Recife

Uitzicht op de stad Recife
Uitzicht op de stad Recife

Recife ligt in het oosten van Brazilië en is de hoofdstad van de deelstaat Pernambuco. Het hart van Recife wordt gevormd door drie eilanden (Santo Antônio, Boa Vista en Recife proper) die met elkaar verbonden worden door diverse bruggen over de rivieren Beberibe en Capibaribe. Recife wordt beschermd door een langgerekt zwart rif (Portugees: recife), hieraan heeft de stad haar naam te danken. In de korte periode dat de Hollanders er verbleven werd een diepe stempel gedrukt op de geschiedenis van Recife. In diverse kerken en koloniale gebouwen kun je de invloed van de Hollanders en de West Indische Compagnie (WIC) bekijken.

Aanbieders van vakanties naar Recife
Kras (allround) Klik
Riksja Travel (landenspecialist) Klik
Booking.com (hotel) Klik
Evaneos (Lokale reisexperts) Klik
Avila Reizen (verre reizen) Klik

Landkaart Recife

Ervaringen

Thijmen van Iterson op 20 december 2013 plaats: Recife, reisperiode: november 2013

Zeer vriendelijke bevolking. Mooie mensen en vrolijk.

  • Algemeen 8
  • Uitgaan 8
  • Cultuur 8
  • Restaurants 8
  • Bezienswaardigheden 8
  • Inwoners 8
  • Ligging 8

Vakantieverhalen / reisverslagen

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Recife

Boa Viagem strand
Boa Viagem strand

Boa Viagem strand is het beroemdste en mooiste strand van Recife. Het strand wordt beschermd door een rotspartij die zo’n 30 meter vanaf het strand in het water ligt. Het wordt afgeraden om achter deze rotspartij te gaan zwemmen, vanwege sterke stromingen en haaien. Het strand ligt ongeveer 7,5 kilometer van het internationale luchthaven Recife Freyre. Op zondag kun je het beste naar het strand, want dan is het het rustigste. Let op voor waarschuwingen voor haaien bij dit strand.

Het fort Cinco Pontas stamt nog uit de tijd van de Hollandse bezetting. Nu is het stedelijk museum hier gevestigd. Het fort is vernoemd naar de stadhouder, maar wordt ook wel naar zijn vijfhoekige vorm genoemd. Het fort is aan de buitenzijde onder andere voorzien van een hoornwerk en omgrachting. Tijdens de bouw van het fort, waren er meerdere conflicten met de vijand, maar gelukkig belemmerde dit de bouw niet.

S„o Jo„o Batista dos Militares
S„o Jo„o Batista dos Militares

De kerk São João Batista dos Militares is een kerk die je zeker moet bezoeken wanneer je in de buurt bent. Maar ook de São Roquekapel van het franciscanenklooster. Beide gebouwen zijn in de 17e en 18e eeuw verwoest geweest door de Nederlanders. In de São Roquekapel vind je nog prachtige schilderingen maar ook verguld stucwerk en houtsnijwerk. De gebouwen hebben opvallende kleuren als felblauw, donkerrood, roze en lichtgroen. Dit geeft een zeer unieke uitstralingen.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van BraziliŽ bekijken.

Vervoer

Recife bezit een eigen luchthaven, Recife Guararapes International Airport.

Geschiedenis

De vroegste beschrijving van de nederzetting dateert uit 1537. Van 1630 tot 1654 was een groot deel van Brazilië onder Nederlands bewind (Nederlands-Brazilië). Het gezag werd uitgeoefend vanuit Recife dat toen Mauritsstad heette. Het Nederlandse fort Cinco Pontas bij het centrum van Recife herinnert nog aan deze tijd. In deze periode werd hier de eerste synagoge in Amerika gesticht. De Nederlanders werden verdreven door een legertje van Portugezen en lokale opstandelingen. Deze opstand is nu bekend als de 'Restauração Pernambucana'.

Weer

Recife heeft een Atlantisch tropisch klimaat met temperaturen tussen de 21įC en 30įC gedurende het hele jaar.

Heb je interesse in een reis naar Recife? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Recife, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Zonder een budget zullen we in veel gevallen geen passend advies kunnen geven.
Jouw gegevens
* Velden met een sterretje zijn verplicht

Ons privacy beleid is van toepassing

Artikelen