Gratis reisvoorstel aanvragen

Een moment van een roadtrip door Amerika

Landkaart met overzicht van deze reis

Bestemming: A. Arizona (Verenigde Staten) , B. Flagstaff
Periode: juni 2015
Vervoer: Huurauto
Accommodatie: Camping

Foto van deze vakantie

Met nog duizenden kilometers asfalt, eindeloze wegen, bergen en prachtige kusten te gaan ervaar ik zenuwen – maar toch vooral heel veel goede zin. Amerika is een land met contrasten, dat hadden we al ontdekt deze afgelopen 3 weken. Van Flagstaff Arizona, naar de Grand Canyon met een stop in Las Vegas onderweg zo weer terug naar Flafstaff. De zon, regen, onweer en zelfs sneeuw in deze toch wel zomer maanden is Amerika een land met alles-ineen.

Daar staat hij dan onze kleine idyllische Nissan Versa die samen met ons dit avontuur door woestijnen, bossen en kustlijnen aangaat. Ik zie de glinstering in Thomas zijn ogen. Dit avontuur is waar wij ons al weken op hebben zitten verheugen. Nog geen seconden zitten we gesetteld in de kleine Versa of Flagstaff wenst ons vaarwel mijn al zijn regen. Het is tijd om met gierende banden ons toch wel ‘thuis’ te verlaten.

Onze eerste bestemming – op het leegplunderen van de Wal-Mart na – zal Monument Valley National Park zijn. De wegen zijn oneindig lang en vooral saai. Met mijn voeten op het dashboard tuur ik de wildernis in. De ietwat bossige omgeving verdwijnt al snel in een oneindige uitgestrekte woestijn vlakte. Niet alleen de omgeving veranderd – ook de temperatuur schiet omhoog. Met nog 2 uur op de TomTom zijn we nog niet eens halverwege onze eerste rit – maar toch is het tijd om van bestuurder te wisselen. Dit is het; het moment waar ik al zolang naar heb uitgekeken. Alles voelt plots net als Bassie en Adriaan en alles wat ik zie vergelijk ik daar dan ook mee tot Thomas zijn ergernis. Na verschillende wegen, kruisingen en benzinestations is dan eindelijk de wereld beroemde weg dan daar – recht voor ons; de weg naar de indianen. De gele strepen leiden ons verder en de rotsen komen beduidend dichterbij. Thomas zit met zijn neus tegen de ruit gedrukt en probeert deze wereldberoemde weg vast te leggen met zijn camera. De weerspiegelingen van Versa maakt dit alleen onmogelijk. Je kunt zo’n plek ook beter niet willen fotograferen, want ondanks dat het eigenlijk maar een silly old road is; kun je dit alleen met het blote oog bewonderen.

De rotsen komen steeds dichterbij en de indianen marktjes langs de weg komen meer frequent uit het niets opgedoken. We zijn verbaast met de opeens vele auto’s op de weg – want ja meer dan onze eigen Versa zagen we niet. Het is namiddag wanneer we het bord ‘Monument Valley’ passeren. Ondanks dat het park tot ’s avonds laat open schijnt te zijn kiezen we ervoor toch naar onze camping verder te rijden. Het park – hoe excited we ook zijn – zal toch nog even een nachtje moeten wachten. Er begint een zacht windje op te zetten en ook zit er al werking in de lucht. Die tent moet snel op.

Aangekomen op onze eerste camping plek zijn we enthousiast, uitgeput maar vooral verwonderd over het adembenemende uitzicht dat wij voor ons zien. Tussen twee rode rotsen is
een kleine camping uitgesneden. Voorzieningen, zoals een zwembad, wc/douch en kampvuren zijn aanwezig – maar het is toch echt het uitzicht wat het alles waard maakt. Wanneer Thomas zich buigt over de tent kan ik niet wachten om mijn reisdagboek te vertellen van dit onwerkelijke moment. Morgenochtend zullen Thomas en ik wakker worden met als eerste uitzicht de
drie bekendste rotsen van Monument Valley. 


De zon gaat onder en laat een verschrikkelijke mooie roze, rode en voornamelijk oranje gloed achter. In Monument Valley is het overduidelijk aan het regenen – met hier en daar zelfs een bliksemflits. Gelukkig staat de wind zo dat deze bui ons niet zal bereiken, wat ons dreef om toch opzoek te gaan naar een plek om iets te eten. Het was inmiddels al ruim avond en onze buiken waren na de Wal-Mart niet erg gevuld. Iets verderop het terrein – overigens alleen bereikbaar met de auto – was een klein indianen dorpje wat ons van eten, drinken en souvenirs kon voorzien. Dat laatste sloegen we over; we wilden tenslotte in het park zelf iets bij de voor ons ‘echte’ indianen kopen. Wie denkt dat indianen niet kunnen koken heeft duidelijk nog nooit hier gegeten. Naast de onwijs leuke service was het vlees overheerlijk. Door het mooie uitzicht dat wij van af onze zit plek konden bewonderen maakte dit toch wel het beste diner ooit.

Zonsondergang
Zonsondergang


Onze eerste nacht samen was dan eindelijk daar. Omdat er nauwelijks licht op de camping was kon de nachtelijke lucht ultiem bewonderd worden. Flagstaff staat bekend om hun goede kijk naar de sterren. In mijn ogen was de lucht in Flagstaff niets vergeleken met deze prachtige sterrenhemel in Utah. Met het geluid van de krekels vielen al snel onze ogen – in ons te kleine tentje – dicht. Des te eerder zou het ochtend worden. 

Ochtend
Ik werd wakker van de auto’s die in alle vroegte van de camping vertrokken; maar Thomas – zoals gewoonlijk – sliep nog vredig. Hoopvol ritste ik de tent open, stiekem moest ik toch nog even de bevestiging voelen dat ik echt hier was. En dat we vandaag dan ook eindelijk echt iets van de ongerepte natuur in Amerika zouden gaan bewonderen. In alle ochtend glorie stonden de drie rotsen daar nog zoals we ze hadden zien verdwijnen in het donker. Ik haalde opgelucht adem waarna ik Thomas zachtjes wakker schudden. Na ons pittoreske camping ontbijtje, de ietwat koude douches en het afbreken van de tent zaten we dan eindelijk hyperactief in de auto. Het was nog maar 10 uur; langer konden wij niet meer wachten. Zachtjes, maar toch ook met enige vaart lieten wij onze camping in de achteruitkijkspiegel verdwijnen. 
Stop in Flagstaff
Stop in Flagstaff


Toen wij na een klein kwartier de ingang naderde besefte ook Thomas hoe ontzettende fascinerend indianen kunnen zijn – met al hun kledij en karaktereigenschap pen. Om het optimale uit onze dagtrip te halen besloten we de uitdaging aan te gaan; met onze lieve Versa de bergachtige paden te berijden en stoppen waar mogelijk. De hitte die je voelde wanneer je de auto verliet is werkelijk onbeschrijfbaar, maar alles verdwijnt in 1 klap wanneer je dit ademende park in al zijn perspectieve mag bewonderen.

Geschreven door Iris Slabbekoorn

Heb je interesse in een reis naar Verenigde Staten? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Verenigde Staten, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Vakantieverhalen / reisverslagen

Gerelateerde artikelen