Schrijf een ervaring over Belvilla en maak kans op mooie prijzen!

Ervaringen Belvilla

Pagina 1 van 6 met 566 resultaten

op 26 januari 2021 bestemming: Oostenrijk / Soll, reisperiode: februari 2020

Wat een slecht bedrijf dit! Krijg dagelijks mail met advertenties maar over wanneer ik geld terug kan verwachten van annulering... Geen gehoor, niet bereikbaar voucher gekregen die ik niet wil en geen idee wanneer ik iets kan verwachten. Voor ons NOOIT meer belvilla. ... Lees meer

  • Algemeen 1
op 26 januari 2021 bestemming: BelgiŽ / La-Roche-en-Ardenne, reisperiode: maart 2020

Beste, net geboekt voor 465.37Ä. Nu krijg ik bijkomend een factuur van Belvilla twv 372Ä. Waar komt deze vandaan? Dit is nergens geopperd, noch vermeld, hoewel dit een verplichting is.
Men zet dus misleidende informatie op de website?
In de hoofdmenu staat dat handdoeken en beddegoed erin begrepen zijn. Na de boeking weer niet. Dit is wederom misleidende informatie.
totale onduidelijkheid! FRAUDE en OPLICHTING ... Lees meer

  • Algemeen 1




op 25 januari 2021 bestemming: Nederland / Cadzand, reisperiode: januari 2020

Pas op met Belvilla!!!!!
Betaal pas op het allerlaatste moment. Want als je betaald is het einde service!!
Ik betaalde 2 dagen te vroeg, zie een foutje in de datum en moet vervolgens Ä 250,- omboekboete betalen!!!! Schande!
Had ik maar niet betaald, dan had het niets gekost!!! DAT ZIJN TOCH SCHANDALIGE PRAKTIJKEN!
Dus nogmaals. Pas op met boeken via Belvilla! ... Lees meer

  • Algemeen 3
op 23 januari 2021 bestemming: Frankrijk, reisperiode: januari 2019

Zijn nu meer dan 1jaar bezig om geld terug te krijgen na een anulering . Tel. Nooit te berijken. Mailtjes met onzin antwoorden geen antwoord. En beloftes die ze niet nakomen! Post adres nog niet gevonden. Reset iedereen af iets met belvilla te ondernemen.

  • Algemeen 1
op 20 januari 2021 bestemming: BelgiŽ / Durbuy, reisperiode: februari 2020

Onze contactpersoon was heel onduidelijk, schreef een email die een 5-jarige nog beter had kunnen schrijven. Er waren opeens bijkomende kosten die niet vermeld waren. Het annuleren koste ons het hele reisbedrag terwijl we nog geen twee dagen na de boeking hadden geannuleerd. Welke kosten zouden ze dan wel allemaal al niet gemaakt hebben die bij elkaar Ä600 kosten?? Het vinden van de annuleringsvoorwaarden is al een hele zoektocht op zich en heel onduidelijk. Ga hier nooit meer iets reserveren.

  • Algemeen 1
op 20 januari 2021 bestemming: Oostenrijk, reisperiode: februari 2020

Omdat we niet kunnen gaan ivm met code oranje belvilla zegt gewoon het is een advies geen verbod dus geen annuleringkosten terug wat een organisatie nooit meer boeken bij jullie 👋

  • Algemeen 1
op 19 januari 2021 bestemming: Duitsland, reisperiode: april 2020

Beste mensen, trap er niet in en boek NIET bij Belvilla. Ze zijn bereikbaar zodra je je geld uit wilt geven maar zodra er iets mis gaat, maakt niet uit wat, zijn ze niet meer bereikbaar. Dit is het kastje van de muur beleid 3.0, nooit erger gezien! we hebben zwart op wit bewijs dat ze liegen en bedriegen om maar geen geld terug te hoeven geven. Toen we onze reis op tijd vanwege Corona hebben geannuleerd, had ik de slechte reviews al bekeken en heb ik foto's gemaakt van de annulering en het daarnaast laten filmen door de buurvrouw, ze beweren nu dat er geen annulereing is geweest. Woij hebben het filmpje nog en overwegen juridische stappen.

