Gratis reisvoorstel aanvragen

Weekendje naar Londen

Landkaart met overzicht van deze reis

Bestemming: A. Londen (Engeland)
Periode: mei 2012
Vervoer: Vliegtuig en bus
Accommodatie: Journey's King's Cross hostel

Foto van deze vakantie

Op vrijdag 18 mei vertrek ik samen met mijn vriend naar Londen. De toeristische bezienswaardigheden zoals de Big Ben en de Londen Eye zullen we overslaan, omdat ik hier al vaker geweest ben. Na een ochtend werken is het zover, vanavond vliegen we naar deze bruisende en mijn favoriete stad.

Vertrek

In de middag doen we onze laatste aankopen (wereldstekker, kleine verpakkingen van vloeibare dingen enzovoort) en pakken we onze koffer in. We nemen alleen handbagage mee, maar vliegen met Ryain Air, dus dit mag 10 kilo zijn.

We eten nog wat en vertrekken dan richting het Airport Weeze. Hier aangekomen is het erg rustig en gaat alles soepeltjes. Voordat we het weten staan we om 21.00 uur (lokale tijd) met onze voeten op Stansted Airport. We pinnen onze eerste ponden en nemen rond 22.00 uur de Terravision bus (die helemaal gevuld is) naar Liverpool Street. Na ongeveer een uurtje komen we aan en hebben we trek, dus gaan we even snel iets te eten halen. Het is ondertussen 23.00 uur en de straten in Liverpool Street zijn erg druk. Vervolgens lopen we naar het metrostation om een Oyster Card aan te schaffen, een kaart om te reizen in de bussen en metro's. Deze laad je op en hiermee betaal je nooit meer dan een dagkaart en je krijgt korting op elke afstand die je aflegt. Aan het eind van je trip, kun je deze kaart weer inleveren en krijg je het tegoed wat er nog opstaat plus de deposit van de kaart terug. Je bent met deze pas dus altijd goedkoper uit dan losse kaartjes, dagkaarten en andere kaarten.

Nadat we onze Oyster gekregen hebben, reizen we naar King's Cross St. Pancrass, waar ons hostel (Journey's King's Cross hostel) ligt. Eenmaal aangekomen bij het hostel, moeten we even wachten. Hierna kunnen we inchecken. Helaas is de eigenaar meteen al niet zo vriendelijk; we kunnen geen 3 nachten achter elkaar in dezelfde kamer slapen, wat we verder niet heel erg vinden, maar moeten die dag wel om 10.00 uit de oude kamer en kunnen pas om 14.00 uur in de nieuwe kamer. Eigenlijk hadden we gepland om het die avond ervoor laat te maken, maar de eigenaar snauwt dat dit niet zijn probleem is en dat het nou eenmaal zo werkt in Londen. We leggen ons erbij neer en gaan slapen. Die nacht worden we vaak wakker door het dichtslaan van deuren en andere geluiden.

Kings Cross
Kings Cross

Wandelen en winkelen

De volgende dag slapen we een beetje uit en gaan dan naar de supermarkt tegenover het hostel om een ontbijtje te halen. We halen lekkere broodjes, wat sap en beleg en eten dit in het hostel op. Vervolgens gaan we met de metro naar Green Park, waar we een wandeling doorheen maken. We lopen via het park naar Marble Arch, waar we bij Café Nero een koffie drinken om weer even op te laden. Hierna gaan we naar de Primark. Dit is een groot warenhuis vol met leuke en goedkope kleding. Het wemelt hier van de mensen en iedereen graait van alles van de rekken. Na een tijdje gewinkeld te hebben besluiten we onze aankopen even terug te brengen naar het hostel, om vervolgens op zoek te gaan naar iets een plek waar we kunnen eten.

Voetbal, pubs en clubs

Nadat we onze spullen in het hostel achter hebben gelaten nemen we de metro naar Picadilly Circus. Hier is het 's avonds erg gezellig en ook op deze plek lopen weer erg veel mensen rond. In deze wijk en zijn omgeving liggen veel uitgaansgelegenheden en eettentjes. Vanavond gaan we in een pub naar de Champions League finale tussen Chelsea en Bayern München kijken, dus besluiten we een snelle hap te doen bij Fish & Chippers. Hier eten we, zoals de naam al zegt, de traditionele Fish & Chips. Nadat onze buiken weer zijn gevuld, gaan we op zoek naar een pub om voetbal te kijken. Helaas ben ik mijn paspoort vergeten, dus is het erg moeilijk om ergens binnen te komen. Zonder geldige legitimatie, hoe oud je ook bent, kom je niet binnen. Na een paar pubs te hebben geprobeerd lukt het eindelijk; we komen binnen. Hier hangen allerlei schermen op waar het voetbal te zien is en het wordt een erg spannende wedstrijd. Het is erg leuk om te zien hoe fanatiek iedereen is, er wordt geschreeuwd, gejuicht, gescholden, geklapt en ga zo maar door. Uiteindelijk wint Chelsea, dus het feest barst los in de pub.

Wanneer het voetbal afgelopen is, besluiten we toch even terug te gaan naar het hostel om mijn paspoort op te halen, want we hebben geen zin om bij elke club proberen binnen te komen zonder legitimatie. Eenmaal bij het hostel zijn we toch wel een beetje moe, maar we besluiten de kans op een avondje stappen in Londen niet voorbij te laten gaan en lopen weer terug naar het metrostation. Onderweg zien we ineens een club in de wijk waar we slapen, waar het druk is en wat er gezellig uitziet. We gaan hier naar binnen en vermaken ons hier de rest van de nacht.

