 2017 bestemming: Nederland / Bonaire, reisperiode: september 2017

De service op deze vlucht was erg goed, reizigers werden op hun wenken bediend en de verzorging was goed!

  • Algemeen 8
op 20 oktober 2017 bestemming: Ecuador / Guayaquil, reisperiode: september 2017

Omdat de service op deze vlucht de perfectie benaderde.Het personeel was heel gedienstig en altijd bereid om vragen te beantwoorden of een extra glas water in te schenken. Op de terugvlucht waren er enkele dronken Russische medepassagiers die ook nog hadden gerookt op de toiletten.Het ervaren personeel kon een geforceerde landing(waarvan sprake wa) vermijden en 10 uur later landden we in Amsterdam waar een politiemacht de onruststokers stond op te wachten.

  • Algemeen 9
op 18 oktober 2017 bestemming: Indonesië / Ronsreis, reisperiode: augustus 2016

Prachtige rondreis door Bali met verschillende locaties.

  • Algemeen 9
op 18 oktober 2017 bestemming: Engeland / Manchester, reisperiode: juli 2017

Vlucht verliep zonder problemen, hotel was prima en de stad nog leuker dan verwacht.

  • Algemeen 10
op 18 oktober 2017 bestemming: Schotland / Glasgow, reisperiode: september 2015

De reis was prima, alleen we hadden spulletjes mee heen en terug die we moesten inleveren. Waren overigens niet gevaarlijk.

  • Algemeen 10
op 17 oktober 2017 bestemming: Spanje / Ibiza, reisperiode: juni 2017

Vlucht was uitstekend, geen vertraging, vriendelijke mensen . nog nooit zo'n soepele vlucht mee gemaakt

  • Algemeen 9
op 16 oktober 2017 bestemming: Verenigde Staten / New York, reisperiode: augustus 2017

Echt een onbezorgde vlucht gehad! Aardige stewards en stewardessen, een nieuw vliegtuig, voorzien van alle voorzieningen (konden zelfs onze telefoon opladen) en goede entertainment. Prima vlucht!

  • Algemeen 10
op 22 september 2017 bestemming: Indonesië / Bali, reisperiode: september 2017

Gezien hoeveel je betaald voor KLM is de zitruimte echt belachelijk. Ik ben 1.83 en slank gebouwd en nog steeds zit ik krap. Er is in oude toestellen in de breedte een stoel bijgeplaatst. Voor vluchten buiten Europa NIET TE DOEN!!! Nooit meer voor mij.

  • Algemeen 3
op 21 september 2017 bestemming: Verenigde Staten / Los Angeles, reisperiode: januari 2017

Personeel heel goed.
Zitplaatsen verschrikkelijk geen been ruimte hele krappe stoelen normaal eten vergeet het maar je kan je armen niet bewegen.
We hebben deze reis voor de 2x met KLM gedaan 2x helemaal niks.
Alle andere keren 30 x met Delta of United waar je wel normale stoelen krijgt.

  • Algemeen 2
  • Vorige
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Volgende