Philadelphia

Skyline Philadelphia
Skyline Philadelphia

Philidelphia is een stad in het oosten van de Verenigde Staten, in de staat Pennsylvania. De stad heeft ongeveer 1,5 miljoen inwoners. Philidelphia heeft verschillende bijnamen, waaronder 'the City that Loves you Back', 'Birthplace of America' en 'the Cradle of Liberty'.

Heb je weinig kennis van Verenigde Staten? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Philadelphia
Plaatsen in de buurt van Philadelphia:

Ervaringen

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Philadelphia

Fairmount Park (Philadelphia)

Fairmount Park
Fairmount Park

Het openbare Fairmount Park is gelegen in Philadelphia en bestaat uit een westelijk en een oostelijk gedeelte, gescheiden door de Schuylkill rivier. Het park is zo'n 831 ha groot en is daarmee het grootste stadspark ter wereld. Het is een prachtig natuurgebied te midden van de grote stad en toch komen de hoge gebouwen niet boven de bomen van het park uit. Je kunt hier mooie wandelingen maken, fietsen, softbal spelen, vissen, paardrijden of picknicken. In het park vind je het Philadelphia Museum of Art.

Independence Hall (Philadelphia)

Independence Hall
Independence Hall

De Independence Hall in Philadelphia is een oud gebouw waar op 4 juli 1776 de Onafhankelijkheidsverklaring van de Verenigde Staten werd aangenomen. Het ligt in het Independence National Historical Park. Tot 1783 werd er nog vergaderd in het gebouw. Nu is het gebouw volledig gerestaureerd in zijn oorspronkelijke stijl. Het is dagelijks open van september tot mei.

Philadelphia Museum of Art (Philadelphia)

Philadelphia Museum of Art
Philadelphia Museum of Art

Het Philadelphia Museum of Art wordt ook wel The Art Museum genoemd en is gelegen aan het Benjamin Franklin Parkway in het Fairmount Park. Het is opgericht in het jaar 1876 en nu een van de grootste kunstmuseums van de VS. Het bijzondere bouwwerk wordt ook wel het Parthenon van de Parkway genoemd. In het museum vind je Aziatische schilderijen en beeldhouwwerken en Perzische en Turkse tapijten, maar ook Europese schilderijen onder invloed van het impressionisme. Daarnaast zijn er veel beeldhouwwerken van Auguste Rodin te vinden en schilderijen van Picasso. Verder is Amerika natuurlijk ook vertegenwoordigd met werken van onder andere Thomas Eakins.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Verenigde Staten bekijken.

Vervoer

Philidelphia International Airport verzorgt zowel binnen- als buitenlandse vluchten. De stad is ook te bereiken per trein, middels het Amtrak netwerk.

Geschiedenis

Philidelphia is in 1682 door William Penn, een Engels filosoof, gesticht. Als een van de eerste koloniale steden werd Philidelphia erg belangrijk en het was in deze stad waar het eerste en tweede continentale congres (een congres tussen alle staten van het continent, op dat moment slechts 13) plaatsvonden.

Vakantieverhalen / reisverslagen

Heb je interesse in een reis naar Philadelphia? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Philadelphia, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Heeft u interesse in een reis naar Verenigde Staten? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Artikelen

Bekijk onze reizen naar Philadelphia