  • Algemeen 1
op 18 januari 2021 bestemming: BelgiŽ / Stoumont, reisperiode: december 2020

Wij boeken altijd via Airbnb, een platform waar voordien alles was inbegrepen in de prijs 'lakens, handdoeken, water, verwarming, elektriciteit en zelfs de hond). Je wist voordien meteen wat je totaalprijs was, maar sinds de samenwerking met Belvilla, komen al deze kosten er ter plaatse bij. Het staat wel ergens in de kleine lettertjes, maar toch is het wennen voor ons. Bij ons laatste huis moesten we een forfait betalen voor gas, water en elektriciteit hoewel we haast niet binnen waren geweest en dus zeer weinig verbruikt hadden. Ik wil er wel aan toevoegen dat het verblijf in Stoumont een zeer gezellige, nette en comfortanele plek is met warm onthaal. Echt wel een aanrader los van de extra kosten.

  • Algemeen 7
op 16 januari 2021 bestemming: BelgiŽ, reisperiode: oktober 2020

Mijn man had een kasteel geboekt met wat vrienden voor mijn 50ste verjaardag. Helaas door Corona kon dat niet doorgaan. Nou kregen we een voucher voor dat bedrag, echter de borg van 500 euro zat daar niet bij in. Nu ruim 3 maanden verder zelfs de borg nog niet terug gekregen. Vandaag nogmaals gebeld, maar de persoon aan de telefoon had er blijkbaar allemaal geen zin meer in, en hing gewoon op!! Wat een flut service, die voucher die snappen we echt wel. Maar zelfs de borg nog niet terug, is belachelijk en dan ook nog ophangen. Wij boeken nooit meer bij BelVilla!! Een 1 is nog teveel gegeven voor hun service...

  • Algemeen 1
op 15 januari 2021 bestemming: Nederland / Enschede, reisperiode: augustus 2019

Bij aankomst liep er zoveel ongedierte in het huisje en zaten de vliegen waar je maar keek, dat wij besloten geen uur langer te blijven.
Na het indienen van onze klacht kregen wij half november eindelijk reactie. Van de totaal ruim 500 euro werd ons compensatie geboden van 179 euro. Omdat wij geen zin hadden in een ellenlang getouwtrek, zijn we hiermee akkoord gegaan. Dit bedrag zou binnen 8 weken overgemaakt worden. Helaas is er nog steeds niets overgemaakt. Op mails wordt niet gereageerd en telefonisch zijn ze onbereikbaar. Waardeloze organisatie !!

  • Algemeen 1
op 12 januari 2021 bestemming: Duitsland / Medebach ot Dreislar, reisperiode: mei 2020

We hadden 5 dagen geboekt in het Sauerland/Duitsland.
Vanwege corona kon de reis niet doorgaan (code oranje voor onze reisbestemming).
Een paar dagen voor vertrek kregen we een automatisch bericht van Belvilla waarin ons een goede reis werd toegewenst !!!!
Reizen was echter niet mogelijk vanwege code oranje in Duitsland!!
Belvilla was met geen mogelijkheid te bereiken voor uitleg.
Heb uiteindelijk de gastvrouw benaderd, die ook aangaf dat ze geen gasten mocht ontvangen vanwege Covid-19.
Heb Belvilla meerdere malen geprobeerd te bereiken. Telefonisch was dat onmogelijk, wachttijden van meer dan 40 minuten (heb uiteindelijk 3 x zo geprobeerd maar kwam niet door).
Op mails werd niet gereageerd.
Wel kreeg ik een week nadat mijn reis normaal plaats zou hebben gevonden dat onze reis niet door kon gaan vanwege Covid-19 en dat ik recht had op een voucher (lekker op tijd)!
Werd vervolgens wekelijks bestookt met mogelijke accomodaties om de voucher te verzilveren, En dat terwijl Covid-19 nog steeds volop om ons heen is.
Op mails van mijn kant dat ik graag mijn geld terug wilde ontvangen na 6 maanden werd alleen gereageerd met de gebruikelijke mails hoe ik mijn voucher kan besteden.
Wat een waardeloos bedrijf dat ze bijna 7 maanden later nog steeds niet reageren op mijn mails.
Weet nog steeds niet hoe/of ik mijn geld terug krijg.
BOEK HIER NOOIT MEER!

  • Algemeen 1
op 11 januari 2021 bestemming: BelgiŽ, reisperiode: december 2020

Belvilla hanteert eigen regels i.v.m. corona. Zelfs het dringend advies om niet te reizen van beide regeringen van BelgiŽ en Nederland leggen ze naast zich neer. We zijn 80 % van de reissom kwijt terwijl wij ook een annuleringsverzekering hadden...


Diep teleurgesteld omdat wij een herinnering hadden gehad om de laatste deel van de reis te betalen... Wij hebben echter zo'n spijt om bij Belvilla een vakantie huis te huren, we zullen dit ook nooit meer doen en andere waarschuwen omtrent de communicatie en dan men 80% van de reissom als kosten worden opgeschroefd.

Ze zijn niet te bereiken en mails worden nauwelijks of niet beantwoord.

  • Algemeen 1
op 8 januari 2021 bestemming: Oostenrijk / Zell am See, reisperiode: februari 2019

Onze wintersportvakantie zelf geannulleerd ivm. Corona. We hadden al een deel betaald en minus de annuleringskosten hebben we een bedrag van bijna 600 Euro tegoed. Creditnota ontvangen in september. Na veel vijfen en zessen zijn we uiteindelijk akkoord gegaan met een betaling eerste week januari, nadat ze met de hand op het hart hebben beloofd dat ik daar echt op kon vertrouwen! Half december ontvang ik een mail dat de betaling is uitgesteld met minimaal 6 tot 8 weken. Geen enkele mogelijkheid om in contact te komen met Belvilla. Dat het allemaal lastig is snap ik, maar dat ze mensen niet terugbetalen en wel nieuwe boekingen aannemen in deze tijd, vind ik schandalig. Dat het vervolgens op geen enkele manier mogelijk blijkt te zijn om contact te krijgen is gewoonweg misdadig te noemen. Tijd voor actie! Ik ben er meer dan klaar mee. Voor mij nooit en te nimmer Belvilla meer. Een 1 is nog veel te hoog!

  • Algemeen 1
op 6 januari 2021 bestemming: Duitsland / Rijland, reisperiode: januari 2020

Ik voel me helemaal belazerd en opgelicht door Belvilla. 350,- euro voor een huisje betaald een dag later wordt de boeking geannuleerd door Belvila!! De reden zeggen ze kort gezegd, omdat door corona beperkingen in Duitsland mag alleen zakelijk boekingen doen!!!en dit zeggen ze achteraf als je helemaal de boeking afbetaald hebt. Bellen helpt ook niet want tenderest is altijd een lage wachttijd van soms meer dan half uurtje en ten tweede het werd gezegd, je had moeten t weten!!? Er is al drie weken dat ze nog geen resterend geld aan mij overgemaakt hebben. Kortom ontzettend slecht behandeld. Ik raad iedereen af om nooit boekingen doen via deze site.

  • Algemeen 1
op 4 januari 2021 bestemming: Nederland, reisperiode: december 2020

Geen enkele reactie te krijgen op mijn vraag over annulering.

  • Algemeen 1
op 4 januari 2021 bestemming: BelgiŽ / Ardennen, reisperiode: december 2020

Hebben begin mei 2020 reservering gemaakt en op 13 mei aanbetaling betaald. Eind augustus i.v.m. verslechtering van de corona situatie o.a. in BelgiŽ geprobeerd deze reis te annuleren. Telefoon werd niet opgenomen en mails niet beantwoord. Begin oktober eindelijk contact gekregen. Situatie uitgelegd. Belvilla ging akkoord met met annulering.
Hebben ons gevraagd of wij een tegoed bon wilden ontvangen of het geld terug gestort. Hebben aangegeven dat we het geld terug wilden.
Dit was geen probleem. 19 oktober bevestiging van annulering ontvangen met vermelding betaling binnen 5 dagen. Even later een creditfactuur voor het totale bedrag. Nu 72 dagen later nog niets ontvangen. Erger nog ze zijn weer totaal niet bereikbaar.

  • Algemeen 1
op 2 januari 2021 bestemming: Frankrijk, reisperiode: april 2020

Niet kunnen gaan en sindsdien proberen we ons geld terug te krijgen, maar geen reactie.

  • Algemeen 1
op 31 december 2020 bestemming: Nederland, reisperiode: oktober 2020

Reis is niet doorgegaan op verzoek van Belvilla. De eigenaar van de woning is niet betaald door Belvilla en wij hebben ons geld ook niet terug. Ze beloven veel maar doen NIETS. Cijfer van moet een NUL zijn!

  • Algemeen 1
op 29 december 2020 bestemming: BelgiŽ / Arendonk, reisperiode: november 2020

Wij boekten een vakantiehuis via Belvilla; meer bepaald De Lieshoeve in Arendonk (Belgie) van een Nederlandse eigenaar. Wij betaalden een voorschot van 570 Ä; Ondertussen werden de coronamaatregelen in Belgie verstrengd, waardoor de geplande vakantie van 23- 27.12.2020 niet mocht doorgaan. Onze familie bestaat uit 12 p over 3 generaties: grootouders, kinderen, kleinkinderen. Het openstaande resterende saldo werd derhalve niet betaald. Ons voorstel voor een herboeking naar de Kerstvakantie volgend jaar werd afgewezen door Belvilla en zij weigeren het voorschot terug te betalen, en dit nietegenstaande het akkoord van de eigenaar. Mails werden gestuurd naar Belvilla, op het mailadres vanwaar wij de betalingsverzoeken toegestuurd kregen, nl info@mail.belvilla.nl; nu beweren zij dat dit adres niet in gebruik is; ook telefonisch contact is onmogelijk , na lang wachten volgt de mededeling " belt u later no eens terug"...

  • Algemeen 1
op 28 december 2020 bestemming: Oostenrijk / Hinterglemm, reisperiode: maart 2020

Helaas kon reis niet doorgaan door Corona, hier kon Belvilla niets aan doen. Echter de afwikkeling loopt nog steeds en het enige wat ik van Belvilla ontvang zijn excuses, de laatste mails zijn in het engels, waarom in het engels is ook onduidelijk. Ik begrijp niet waarom het allemaal zo lang moet duren om de reissom terug te betalen. Hier kan Belvilla wel iets aan doen. Het is beschamend om mensen zo lang te laten wachten zonder enige duidelijkheid te verschaffen en zich alleen maar te verschuilen onder het mom dat het erg druk is. Corona is nu meer dan 9 maanden onder ons, kom op zeg!

  • Algemeen 1
op 28 december 2020 bestemming: Nederland / Uden, reisperiode: maart 2020

Ivm corona ons huisje in maart moeten annuleren, klantenservice slecht bereikbaar en op diverse mail gewoon geen antwoord terwijl het vrijwel direct word gelezen. Sinds Maart wachten wij op de volledige reissom retour, benieuwd of we het ooit nog krijgen. Ons geannuleerde huisje in Juli bij Centerparcs was vrijwel direct afgehandeld en binnen 4 weken reissom retour, zo kan het ook. BOEK NIET BIJ BELVILLA!

  • Algemeen 1
op 27 december 2020 bestemming: Nederland / Hellendoorn, reisperiode: oktober 2019

We hadden onze boeking, vakantiehuisje in Hellendoorn, meteen de volgende dag geannuleerd, vanwege lockdown maatregelen. Belvilla beschikte echter nog over een bedrag van Ä541,56 van een eerder geannuleerde boeking vanwege de lockdown door Corona. Dat bedrag zouden wij gecompenseerd krijgen. De nieuwe boeking, die wij direct hebben geannuleerd en daarom uiteraard niet hadden betaald, heeft Belvilla zelf zonder overleg betaald met deze Ä541,56. Belvilla wil nu niet erkennen dat wij de 2e boeking direct hebben geannuleerd (wordt ook automatisch geannuleerd als je niet betaald binnen 24 uur) en weigeren ons het bedrag terug te betalen. Talloze telefoontjes en emails worden totaal genegeerd. Belvilla komt daarom op ons over als een onbetrouwbare organisatie die zich niet aan de eigen spelregels houdt.
Als Belvilla de feiten van deze zaak serieus zou bekijken zouden zij inzien dat het totale bedrag direct aan ons terugbetaald dient te worden.

  • Algemeen 1
op 25 december 2020 bestemming: BelgiŽ / Nieuwpoort, reisperiode: december 2020

Geannuleerd vanwege Corona, Na 6 mails met de vraag om een annuleringsnota te sturen voor de verzekering nog steeds geen reactie, zelfs geen bevestiging van de ontvangen mails. Ik lees hier ook dat niemand een reactie op de mails krijgt. Dat moet echt beter!

