South Dakota

Badlands National Park in South Dakota
Badlands National Park in South Dakota

South Dakota is een staat in het midnoorden van de Verenigde Staten, die vooral bekend is om Mount Rushmore. Dit monument, bestaande uit 18 m hoge busten van de presidenten Washington, Jefferson, Roosevelt & Lincoln. Het herdenkt de geboorte, groei en ontwikkeling van de Verenigde Staten. De bijnaam van de staat is dan ook 'Mount Rushmore State'. De hoofdstad van de staat is Pierre en heeft ongeveer 14.000 inwoners. Het totaal aantal inwoners van South Dakota is 770.000.

Heb je weinig kennis van Verenigde Staten? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart South Dakota
Plaatsen in de buurt van South Dakota:

Ervaringen

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van South Dakota

Badlands National Park (South Dakota)

Badlands National Park
Badlands National Park

Badlands staat letterlijk voor slecht land. De rots die het meeste aandacht krijgt is The Wall van wel 100 kilometer lang die parallel loopt aan de White River. Deze rots bestaat uit verschillende lagen waarvan de onderste zo'n 70 miljoen jaar oud zijn. De bizarre vormen zijn ontstaan door watererosie. Badlands National Park heeft een oppervlakte van 982 km² en is een nationaal park sinds 1978. Er zijn in dit landschap veel fossielen gevonden van varkens, schapen, paarden en zelfs neushoorns.

Crazy Horse Memorial (South Dakota)

Crazy Horse Memorial
Crazy Horse Memorial

Crazy Horse Memorial is een herdenkingsmonument van de indiaanse krijgsleider Crazy Horse, die tijdens de slag bij Little Bighorn in 1877 om het leven kwam. Dit is 's werelds grootste monument in aanbouw, want het in 1948 begonnen project is nog lang niet klaar. Het moet Crazy Horse op een galopperend paard worden, maar nu zie je enkel nog een hoofd. Het beeld moet 195 meter lang en 172 meter hoog worden. De werkzaamheden, bestaande uit boringen en ontploffingen, maken je bezoek tot een spectaculaire beleving.

Mount Rushmore (South Dakota)

Mount Rushmore
Mount Rushmore

Mount Rushmore National Memorial is een Amerikaans monument. Het zijn vier uit graniet gehakte portretten van de Amerikaanse presidenten Abraham Lincoln, Theodore Roosevelt, Thomas Jefferson en George Washington. Het is een herdenking aan de groei en ontwikkeling van de Verenigde Staten. Je vindt Mount Rushmore vlakbij Keystone in de Black Hills. Het is de belangrijkste toeristische trekpleister van de Amerikaanse staat South Dakota.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Verenigde Staten bekijken.

Vervoer

De staat heeft twee vliegvelden, Sioux Falls Regional Airport en Rapid City Regional Airport. Sioux Falls verzorgt verschillende internationale vluchten. South Dakota is niet aangesloten op het Amtrak treinnetwerk.

Geschiedenis

South Dakota kwam in het bezit van de Verenigde Staten door de zogenaamde 'Louisiana Purchase' in 1803. Deze deal bedroeg de aankoop van 2,1 miljoen km² land, waaronder South Dakota, die de Verenigde Staten voor 15 miljoen van de Frankrijk kochten. Met deze aankoop werd het oppervlak van de Verenigde Staten verdubbeld.

Heb je interesse in een reis naar South Dakota? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar South Dakota, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Heeft u interesse in een reis naar Verenigde Staten? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Artikelen

Bekijk onze reizen naar South Dakota