Washington D.C.

Washington in de Verenigde Staten
Washington in de Verenigde Staten

Washington ligt aan de oostkust van de Verenigde Staten. Washington D.C. is de hoofdstad van de Verenigde Staten. D.C. staat voor "District of Columbia", het speciale federale district dat de hoofdstad bevat. Washington is echt de politieke hoofdstad van de Verenigde Staten. De zetel van de Amerikaanse regering bevindt zich op Capitol Hill. In Washington vind je een groot aantal musea. Vooral langs The Mall staan er veel, zoals het Smithsonian Institution. De officiële residentie van de president van de Verenigde Staten is het Witte Huis. Het is een van de statigste gebouwen in Washington en werd voor het eerst bewoond in 1800. Het Capitol Hill heeft zich ontwikkeld tot een bruisende microkosmos. O.a. de Amerikaanse regering zetelt er. Het Capitool is de beroemdste koepel van de zetel van de regering en geldt als symbool van de democratie.

Heb je weinig kennis van Verenigde Staten? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Washington D.C.
Plaatsen in de buurt van Washington D.C.:

Ervaringen

Esther op 7 mei 2018 plaats: Washington D.C., reisperiode: april 2018

Heel anders dan New York, veel rustiger! Mooie stad met Europese invloeden

 • Algemeen 8
 • Cultuur 7
 • Bezienswaardigheden 9
 • Inwoners 7
 • Ligging 8
M. Bikker op 25 april 2018 plaats: Washington D.C., reisperiode: april 2018

Was er in april. Koud en saai. Toch is het een mooie cultuur rijke stad. Ben snel verder gereisd op mn trip naar de west coast

 • Algemeen 6
 • Uitgaan 7
 • Cultuur 8
 • Restaurants 6
 • Bezienswaardigheden 8
 • Inwoners 7
 • Ligging 6
Koos Loppersum op 16 oktober 2014 plaats: Washington D.C., reisperiode: oktober 2014

Washington heeft natuurlijk het Witte Huis als publiekstrekker, maar met de hop on hop off bus zie je veel meer. Als je van wandelen houdt kun je ook veel bezienswaardigheden belopen. (redelijke afstand van elkaar gelegen). Heel veel standbeelden en memorials in Washington. Naast het Witte Huis heb je het Capitol, het Pentagon als bezienswaardigheden.

 • Algemeen 8
 • Uitgaan 8
 • Cultuur 7
 • Restaurants 8
 • Bezienswaardigheden 8
Stefan op 11 december 2012 plaats: Washington D.C., reisperiode: juli 2011

Heb maar drie dagen doorgebracht in D.C., maar het waren wel enkele van de beste van de hele vakantie. Hele fijne stad om tijd in door te brengen: schoon, goed te belopen en meer dan genoeg om te zien. In Chinatown moet je zijn voor lekker eten. De verschillende musea op en rondom de National Mall zijn ook een aanrader. Ze zijn allemaal gratis toegankelijk en hebben enkele van de meest unieke museumstukken zoals de Apollo 11 capsule in het National Air and Space Museum. Een trip naar het Pentagon kan ik afraden. Van boven ziet het er imposant uit, maar van straatniveau is het maar een simpele betonnen kolos. Het nabije Arlington Cemetary met graven van bekende Amerikanen als John F. Kennedy is echter wel een aanrader. Pak wel de goedkope tourbus die rondrijdt. Zeker in de hete zomer is het niet te belopen. Het Kapitool moet je ook niet missen. Zonder veel moeite kun je daar een gratis tour van regelen. Als je geluk hebt ben je er als de Congresleden bezig zijn. Een zitting van het Huis of de Senaat zijn heel leuk om bij te wonen. Het Witte Huis is van buiten iets minder imposant dan de films doen geloven, maar als je enkele maanden van te voren een Senator aanschrijft kun je een tour van het Witte Huis krijgen. Je ziet dan wel niet de president of zijn Oval Office, maar het is toch een bezoek waard. Duo Housing is trouwens een aan te raden hostel. Gezellige mensen, dichtbij het centrum en goede accomodaties.

 • Algemeen 10
 • Cultuur 10
 • Restaurants 8
 • Bezienswaardigheden 10
 • Inwoners 9
 • Ligging 9

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Washington D.C.

Capitool (Washington D.C.)