  • Algemeen 1
op 18 december 2020 bestemming: Oostenrijk / Westendorf, reisperiode: februari 2020

Slechte annuleringsvoorwaarden! Klantenservice reageert ook nergens op! Wacht al een maand op mijn creditbedrag. Erg slecht! Boek niet weer bij Belvilla

  • Algemeen 1
op 16 december 2020 bestemming: BelgiŽ / Humain, reisperiode: oktober 2020

Hebben boeking moeten annuleren wegens Corona maatregelen van de Belgische overheid (negatief inreisadvies vanuit code rood gebied (Amsterdam), bij 48 uur verblijven verplichting tot strikte zelfquarantaine). Hiervoor werd normaal verblijf in het huisje onmogelijk. Daarom zou Belvilla ons een Covid voucher moeten geven. Hebben ze niet gedaan. Totale soms van 830 euro nog steeds niet terug ontvangen. Is inmiddels 8 weken geleden. Nemen telefoon niet op en reageren niet op mails. Zeggen zelf dat het 'geen probleem' was om naar Belgie te reizen. Dit is feitelijk onwaar. Lijkt opzettelijke oplichting.

  • Algemeen 1
op 16 december 2020 bestemming: BelgiŽ, reisperiode: december 2020

Prachtig huis geboekt om met vrienden nieuwjaar te gaan vieren.
Door code oranje helaas niet mogelijk. Op tijd geannuleerd bij Belvilla. Dit kon kosteloos voor een bepaalde datum. Nou niet dus want ergens anders stond toch nog in het klein dat je wel de kosten moet betalen. Prima service dus.
Ik hoop dat de medewerkers een mooi kerstpakket krijgen van het gepikte geld van hard werkende mensen.
Fijne dagen maar niet heus

  • Algemeen 1
op 15 december 2020 bestemming: BelgiŽ, reisperiode: oktober 2020

De info die belvilla geeft is misleidend,klantenservice reageert niet op diverse mails, jammer joh zoek het maar uit.
Berekenen 430! Euro annuleringskosten!!
Echt schandalig en ik boek nooit meer bij Belvilla

  • Algemeen 1
op 15 december 2020 bestemming: Portugal, reisperiode: juli 2019

Oplichters

  • Algemeen 1
op 14 december 2020 bestemming: BelgiŽ, reisperiode: november 2020

Slechte service van Belvilla, telefonisch geannuleerd mits annulatiekosten (ca. 80Ä), we zouden nog 350Ä moeten terugkrijgen. Nu 4 maanden later nog steeds geen geld en heel onbereikbare klantenservice.

  • Algemeen 1
op 9 december 2020 bestemming: Nederland / Veere, reisperiode: juli 2020

Ik ga niet op mijn ervaring in, het was te slecht en te frustrerend.

Het punt is ze doen aan misleidende prijsindicatie. Dit deden ze in 2018 en dit doen ze nog steeds, naar mijn ervaring (prijzen erbij gooien die nergens stonden vermeld en ook niet vooraf werden verteld als er naar gevraagd werd).

Lees: https://www.acm.nl/nl/publicaties/boete-voor-belvilla-voor-misleidende-prijsvermelding

Dit mag niet.

  • Algemeen 1
op 8 december 2020 bestemming: KroatiŽ, reisperiode: juli 2020

Geannuleerd wegens code oranje . Belvilla heeft daar geen boodschap aan ,doen of COVID-19 niet bestaat....terwijl hun beleid veilig reizen uitdraagt!!! Hebben het door ons geannuleerde huis alsnog verhuurd maar zij rekenen volledige annuleringskosten. Klantenservice is na al die maanden nog steeds niet op orde.
Zij verdienen geld over de rug van anderen .
Waarschuwing aan mensen die nog gaan boeken :DOE DIT NIET BIJ BELVILLA..

  • Algemeen 1
op 7 december 2020 bestemming: Oostenrijk / Piessendorf, reisperiode: mei 2019

Niet geweest door corona. De 1 is voor Belvilla. Wij waren aanvankelijk begripvol maar nu op 7-12 2020 no steeds niets van belvilla gehoord hebben is dit voorbij. Geen antwoord op diverse mails en telefonisch contact na uren wachten afgebroken. Hoop dat we geld nog terug krijgen.

  • Algemeen 1
op 3 december 2020 bestemming: Nederland / Medemblik, reisperiode: maart 2020

Niet geweest ivm Corona. Vanaf maart 2020 al bezig om geld terug te krijgen. Ik krijg ze niet aan de telefoon en via mail een geautomatiseerd antwoord. Niets dus. Ik raad iedereen aan om NIETS te boeken bij Belvilla.
Wat een akelig bedrijf.

