Vacances Provence

Url: https://www.vacancesprovence.nl/
Aangesloten bij: SGR / Calamiteitenfonds
Type reizen: vakantiehuizen

Logo van Vacances Provence

Vacances Provence is een reisorganisatie die gespecialiseerd is in reizen naar de Provence in Frankrijk. De reisorganisatie bestaat sinds 2001 en is uitgegroeid tot een van de grootste aanbieders van luxe vakantiewoningen in Zuid-Frankrijk. Er is ruime keuze uit meer 200 vakantiehuizen die stuk voor stuk zorgvuldig zijn geselecteerd. Vacances Provence maakt geen gebruik van tussenpartijen, zodat ze beter in staat zijn om de beste accommodaties voor de beste prijzen aan te bieden. De villa's zijn meestal van Nederlandse of Belgische eigenaren en persoonlijk bezocht door Vacances Provence.

De huizen zijn gelegen in de Provence en de Côte d'Azur in het zuiden van Frankrijk. Het grootste deel van de vakantiehuizen zijn vrijstaand en beschikken over een privé-zwembad. De badkamers zijn voorzien van een bad én douche. Het is mogelijk om te overnachten in een vakantiehuis aan de kust of juist in de natuur. Vacances Provence is gevestigd in Gouda. De medewerkers zijn zelf fan van Zuid-Frankrijk en brengen hier dan ook hun eigen vakanties door. De omgeving heeft veel te bieden. Van prachtig gekleurde lavendelvelden tot het stadse leven in Nice en mooie dorpjes, zoals Saint Tropez. Je kunt met een gerust hart op vakantie met Vacances Provence, doordat de reisorganisatie is aangesloten bij de SGR en het Calamiteitenfonds.

Ervaringen met Vacances Provence

Vacances Provence krijgt gemiddeld een 7,0
op basis van 10 ervaringen:

7,0 + Ervaring delen
op 19 september 2020 bestemming: Frankrijk / Var, reisperiode: september 2020

Service en klantvriendelijkheid beneden alle peil. Wij hadden reeds vorig jaar - dus voor er sprake was van corona - een huisje geboekt voor september. De Belgische overheid paste helaas enkele dagen voor vertrek het reisadvies voor het departement Var aan waardoor het niet toegestaan was om naar daar af te reizen. Uiteraard hebben we de organisatie hiervan ingelicht maar er werd geen enkel begrip voor de situatie opgebracht. We zouden een voucher krijgen voor 89% van het betaalde bedrag, te gebruiken binnen het jaar en voor hetzelfde huisje. We kregen dus niet eens de optie om een huisje in een ander departement te zoeken zodat we alsnog zouden kunnen vertrekken. Ook waren ze niet bereid om ons betaalde bedrag (of zelfs maar een deel ervan) terug te betalen. Proberen om tot een redelijk compromis te komen is onmogelijk met deze organisatie. De toon in de communicatie is ronduit onprofessioneel en komt zelfs bedreigend over. We moeten en zouden slechts een voucher krijgen van 89%, waarbij we dus 11% van ons betaalde bedrag in rook zien opgaan én we bovendien opnieuw servicekosten moeten betalen als we opnieuw willen boeken. Zulke praktijken zijn haast crimineel en ik hoop dan ook nooit meer met deze organisatie in contact te komen en raad ook iederen ten sterkste aan om hiervan weg te blijven indien mogelijk. Wij hebben alleszins ons lesje geleerd.

 • Algemeen 1
op 31 december 2018 bestemming: , reisperiode: oktober 2018

Huis 1498 in plan de la tour, heerlijke plek met prachtige omgeving. service beheerderster was ook uitstekend.
reinier

 • Algemeen 10
op 3 december 2017 bestemming: Frankrijk / roquefort les pins, reisperiode: november 2017

Mooie villa en we hadden nog steeds 18 graden in november, wil al weer terug

 • Algemeen 9
op 23 oktober 2017 bestemming: Frankrijk / Lorgues, reisperiode: augustus 2017

Wij hebben zoals de afgelopen drie jaar een vakantiehuis via VacancesProvence geboekt.
Het was ook dit jaar een super vakantie in een prachtig mooi huis. Goed onderhouden en schoon.
Contact met VacancesProvence en de hele administratie liep weer helemaal goed en ook met de service door de beheerder waren wij erg tevreden.
Volgend jaar komen wij zeker weer terug en dan proberen wij een van de schitterenden huizen aan de kust.

 • Algemeen 10
op 21 juni 2017 bestemming: Frankrijk / roquefort les pins, reisperiode: juni 2017

Wederom in huis in roquefort les pins geweest, heerlijk plek, gaan volgend jaar graag weer.

 • Algemeen 9
op 15 oktober 2015 bestemming: Frankrijk / le rouret, reisperiode: oktober 2015

Net terug van vakantie in villa 406 van VacancesProvence. Huis was mooier dan op de fotos, we misten champagneglazen en die werden de volgende dag gebracht. Verder alles uitstekend verzorgd door de beheerder en door de organisatie. Waarborgsom op tijd retour en alles liep vlekkeloos. Gewoon volgend jaar weer boeken bij Vacances Provence.

 • Algemeen 10
op 8 oktober 2015 bestemming: Frankrijk / Le Trayas, reisperiode: augustus 2015

Prachtige villa, schitterende uitzicht, van alle gemakken voorzien.

 • Algemeen 9
op 8 oktober 2015 bestemming: Frankrijk / le rouret, reisperiode: september 2016

Prachtig gelegen huis, verzorgd ingericht. Prima keuken, compleet. Heerlijk zwembad, fijne airco (was nodig!). We hebben er met de hele familie een mooie tijd gehad. En de eigenaresse is heel behulpzaam, met veel goede tips.

 • Algemeen 8
op 31 augustus 2015 bestemming: Frankrijk / fayence, reisperiode: augustus 2015

Vacance provence voldoet totaal niet aan de voor betaling geschetste verwachting(en) Wij hadden een woning in de provence gehuurd voor drie weken waarvoor wij 9000 euro hebben betaald aan VP. Bij aankomst bleken er allerlei problemen m.n. door groot achterstallig onderhoud zoals: geen of nauwelijks internet hebben wij moeten oplossen door het modem te vervangen, defecte deur, geen verlichting in de tuin, lampen ware kapot , defecte t.v en radio in gasten verblijf, verlichting van het zwembad dreef in het zwembad , vaatwasser kapot, blender kapot . Toen wij de lijst aan vp door gaven werd er niet op gereageerd anders dan dat onze verwachtingen te hoog waren. Ook nadat wij bij terugkomst contact op namen werd ons alleen mede gedeeld dat ze spijt hadden maar dat het internet er wel is maar niet altijd zou functioneren iets wat wel het geval was nadat wij de modem hadden vervangen . De defecte t.v had er eigenlijk niet moeten staan en ook de kapotte radio behoorde volgens VP niet tot de inventaris. De financiele schade van 1800 euro,die wij door het achterstallig onderhoud van in dit geval het defecte modem/internet , de woning blijkt te koop te staan en de eigenaar wil er geen geld meer in steken, hebben geleden, is niet bespreekbaar voor VP.

 • Algemeen 2
 • Accommodatie 4
 • Prijs / kwaliteit 2
op 13 augustus 2015 bestemming: Frankrijk / ste. maxime, reisperiode: juli 2015

Helaas is onze ervaring met Vacances Provences ronduit slecht! Een van de medewerkers van Vacances Provences kan een cursus klantvriendelijkheid + retentie marketing gebruiken.

Voor vertrek waren er veel kleine slordigheden zoals 2x betaalherinnering sturen terwijl totale huursom al direct na ontvangst factuur betaald was. Vergeten van sturen reisbescheiden, ook na paar keer vragen. Kortom Vacances Provences kwam voor vertrek over als een organisatie die het te druk had waardoor je zelf continu achter het bedrijf aan moest zitten. Op zich geen ramp maar kwam niet professioneel over.

De slechte ervaring ontstond bij doorgeven van klacht bij terugkomst. Van de sleutelbeheerder op locatie hadden wij te horen gekregen dat we onze opmerking per mail bij Vacances Provences moesten indienen. Vacances Provences reageerde vervolgens uiterst onbeschoft en klantonvriendelijk op de mail. De klacht had betrekking op de schoonmaakkosten van €300, aangezien de gehuurde villa amper schoon was gemaakt voor onze komst (wat bij inleveren sleutels bevestigd werd door de sleutelbeheerder). En daarbij wilde we Vacances Provences laten weten dat er een rattenplaag was. De reactie van Vacances Provence was dat het geen ratten waren maar eekhoorns... en het feit dat het niet schoon gemaakt was kon niet want de sleutelbeheerder had er niks over gehoord zogenaamd. Kom op zeg als een klant je laat weten hoe de villa (die nieuw in hun assortiment was) bevallen is, dan ga je niet in twijfel trekken dat het ratten waren of dat het huis wel schoon was. Dan luister je en denk je mee in een oplossing zoals terugstorten van schoonmaakkosten of aanbieden dat bij een volgende keer huren via VP er geen schoonmaakkosten in rekening worden gebracht of van mijn part een ansichtkaart met excuses voor slechte ervaring, bedenk het. Maar je gaat niet de huurder die ruim €5500 betaald heeft voor 7 dagen huur van een huis afzeiken en zeggen dat Vacances Provences er niks aan kan en wil doen.

Conclusie: wij zullen nooit meer huren via Vacances Provences en ze nooit aanraden.

 • Algemeen 2
 • Accommodatie 7
 • Reisbegeleiding 1
 • Prijs / kwaliteit 1

Nieuws