KroatiŽ wint Reisgraag Award 2018

Geschreven op 10 januari 2018 door Paula

KroatiŽ wint Reisgraag Award 2018
KroatiŽ wint Reisgraag Award 2018

Met een gemiddeld cijfer van een 8,5 heeft Kroatië de Reisgraag Award voor beste bestemming binnen de categorie Ligging gewonnen. Uit alle reviews die zijn binnengekomen in 2017 heeft Kroatië het hoogste cijfer binnen deze categorie gehaald. Dit is de derde keer dat Kroatië een Reisgraag Award wint.

Branka Huljev (Kroatisch Nationaal Bureau voor Toerisme): "Wij zijn ontzettend vereerd met deze Reisgraag Award. Kroatië is inderdaad goed en makkelijk bereikbaar en het is fijn dat dit door een breed en ‘Reisgraag’ publiek gezien en beloond wordt. Maar het gaat vooral om wat Kroatië zelf te bieden heeft. In 2017 ontving Kroatië bijna een half miljoen Nederlanders en dat zijn er maar liefst 17% meer dan het jaar eerder. Van oudsher trekt Kroatië, en dan vooral het in het noorden gelegen Istrië, vooral een kampeerpubliek. Wat we nu zien, en dat komt ook door de nieuwe vluchten naar Split, is dat een heel nieuw publiek Kroatië ontdekt en overnacht in hotels, villa’s of privé accommodaties. Kroatië beschikt over heel veel natuurparken en een kristalheldere zee. De kustlijn is nog heel ongerept met gezellige oude stadjes. De Kroatische keuken is meer dan uitstekend en heel betaalbaar. Het is fijn dat steeds meer mensen dit ontdekken en wij kijken dan ook terug op een super succesvol jaar. Deze award is dan ook de kers op de taart!".

Jaarlijks reikt Reisgraag.nl awards uit aan reisorganisaties en bestemmingen binnen verschillende categorieën vakanties. Dit jaar is alweer de zevende keer dat de awards worden uitgereikt. Er zijn maar liefst 15.000 reviews over verschillende bestemmingen en reisorganisaties binnengekomen. Alle reviews worden van tevoren handmatig gekeurd en basis van deze gekeurde reviews worden de award winnaars gekozen. Alleen de reviews van klanten geven de doorslag. Daarmee is de Reisgraag Award de enige echte publieksprijs binnen de reisbranche van Nederland.

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen