Philadelphia

Skyline Philadelphia
Skyline Philadelphia

Philidelphia is een stad in het oosten van de Verenigde Staten, in de staat Pennsylvania. De stad heeft ongeveer 1,5 miljoen inwoners. Philidelphia heeft verschillende bijnamen, waaronder 'the City that Loves you Back', 'Birthplace of America' en 'the Cradle of Liberty'.

Heb je weinig kennis van Verenigde Staten? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Philadelphia
Plaatsen in de buurt van Philadelphia (Verenigde Staten) :
 • New York (130 km)
 • Washington D.C. (200 km)
 • Pennsylvania (239 km)
 • Massachusetts (372 km)
 • Boston (435 km)
 • Detroit (713 km)
 • Chicago (1070 km)
 • Michigan (1078 km)
 • Illinois (1225 km)
 • Orlando (1389 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Philadelphia

  Fairmount Park (Philadelphia)

  Fairmount Park
  Fairmount Park
  Kaart met locatie Fairmount Park

  Het openbare Fairmount Park is gelegen in Philadelphia en bestaat uit een westelijk en een oostelijk gedeelte, gescheiden door de Schuylkill rivier. Het park is zo'n 831 ha groot en is daarmee het grootste stadspark ter wereld. Het is een prachtig natuurgebied te midden van de grote stad en toch komen de hoge gebouwen niet boven de bomen van het park uit. Je kunt hier mooie wandelingen maken, fietsen, softbal spelen, vissen, paardrijden of picknicken. In het park vind je het Philadelphia Museum of Art.

  Independence Hall (Philadelphia)

  Independence Hall
  Independence Hall
  Kaart met locatie Independence Hall

  De Independence Hall in Philadelphia is een oud gebouw waar op 4 juli 1776 de Onafhankelijkheidsverklaring van de Verenigde Staten werd aangenomen. Het ligt in het Independence National Historical Park. Tot 1783 werd er nog vergaderd in het gebouw. Nu is het gebouw volledig gerestaureerd in zijn oorspronkelijke stijl. Het is dagelijks open van september tot mei.

  Philadelphia Museum of Art (Philadelphia)

  Philadelphia Museum of Art
  Philadelphia Museum of Art
  Kaart met locatie Philadelphia Museum of Art

  Het Philadelphia Museum of Art wordt ook wel The Art Museum genoemd en is gelegen aan het Benjamin Franklin Parkway in het Fairmount Park. Het is opgericht in het jaar 1876 en nu een van de grootste kunstmuseums van de VS. Het bijzondere bouwwerk wordt ook wel het Parthenon van de Parkway genoemd. In het museum vind je Aziatische schilderijen en beeldhouwwerken en Perzische en Turkse tapijten, maar ook Europese schilderijen onder invloed van het impressionisme. Daarnaast zijn er veel beeldhouwwerken van Auguste Rodin te vinden en schilderijen van Picasso. Verder is Amerika natuurlijk ook vertegenwoordigd met werken van onder andere Thomas Eakins.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Verenigde Staten bekijken.

  Vervoer

  Philidelphia International Airport verzorgt zowel binnen- als buitenlandse vluchten. De stad is ook te bereiken per trein, middels het Amtrak netwerk.

  Geschiedenis

  Philidelphia is in 1682 door William Penn, een Engels filosoof, gesticht. Als een van de eerste koloniale steden werd Philidelphia erg belangrijk en het was in deze stad waar het eerste en tweede continentale congres (een congres tussen alle staten van het continent, op dat moment slechts 13) plaatsvonden.

  Vakantieverhalen / reisverslagen

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Philadelphia