Flevoland

Zandstrand Wolderwijd, Flevoland
Zandstrand Wolderwijd, Flevoland

Flevoland is de jongste van de 12 provincies in Nederland. De provincie wordt vooral gekenmerkt door de strakke indeling van het land. Flevoland is geproduceerd door mensen en is het grootste kunstmatige eiland ter wereld. Flevoland ligt maar 5 meter onder de zeespiegel. Sinds 1 januari 1986 is Flevoland pas een echte provincie, met als hoofdstad Lelystad.

Heb je weinig kennis van Nederland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Flevoland
Plaatsen in de buurt van Flevoland (Nederland) :
 • Noord-Holland (44 km)
 • Amsterdam (48 km)
 • Gelderland (53 km)
 • Utrecht (58 km)
 • Overijssel (61 km)
 • Egmond aan Zee (62 km)
 • Friesland (68 km)
 • Arnhem (68 km)
 • Waddeneilanden (81 km)
 • Drenthe (82 km)
 • Ervaringen

  Sandra Leemans op 5 september 2016 plaats: Flevoland, reisperiode: juni 2016

  Zowel Flevoland als aanliggende provincie heeft veel te bieden. Nieuw en oud grenzen aan elkaar. Vlaktes en bossen. Cultuur en vertier.

  • Algemeen 8
  • Uitgaan 7
  • Restaurants 8
  • Inwoners 7
  • Ligging 8

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Flevoland

  Natuurpark Lelystad (Flevoland)

  Natuurpark Lelystad is geschikt voor iedereen. Voor de kinderen zijn er vaak verschillende activiteiten, zo kunnen zij o.a. de rugzakroute lopen. Verder zijn er ook veel fiets- en wandelroutes door de mooiste plekjes van het park. In het park leven otters, ooievaars, elanden, bevers, paarden en herten. In het park is ook een nederzetting, waar je kan zien hoe er vroeger geleefd werd.

  Natuurpark Lelystad (Flevoland)

  Natuurpark Lelystad
  Natuurpark Lelystad
  Kaart met locatie Natuurpark Lelystad

  Natuurpark Lelystad is geschikt voor jong en oud. Voor de kinderen zijn er verschillende activiteiten, ze kunnen o.a. de rugzak-route lopen. Verder zijn er ook verschillende fiets- en wandelroutes langs de mooiste plekjes van het park. In het park leven otters, ooievaars, elanden, bevers, wisenten, paarden en herten. In het park is ook een nederzetting, waar je kunt zien hoe er vroeger geleefd werd.

  OrchideeŽn Hoeven (Flevoland)

  OrchideeŽn Hoeven
  OrchideeŽn Hoeven
  Kaart met locatie OrchideeŽn Hoeven

  Als je wilt genieten van mooie bloemen dan is de Orchideeën Hoeven in Luttelgeest echt wat voor jou. Hier kun je zien hoe de bloemen klaar worden gemaakt voor de export. Na een stevige wandeling van ongeveer 2 uur kom je aan in een winkeltje wat helemaal is gespecialiseerd in de orchidee. Voor een verrassend dagje uit met de familie is de Orchideeën Hoeven zeer geschikt.

  Themapark Aviodrome (Flevoland)

  Themapark Aviodrome
  Themapark Aviodrome
  Kaart met locatie Themapark Aviodrome

  Nationaal Luchtvaart Themapark Aviodrome is het grootste Nederlandse museum voor lucht- en ruimtevaart. Altijd al eens een vliegtuig van dichtbij willen zien? Dan is dit jouw kans, bekijk in Aviodrome 100 jaar aan luchtvaartgeschiedenis. In het park staan verschillende vliegtuigen. In de zomervakantie worden er altijd speciale activiteiten voor kinderen georganiseerd.

  Urker Vuurtoren (Flevoland)

  Urker Vuurtoren
  Urker Vuurtoren
  Kaart met locatie Urker Vuurtoren

  Voor de mensen die een knap staaltje techniek kunnen waarderen is de Urker Vuurtoren echt iets om naar toe te gaan. Voordat de vuurtoren in 1845 werd gebouwd was er al een groot vuur aanwezig, om de schippers de weg te wijzen. De vuurtoren in Urk is erg speciaal want niet de lamp draait maar de lens.

  Walibi World (Flevoland)

  Walibi World
  Walibi World
  Kaart met locatie Walibi World

  Walibi World heette voorheen Sixflags Holland. Walibi World is echt een park voor mensen die van spanning houden. Veel bezoekers komen voor de supersnelle en steile achtbaan 'Goliath'. Ga je liever voor de wat rustigere attracties ga dan naar Het Huis van Merlijn. Het park is echt van alle markten thuis. Wil je wat eten dan kun je in een van de restaurantjes terecht.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Nederland bekijken.

  Vervoer

  In Flevoland kun je goed per auto reizen. Verder zijn er met de rest van het land treinverbindingen. De Flevopolder staat in verbinding met het vasteland door middel van verschillende bruggen. Ook heeft Flevoland een vliegveld vlak bij de hoofdstad van de provincie.

  Geschiedenis

  Op 14 juni 1918 werd de Zuiderzeewet aangenomen. Deze wet bepaalde dat het Zuiderzeegebied ingepolderd moest worden. De bouw van de provincie Flevoland heeft ongeveer 75 jaar geduurd.

  Heeft u interesse in een reis naar Nederland? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  1Bekijk onze reizen naar Flevoland