Galinhos

Straatbeeld in vissersdorp Galinhos
Straatbeeld in vissersdorp Galinhos

Het vissersdorp Galinhos ligt op 160 km afstand van Natal in het noorden van Brazilië. Alles gaat er nog met paard/ezel-en-wagen. Je kunt er alleen met de boot komen of (als het eb is) door de duinen met een buggy. In het kleine dorpje (2000 inwoners) vind je een pleintje en een paar winkeltjes. Je komt hier echt voor de rust en de natuur. Het plaatsje ligt aan de Atlantische Oceaan en heeft een mooi zandstrand. Pousada Bresil Aventure heeft enkele huisjes op het strand. Als je `s ochtends het huisje uitloopt kun je direct de verkoelende zee in springen. En `s avonds kun je er genieten van een geweldige zonsondergang.

Aanbieders van vakanties naar Galinhos
Riksja Travel (landenspecialist) Klik
Booking.com (hotel) Klik
Evaneos (Lokale reisexperts) Klik
Avila Reizen (verre reizen) Klik

Landkaart Galinhos

Ervaringen

Vakantieverhalen / reisverslagen

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Galinhos

Braziliaanse reuzenschildpadden spotten
Braziliaanse reuzenschildpadden spotten

Je kunt via het strand van Galinhos naar de karakteristieke vuurtoren lopen, grote kans dat je er schildpadden of haar eieren tegenkomt. De Braziliaanse reuzenschildpadden zijn de grootste van Zuid-Amerika. Sommige hebben een rugschild van meer dan 80 centimeter. De kop van deze schildpadden is groot en kunnen niet terug in het schild worden getrokken. Jonge schildpadden hebben gele strepen langs de binnenzijde van het schild op hun rug. Je kunt de schildpadden herkennen door de donkerbruine basiskleur.

Buggytocht
Buggytocht

Maak eens een buggytocht in Brazilië. Racend over de zandduinen maak je kennis met dorpen en het natuurschoon van het noorden van Brazilië. Het kan er nogal ruig aan toe gaan, dus het is niet geschikt voor angsthazen. Voor de rustigere mensen is er ook de mogelijkheid om je te laten vervoeren met ezels en wagens. Een unieke belevenis en ook leuk om te doen op dit rustige eiland.

Feest in Natal
Feest in Natal

Als er een feestje wordt gegeven in het dorp is het aan te raden om daar een kijkje te nemen. De lokale bevolking is gastvrij en zijn bereidt om je de samba te leren. Wanneer je echt zin hebt in een feestje moet je beslist naar Natal. Het is wel even een stukje verder, maar dan ben je wel op het beroemdste feest van Brazilië. Kijk voor meer informatie op de site van Natal, dan zie je precies waar en wanneer het is.

Landschap van Natal
Landschap van Natal

Tijdens de rit van en naar Natal kun je genieten van het typische Zuid-Amerikaanse landschap met tropische planten en bloemen. Natal heeft namelijk een mooie natuur met een wild karakter. Tegenwoordig zijn er speciale en zeer belangrijke projecten waarbij ze de zeeschildpadden die er voorkomen beschermen en behouden. Er is een speciaal uitkijkpunt waar de schildpadden te bekijken zijn in de broedperiode.

Mangrove
Mangrove

Een boottocht langs de Mangrove en Salinas (zoutbergen) is een unieke belevenis. Mangroven zijn struiken en bomen die in een groot ecosysteem voorkomen, omdat het zo beschut is is het de ideale plaats voor vissen en vogels om zich voor te planten. In deze bossen is er veel diverse flora te vinden, namelijk 54 soorten. Deze planten kunnen ook alleen in een mangrovebos overleven door het klimaat wat daar heerst.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van BraziliŽ bekijken.

Vervoer

In de plaats zelf gaat alles nog met paard-en-wagen, er zijn geen geasfalteerde wegen. Met vloed kun je de plaats alleen bereiken met een boot. Als het eb is kun je er wel komen, maar alleen met een buggy door de duinen.

Heb je interesse in een reis naar Galinhos? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Galinhos, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Zonder een budget zullen we in veel gevallen geen passend advies kunnen geven.
Jouw gegevens
* Velden met een sterretje zijn verplicht

Ons privacy beleid is van toepassing

Artikelen