Vernieuwde Economy Class bij Qatar Airways

Geschreven op 7 maart 2019 door Vanessa

Vliegtuig Qatar Airways
Vliegtuig Qatar Airways
Qatar Airways is de nationale luchtvaartmaatschappij van Qatar en brengt al meer dan 20 jaar reizigers naar inmiddels ruim 160 zaken- en vakantiebestemmingen. De moderne vlot van Qatar Airways bestaat uit 200 toestellen. Deze week onthulden ze de vernieuwde Economy Class. Deze nieuwe Economy Class-ervaring van Qatar Airways omvat een innovatieve, 19 graden kantelbare stoel, extra beenruimte, dubbel opklaptafeltje, 13,3 inch 4K breedbeeldscherm en snelladende USB C-aansluiting. Met de nieuwe maaltijdservice ‘Quisine’ wordt de Economy Class-service in een compleet nieuw jasje gestoken. Zo is er nieuw servies, een uitgebreider menu, 25% grotere hoofdgerechten, 20% grotere voorgerechten en 50% grotere desserts.

De maatschappij is met name trots op de nieuwe “going green with Quisine”, waarmee er aan het milieu wordt gedacht. In de nieuwe Economy Class wordt meer gebruik gemaakt van herbruikbare, recyclebare en biologisch afbreekbare producten en aanzienlijk minder vaak van producten van wegwerpplastic. Economy Class-passagiers kunnen ook gebruikmaken van een verbeterde verbinding, inclusief internet dat tot maar liefst 10x sneller is, evenals meer dan 4.000 entertainmentopties in Oryx One, het in-flight entertainmentsysteem van Qatar Airways.

De meermaals bekroonde luchtvaartmaatschappij Qatar Airways ontving in 2018 de titel van ‘World’s Best Business Class’ bij de uitreiking van de World Airline Awards, een initiatief van internationale luchtvervoersbeoordelaar Skytrax. Qatar Airways kreeg ook de titels ‘Best Airline in the Middle East’, ‘World’s Best First Class Airline Lounge’ en ‘Best Business Class Seat’, als erkenning voor de revolutionaire Business Class beleving, Qsuite. Qatar Airways werd al viermaal bekroond met de felbegeerde “Skytrax Airline of the Year” prijs, die beschouwd wordt als het toppunt van uitmuntendheid in de luchtvaartsector.

Nieuws