Belťm

Luchtfoto van de Braziliaanse stad Belťm
Luchtfoto van de Braziliaanse stad Belťm

Belém ligt in het noorden van Brazilië en is de hoofdstad van de staat Pará. De stad ligt geïsoleerd in de jungle van het Amazone-gebied. In Belém vind je prachtige pleinen, weelderige parken en oude wijken aan de haven. Het oude centrum heeft een rastervormig patroon. Belém is minder gevaarlijk dan Rio de Janeiro maar ook hier moet je (vooral `s avonds) uitkijken voor agressief gedrag. De overheid heeft geprobeerd het probleem aan te pakken door de toeristenpolitie in het leven te roepen. Belém staat bekend als de stad van de mangobomen. Overal waar je kijkt zie je enorme mangobomen. Maar ook de historische gebouwen als de stadsmarkt (vlees) en de ijzeren markt (vis) zijn bekend. Op de Ver-O-Peso markt komen dagelijks vissersbootjes producten uit de amazone lossen. Zij verkopen producten als keramiek en kruiden. In oktober wordt in Belém het Cirio de Nazaré gevierd. Dit feest is minstens zo populair als carnaval. Het duurt bijna de hele maand. Op de tweede zondag wordt de zwarte Maagd in een grote processie van de kathedraal naar de basiliek van Nossa Senhora de Nazaré gedragen. `s Nachts is er een processie op de rivier en de kanonnen van de marine openen het volksfeest. Op het kerkplein en de omliggende pleinen zijn bals en kermissen. Pelgrims uit het hele land komen dan naar Belém.

Vanessa 'BraziliŽ is een immens groot land dus je moet je goed bedenken wat je er wilt zien en beleven. In 1 reis lukt het niet om het hele land te ontdekken. Ik heb zelf het noordoosten bezocht. Deze streek heeft het allemaal: tropische stranden, bruisende steden, de kleurrijke bevolking en een rijke geschiedenis.', Vanessa - reisexpert BraziliŽ gratis reisvoorstel >>

Landkaart Belťm
Plaatsen in de buurt van Belťm (BraziliŽ) :
 • Fortaleza (1132 km)
 • Manaus (1296 km)
 • Canoa Quebrada (1310 km)
 • Galinhos (1414 km)
 • Natal (1549 km)
 • Praia da Pipa (1554 km)
 • Ponta Negra (1554 km)
 • Tibau do Sul (1575 km)
 • Caruaru (1579 km)
 • Brasilia (1594 km)
 • Ervaringen

  op 16 februari 2014 plaats: Belťm, reisperiode: juli 2013

  Al sinds ik klein ben kom ik in Belem. Mijn familie woont daar. Als ik eerlijk ben is Belem In de afgelopen jaren vele malen gevaarlijker geworden. In de bairros (buurten) zoals Batista Campos, Canudos, Guama, Cabanagem, Terra Firme en Icoaraci kan je overdag niet rusteloos lopen. Als er gemerkt word dat je een buitenlander bent, pakken de criminelen hun kans om je te overvallen. 'S avonds kan je ook niet rusteloos over straat lopen. Bussen worden vaak ook overvallen. Dit zeg ik niet om mensen weg te jagen, maar om te waarschuwen dat je niet te makkelijk over denkt. Buiten al deze negativiteit om heeft Belem mooie bezienswaardigheden als: Portal Amazônia, Ver-o-peso etc. Ook dichtbij Belem liggen de prachtige eilanden ilha do marajo en algodoal. Zeker aan te raden!! Ik kom er nu al 17 jaar en elk jaar ga ik met tegezin terug naar nederland. mijn ticket is geboekt voor juni! Tchau

  • Algemeen 8
  • Uitgaan 8
  • Cultuur 10
  • Restaurants 6
  • Bezienswaardigheden 7
  op 4 september 2013 plaats: Belťm, reisperiode: december 2011

  Belém is een mooie stad in het noord-westen van Brazilië. Met zijn vele kerken, pleinen en musea is het een mooie bestemming voor cultuurliefhebbers. Elk jaar in oktober is er het Cirio de Nazaré wat een processie is met het beeld van de Maagd van Nazareth. Belém heeft ook vele grotere en kleine restaurantjes. Een aanrader is om een hapje te gaan eten bij de vele restaurantjes in de Docas. Belém kent een zowel bruisende cultuur overdag als in de avond. De Brazilianen gaan bij voorkeur 's avonds uit huis om te genieten. Ook qua strand is er keus genoeg. Zo is er een rivierstrand en een oceaanstrand, maar kun je ook een boottocht maken. Met andere woorden, voor ieder wat wils!

