Praia da Pipa

Strand Praia da Pipa - BraziliŽ
Strand Praia da Pipa - BraziliŽ

In de Braziliaanse provincie Rio Grande do Norte ligt de badplaats Praia de Pipa. Het ligt op zo'n 85 kilometer afstand van Natal. Vroeger was het een hippiedorp maar tegenwoordig een populaire bestemming voor de Brazilianen, ook toeristen weten de plek te vinden. De gemoedelijke sfeer in het stadje, de diverse bars, het goede eten en de vriendelijke service zorgen ervoor dat Praia de Pipa een perfecte vakantiebestemming is. De mooie stranden mogen natuurlijk ook niet vergeten worden.

Aanbieders van vakanties naar Praia da Pipa
Riksja Travel (landenspecialist) Klik
Booking.com (hotel) Klik
Evaneos (Lokale reisexperts) Klik
Avila Reizen (verre reizen) Klik

Landkaart Praia da Pipa

Ervaringen

Jaimy Bijen op 23 september 2014 plaats: Praia da Pipa, reisperiode: september 2014

Mooie badplaats. Vooral de dolfijnen

 • Algemeen 9
 • Uitgaan 7
 • Cultuur 8
 • Restaurants 8
 • Bezienswaardigheden 7
 • Inwoners 8
 • Ligging 8
Manouk van Klaveren op 9 oktober 2014 plaats: Praia da Pipa, reisperiode: juni 2014

Pipa is een heerlijk surfersdorpje vlak bij Natal. Hier kun je echt genieten. Ook is er veel te doen in de omgeving; voor natuurliefhebbers, tot sporters, tot cultuursnuivers, tot shoppers tot boulebardsjokkers! Echt heerlijk om daar geweest te zijn!

 • Algemeen 9
 • Uitgaan 10
 • Cultuur 8
 • Restaurants 10
 • Bezienswaardigheden 9
 • Inwoners 10
 • Ligging 10
Vanessa op 30 december 2011 plaats: Praia da Pipa, reisperiode: januari 2008

Praia da Pipa, of gewoon Pipa zoals de meeste zeggen, is een heerlijke Braziliaanse badplaats met alle faciliteiten die je zoekt tijdens een vakantie. Het is een voormalig vissersdorp, waar veel (vis)restaurants zijn en genoeg winkels om een leuke souvenir te scoren.

 • Algemeen 8
 • Uitgaan 7
 • Cultuur 7
 • Restaurants 8
 • Bezienswaardigheden 6
 • Inwoners 9
 • Ligging 9

Vakantieverhalen / reisverslagen

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Praia da Pipa

Baia dos Golfhinos (Praia da Pipa)

Baia dos Golfhinos
Baia dos Golfhinos

Als je graag dolfijnen wilt zien, moet je naar Baia dos Golfhinos (Dolphin's Bay) gaan. Dit is de favoriete plek van de dolfijn in Praia da Pipa. De kans dat je er een ziet, is dan ook erg groot. Je kunt hier genieten van de acrobatische trucs van de dolfijnen vanaf het strand, maar je kunt ook gaan zwemmen in het water. Deze wilde dolfijnen zijn niet bang voor mensen en kunnen tot drie meter bij je in de buurt komen.

Heuvel van Chapadoa (Praia da Pipa)

Heuvel van Chapadoa
Heuvel van Chapadoa

De heuvel van Chapadoa (Chapadao da Praia de Pipa), die zich bevindt bij het strand van Praia da Pipa, biedt je een spectaculair uitzicht over de Atlantische Oceaan en de kustlijn. Tijdens je bezoek aan Praia da Pipa moet je deze klif zeker bezocht hebben. Terwijl je kunt genieten van een prachtige zonsondergang, kleurt de klif mooi oranje en rood. Je kunt hier op verschillende manieren komen, met de motor of openbaar vervoer of je kunt deelnemen aan een van de georganiseerde tours.


Praia do Amor (Praia da Pipa)

Praia do Amor
Praia do Amor

Praia do Amor, ook wel Love Beach genoemd, is een van de mooiste stranden van Brazilië. Het ligt net buiten het centrum en is het meest bekende strand van Praia da Pipa. De golven hier zijn erg geschikt om te surfen. De stroming van de golven kan sterk zijn, pas hiermee op als je gaat zwemmen. Rondom het strand zijn rotsen te vinden, waardoor het strand een mooi aanzicht heeft. Het strand is erg populair omdat het op loopafstand ligt van de meeste hotels in Praia da Pipa.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van BraziliŽ bekijken.

Vervoer

Het dichtstbijzijnde vliegveld is de luchthaven van Natal. Dit vliegveld ligt op 85 kilometer afstand van Praia de Pipa. De afstanden in Brazilië zin vaak erg groot. Met de bus kun je vervolgens in Pipa komen. Dit is een goedkope maar wat langzame manier van vervoer. In en rondom Pipa rijden ook genoeg bussen waarmee je op zeer veel plaatsen kunt komen. De wegen zijn voornamelijk geasfalteerd, maar niet in alle gebieden.

Geschiedenis

Praia de Pipa was vroeger altijd een hippiedorpje. Praia de Pipa heeft daarentegen niet altijd deze naam gehad. De Indiaanse stammen noemden het plaatsje vroeger Orotapiry. Dit betekende White Man's Village. Zeevaarders noemden het weer Green Cape Point en Yellow Rock. Dit om de stranden en de prachtige natuur om het stadje. Er is uiteindelijk gekozen voor Pipa.

Heb je interesse in een reis naar Praia da Pipa? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Praia da Pipa, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Vanessa

Vanessa - reisexpert BraziliŽ


BraziliŽ is een immens groot land dus je moet je goed bedenken wat je er wilt zien en beleven. In 1 reis lukt het niet om het hele land te ontdekken. Ik heb zelf het noordoosten bezocht. Deze streek heeft het allemaal: tropische stranden, bruisende steden, de kleurrijke bevolking en een rijke geschiedenis. Wil jij op vakantie naar BraziliŽ? Vraag een gratis offerte aan bij onze reisexpert Vanessa.
Zonder budget geen passend advies.
Jouw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing