Gites.nl

Url: https://www.gites.nl/

Type reizen: vakantiehuizen

Logo van Gites.nl

Op Gites.nl vind je vakantiehuizen en B&B`s om vakantie te vieren maar ook om te kopen. Heb jij de droom om een eigen vakantiehuis te kopen in Frankrijk, ook dan ben je dus op het juiste adres op de site van Gites.nl. Als je eenmaal een huis heb dan kan je via gites.nl het huis verhuren. Gites.nl is namelijk een online marktplaats waarop je zelf advertenties kunt plaatsen voor het verhuren van jouw vakantiehuis of bed and breakfast.

Ben je op zoek naar een vakantiehuis in Normandie, Cote d`Azur, Corsica of een andere plek in Frankrijk? Bij gites.nl is de kans groot dat ze er een vakantiehuis of bed & breakfast aanbieden.

Ervaringen met Gites.nl

Gites.nl krijgt gemiddeld een 5,5
op basis van 2 ervaringen:

5,5 + Ervaring delen
op 24 november 2022 bestemming: Frankrijk / Vaour, reisperiode: september 2022

Perfect geregeld allemaal en een keurig vakantiehuis. ... Lees meer

  • Algemeen 10
op 9 november 2021 bestemming: Frankrijk / Preporche, reisperiode: oktober 2021

Wij hebben in oktober 2021 een woning gehuurd via Gites.nl. Het betreft de woning die door verhuurders “een bijzondere herenboerderij” wordt genoemd en als registratie nummer heeft 13207. De woning ligt enkele kilometers vanaf het dorpje Préprorché in de Morvan, Bourgogne, Frankrijk. In het dorpje baten de Nederlandse verhuurders nog enkele andere woningen uit.
Het is een heel oud huis, je kijkt door de kieren langs de ramen en deur naar buiten en het is koud. Alvorens te boeken heb ik bij verhuurders gevraagd of de woning verwarmd is. Het antwoord luidde dat er elektrische kachels zijn en een houtkachel. Voor de houtkachel zou verhuurster hout leveren voor 5 euro per zak. Daags voor vertrek naar Frankrijk stuurde verhuurders nog het bericht dat we maar warme kleren en sloffen mee moesten nemen. Ook adviseerde verhuurders om in Nederland bij de bouwmarkt brandhout te kopen en dat mee naar Frankrijk te nemen. Op mijn vraag waarom verhuurders volgens afspraak niet voor brandhout zouden zorgen kreeg ik, anders dan bij de rest van de -inmiddels gemaakte en betaalde- boeking geen reactie. Aangekomen in Frankrijk vertelde verhuurster doodleuk dat ze geen brandhout hadden en ik dat maar zelf bij een Franse bouwmarkt moest gaan kopen.
Eenmaal ik het huis aangekomen zagen we tot onze schrik wolken van honderden vliegen binnen. Een deel vloog nog, de meeste vielen dood neer op de vensterbanken en vloer. Op de vloer zaten vieze plekken van kapot getrapte vliegen. Toen ik verhuurders daarover een mail, met foto’s, stuurde kwam verhuurster langs met een grote spuitbus vergif. Nadat we zeiden niet te willen dat ze daarmee in onze leefruimte ging spuiten, vertelde ze dat ze dat de dag daarvoor ook al had gedaan. Toen begrepen we ook waarom al die vliegen na korte tijd dood neervielen.
De elektrische kachels gaven evenveel warmte als een broodrooster en daarmee was de koude woning niet te verwarmen. We hebben tegen hoge kosten zelf hout moeten kopen om de keukenkamer te verwarmen. De woonkamer konden we niet gebruiken door de vele vliegen en de onmogelijkheid deze te verwarmen. Bij de aanwezige kachel stond een bordje dat deze niet gebruikt mocht worden.
De aanwezige wifi-verbinding viel soms wel tien keer per dag uit.
Voor het gebruik van elektriciteit wordt achteraf een absurd hoog bedrag gerekend en op de borgsom ingehouden.
De op de foto’s aanwezige infrarood sauna, die in de gegeven omstandigheden heel welkom zou zijn geweest, is er niet. We zagen toevallig dat die in de voor huurders afgesloten kelder was gezet. Overigens is ook de hele bovenverdieping afgesloten.
Het huis oogt op zich mooi en de omgeving is heerlijk rustig. Dit zijn ook de enige pluspunten. Al met al is het een armoedige bedoening. Verhuurders geven een onjuiste voorstelling van zaken en houden zich niet aan gemaakte afspraken.
De na thuiskomst geschreven review, de eerste ooit, is niet geplaatst en ook overigens is daar geen enkele reactie op gekomen. Ook niet toen de verhuurders daar rechtstreeks om vroeg.
Verhuurdersplatform Gites.nl vertelde desgevraagd dat verhuurders zelf konden bepalen of ze een review bij hun advertentie plaatsen. Gites.nl vindt dat zij niet verantwoordelijk is voor het manipuleren van reviews. Ook werd gezegd dat wraakacties (!) nooit werden geplaatst. Kennelijk wordt elke niet-positieve review als wraakactie gekwalificeerd. Hiermee werkt Gites.nl mee aan een onjuiste informatievertrekking die in strijd is met het beginsel dat een review van een huurder, ook al is deze niet zo positief voor de verhuurder, altijd geplaatst moet worden zodat potentiële huurders kunnen lezen wat de ervaringen van eerdere huurders zijn. Het kan niet zo zijn dat verhuurders of een verhuurplatform, zelf bepaalt wat de huurders over de door hen aangeboden woning moeten vinden.
Wanneer we de juiste informatie hadden gekregen over deze “bijzondere herenboerderij” hadden we deze niet gehuurd. De ervaring met verhuurplatform Gites.nl is ook slecht en vormt ook aanleiding daar nooit meer een woning te boeken.
Wij zijn dan ook negatief over zowel deze vakantiewoning, als over verhuurplatform Gites.nl. ... Lees meer

  • Algemeen 1