Denver

Skyline Denver met stadspark, Verenigde Staten
Skyline Denver met stadspark, Verenigde Staten

Denver is de hoofdstad van de staat Colorado. De stad ligt aan de voet van de Rocky Mountains en telt ongeveer 550.000 inwoners. Bijnaam van de stad is 'The Mile High City' omdat de stad precies één mijl hoog ligt. Denver is de thuisbasis van veel sportclubs en heeft een aantal grote stadiums zoals het Pepsi Center waar o.a. basketbalwedstrijden worden gespeeld.

Het klimaat in Denver kent 4 seizoenen en niet veel neerslag. Juli is de warmste maand van het jaar.

Heb je weinig kennis van Verenigde Staten? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Denver
Plaatsen in de buurt van Denver:

Ervaringen

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Denver

Brouwerij Coors (Denver)

De historische brouwerij Coors Brewery, waar het meest bekende sportstadion van Denver naar vernoemd is, maakt al bier sinds 1873. Je kunt er een rondleiding krijgen en zien hoe men hier al meer dan honderd jaar bier produceert. Na de rondleiding kun je een aantal verschillende alcoholische versnaperingen proeven.

Denver Art Museum (Denver)

Denver Art Museum
Denver Art Museum

Het Denver Art Museum, waar je een van de mooiste kunstcollecties van het westen van Amerika kunt bezichtigen, ligt in Denver en is opgericht onder de naam ‘Denver Artists Club’ in 1893. Het werd officieel pas een museum in 1918. Er zijn meer dan 70.000 kunstvoorwerpen te bezichtigen, waardoor het een van de grootste kunstmusea is van de westkust. Je kunt er naast Amerikaanse kunst ook Indiaanse kunst, Afrikaanse kunst, Europese kunst en Aziatische kunst bekijken. Ook is er een afdeling fotografie.

Red Rocks (Denver)

Red Rocks
Red Rocks

Red Rocks is een openlucht amfitheater, gelegen tussen de Rocky Mountains in Morrison, ongeveer 24 kilometer ten westen van Denver. Het amfitheater bestaat uit twee 100 meter hoge monolieten, waartussen het podium en de tribunes zijn gelegen. De monolieten zorgen voor een bijzondere, natuurlijke akoestiek.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Verenigde Staten bekijken.

Vervoer

Denver heeft een eigen vliegveld: Denver International Airport. Vanaf deze luchthaven zijn verbindingen met meer dan 130 bestemmingen! Denver is door middel van het Amtrak treinnetwerk uitstekend vanuit andere staten te bereiken. In de stad kun je veel bezienswaardigheden te voet verkennen.

Geschiedenis

Denver is in 1858 gesticht, ten tijde van de goudkoorts, als een stad voor goudzoekers. Na enkele jaren groeide het uit tot een grensstad, die draaide op haar eigen economie bestaande uit inkomsten uit bars, gokhandel, veehandel en de handel in levensmiddelen.

Heb je interesse in een reis naar Denver? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Denver, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Heeft u interesse in een reis naar Verenigde Staten? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Artikelen

Bekijk onze reizen naar Denver