Porto Alegre

Mooi plaatje van Porto Alegre
Mooi plaatje van Porto Alegre

Porto Alegre is een van de grootste steden van Brazilië33travel/"> en ligt in het zuiden, in de staat Rio Grande do Sul. De stad telt ongeveer 1,5 miljoen inwoners. Bij de stad komen verschillende rivieren samen, die samen weer de Lagoa dos Patos vormen (lagune van de eenden), een gigantische zoetwater lagune. Porto Alegre is een belangrijk cultureel, politiek en economisch centrum van Brazilië. De haven van Porto Alegre is belangrijk voor het transport van lokale producten zoals pruimen, perziken, rijst en cassave. Ook is er veel leer- en schoenenindustrie in de omgeving.

Porto Alegre heeft een lange kustlijn langs Guíba Lake. In en rond het meer vind je een uniek ecosysteem dat onderdak biedt aan veel wilde dieren. In de stad vind je ook 28% van de inheemse flora, met 9.288 verschillende soorten. Er zijn ook veel verschillende bomen, dieren, parken, pleinen en bosrijke straten. De skyline van Porte Alegre wordt gekenmerkt door 40 heuvels.

Vanessa 'BraziliŽ is een immens groot land dus je moet je goed bedenken wat je er wilt zien en beleven. In 1 reis lukt het niet om het hele land te ontdekken. Ik heb zelf het noordoosten bezocht. Deze streek heeft het allemaal: tropische stranden, bruisende steden, de kleurrijke bevolking en een rijke geschiedenis.', Vanessa - reisexpert BraziliŽ gratis reisvoorstel >>

Landkaart Porto Alegre
Plaatsen in de buurt van Porto Alegre (BraziliŽ) :
 • Foz do IguaÁu (600 km)
 • S„o Paulo (851 km)
 • Ilha Grande (1033 km)
 • Campo Grande (1118 km)
 • Rio de Janeiro (1119 km)
 • Bķzios (1230 km)
 • Belo Horizonte (1340 km)
 • Brasilia (1620 km)
 • Porto Seguro (1953 km)
 • Salvador da Bahia (2209 km)
 • a:

  Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Porto Alegre

  EstŠdio Beiro-Rio (Porto Alegre)

  EstŠdio Beiro-Rio
  EstŠdio Beiro-Rio
  Kaart met locatie EstŠdio Beiro-Rio

  Het voetbalstadion van de voetbalclub SC Internacional heet het Estádio Beiro-Rio. Het stadion werd in 1969 geopend en kan 56.000 toeschouwers ontvangen. De naam Beira-Rio betekent 'rivierbank'. Tijdens het wereldkampioenschap 2014 wordt door Nederland hier de tweede wedstrijd gespeeld tegen Australië. 

  Mercado Pķblico de Porto Alegre (Porto Alegre)

  Mercado Pķblico de Porto Alegre
  Mercado Pķblico de Porto Alegre

  De Mercado Público de Porto Alegre (de openbare markt van Porto Alegre) is ook de moeite waard. Het is de oudste markt van de stad en een belangrijk historisch monument. Ook is het een bekende ontmoetingsplek met veel cafés, snackbars en restaurants. In het gebouw bevinden zich ongeveer 109 winkels die meer dan 100.000 verschillende spullen verkopen, waaronder verse en gebakken producten, lokaal vlees en zuivelproducten. Ook vind je er handgemaakte producten.

  Moinho de Vento park (Porto Alegre)

  Moinho de Vento park
  Moinho de Vento park

  Het Moinho de Vento park is een klein, smal park in de wijk Moinhos de Vento. In het midden van het park ligt een vijver met schildpadden, watervogels en eenden. Naast de vijver is een windmolen die tijdens de zomer open is voor ambachtelijk werk. Er is een speeltuin voor de kinderen en er zijn twee paden om te joggen: een korte van 650 m en een lange van 1 km.

