Recept: Banaan in kokosmelk

Heerlijke banaan in kokosmelk uit Thailand
Heerlijke banaan in kokosmelk uit Thailand

Thailand staat bekend om de pittige curry, rijstgerechten en (kokos)soepen, maar de Thaise desserts mogen zeker niet vergeten worden! Ze houden daar van lekker zoet en vers fruit. Betty's Kitchen heeft weer een heerlijk gerecht met ons gedeeld dat zij tijdens haar huwelijksreis in Thailand heeft geleerd. Deze banaan in kokosmelk vind je bijna overal op de menukaart en is de ideale manier om je pikant gekruide Thaise maaltijd af te sluiten. 

Het allerlekkerst zijn de kleine Thaise banaantjes, maar deze zijn helaas niet overal te vinden in de Nederlandse supermarkt. Maar de gewone banaan doet het ook heel goed. Belangrijk is dat je het vuur wel echt op een lage stand zet, anders kook je de grote bananen helemaal kapot. Er moet nog wel een lekkere bite over zijn in plaats van dat er een bananenpudding ontstaat.

Heb je weinig kennis van Thailand? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Benodigdheden:

(dessert voor 4 personen)

  • 2 grote bananen
  • 1 blikje kokosmelk (400 ml)
  • 1 kaneelpijpje
  • 1/2 vanille stokje (of 1 theelepel vanille extract)
  • snufje zout
  • 50 gram (Muscovado*) suiker

* Muscovado suiker is ongeraffineerde suiker met een heerlijke, intense smaak. De kokosmelk kleurt hier wel bruin van.

Bereidingstijd: 15 minuten

Bereidingswijze:

1. Pel de bananen. Snijd ze vervolgens in plakken van 2 cm dik. Stop de bananen in de kookpan, samen met de kokosmelk, het kaneelpijpje, 1/2 uitgeschraapt vanillestokje en een snufje zout. Verdeel tot slot de suiker over de pan en verwarm op middelmatig vuur.
2. Zodra de banaan in kokosmelk tegen het kookpunt begint te komen (meestal binnen een 1-2 minuten), draai je het vuur laag en laat je het zachtjes garen gedurende 10 minuten. Doe dit zonder deksel op de pan en roer het mengsel af en toe rustig door.
3. Verwijder het kaneelpijpje, schep de bananen uit de pan en verdeel over 4 kommetjes. Vervolgens giet je hier een beetje kokosmelk overheen met een lepel.
4. Je kunt eventueel nog een klein snufje kaneelpoeder toevoegen. Traditioneel hoor je deze banaan in kokosmelk warm te eten.

Let op! Je kunt dit gerecht niet voorbereiden of bewaren. Het garingsproces zet door en de bananen verkleuren namelijk nog steeds na het koken.

Eet smakelijk! Vraag gratis een offerte aan

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen