Massachusetts

Annisquam vuurtoren, Massachusetts
Annisquam vuurtoren, Massachusetts

Massachusetts is een staat in het noordoosten van de Verenigde Staten van Amerika. Het ligt in de New England regio van het land. De hoofdstad van Massachusetts is Boston, dat goed is voor 620.000 van de 6,5 miljoen inwoners. Bijnaam van de staat is 'the Bay State'.

Heb je weinig kennis van Verenigde Staten? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Massachusetts
Plaatsen in de buurt van Massachusetts:

Ervaringen

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Massachusetts

Martha's Vineyard (Massachusetts)

Martha's Vineyard
Martha's Vineyard

Martha’s Vineyard is een beroemd vakantie-eiland, ten zuiden van Cape Cod. Het is onderdeel van de staat Massachusetts. De bewoners van New England noemen het eiland soms simpelweg the Vineyard (de wijngaard). Martha’s Vineyard was vroeger bekend om de walvisvaart en de grote dovengemeenschap die er woonde. Tegenwoordig is het vooral een populair zomerverblijf voor toeristen en rijke mensen, wegens het aangename klimaat en de mooie stranden. Onder andere Bill Clinton en David Letterman komen er regelmatig, maar ook Barack Obama heeft er in 2011 zijn vakantie doorgebracht.

Salem Witch Museum (Massachusetts)

Salem Witch Museum
Salem Witch Museum

In het Salem Witch Museum krijg je een goed beeld over hoe de heksenjacht in en rondom Salem is gegaan. Rond het jaar 1692 zijn er 19 mannen en vrouwen opgeknoopt tijdens de heksenprocessen, maar er zijn ook mensen overleden die nog in de gevangenis zaten. In het museum wordt duidelijk gemaakt hoe en waarom dit gebeurde.

The Berkshires (Massachusetts)

The Berkshires
The Berkshires

Het westelijk deel van Massachusetts bestaat uit heuvelachtig en bebost gebied, deze regio wordt vaak The Berkshires genoemd. In de vorige eeuw trokken veel rijke Amerikanen naar The Berkshires toe en bouwden er zomerverblijven. Door hun interesse in kunst en cultuur kwamen er veel musea, galerieën en kunstuitstallingen, vooral in de zomer vinden er tientallen voorstellingen plaats. De toeristen die er nu komen zijn dan ook gek op natuur en cultuur.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Verenigde Staten bekijken.

Vervoer

Het grootste vliegveld van de staat is Logan International Airport. Alhoewel er in totaal 42 publieke vliegvelden zijn, is dit vliegveld voor toeristen het best bereikbbaar. Via het Amtrak treinnetwerk reis je gemakkelijk naar steden als Springfield, Westwood en Boston.

Geschiedenis

De Pilgrims stichtten in 1620 de Plymouth Kolonie en legden hiermee de basis voor de staat. Massachusetts was een van de 13 kolonies die in opstand kwam tegen de Britse overheersing. Uiteindelijk resulteerde dit in de onafhankelijkheidsoorlog, waarna Massachusetts in 1788 de nieuwe grondwet van de Verenigde Staten aannam en de zesde staat van het land werd.

Heb je interesse in een reis naar Massachusetts? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Massachusetts, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Heeft u interesse in een reis naar Verenigde Staten? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Artikelen

Bekijk onze reizen naar Massachusetts