Pennsylvania

Capitol Complex in Harrisburg, Pennsylvania
Capitol Complex in Harrisburg, Pennsylvania

Pennsylvania is een staat aan de oostkust van de Verenigde Staten van Amerika. De hoofstad is Harrisburg, maar de grootste stad is Philidelphia. Bijnaam voor Pennsylvania is 'the Keystone State', die hij dankt aan zijn vorm en ligging. Pennsylvania heeft ongeveer 12,5 miljoen inwoners.

Heb je weinig kennis van Verenigde Staten? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Pennsylvania
Plaatsen in de buurt van Pennsylvania (Verenigde Staten) :
 • Washington D.C. (239 km)
 • Philadelphia (239 km)
 • New York (304 km)
 • Detroit (476 km)
 • Massachusetts (504 km)
 • Boston (564 km)
 • Michigan (840 km)
 • Chicago (841 km)
 • Illinois (1017 km)
 • Orlando (1426 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Pennsylvania

  Gettysburg National Military Park (Pennsylvania)

  Gettysburg National Military Park
  Gettysburg National Military Park
  Kaart met locatie Gettysburg National Military Park

  Het Gettysburg National Military Park is een nationaal park dat het grondgebied beschermd waar de Slag bij Gettysburg in 1863 heeft plaatsgevonden tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog. Het was een slag tussen de twee grootste legers van de hele oorlog en de slag wordt gezien als een groot keerpunt. De slag was erg bloederig en heeft veel slachtoffers geëist. Bij het park is ook een museum en bezoekerscentrum.

  Ohiopyle State Park (Pennsylvania)

  Ohiopyle State Park
  Ohiopyle State Park
  Kaart met locatie Ohiopyle State Park

  Het Ohiopyle State Park is een park in Pennsylvania van wel 7.710 ha groot. Door het natuurpark stroomt de Youghiogheny rivier waar je erg goed op kunt raften. Er zijn in dit park verschillende watervallen te vinden. Dit zijn de Ohiopyle, Cucumber, Cascades, Sugar Run, Jonathan Run en Meadow Run Falls. Van deze laatste waterval kunnen bezoekers zelf vanaf glijden als een soort waterglijbaan. Verder kun je er ook erg goed jagen, vissen, wandelen, fietsen, picknicken en zelfs kamperen. Je kunt er kalkoenen, eekhoorns en konijnen tegenkomen, maar ook komen er rendieren en zwarte beer voor in het natuurgebied.

  PNC Park (Pennsylvania)

  PNC Park
  PNC Park
  Kaart met locatie PNC Park

  Het PNC Park is sinds maart 2001 het honkbalstadion van het bekende honkbalteam de Pittsburgh Pirates in Pittsburgh. Het is vernoemd naar PNC Financial Services en er kunnen 38.362 mensen in het stadion. PNC Park is in verschillende films gebruikt als decor. Het is erg leuk om een honkbalwedstrijd bij te wonen tijdens je bezoek aan Pennsylvania. Op deze manier maak je echt kennis met deze tak van de Amerikaanse cultuur.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Verenigde Staten bekijken.

  Vervoer

  Pennsylvania heeft 134 publieke en 6 internationale vliegvelden. Aan te raden is om naar de grote steden te vliegen: Philadelphia, Pittsburgh of Harrisburg International Airport. De staat heeft maar liefst 69 spoorwegen, waarmee Pennsylvania prima te bereiken is met behulp van de trein.

  Geschiedenis

  De Nederlanders spelen een grote rol in de geschiedenis van Pennsylvania. Zij namen als eerste bezit van het gebied rond de Delaware rivier, alhoewel ook Engeland deze grond claimde. In 1631 richtte de Nederlands de Zwaanendael Kolonie op. Conflicten tussen de Engelsen, Nederlanders, Zweden en Fransen laaiden op, tot zij op 21 juli 1667 een verdrag tekenden, genaamd 'de Vrede van Breda'.

  Vakantieverhalen / reisverslagen

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Pennsylvania