  • Algemeen 1
op 30 november 2020 bestemming: BelgiŽ, reisperiode: november 2019

Slechte service en geen communicatie

  • Algemeen 1
op 28 november 2020 bestemming: , reisperiode: november 2019

Slechte service belvilla. Huisje zelf was prima maar gebruik dit bedrijf niet!!

  • Algemeen 1
op 26 november 2020 bestemming: BelgiŽ / Waimes, reisperiode: september 2020

Jongeneel26-11-2020
Wegens de corona maatregelingen en het reisverbod vanuit zowel Nederland en Belgie genoodzaakt te annuleren. Vanaf 21 september en 26 september ,officiŽle datum reisverbod, bezig met een antwoord hun kant uit en restitutie van het compleet voldane bedrag. Ondanks meerdere mails na twee maanden totaal geen reactie, Telefonisch ook niet te bereiken. Ik heb gelijk aan mijn betalingsverplichtingen voldaan, nu zij nog.

3
negatief (rood) reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken. In dit geval kun je de reisovereenkomst beŽindigen en dan zullen wij de reissom terugbetalen

  • Algemeen 1
op 24 november 2020 bestemming: Nederland / wateren, reisperiode: oktober 2020

Geboekt bij Belvilla, met all risk annuleringsvetzekering, helaas konden we niet gaan ivm ziekte huisdier, all risk vetzekering ingeschakeld bij Belvilla , zou 4-6 weken duren voor we wat zouden horen. van morgen gebeld, is nu 6 weken, wat zeggen ze bij Belvilla ? duurt 4-6 maanden ! belachelijk, Axa en Belvilla ! never meer Belvilla !

  • Algemeen 1
op 23 november 2020 bestemming: Engeland, reisperiode: juni 2019

Gecancelled wegens gesloten grenzen tijdens de Corona crisis. Gťťn enkele service of communicatie van Belvilla, ze zorgen ervoor dat ze nooit bereikbaar zijn en moeten antwoorden. Voorschot betaald en nooit terug gezien, geen enkel antwoordje op tientallen mails en uiteraard ook geen voucher. Een echte schande voor de reissector, pure oplichterij.

  • Algemeen 1
op 16 november 2020 bestemming: BelgiŽ / Petit Langlire, Ardennen, reisperiode: september 2019

Erg zure nasmaak omwille van oplichterij mbt cash waarborg. Uiteraard heb je dan 0 stem mbt uiteindelijke schade. De schade die zich heeft voorgedaan is een gevolg van nalatigheid bij beide partijen, maar de volledige rekening kwam op mijn dak terecht, ook geen intentie om redelijk te wezen en in te gaan op mijn argument; dat kan enkel omdat dit waarborg systeem dergelijk machtgebruik zonder legitimatie toelaat. Belvilla helpt niet, ze verbindt steeds door maar je kan zolang wachten als je wil en niemand neemt op.

  • Algemeen 2
op 16 november 2020 bestemming: Nederland / hulsthorst, reisperiode: oktober 2020

Ik heb geannuleerd en na een maand nog steeds de schriftelijke annulering niet binnen. Krijg geen reactie op mails en alle beloftes worden niet nagekomen.

  • Algemeen 1
op 16 november 2020 bestemming: Oostenrijk / Soll, reisperiode: december 2020

Belvilla is een Bureaucraten maffia club. Bij negatief reisadvies annuleren ze niet, nee ze proberen het overige geld ook te incasseren en je aanbetaling zie je nooit meer terug. Boekings bevestiging nooit ontvangen, bellen met die club is onmogelijk en de klantenservice mailt met alleen voornamen zoals Teun en Jose en ze liegen zich kapot om je geld te kunnen houden. Volgens Belvilla kun je nog vrolijk in December in je huis op een berg in Oostenrijk gaan zitten terwijl alle liften dicht zijn en je uitsluitend voor dringende zaken nog mag afreizen. Oplichters 1ste klas, jurist ingeschakeld, ACM melding gedaan en zal nooit meer bij ze boeken !!! Nog nooit met een grotere club oplichters zaken gedaan als Belvilla. Hoop dat ze snel voor de rechter verschijnen.

