Ponta Negra

Strand van Ponta Negra
Strand van Ponta Negra

Ponta Negra is een klein dorp en inmiddels eigenlijk aan Natal vastgegroeid. En verhoudt zich zoals Scheveningen en Den Haag. Ponta Negra is een bruisend badplaatsje met alle mogelijke toeristische voorzieningen. Zo beschikt Ponta Negra over een prachtige baai, waar de rustige zee een gemiddelde temperatuur van 26°C heeft. Die baai wordt enerzijds begrensd door een enorm beschermd stadspark, Parque das Dunas, en anderzijds door het beeldmerk van de staat, de Morro Careca (duin van de kale man).

Vanessa 'BraziliŽ is een immens groot land dus je moet je goed bedenken wat je er wilt zien en beleven. In 1 reis lukt het niet om het hele land te ontdekken. Ik heb zelf het noordoosten bezocht. Deze streek heeft het allemaal: tropische stranden, bruisende steden, de kleurrijke bevolking en een rijke geschiedenis.', Vanessa - reisexpert BraziliŽ gratis reisvoorstel >>

Landkaart Ponta Negra
Plaatsen in de buurt van Ponta Negra (BraziliŽ) :
 • Praia da Pipa (2 km)
 • Natal (11 km)
 • Tibau do Sul (35 km)
 • Galinhos (147 km)
 • Olinda (237 km)
 • Recife (244 km)
 • Canoa Quebrada (247 km)
 • Caruaru (280 km)
 • Fortaleza (443 km)
 • Salvador da Bahia (1000 km)
 • Ervaringen

  op 26 maart 2014 plaats: Ponta Negra, reisperiode: september 2013

  Mooie omgeving, lieve mensen

  • Algemeen 9
  op 30 december 2011 plaats: Ponta Negra, reisperiode: maart 2006

  Ponta Negra is een kleine badplaats welke eigenlijk aan Natal is vastgegroeid. Het strand is hier subliem, en alle verkopers die voorbijkomen zijn een leuk schouwspel. Alhoewel het na een week ook wel vervelend kan worden. Er zijn veel goede restaurants, waarbij een rodizio is aan te raden. Er is een winkelcentrum in Ponta Negra maar die in Natal is veel groter en ook dichtbij.

  • Algemeen 8
  • Uitgaan 8
  • Cultuur 7
  • Restaurants 8
  • Bezienswaardigheden 7
  • Inwoners 9
  • Ligging 8

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Ponta Negra

  Cajueiro (Ponta Negra)

  Cajueiro
  Cajueiro
  Kaart met locatie Cajueiro

  Ongeveer 30 km ten zuiden van Ponta Negra staat de grootste cajueiro (cashewnotenboom) van de wereld. Deze boom is zo'n 125 jaar oud en is ongeveer 8. 000 m². Er hangen ieder jaar zo'n 70.000 cashewvruchten aan deze boom. Cajú is de vrucht waarop de cashewnoot groeit. De Cajú is rijk aan vitamine C en meerdere vitamine B complexen en wordt veel gebruikt in vruchtensapjes.

  EstŠdio ClŠudio Vasconcelos Machad„o (Ponta Negra)

  EstŠdio ClŠudio Vasconcelos Machad„o
  EstŠdio ClŠudio Vasconcelos Machad„o
  Kaart met locatie EstŠdio ClŠudio Vasconcelos Machad„o

  Het voetbalstadion Machadão in Natal is een leuk uitje. De clubs AFC en ABC hebben hier hun thuisbasis. Het stadion heet voluit Estádio Cláudio Vasconcelos Machadão en heeft 52.000 zitplaatsen. Krijg je de kans om een wedstrijd te kijken in dit stadion dan is dat zeker aan te raden.

  Het duingebied (Ponta Negra)

  Het duingebied
  Het duingebied
  Kaart met locatie Het duingebied

  Rondom Ponta Negra en Natal bevindt zich een groot duingebied. Dit duingebied is zelfs een van de grootste van Brazilië. Ben je op zoek naar wat avontuur, dan kun je met een buggy een tocht door de duinen maken. Met de buggy's scheur je lekker door het zand en kun je genieten van het prachtige gebied.

  Sandboarden (Ponta Negra)

  Sandboarden
  Sandboarden
  Kaart met locatie Sandboarden

  Wist je dat je ook zonder sneeuw kan 'snowboarden'? In Ponta Negra kan het. Er zijn verschillende bedrijven die een excursie 'sandboarden' aanbieden. Met een board ga je van de duinen af. Dit uitje staat garant voor een hoop plezier.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van BraziliŽ bekijken.

  Vervoer

  Vanaf Amsterdam kun je rechtstreeks naar het Augusto Severo International Aiport vliegen. Dit vliegveld ligt 20 kilometer van het centrum van Natal. Ook vanaf verschillende grote steden in Brazilië kun je naar Natal vliegen. Vanaf het vliegveld kun je de bus pakken naar Ponta Negra. Als je de voetgangersbrug oversteekt kun je elke bus pakken waarop 'Ponta Negra' staat. Deze bussen komen vaak dus je hoeft niet bang te zijn dat je de bus mist. De stop die het dichtst bij het centrum (en de hotels) van Ponta Negra ligt heet Praia Shopping. Je kan ook een taxi naar Ponta Negra nemen. Dit is echter wel wat duurder. Het ritje duurt ongeveer 20 minuten. In en rondom Ponta Negra kun je met het openbaar vervoer of met de taxi naar waar je ook heen wil. Ook kun je een auto huren, of een buggy om de omgeving eens op een andere manier te zien.

  Geschiedenis

  Ponta Negra is een aantal vierkante kilometers groot. Vroeger werd dit stadje vooral bewoond door vissers en andere arbeiders. Pas in de jaren 90 begon het toerisme zich te ontwikkelen in Ponta Negra. Langzaamaan werd het stadje steeds bekender. Een aantal jaar geleden zijn buitenlandse investeerders, voornamelijk Italianen en Portugezen, begonnen met investeren in Ponta Negra. Sindsdien heeft het toerisme zich in vliegende vaart ontwikkeld. Tegenwoordig is Ponta Negra een bruisend stadje wat erg populair is onder toeristen.

  Vakantieverhalen / reisverslagen

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Ponta Negra