Recife

Uitzicht op de stad Recife
Uitzicht op de stad Recife

Recife ligt in het oosten van Brazilië en is de hoofdstad van de deelstaat Pernambuco. Het hart van Recife wordt gevormd door drie eilanden (Santo Antônio, Boa Vista en Recife proper) die met elkaar verbonden worden door diverse bruggen over de rivieren Beberibe en Capibaribe. Recife wordt beschermd door een langgerekt zwart rif (Portugees: recife), hieraan heeft de stad haar naam te danken. In de korte periode dat de Hollanders er verbleven werd een diepe stempel gedrukt op de geschiedenis van Recife. In diverse kerken en koloniale gebouwen kun je de invloed van de Hollanders en de West Indische Compagnie (WIC) bekijken.

Vanessa 'BraziliŽ is een immens groot land dus je moet je goed bedenken wat je er wilt zien en beleven. In 1 reis lukt het niet om het hele land te ontdekken. Ik heb zelf het noordoosten bezocht. Deze streek heeft het allemaal: tropische stranden, bruisende steden, de kleurrijke bevolking en een rijke geschiedenis.', Vanessa - reisexpert BraziliŽ gratis reisvoorstel >>

Landkaart Recife
Plaatsen in de buurt van Recife:
 • Olinda (7 km)
 • Ervaringen

  Thijmen van Iterson op 20 december 2013 plaats: Recife, reisperiode: november 2013

  Zeer vriendelijke bevolking. Mooie mensen en vrolijk.

  • Algemeen 8
  • Uitgaan 8
  • Cultuur 8
  • Restaurants 8
  • Bezienswaardigheden 8
  • Inwoners 8
  • Ligging 8

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Recife

  Boa Viagem strand (Recife)

  Boa Viagem strand
  Boa Viagem strand

  Boa Viagem strand is het beroemdste en mooiste strand van Recife. Het strand wordt beschermd door een rotspartij die zo’n 30 meter vanaf het strand in het water ligt. Het wordt afgeraden om achter deze rotspartij te gaan zwemmen, vanwege sterke stromingen en haaien. Het strand ligt ongeveer 7,5 kilometer van het internationale luchthaven Recife Freyre. Op zondag kun je het beste naar het strand, want dan is het het rustigste. Let op voor waarschuwingen voor haaien bij dit strand.

  Forte das Cinco Pontas (Recife)

  Het fort Cinco Pontas stamt nog uit de tijd van de Hollandse bezetting. Nu is het stedelijk museum hier gevestigd. Het fort is vernoemd naar de stadhouder, maar wordt ook wel naar zijn vijfhoekige vorm genoemd. Het fort is aan de buitenzijde onder andere voorzien van een hoornwerk en omgrachting. Tijdens de bouw van het fort, waren er meerdere conflicten met de vijand, maar gelukkig belemmerde dit de bouw niet.

  S„o Jo„o Batista dos Militares (Recife)

  S„o Jo„o Batista dos Militares
  S„o Jo„o Batista dos Militares

  De kerk São João Batista dos Militares is een kerk die je zeker moet bezoeken wanneer je in de buurt bent. Maar ook de São Roquekapel van het franciscanenklooster. Beide gebouwen zijn in de 17e en 18e eeuw verwoest geweest door de Nederlanders. In de São Roquekapel vind je nog prachtige schilderingen maar ook verguld stucwerk en houtsnijwerk. De gebouwen hebben opvallende kleuren als felblauw, donkerrood, roze en lichtgroen. Dit geeft een zeer unieke uitstralingen.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van BraziliŽ bekijken.

  Vervoer

  Recife bezit een eigen luchthaven, Recife Guararapes International Airport.

  Geschiedenis

  De vroegste beschrijving van de nederzetting dateert uit 1537. Van 1630 tot 1654 was een groot deel van Brazilië onder Nederlands bewind (Nederlands-Brazilië). Het gezag werd uitgeoefend vanuit Recife dat toen Mauritsstad heette. Het Nederlandse fort Cinco Pontas bij het centrum van Recife herinnert nog aan deze tijd. In deze periode werd hier de eerste synagoge in Amerika gesticht. De Nederlanders werden verdreven door een legertje van Portugezen en lokale opstandelingen. Deze opstand is nu bekend als de 'Restauração Pernambucana'.

  Weer

  Recife heeft een Atlantisch tropisch klimaat met temperaturen tussen de 21įC en 30įC gedurende het hele jaar.

  Vakantieverhalen / reisverslagen

  Heb je interesse in een reis naar Recife? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Recife, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

  Heeft u interesse in een reis naar BraziliŽ? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

  Zonder budget geen passend advies.
  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen