Gratis reisvoorstel aanvragen

De 10 leukste kerstmarkten in Europa

De sfeervolle kerstmarkt in Wenen
De sfeervolle kerstmarkt in Wenen

Kerst is een zeer sfeervol feest en voor veel mensen de favoriete periode van het jaar. De winkelstraten zijn mooi verlicht en de winkels leuk aangekleed. Ook de kerstmarkt zorgt voor een echte kerstsfeer, een activiteit die veel Nederlanders graag ondernemen. Door heel Europa zijn er velen kerstmarkten te vinden, maar welke is het nou het leukst om te bezoeken? Onze reisexperts hebben veel ervaring met het bezoeken van kerstmarkten en maakten een top tien met leukste kerstmarkten in Europa. 

1. Düsseldorf

Duitsland staat bekend om haar gezellige kerstmarkten en is dan ook zeer populair tijdens de kerstperiode. Düsseldorf is daarbij een van de populairste kerstmarkten onder de Nederlanders. In november en december toveren ze het centrum om tot een echte kerststad. Er zijn verschillende kerstmarkten te vinden in het centrum, van groot tot klein. Doordat alle pleinen met kerstmarkten redelijk bij elkaar in de buurt liggen kan je meerdere kerstmarkten bezoeken. Leuk voor de afwisseling!

Kerstmarkt in Düsseldorf
Kerstmarkt in Düsseldorf

2. Londen

Ook Londen wordt in de maanden november en december compleet omgetoverd in de kerstsferen. Alle winkelstraten worden sprookjesachtig versierd en de winkeletalages worden prachtig aangekleed. Het is echt een feestje om tijdens deze maanden door Londen te lopen. Overal vind je kerstbomen, lichtjes en ijsbanen. Dit is dan ook een van de redenen waarom Londen hoog op de bucketlist staat voor een kerstbezoek. En ook in Londen zijn er verschillende kerstmarkten te bezoeken met ook hier ieder een eigen sfeer. De kerstmarkt in Hyde Park is bijvoorbeeld een hele bekende kerstmarkt die eigenlijk niet mag ontbreken op je lijstje en heeft de naam Winter Wonderland. Ook aan de rivier de Theems, op steenworp afstand van de London Eye, wordt een gezellig winter festival gehouden. 
Accommodatietip: H10 London Waterloo

Kerstmarkt in Londen
Kerstmarkt in Londen
Vraag gratis een offerte aan

3. Wenen

Ook de Oostenrijkers weten hoe ze een echte kerstmarkt moeten organiseren. Het schijnt zelfs zo te zijn dat de kerstmarkten hier zijn ontstaan! Nou is Wenen op zich al een sprookjesachtige en romantische stad, maar tijdens kerst is de stad nog net wat sfeervoller. De gehele stad wordt omgetoverd in een magische kerstsfeer en ook Wenen kent meerdere markten. De absolute aanrader is toch wel de 700 jaar oude Wiener Christkindlmarkt bij het Rathaus. Maar het kerstdorp Maria-Theresien Platz is ook iets dat je eigenlijk niet mag missen. 
Accommodatietip: Der Wilhelmshof

Kerstmarkt in Wenen
Kerstmarkt in Wenen

4. Brussel

De hoofdstad van onze zuiderburen is het gehele jaar door erg populair. Zowel voor de winkels als het heerlijke eten en drinken. Dit in combinatie met een gezellige kerstsfeer maakt de stad helemaal compleet. De markt bevindt zich in de binnenstad van Brussel en heeft ruim 200 kraampjes met onder andere die heerlijke Belgische chocolade en wafels, lokale biertjes en de bekende Vlaamse frieten. Ook hier beginnen ze eind november met het versieren van de stad. Tip: stap 's avonds in het reuzenrad en kijk uit over een stad vol lichtjes, versieringen en kraampjes. Tot slot is de kerstmarkt van Brussel benoemd tot meest originele kerstmarkt van Europa.
Accommodatietip: Leopold Brussels EU

Kerstsferen in Brussel
Kerstsferen in Brussel

5. Maastricht

Gelukkig is ook ons eigen landje van de partij in de top tien leukste kerstmarkten van Europa en wel met de kerstmarkt in Maastricht. De markt ligt op het Vrijthof en heeft naast de velen houten kraampjes ook een grote schaatsbaan. Tevens is er een reuzenrad aanwezig. De kerstmarkt heeft als thema Magisch Maastricht en ieder jaar komen er weer een kleine miljoen mensen af op de markt. Een echte aanrader dus!
Accommodatietip: Crowne Plaza

De kerstmarkt in Maastricht
De kerstmarkt in Maastricht

6. Keulen

De kerstmarkt in Keulen bestaat uit zeven kleinere kerstmarkten allen met een eigen sfeer en identiteit. De markt is te vinden in het centrum van de stad. Keulen is en een van de grootste en een van de meest bezochte kerstmarkten van Europa. Het is dan ook een waar spektakel om hier te zijn met kerst. Met name de kerstboom is zeer populair onder de bezoekers. Dit is namelijk de grootste van Europa. Van midden november tot en met december zijn alle huizen, straten en winkels versierd met kerstverlichting. Daarnaast dient de stad zelf als ideaal decor met de lichtgevende Dom op de achtergrond. Ook op het plein voor de Dom zijn diverse kraampjes te vinden. Een prachtige locatie voor een magisch kerstgevoel.
Accommodatietip: Classic Harmonie

De kerstmarkt in Keulen
De kerstmarkt in Keulen

7. Praag

Praag is in elke tijd van het jaar een leuke en gezellige stad. Laat staan tijdens de kerstperiode. De Tsjechen nemen de kerstmarkten zeer serieus. In ieder stadje en dorpje is er dan ook wat te doen. Er zijn twee grote markten en dan nog wat kleinere. In het centrum staat een grote kerstboom waaromheen talloze kraampjes staan. De geur van de typische kerstgerechten ruik je over de hele markt. Deze geur, samen met alle lichtjes en versieringen, zorgen voor de ultieme kerstbeleving.
Accommodatietip: Hotel Leonardo

De kerstmarkt in Praag
De kerstmarkt in Praag

8. Brugge

Het knusse centrum met de historische panden is het perfecte decor voor een kerstmarkt. Normaal straalt de stad al heel veel sfeer uit, maar laat staan alles mooi is versierd, er kraampjes staan en de kerstboom opgetuigd is. De kerstmarkt is niet extreem groot, maar voor een middagje rondstruinen prima. Voor een echte sprookjesachtige sfeer moet je zeker in Brugge zijn!
Accommodatietip: Hotel Navarra

Brugge tijdens kerst
Brugge tijdens kerst

9. Kopenhagen

Wist je dat op de kerstmarkt in Kopenhagen echte rendieren staan? Dit maakt het plaatje van een kerstmarkt natuurlijk wel compleet. Gedurende heel december wordt de stad omgetoverd met muziek, elven, lichtjes en versieringen. Ook al is de kerstmarkt kleiner dan in de meeste steden, de gemoedelijke en warme sfeer maken dit allemaal weer goed. Ook Kopenhagen heeft meerdere pleinen met kerstmarkten. Ieder met weer een iets andere sfeer maar allen net zo magisch.
Accommodatietip: Wakeup Copenhagen

Kerstmarkt in Kopenhagen
Kerstmarkt in Kopenhagen

10. Dresden

Dresden is de oudste kerstmarkt van Duitsland en mag daarom zeker niet in dit rijtje ontbreken. De kerstmarkt werd voor het eerst gehouden in 1434 en sindsdien is de kerstmarkt niet meer weg te denken in Dresden. Het is een enorme kerstmarkt en niet zomaar een, er worden namelijk feesten gehouden. Zo heb je er het Pfefferkuchenfest en het Stollenfest. Daarnaast zijn er levende sprookjes, diverse shows en natuurlijk diverse hapjes en drankjes.
Accommodatietip: Ibis Dresden Zentrum

Dresden kerstmarkt
Dresden kerstmarkt

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

2 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

9,5

Artikelen