  • Algemeen 7
  • Uitgaan 7
  • Cultuur 8
  • Restaurants 8
  • Bezienswaardigheden 8
  • Inwoners 7
  • Ligging 8

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Belťm

  Forte do Castelo (Belťm)

  Het oude fort, Forte do Castelo is een van de meest gewilde bezienswaardigheden van de Braziliaanse stad Belém. Dit fort is gelegen aan de baai van Guajará, waardoor je een zeer mooi uitzicht hebt over de haven. Het fort heeft een historische betekenis en een prachtige architectuur. Het is een uitstekende bezienswaardigheid voor het gezin. Oude kanonnen bekijken, wat leren over de geschiedenis en 's avonds een mooie zonsondergang bekijken.

  Museu Paraense EmŪlio Goeldi (Belťm)

  Museu Paraense EmŪlio Goeldi
  Museu Paraense EmŪlio Goeldi
  Kaart met locatie Museu Paraense EmŪlio Goeldi

  Het Museu Paraense Emílio Goeldi is een combinatie van een botanische tuin, dierentuin en research-instituut. Deze bezienswaardigheid is ontworpen door 'Domingos Ferreira Pena' en heeft het bij de opening in 1866 genoemd naar een Zwitserse bioloog en natuurkundige genaamd 'Emilio Augusto Goeldi'. Emilio deed onderzoek naar botanische en zoölogische rijkdommen van Pará en daarover organiseerde hij een congres. Er zijn hier wel meer dan 1.500 soorten planten die vooral in het Amazonegebied voorkomen maar ook 1.600 soorten vruchten, ongeveer 700 soorten bomen en honderden verschillende diersoorten te bewonderen. Het museum is gelegen aan de Av. Magalhães Barata 376 en is elke dag geopend van 09.00-12.00 uur en 14.00-17.00 uur. Let op: het museum is niet geopend op vrijdagmiddag.

  Theatro da Paz (Belťm)

  Het Theatro da Paz is een prachtig bouwwerk en is gelegen aan de Praça da Republica. Het bouwwerk heeft een interieur met een neoklassieke stijl uit 1874 en ontworpen door architect José Tibúrcio Pereira Magelhães. Hij gebruikte in de buitenmuren Griekse zuilen om het klassieke aspect nog duidelijker te maken. Het theater heeft een prachtige kleine zaal met kroonluchters en spiegels van kristal. De zaal ziet er nog perfect uit en er is plaats voor 1.100 bezoekers. Wanneer je dit theater wilt bezoeken is dit mogelijk op alle werkdagen van 08.00-20.00 uur en van 14.00-18.00 uur. De entree bedraagt een klein bedrag en je kunt persoonlijke begeleiding krijgen. Echter zijn de toelichtingen wel in het Portugees. Voor het theater is een prachtig park waar je zeker even doorheen moet wandelen. In het park zijn namelijk kunstwerken te vinden en Beléms jeugd.

  Ver-O-Peso markt (Belťm)

  Ver-O-Peso markt
  Ver-O-Peso markt
  Kaart met locatie Ver-O-Peso markt

  De fantastische Ver-O-Peso markt langs de haven is een markthal gelegen aan de Guajará Bay rivier. Deze markt is gratis te bezoeken en er worden zowel food als non food producten verkocht. Populair zijn op deze markt de açai bessen, handelaren verkopen deze vruchten in natura voor açai sap winkels. Ook worden hier klokkentorens verkocht die met ijzer zijn gegoten in Engeland. Op deze markt worden tevens vele inheemse vissoorten uit de Amazone verkocht. De vissen worden vers gelost van de boten en meteen verkocht. Er zijn hier nog veel meer dingen te vinden op de markt zoals kunst, typische gerechten en natuurlijke parfums.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van BraziliŽ bekijken.

  Vervoer

  Op ongeveer 15 minuten afstand van het centrum bevindt zich de luchthaven. Het bussysteem in Belém is efficiënt en snel.

  Geschiedenis

  In 1916 begon de stad als rivierhaven in de baai Guajará aan de zeearmen van de rivieren Pará en Tocantins toen de Fransen waren verdreven. De koloniale architectuur is in veel opzichten een kopie van de 17e eeuwse Portugese architectuur en veel 19e en 20ste eeuwse gebouwen zijn geïnspireerd op de Franse architectuur.

  Weer

  Doordat je bijna op de evenaar bent kent de stad geen seizoenen. Alleen in het regenseizoen (januari tot juni) merk je een kleine verschil in temperatuur.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Belťm