  Museu de Arte do Rio Grande do Sul (Porto Alegre)

  Museu de Arte do Rio Grande do Sul
  Museu de Arte do Rio Grande do Sul
  Kaart met locatie Museu de Arte do Rio Grande do Sul

  Een ander museum in Porto Alegre is het Museu de Arte do Rio Grande do Sul, gelegen in het centrum van Porto Alegre. Het gebouw is een van de meest opvallende historische gebouwen in Porto Alegre. Het museum bevat meer dan 2.600 objecten van bijna alle vormen van visuele kunst. Er is vooral veel kunst van Rio Grande do Sul te vinden. Er is ook een kleine maar interessante collectie van Braziliaanse kunst en van Europese kunstenaars uit het einde van de 19e eeuw te vinden.

  Museu Histůrico Jķlio de Castilhos (Porto Alegre)

  Museu Histůrico Jķlio de Castilhos
  Museu Histůrico Jķlio de Castilhos
  Kaart met locatie Museu Histůrico Jķlio de Castilhos

  Het Museu Histórico Júlio de Castilhos is het oudste museum van Rio Grande do Sul. De collectie bevat meer dan 10.000 stukken van het Braziliaanse nationale erfgoed dat bestaat uit objecten van historisch, artistiek, etnografisch en archeologisch karakter. Het meeste is gerelateerd aan de geschiedenis van Rio Grande do Sul. Je vindt er onder andere dingen van de Oorlog van de Drievoudige Alliantie. Het museum heeft ook enkele belangrijke sculpturen, gemaakt door jezuïeten en andere inheemse volkeren.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van BraziliŽ bekijken.

  Vervoer

  Ongeveer 7 km van Porto Alegre ligt Salgado Filho, het nationale vliegveld van Porto Alegre. Je kunt er nationale en internationale vluchten nemen. Om vanaf het vliegveld naar Porto Alegre te komen kun je de bus of de trein pakken. De bussen rijden niet helemaal de stad in dus wordt het aangeraden om een taxi te pakken. De trein heeft een verbinding die de stad verbindt met andere grote steden. Er rijden ook bussen in de stad zelf. De beschrijvingen van de bordjes bij de bushaltes zijn soms alleen onduidelijk. De beste manier om te weten welke bus je moet hebben, is om het simpelweg aan de lokale bewoners te vragen. De bussen in Porto Alegre zijn meestal schoon, snel en veilig. Een volwassene betaalt voor een busritje ongeveer 3 dollar. Naast de bus kun je ook een Lotação pakken. Dit zijn busjes waar maximaal 20 personen in kunnen zitten. Het heeft minder lijnen dan een bus, maar je kunt wel overal langs de route in- en uitstappen. Een ritje met een Lotação kost ongeveer 4 dollar. Verder zijn er ook heel veel taxi's in Porto Alegre. Ze kunnen erg prijzig zijn, maar zijn wel makkelijker, veiliger en betrouwbaarder dan bussen. Om een taxi te krijgen, moet je naar een taxi-stop gaan of je kunt een taxi bellen. Het instaptarief is ongeveer $3,50 en daarna begint een teller te lopen die de prijs bijhoudt.

  Geschiedenis

  Porto Alegre begon als een grote boerderij waarvan de omgeving werd bewoond door indianen uit verschillende stammen. In 1752 was er een klein dorp gevormd door kolonisten en in 1772 werd Porto Alegre gesticht door immigranten uit de Azores, Portugal. De stad werd daarna gekozen als locatie voor de provinciale overheid. In 1822 had de stad inmiddels 12.000 inwoners en aan het einde van de eeuw telde de stad onder andere door immigranten uit Duitsland, Italië en Polen, 73.000 inwoners. In 1963 werd de stad wereldwijd bekend door gastheer te zijn van de World University Games. In 1985 demonstreerde het volk van Porto Alegre zodat er vrije verkiezingen zouden komen.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Porto Alegre