Gratis reisvoorstel aanvragen

Vreemdste kersttradities ter wereld

Een kerstboom
Een kerstboom

Tijdens de kerstdagen worden allerlei tradities in ere gehouden. Wij zetten een kerstboom in huis en eten uitgebreid tijdens het kerstdiner, vaak met de hele familie. Sommige mensen zetten koekjes met melk bij de kerstboom voor de Kerstman en anderen gaan met kerstavond naar de kerk om naar het kerstverhaal te luisteren. Welke kersttradities kennen ze in andere landen? Je leest het hier! 

Tió de Nadal, Spanje

In Catalonië hebben gezinnen een Tió de Nadal, een stuk brandhout dat voor de haard staat. Vroeger was het een kaal stuk hout, maar tegenwoordig wordt het versierd met pootjes, een rode neus en een lachend gezicht. Vanaf 8 december worden er elke dag cadeautjes in het blok gestopt. Op kerstavond wordt het blok gevraagd om te 'schijten' en wordt het stuk hout met stokken geslagen, waardoor er kleine cadeautjes uitkomen. De grote cadeaus worden bewaard tot Driekoningen, op 6 januari.

Tió de Nadal

De voorspelling van de schoen, Tsjechië

Een dag voor Kerstmis wordt in Tsjechië voorspeld of vrijgezelle vrouwen het aankomende jaar geluk zullen hebben in de liefde. Ze gaan met hun rug naar de deur van het huis staan en gooien een schoen met een hoge hak over hun schouder. Het liefdesleven wordt voorspeld aan de hand van de positie van de schoen op de grond. Wijst de punt van de hak naar de deur, dan zal de vrouw binnen één jaar trouwen. Wanneer de punt een andere kant op wijst, moet de vrouw nog een jaar wachten. Het is een keer iets anders dan een spelletje 'Mens erger je niet'...

De voorspelling van de schoen
De voorspelling van de schoen
Vraag gratis een offerte aan

Rolschaatsend naar de kerk, Venezuela

Tijdens de kerstdagen worden in Caracas, in Venezuela, de straten afgesloten voor het verkeer. Mensen rolschaatsen dan namelijk met elkaar door de stad. Elk jaar doen veel mensen mee met deze traditie. Eerst rolschaatsen de mensen door de straten en vervolgens gaan ze mét rolschaatsen aan naar de kerk om de mis te bezoeken.

Rolschaatsen
Rolschaatsen

De kerstaugurk, Duitsland en Verenigde Staten

Bij een aantal families in Duitsland en in de Verenigde Staten houden ze een aparte speurtocht. Er wordt een kerstbal, die precies op een augurk lijkt, in een grote kerstboom gehangen. Op kerstochtend gaan de kinderen fanatiek op zoek naar de augurk. De gene die de augurk het eerste vindt, krijgt een speciaal cadeau.

De kerstaugurk

De kerstspin, Oekraïne

In Oekraïne zijn de kerstbomen niet gevuld met ballen en slingers, maar met spinnenwebben en nep-spinnen. Dit wordt gedaan vanwege een oud verhaal over een arme weduwe die geen geld had om versieringen voor de familiekerstboom te kopen. De boom zag er dus erg kaal uit. Toen de familie de volgende ochtend wakker werd, zagen ze dat de boom versierd was door een spin. Het dier had allemaal spinnenwebben in de kerstboom gemaakt. Hierdoor had de familie toch nog een gelukkige kerst.

Een spinnenweb in een boom
Een spinnenweb in een boom

KFC diner, Japan

Bij een kerstdiner zit je meestal met de familie rond een grote tafel en eet je een speciale maaltijd die je niet zo vaak klaarmaakt. In Japan eten veel mensen kip van de Kentucky Fried Chicken als feestmaal. Slechts een klein deel van Japanse bevolking heeft een christelijk geloof, maar iedereen wordt door middel van advertenties massaal opgeroepen om bij de KFC te eten tijdens de kerst. De emmers met gebakken kip vliegen dan ook over de toonbank. Lekker is het zeker, maar om het nou met kerst te eten...

KFC tijdens de kerst
KFC tijdens de kerst

La Befana, Italië

In Italië komt op 5 januari niet de Kerstman, maar een kerst-heks op bezoek. La Befana brengt de kinderen snoep, lekkernijen en cadeautjes wanneer ze slapen. In plaats van melk met koekjes, zetten de kinderen wijn en crackers voor haar neer.Nog meer items over Kerst:

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

6 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,3

Artikelen