KroatiŽ wint Reisgraag Award 2020

Geschreven op 14 januari 2020 door Gina

Reisgraag Awards 2020
Reisgraag Awards 2020

Kroatië heeft de Reisgraag Award voor beste bestemming binnen de categorie Restaurants gewonnen. De bestemming haalde gemiddeld een 8,4 uit meer dan 7600 reviews die zijn geschreven op Reisgraag.nl. Met dit prachtige cijfer hebben zij deze publieksprijs voor 2020 in ontvangst mogen nemen. Kroatië heeft al vier keer eerder een award in ontvangst mogen nemen, namelijk 2016, 2017, 2018 en 2019.

“Dat Kroatië wordt gezien als gastronomische topbestemming mag geen geheim meer zijn, maar het populaire vakantieland is hiervoor nu ook officieel bekroond tijdens de Reisgraag Awards 2020. Het land met het prettige mediterrane klimaat viel in de prijzen in de categorie Restaurants. Kroatië staat bekend om zijn truffels uit Istrië , bijzondere wijnen, kersenlikeur uit Dalmatië en natuurlijk zijn wereldberoemde olijfolie, maar er is nog zoveel meer te ontdekken in dit gastvrije land aan de Adriatische zee. Dit wordt nu nogmaals onderschreven dankzij de winst van de enige publieksprijs binnen de reisbranche, die is gewonnen door de steun van een veelvoud tevreden toeristen. In Kroatië draait alles om gerechten met pure, lokale ingrediënten. De Kroatische cuisine laat zich inspireren door de eetcultuur van zijn buurlanden, maar de Kroaten hebben hieruit zelf een rijke gastronomische traditie van topklasse gecreëerd. Met maar liefst vijf restaurants met een Michelinster bouwen ze verder aan een must-visit bestemming voor liefhebbers van gastronomie en unieke lokale gerechten en ingrediënten. Er bestaat echter niet één Kroatische keuken, elke regio heeft haar eigen culinaire specialiteiten. In het noorden van het land zijn Oostenrijk-Hongaarse invloeden duidelijk zichtbaar. De kustregio's onderscheiden zich door middel van hun unieke mediterrane gerechten, zowel qua smaak als bereiding en met wijnen van wereldklasse. Voor het ontdekken van een wereld aan smaken vertrek je dus zo snel mogelijk richting Kroatië.”

Dit is alweer de 9e editie van de Reisgraag Awards waarbij de beste reisorganisaties en bestemmingen binnen verschillende categorieën vakanties een award winnen. Er zijn meer dan 7600 reviews over bestemmingen en reisorganisaties binnengekomen. Alle reviews worden uitvoerig gekeurd en op basis van deze reviews worden de award winnaars gekozen. Alleen de reviews van klanten geven de doorslag. Daarmee is de Reisgraag Award de enige echte publieksprijs binnen de reisbranche van Nederland.

Bekijk alle winnaars van de Reisgraag Awards 2020 op: https://www.reisgraag.nl/awards/2020/

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen