Fortaleza

Strand van Fortaleza, Brazilie
Strand van Fortaleza, Brazilie

Fortaleza is de hoofdstad van de staat Ceará33travel/"> in het noordoosten van Brazilië, aan de Atlantische Oceaan. Fortaleza is de belangrijkste stad van de Nordeste. De stad heeft ruim 2 miljoen inwoners, waarvan er 700.000 in sloppenwijken (favelas) wonen.

Praia da Iracema is de nachtelijke place to be. Vooral de Braziliaanse jeugd is hier veel en vaak te vinden. De stranden van Fortaleza zijn echt fantastisch.

Dankzij de ligging net onder de evenaar is er het hele jaar een zeer zacht klimaat, mede hierdoor wordt Fortaleza ook wel 'de stad van het licht' genoemd.

Op zondag 29 juni 2014 is Fortaleza de speelstad van het Nederlands elftal in de achtste finale van het WK Voetbal. Er wordt gespeeld in Castelão stadion (Estádio Plácido Aderaldo Castelo) waar meer dan 66.000 toeschouwers plaats kunnen nemen.

Vanessa 'BraziliŽ is een immens groot land dus je moet je goed bedenken wat je er wilt zien en beleven. In 1 reis lukt het niet om het hele land te ontdekken. Ik heb zelf het noordoosten bezocht. Deze streek heeft het allemaal: tropische stranden, bruisende steden, de kleurrijke bevolking en een rijke geschiedenis.', Vanessa - reisexpert BraziliŽ gratis reisvoorstel >>

Landkaart Fortaleza
Plaatsen in de buurt van Fortaleza (BraziliŽ) :
 • Canoa Quebrada (200 km)
 • Galinhos (296 km)
 • Natal (435 km)
 • Praia da Pipa (442 km)
 • Ponta Negra (443 km)
 • Tibau do Sul (471 km)
 • Caruaru (581 km)
 • Olinda (626 km)
 • Recife (630 km)
 • Belťm (1132 km)
 • a:7.0000

  Ervaringen

  op 8 september 2014 plaats: Fortaleza, reisperiode: september 2014

  drukke stad, gezellig totdat je onoverwacht op een plek komt die minder gezellig is (favela), maar daar ben je als je in het centrum blijft ook weer snel uit.

  • Algemeen 7
  • Uitgaan 8
  • Cultuur 5
  • Restaurants 7
  • Bezienswaardigheden 7
  • Inwoners 6
  • Ligging 6

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Fortaleza

  Buggytocht Fortaleza (Fortaleza)

  Buggytocht Fortaleza
  Buggytocht Fortaleza
  Kaart met locatie Buggytocht Fortaleza

  In Fortaleza kun je een spannende buggytocht maken door de duinen. Racend over de zandduinen maak je kennis met dorpen en het natuurschoon van het noorden van Brazilië. Het kan er nogal ruig aan toe gaan, dus niet geschikt voor angsthazen.

  Catedral Metropolitana de Fortaleza (Fortaleza)

  Kathedraal van Fortaleza (Catedral Metropolitana de Fortaleza) is gebouwd in 1978 en is een van de mooiste gebouwen van de stad. In deze kathedraal is maar liefst plaats voor 5.000 bezoekers.

  Markten in Fortaleza (Fortaleza)

  Markten in Fortaleza
  Markten in Fortaleza
  Kaart met locatie Markten in Fortaleza

  De dagelijkse markt in Fortaleza (Mercado central) is geopend van 8.00 tot 18.00 uur. Hier kun je terecht voor o.a. fruit, kleding, schoenen, handwerk enzovoort. De markt bevindt zich vlakbij de kathedraal en niet ver van Iracema.

  Aan het begin van de boulevard 'Beira Mar' wordt op sommige dagen een vismarkt georganiseerd. Hier kun je terecht voor heerlijke, verse vis.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van BraziliŽ bekijken.

  Vervoer

  De internationale luchthaven ligt ongeveer 10 km ten zuiden van de stad. Hier kun je een auto huren of met openbaar vervoer naar het centrum van Fortaleza gaan. In de stad zelf kun je met de bus of taxi reizen.

  Geschiedenis

  Fortaleza is in 1611 gesticht door de Portugees Martim Soares Moreno. Hij bouwde een fort, waar de stad zijn naam aan ontleent. Fort Schoonenborch werd door de Nederlandse WIC gebouwd en is nog vrijwel geheel in tact. Nadat de Portugezen het veroverden werd het fort hernoemd tot Forte de Nossa Senhora da Assunção. Na de onafhankelijkheid van Brazilië ontwikkelde Fortaleza zich snel tot een belangrijke haven. De bloeiende handel bracht de stadsbestuurders van toen op het idee Fortaleza om te toveren in een tropisch Parijs met brede boulevards. Wie goed kijkt, kan nog wel iets ontdekken van deze eind 19e eeuwse stadsplanning. Maar het meeste is verloren gegaan toen arme boeren uit de Nordeste halverwege de 20e eeuw de stad overspoelden.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Fortaleza