Gratis reisvoorstel aanvragen

Levendig Londen

Landkaart met overzicht van deze reis

Bestemming: A. Londen (Engeland)
Periode: mei 2004
Vervoer: Vliegtuig
Accommodatie: Londen House Hotel

Foto van deze vakantie

Om 33travel/">9 uur 's ochtends land ik op Stansted. Dit is niet het beste vliegveld van Londen, maar voor de prijs die ik betaald heb kun je dat ook niet verwachten. Binnen 45 minuten heeft de Stansted-express mij naar de Liverpoolstreet gebracht. Ik ga met de enige metro verder. Het is vandaag schitterend weer. De zon schijnt en we bezoeken diverse gebouwen. We lopen langs de Themes, zien de Big Ben en The Houses of Parlement. Hier zijn zoals gewoonlijk veel toeristen te bekennen, maar opvallend zijn de vele persfotografen. Het blijkt dat een jongen een condoom met paars poeder naar het hoofd van Blaire heeft gegooid. En die was nog raak ook.. Blijkt maar weer dat de Tweede Kamer niet goed beveiligd word. Zou dit in Nederland wel zo zijn? Ik zie dat de prullenbakken van de undergroud ook veelal zijn verdwenen, dus de rotzooi wordt op straat gegooid. Later komt er een man aanlopen die dan jouw troep moet opruimen. Lekker handig. Je wordt er ook op gewezen nooit tassen alleen te laten staan. Wanneer je dit wel doet kun je een flinke boete krijgen. Als je een tas onbemand ziet staan, moet je altijd de politie bellen. Ik vraag me af waarom dit zou zijn. Misschien door de terroristische aanvallen?

De metro in Londen
De metro in Londen


We gaan via de Jewel Tower naar Westminster Abbey. Dit is de oudste en belangrijkste kerk van Londen. De kerk is erg mooi van binnen. Door alle geschenken heeft de kerk niet echt een stijl. Niks past bij elkaar, maar omdat er zoveel staat wordt het toch weer een geheel. De entree is best prijzig. Ik betaal 7 pond voor mijn bezoekje, maar het is het zeker waard. Andere aanraders zijn de Central Hall en de King Charles Street. Leuk om ook een bezoek aan te brengen.

We besluiten om met de underground naar de Picallily Circus te gaan. Ik word bijna gehypnotiseerd door de flikkerende reclame wand. Leuk om een tijdje naar te kijken. Op de Picallily Circus is het erg druk. Leuk om mensen eens te gaan bekijken. We zien mensen zitten op de fontein met een heerlijk biertje of wijntje in de handen en van alle kanten krijgen we een blowtje aangeboden.
Westminster Abby in Londen
Westminster Abby in Londen

Tower Bridge en de Tower in Londen

We starten onze dag met een bezoek aan de Tower Bridge. Op de brug zelf is een tentoonstelling te zien hoe de brug is gebouwd. Erg knap hoe ze dit hebben gedaan, omdat er nog maar weinig hulpmiddelen waren. De brug is in 1894 afgemaakt. Ook kun je er de Engine Room en de hydraulische pompen bezichtigen. Je hebt een schitterend uitzicht op de brug. Voor maar 7 pond kun je de brug bezichtigen. Het volgende gebouw, de Tower of London, hebben we niet bezichtigd. Het was veel te druk en het is erg duur om binnen te komen. We hadden anders 13,50 pond moeten betalen! We besluiten om verder te gaan naar de Leaden Hall Market. Vroeger was hier een levensmiddelenmarkt. Nu is het een mooie facade waar allerlei dure winkels te vinden zijn. Niks voor ons, dus wij gaan verder.

's Avonds gaan we naar Londens beroemde warenhuis Harrods. Er lopen erg veel toeristen rond. Hoe wij dat weten? Bij de kassa zien we niemand, terwijl er genoeg mensen in het warenhuis aanwezig zijn. Mij lijkt het persoonlijk niet fijn om een imago te hebben van toeristische trekpleister, maar daar hebben zij zelf voor gekozen.

Tower Bridge
Tower Bridge

Mansion House en the Exchange Building

Dag 3 van onze vakantie in Londen beginnen we met een bezoek aan het Mansion House en the Exchange Building. Het ligt dicht bij het metro-station 'bank', waar ook nog vele andere bouwwerken te vinden zijn. We wilden graag de Sint Paul's Cathedral bezoeken, maar hij stond jammer genoeg in de stijgers. Ze zijn namelijk bezig met het restaureren van de kerk, zodat hij lang mooi blijft. Gelukkig staat het altaar nog niet in de stijgers. Ik besluit om naar boven te klimmen richting de whisper galery. Hier heb ik een mooi uitzicht over de gehele kerk. Nadat ik nog eens 170 traptreden heb bewandeld kom ik uit bij de Stone Galery. Je kunt hier uitkijken op de stad Londen. Wanneer je nog niet moe bent en nog een stapje verder wilt is er de Golden Gallery. Je hebt hier een nog mooier en hoger uitzicht over de stad. Ik stond wel in de file voordat ik een kijkje mocht nemen. De trappen zijn erg smal en het plafond zit laag, dus erg comfortabel was het niet. Gelukkig was het uitzicht adembenemend mooi, dat ik in een klap alles vergeten was.

