Pennsylvania

Capitol Complex in Harrisburg, Pennsylvania
Capitol Complex in Harrisburg, Pennsylvania

Pennsylvania is een staat aan de oostkust van de Verenigde Staten van Amerika. De hoofstad is Harrisburg, maar de grootste stad is Philidelphia. Bijnaam voor Pennsylvania is 'the Keystone State', die hij dankt aan zijn vorm en ligging. Pennsylvania heeft ongeveer 12,5 miljoen inwoners.

Heb je weinig kennis van Verenigde Staten? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Pennsylvania
Plaatsen in de buurt van Pennsylvania:

Ervaringen

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Pennsylvania

Gettysburg National Military Park (Pennsylvania)

Gettysburg National Military Park
Gettysburg National Military Park

Het Gettysburg National Military Park is een nationaal park dat het grondgebied beschermd waar de Slag bij Gettysburg in 1863 heeft plaatsgevonden tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog. Het was een slag tussen de twee grootste legers van de hele oorlog en de slag wordt gezien als een groot keerpunt. De slag was erg bloederig en heeft veel slachtoffers geëist. Bij het park is ook een museum en bezoekerscentrum.

Ohiopyle State Park (Pennsylvania)

Ohiopyle State Park
Ohiopyle State Park

Het Ohiopyle State Park is een park in Pennsylvania van wel 7.710 ha groot. Door het natuurpark stroomt de Youghiogheny rivier waar je erg goed op kunt raften. Er zijn in dit park verschillende watervallen te vinden. Dit zijn de Ohiopyle, Cucumber, Cascades, Sugar Run, Jonathan Run en Meadow Run Falls. Van deze laatste waterval kunnen bezoekers zelf vanaf glijden als een soort waterglijbaan. Verder kun je er ook erg goed jagen, vissen, wandelen, fietsen, picknicken en zelfs kamperen. Je kunt er kalkoenen, eekhoorns en konijnen tegenkomen, maar ook komen er rendieren en zwarte beer voor in het natuurgebied.

PNC Park (Pennsylvania)

PNC Park
PNC Park

Het PNC Park is sinds maart 2001 het honkbalstadion van het bekende honkbalteam de Pittsburgh Pirates in Pittsburgh. Het is vernoemd naar PNC Financial Services en er kunnen 38.362 mensen in het stadion. PNC Park is in verschillende films gebruikt als decor. Het is erg leuk om een honkbalwedstrijd bij te wonen tijdens je bezoek aan Pennsylvania. Op deze manier maak je echt kennis met deze tak van de Amerikaanse cultuur.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Verenigde Staten bekijken.

Vervoer

Pennsylvania heeft 134 publieke en 6 internationale vliegvelden. Aan te raden is om naar de grote steden te vliegen: Philadelphia, Pittsburgh of Harrisburg International Airport. De staat heeft maar liefst 69 spoorwegen, waarmee Pennsylvania prima te bereiken is met behulp van de trein.

Geschiedenis

De Nederlanders spelen een grote rol in de geschiedenis van Pennsylvania. Zij namen als eerste bezit van het gebied rond de Delaware rivier, alhoewel ook Engeland deze grond claimde. In 1631 richtte de Nederlands de Zwaanendael Kolonie op. Conflicten tussen de Engelsen, Nederlanders, Zweden en Fransen laaiden op, tot zij op 21 juli 1667 een verdrag tekenden, genaamd 'de Vrede van Breda'.

Vakantieverhalen / reisverslagen

Heb je interesse in een reis naar Pennsylvania? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Pennsylvania, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Heeft u interesse in een reis naar Verenigde Staten? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Artikelen

Bekijk onze reizen naar Pennsylvania