Salvador da Bahia

Strand Salvador da Bahia
Strand Salvador da Bahia

Salvador da Bahia is de hoofdstad van de deelstaat Bahia en is gelegen in het noordoosten van Brazilië aan de Atlantische Oceaan. De volledige naam van de stad is São Salvador da Bahia de Todos os Santos, wat letterlijk “Heilige Verlosser van de Allerheiligenbaai” betekent. De naam heeft de stad te danken aan het feit dat de Portugezen de baai op de dag van Allerheiligen in 1501 binnenvoeren. Er wonen ongeveer 2,9 miljoen mensen in de stad. Salvador ligt aan de grootste baai van Brazilië, namelijk aan de Baïa de Todos os Santos. De bruisende stad is enorm divers, in zowel landschap als stadsgezichten. De wijken in Salvador verschillen aanzienlijk van elkaar, met als mooiste voorbeeld de wijk Pelourinho. Tot aan 1763 was het de hoofdstad van Brazilië, nu is het de derde grootse stad van het land.

Vanessa 'BraziliŽ is een immens groot land dus je moet je goed bedenken wat je er wilt zien en beleven. In 1 reis lukt het niet om het hele land te ontdekken. Ik heb zelf het noordoosten bezocht. Deze streek heeft het allemaal: tropische stranden, bruisende steden, de kleurrijke bevolking en een rijke geschiedenis.', Vanessa - reisexpert BraziliŽ gratis reisvoorstel >>

Landkaart Salvador da Bahia
Plaatsen in de buurt van Salvador da Bahia (BraziliŽ) :
 • Porto Seguro (257 km)
 • Caruaru (720 km)
 • Recife (784 km)
 • Olinda (792 km)
 • Belo Horizonte (892 km)
 • Tibau do Sul (971 km)
 • Ponta Negra (1000 km)
 • Praia da Pipa (1002 km)
 • Natal (1009 km)
 • Bķzios (1016 km)
 • Ervaringen

  op 14 oktober 2012 plaats: Salvador da Bahia, reisperiode: november 2010

  heel schilderachtig, heel mooi, heel gekleurd, vrolijke mensen een aan rader hele mooie cultuur een schilder dorpje in salvador

  • Algemeen 10
  • Uitgaan 10
  • Cultuur 10
  • Restaurants 10
  • Bezienswaardigheden 10
  • Inwoners 10
  • Ligging 10

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Salvador da Bahia

  Forte de Santo Antonio da Barra (Salvador da Bahia)

  Forte de Santo Antonio da Barra
  Forte de Santo Antonio da Barra
  Kaart met locatie Forte de Santo Antonio da Barra

  Het oudste fort van Salvado da Bahia is Forte de Santo Antonio da Barra en is gebouwd in 1698. Vanwege de oudste vuurtoren van Zuid-Amerika die binnen de muren van het fort staat, wordt het ook wel Fadol da Barra genoemd. Niet alleen heb je vanuit het fort een prachtig uitzicht, het herbergt ook een nautisch museum met een tentoonstelling over de tijd van de Portugese zeevaarders.

  Igreja NS do Bonfim (Salvador da Bahia)

  Igreja NS do Bonfim
  Igreja NS do Bonfim
  Kaart met locatie Igreja NS do Bonfim

  Als je je ooit hebt afgevraagd waar verkopers hun fitas (gekleurde linten) vandaan halen, kijk dan niet verder dan de Igreja NS do Bonfim. De fitas zijn een souvenir van de kerk en zijn een symbool van Bahia geworden. De gewone kerk is een populair heiligdom verworden door wonderbaarlijke genezingen. In de Sala dos Milagres (Kamer der Wonderen) aan de rechterkant van de kerk laten mensen brieven en foto's achter.

  Itaipava Arena Fonte Nova (Salvador da Bahia)

  Itaipava Arena Fonte Nova
  Itaipava Arena Fonte Nova
  Kaart met locatie Itaipava Arena Fonte Nova

  Het stadion van Salvador da Bahia heet Itaipava Arena Fonte Nova en is speciaal gebouwd voor het WK voetbal van 2014. Vroeger stond op deze plek het Estádio Fonte Nova stadion. Het nieuwe stadion heeft een capaciteit van ongeveer 55.000 toeschouwers. Naast dat het stadion voor het WK in 2014 wordt gebruikt, zal het ook tijdens de Olympische Zomerspelen in 2016 gebruikt worden.

  Mercado Modelo (Salvador da Bahia)

  Mercado Modelo
  Mercado Modelo
  Kaart met locatie Mercado Modelo

  In 1986 werd het uit 1861 stammende douanekantoor gedeeltelijk verwoest bij een brand. Na de wederopbouw werd het omgevormd tot een toeristische markt, de huidige Mercado Modelo. Vroeger kwamen de schepen met nieuwe slaven hier in de haven aan. De slaven werden opgesloten in de waterige kelders in afwachting van hun veiling. Nog steeds rapporteren nachtbewakers over geestelijke activiteiten na sluitingstijd. Op de markt vind je veel Braziliaanse en Afrikaanse folklore. Ook is er vaak live muziek en worden er capoeira voorstellingen gegeven.

  Museu Afro-Brasileiro (Salvador da Bahia)

  Museu Afro-Brasileiro
  Museu Afro-Brasileiro
  Kaart met locatie Museu Afro-Brasileiro

  Het Museu Afro-Brasileiro beheert een van de belangrijkste collecties van Salvador. Braziliaanse en Afrikaanse tradities worden gekoppeld in de tentoonstelling die onder meer houtsnijwerken, manden en aardewerk bevat. Het hoogtepunt van het museum is een kamer met 27 grote adembenemende panelen met houtsnijwerken van Carybé, misschien wel de bekendste beeldend kunstenaar van de 20e eeuw van Salvador. De panelen zijn gestileerde afbeelden van goden van Afro-Braziliaanse goden, ingelegd met schelpen en metalen. Ook is er een tentoonstelling met fotografie, heilige voorwerpen en ceremoniële kleding die de Afrikaanse wortels tonen.

  Salvador da Bahia (Salvador da Bahia)

  Salvador da Bahia
  Salvador da Bahia
  Kaart met locatie Salvador da Bahia

  Salvador da Bahia is veruit de meest exotische stad van Zuid-Amerika. De stad heeft haar eigen cultuur, voornamelijk met Afrikaanse invloeden. Overal zie je zwarte vrouwen in witte rokken en met prachtige hoofddeksels. De volledige naam van Salvador luidt eigenlijk: ‘Cidade do Salvador da Bahia de todos os Santos’, wat ‘Stad van de verlosser aan de baai van Allerheiligen’ betekent. De leukste avond van de week is de dinsdag, de dag waarop de meeste bateria’s (drumbands) optreden. Op deze avond eet je op alle straathoeken allerlei lekkernijen.

  Solar do Unhao (Salvador da Bahia)

  Solar do Unhao
  Solar do Unhao
  Kaart met locatie Solar do Unhao

  Solar do Unhao is een prachtig bewaard gebleven gebouwencomplex uit de 18e eeuw dat diende als overslagpunt voor suikertransport. Er gaan legendes dat het nu wordt gekweld door de geesten van vermoorde slaven. Tegenwoordig is hier het Museu de Arte Moderna gevestigd. Hier vind je wisselende tentoonstellingen met avant-garde kunst. In het voormalig pakhuis zit een restaurant en er worden elke zaterdagavond concerten georganiseerd. Vanuit de beeldentuin op de heuvel heb je een mooi uitzicht over de baai. Als je het complex wilt bezoeken kun je het beste een taxi nemen. Er rijden geen bussen en de wandeling door het afgelegen gebied staat bekend om berovingen.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van BraziliŽ bekijken.

  Vervoer

  De beste manier om je in Salvador da Bahia te verplaatsen is per bus of taxi. Beide zijn erg goedkoop, al zullen veel taxichauffeurs hun uiterste best doen de ritprijs wat hoger te maken, door bijvoorbeeld om te rijden omdat je als toerist de weg toch niet weet. Als je van het vliegveld naar de stad gaat kun je echter beter een bus nemen, want voor de taxi betaal je al snel 50x zo veel. Als je een dagtocht wilt maken naar Itaparica, een eiland in de baai, wordt aangeraden met de vaste ferry een overtocht te maken. Net achter de Catedral Basilica vind je een tram die een steile helling beklimt en afdaalt, om je naar het lagere gedeelte van de stad te brengen. Omdat het openbaar vervoer het grote aantal toeristen en inwoners van de stad niet aankan, wordt er op het moment een metrosysteem aangelegd in de stad. Hierbij worden door de hele stad 19 stations aangelegd met in totaal twee lijnen.

  Geschiedenis

  De locatie van de stad werd gekozen wegens de goede verdedigingsmogelijkheden tegen binnenvallende indianen en andere Europese troepen. De stad is meerdere malen aangevallen door Nederlanders, die de stad tussen 1624-1625 en 1646-1647 hebben bezet. Het grote aantal Afrikaanse slaven die hier aankwamen hebben de ontwikkeling van Salvador sterk beïnvloedt. Nog steeds bestaat de meerderheid van de bevolking van Salvador uit afstammelingen van Afrikaanse slaven.

  Vakantieverhalen / reisverslagen

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Salvador da Bahia