We beginnen honger te krijgen en gaan lekker lunchen. Hierna brengen we een bezoek aan het Science Museum. We hoeven alleen entree te betalen als we naar speciale tentoonstellingen willen. Jammer dat de scheikunde afdeling niet open is, maar een tentoonstelling over verschillende eigenschappen van verschillende materialen is ook erg mooi om te zien. Het is leuk om te zien hoe zelfs een biologisch lab vernieuwd word.

Naast het Science Museum ligt het Natural Historic Museum. Hier zijn diverse mooie tentoonstellingen bezig. Ik ben naar de Earth Exposition geweest en het was erg mooi om te zien. Ze simuleerde zelfs een aardbeving na. Verder zagen we hoe de aarde en het zonnestelsel zich beetje bij beetje ontwikkelen. Ik heb de musea wel gezien en besluit een wandeling te maken. Ik ga via South Kensington en de Royal Albert Hall naar de Kenstinston Garders. 

Het Kenstinston Garders park is erg mooi om te zien. Het is al tegen zessen en het word steeds drukker in het park. Ik zie mensen die de hond uitlaten of lekker zijn gaan hardlopen. Als eerste komt ik het Albert Memorial tegen. Dit monument is geplaatst voor Queen Victoria's geliefde. De zon schijnt nu mooi op het monument. Omdat het goud is, glinstert het extra mooi. Later kom ik het Peter Pan standbeeld tegen. Dit monument is zeker een voorbeeld voor ouders, grootouders en nannies. Ik ben bijna terug in het hotel vanaf deze plek.

Mijn hotel ligt langs Queensway. Dat is een zeer drukke straat met diverse hotels en restaurants. Wanneer je hier in de buurt bent moet je zeker gaan eten bij het Vietnamese restaurant. Een gezellige Aziatische sfeer en het eten is lekker en goedkoop. Wat wil je nog meer!

Picknicken op Russel Square

Onze dag begint met een picknick op Russel Square. Heerlijk die versgeperste sap die we daar gedronken hadden. Hierna gaan we naar het Britisch Museum. We bekijken daar de Egyptische en de Aziatische tentoonstellingen. Vooral die van Egypte vind ik erg mooi om te zien. Toch vind ik het erg jammer dat de beelden uit hun eigen omgeving zijn weggehaald. Nu kunnen wel meer mensen het zien, maar het hoort niet hier thuis. 's Middags besluiten we lekker winkels te gaan kijken. Kunnen we even bijkomen van al die musea.
Wanneer ik bij de fontein op Trafalgar Square sta te kijken, komt er een meisje aangelopen. Ze probeert al het geld uit de fontein te vissen. Haar vader zegt dat ze dit vaker doet en dat ze zelfs extra kleren heeft meegenomen. Handig om je zakgeld te verhogen, maar ik vind het maar rare mensen die Engelse... Het plein is wel mooi om te zien en je hebt erg mooi uitzicht.

We gaan verder richting de Leicester om onze shopping-driehoek compleet te maken. Er is een groot Buddhistisch feest bezig, want Buddha is jarig vandaag. We zien nog het standbeeld van Charley Chaplin, maar dit was verder niet echt speciaal. Vlak bij de Leicester Square ligt de Shaftesbury Avenue. Hier worden veel beroemde musicals gespeeld. Daarnaast ligt Chinatown hier dichtbij. Vele Aziatische producten maken het tot een kleurrijk geheel.

China Town
China Town

Pettycoat Lane Market

Onze laatste dag in Londen beginnen we met een bezoek aan de Pettycoat Lane Market. Het is een erg grote markt met verschillende producten. Omdat ik alleen handbagage bij heb, heb ik niks gekocht. Toch wel handig alleen handbagage. Scheelt je een hoop geld en gesjouw. Als laatste bezoeken we Buckingham Palace. De wisseling van de wacht heeft al plaatsgevonden, maar het is er nog steeds erg druk. Het paleis kunnen we niet in, dus we zien niet echt veel ervan. Nog even relaxen in het St. James Park. Hierna vertrekken we naar het vliegveld.

Onderweg naar het vliegveld ben ik jammer genoeg door mijn enkel gegaan. De diagnose luidt; Enkelbanden gescheurd. Met een rolstoel in het vliegtuig is toch niet echt een pretje. En andere mensen maar zeggen dat Azië gevaarlijker is. Ik ben er niet meer zo zeker van!

Wacht bij Buckingham Palace
Wacht bij Buckingham Palace


Lees meer verhalen op de site van Jenny

Heb je interesse in een reis naar Engeland? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Engeland, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Vakantieverhalen / reisverslagen

Gerelateerde artikelen