Pub
Pub

Camden Town

Deze nacht is gelukkiger rustiger dan de vorige, pas vanaf 7.00 uur 's ochtends horen we harde muziek. Wanneer we opstaan willen we een ontbijt halen, maar de supermarkt gaat helaas pas om 12.00 uur open omdat het zondag is. We gaan dus op zoek naar een andere supermarkt, wat een eindje lopen is. Nadat we ontbeten hebben, nemen we een bus naar Camden Town. Dit is een gezellige, alternatieve stad waar in het weekend een grote markt staat. Overal staan kraampjes met eten, kleding, vintage, accessoires, souvenirs enzovoort. 
Op Camden lopen ook allerlei mensen rond in de gekste kleren en de meest aparte haarstijlen. De marktverkopers zijn erg opdringend, ze spreken je telkens aan en blijven aandringen tot ze je iets kunnen verkopen. Je kunt ze dus het beste negeren of duidelijk maken dat je niet geïnteresseerd bent. Wel is het gemakkelijk om hier af te dingen, omdat ze graag willen dat je iets bij hun kraampje koopt in plaats van bij iemand anders. We drinken hier nog wat bij de Starbucks en halen bij een kraampje nog een soort cakeje.

China Town

We lopen weer terug en nemen we de metro naar Picadilly Circus waar we naar Soho en China Town doorlopen. Hier liggen ontzettend veel Chinese restaurants naast elkaar, waarbij het een voor een druk is. Er liggen een aantal winkeltjes met Chinese producten en veel plekken waar je een massage kunt krijgen, mijn vriend neemt hier een hoofdmassage. Het lijkt hier net of je echt in China bent, want er lopen bijna alleen maar Chinezen rond. We bekijken nog een aantal winkeltjes en gaan dan eten bij een Taiwanees. We snappen niet echt hoe de kaart werkt en de serveerder lijkt onze vragen hierover dan ook niet helemaal te snappen (hij zegt alleen maar ja). We bestellen maar gewoon wat we lekker vinden en dat is het meeste ook. 
Wanneer we weggaan, komen we erachter dat we geluk hebben gehad dat we meteen een tafel kregen. Het restaurant zit namelijk vol en de mensen die hier willen eten moeten aansluiten aan een rij die bovenaan een trap begint en naar beneden doorgaat. We vinden het heel bizar om te zien; er staat een ellenlange rij, terwijl hier zoveel restaurantjes zijn!

Cocktails

Na het eten lopen we nog een beetje rond bij Leicester Square en Picadilly Circus, wat in de buurt van China Town ligt. Hier worden we een club naar binnen gelokt waar happy hour is, maar eenmaal binnen is er bijna niemand dus gaan we naar de buren waar het ook happy hour en wel druk is. We nemen hier een cocktail die in een volle kan zit en gaan na nog een rondje gelopen te hebben terug naar het hostel. Wanneer we in bed liggen komen de mensen in de kamer naast ons ook terug van het stappen, die nog lang en hard praten, dus slapen we deze nacht weer weinig.

China Town
China Town

Covent Garden

De volgende ochtend moeten we om 10.00 uur uitchecken, bergen we onze spullen op en nemen we de metro naar Covent Garden. Covent Garden is een gezellige wijk in Italiaanse stijl en ik vind het zelf dan ook niet heel Engels aandoen. In Covent Garden zijn allerlei kleine marktjes, vooral antiek, en straatartiesten. Ook wordt er veel eten verkocht, dus proberen we de Paella.

We lopen even over het marktje en zitten op het plein wel een uur naar een straatartiest te kijken. Daarna kijken we nog naar een vrouw die opera zingt, waar ik niet echt van hou, maar ze is wel goed. De straatartiesten die in Covent Garden optreden mogen hier niet zomaar staan, deze moeten namelijk auditie doen bij de gemeente voordat ze hier mogen optreden. Dit geld ook voor de muzikanten in de metrostations. Bijna in elk metrostation staat wel een muzikant en deze zijn dan ook allemaal erg goed. 

Terug naar huis

We lopen langs de winkels van Covent Garden, maar dit zijn bijna alleen maar winkels met dure merken. We lopen verder en verkennen de buurt een beetje, omdat we niet echt meer tijd hebben om ergens anders heen te gaan. Wanneer het tijd is, gaan we onze spullen bij het hostel halen om vervolgens naar Liverpool Street te reizen waar onze bus naar het vliegveld vertrekt. Helaas hebben we pech wanneer we in de metro van ons hostel naar Liverpool Street zitten, want er zijn problemen waardoor we stil staan. We missen onze gereserveerde bus hierdoor, maar gelukkig kunnen we uiteindelijk de volgende nog nemen, omdat deze niet vol zit. Door de vertraging zijn we een half uur later op het vliegveld dan gepland. Bij de douane is het ontzettend druk, dus ook dit duurt lang. Uiteindelijk kunnen we nog snel een broodje kopen en onze laatste ponden opmaken aan wat tijdschriften voor we het vliegtuig in moeten. Eenmaal in het vliegtuig, vertrekken we pas na een dik half uur dus komen we later in Weeze aan dan de bedoeling was.

Het was weer een geslaagde trip in deze drukke stad!

Heb je interesse in een reis naar Engeland? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Engeland, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Vakantieverhalen / reisverslagen

Gerelateerde artikelen