Het Capitool is niet alleen het wetgevend hart van Washington DC maar staat ook exact in het midden van de stad. In 1793 legde George Washington de eerste steen en in 1800 werd er al gewerkt. In 1812 brandden de Britten het af maar in 1815 werd alweer begonnen met de renovatie.

Het Capitool (Washington D.C.)

Het Capitool
Het Capitool

In het Capitool bevindt zich de volksvertegenwoordiging van de Verenigde Staten. Zowel de Amerikaanse Senaat als het Huis van Afgevaardigden zetelen in het Capitool, welke samen het Congres vormen. Vlakbij vind je ook het Witte Huis met ertussen de National Mall, een park met fonteinen, bomen en bloemenperkjes dat open is voor publiek. Deze geeft op symbolische wijze de scheiding aan tussen de wetgevende macht (het Capitool) en de uitvoerende macht (het Witte Huis). De bouw van het Capitool begon in 1793 en werd gereed verklaard in 1800. Deze werd gedurende de Oorlog van 1812 verwoest, weer heropgebouwd en in 1850 werd het Capitool nogmaals uitgebreid. Het gebouw is gebouwd in neoclassicistische stijl.

Het Witte Huis (Washington D.C.)

Het Witte Huis
Het Witte Huis

Iedereen kent het Witte Huis. Het is de ambtswoning en werkplek van de president van de Verenigde Staten die op dat moment regeert. Het staat voor één van de trias politica: de uitvoerende macht. De bouw van het Witte Huis is afgerond in 1800 en het gebouw staat in het President's Park. James Hoban heeft het Witte Huis ontworpen en deze bevat wel 6 verdiepingen, 132 kamers, 35 badkamers, 28 open haarden, een filmzaal, een bowlingbaan, een zwembad en een basketbalveld.

National Mall (Washington D.C.)

National Mall
National Mall

De National Mall in Washington is het gebied tussen het Witte Huis en het Capitool, als scheiding tussen de wetgevende en de uitvoerende macht. In het park vind je bomen, bloemperken, fonteinen, monumenten en musea. Je vindt er onder andere het hoge Washington Monument, het National Museum of American History, het National Museum of Natural History, het National Air and Space Museum, een beeldentuin en een botanische tuin.

Smithsonian National Zoological Park (Washington D.C.)

Smithsonian National Zoological Park
Smithsonian National Zoological Park

Het Smithsonian National Zoological Park bestaat uit 2 delen: een dierentuin en een onderzoekscentrum. In de dierentuin vind je meer dan 2.000 dieren, waarvan vele tot een bedreigde soort behoren. Het park bestaat uit verschillende gebieden. In de Prairie Exhibit zie je bijvoorbeeld planten en dieren van de Amerikaanse prairie. En in de Amazonia wordt het Amazonegebied nagebootst. De dierentuin is gratis toegankelijk en voornamelijk bedoeld voor onderwijs. Het onderzoekscentrum is niet bedoeld voor publiek.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Verenigde Staten bekijken.

Vervoer

Je kunt de stad het beste te voet verkennen. Er liggen 3 grote luchthavens rond Washington: Dulles International Airport, Reagan National Airport en Baltimore-Washingtong International Airport. Het openbaar vervoer is heel eenvoudig en alle grote attracties zijn te voet, per Metrorailm per Metrobus of per taxi te bereiken.

Geschiedenis

In het gebied rondom Washington woonden 6000 jaar geleden al indianen. Er zijn sporen gevonden dat er destijds 3 dorpen waren in deze omgeving. In 1607 kwam de Engelse kapitein John Smith aan in de Chesapeake Bay en stichtte daar de nederzetting Jamestown. De Engelse kolonisten hielden zich bezig met de handel in huiden en verbouwden maïs en tabak. In 1644 versloegen de Engelsen de indianen die er woonden. Na de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog wilde men een onafhankelijk hoofdstad die niet onderworpen zou zijn aan een van de staten. Na lang touwtrekken kwamen de noorderling Alexander Hamilton en de uit het zuiden afkomstige Thomas Jefferson overeen om het federale district aan de Potomac te vestigen. In 1791 werd besloten het federale district Columbia Territory te noemen, en de erin gelegen hoofdstad Washington. De stad werd vernoemd naar de eerste Amerikaanse president George Washington.

Vakantieverhalen / reisverslagen

Heb je interesse in een reis naar Washington D.C.? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Washington D.C., dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Heeft u interesse in een reis naar Verenigde Staten? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Artikelen

Bekijk onze reizen naar Washington D.C.