  • Algemeen 1
op 14 november 2020 bestemming: Nederland, reisperiode: juni 2020

Krijgt een 1 maar die zijn ze nog niet eens waard, mijn man in mei overleden ( niet door corona )heb moeten annuleren , maar helaas nog steeds geen geld terug ontvangen waar ik recht op heb , in een woord schande .

  • Algemeen 1
op 13 november 2020 bestemming: BelgiŽ, reisperiode: oktober 2020

Begin 2020 hebben wij voor oktober 2020 voor 4 stellen en 2 kinderen een huis voor een weekend geboekt in de provincie Luik (BelgiŽ). Corona was toen nog niet aan de orde.
Eind september hebben wij Belvilla een mail gestuurd en kregen als antwoord dat Belvilla bij code rood een 3 dagen regel hanteert. Wij komen uit de provincies Utrecht en Gelderland en worden op dat moment door BelgiŽ als rode zones beschouwd en daarbij is de provincie Luik oranje.
Na telefonisch contact wordt aangegeven dat wij geen voucher ontvangen omdat het dringende advies vanuit de overheid een advies is en we dus gewoon kunnen gaan. Dat je na thuiskomst in thuisquarantaine moet wordt ook gezien als een advies en geen verplichting. De kosten voor een eventuele omboeking waren buitenproportioneel.
Na het indienen van een klacht volgt er niet meer dan een automatisch gegenereerde mail dat vanwege grote drukte het langer kan duren voordat je een antwoord ontvangt. Op reminders nav onze mail wordt niet meer gereageerd en ook na een klacht blijft het stil. Belvilla meldt op hun site dat ze de gezondheid, veiligheid en het welzijn van de gasten tot hun topprioriteit rekent. Wij kunnen ons niet aan de indruk onttrekken dat ze vooral snel veel geld willen verdienen.
Het is onbegrijpelijk dat Belvilla dringende adviezen vanuit de overheid negeert en hiermee de volksgezondheid op het spel zet.
Ook het niet reageren op een klacht getuigt van een arrogante houding. Het is niet meer dan fatsoenlijk en gebruikelijk te reageren op een klacht. Zo ga je niet met klanten om. Het is voor ons nooit meer Belvilla en zullen anderen ook zeker informeren over de werkwijze van Belvilla.

  • Algemeen 1
op 13 november 2020 bestemming: BelgiŽ / Cul-des sarts, reisperiode: maart 2019

De reis kon niet doorgaan wegens Covid en Belvilla stelde een omboeking voor. Een nieuw contract en een prijsverhoging van 52%
Van een mindering van de reeds betaalde som is geen sprake, meer zelfs, deze som die we zouden moeten terugkrijgen , wordt doodgezwegen

  • Algemeen 1
op 12 november 2020 bestemming: BelgiŽ, reisperiode: november 2020

Heel vriendelijk dat jullie nu plots gratis annuleren aanbieden voor 2021. Blijkbaar zijn wij niet de enige groep die door jullie in Ďt zak worden gezet. Een weekend geboekt voor de periode van 20-22/11, wij zouden ongetwijfeld dit weekend laten doorgaan hetzij de regering er geen verbod op zou leggen. Wel dus. We zijn niet van gisteren dus namen we al telefonisch met jullie contact op om dit weekend te verleggen. Geen probleem wisten jullie ons te vertellen, een ďsymbolische oplageĒ van Ä0,40 cent pppn zou wel aangerekend worden. Tevreden klanten als we zijn, leggen de dit weekend vast voor 2021. Achteraf horen we dat er een vergissing is en er een oplage van maar liefst 1083,40 euro zal aangerekend worden?!?!?! Uiteraard is de termijn te kort op en dwingen jullie ons nu te kiezen tussen ofwel - annuleren en de helft van het betaalde bedrag kwijt te zijn ofwel - meer dan Ä1000 opleggen om te verplaatsen. Wij begrijpen dat het geen gemakkelijke periode is en jullie sector getroffen is maar op deze manier stelen (ja, dit noem ik stelen) jullie gewoon geld van KLANTEN die in eerste instantie gewoon een fijne vakantie gingen hebben in een van jullie woningen maar OOK GETROFFEN werden door het coronavirus en zijn maatregelen. Ronduit schandalig en een vuil voorbeeld van verdoken diefstal. Ik had graag toch enige reactie van jullie uit gehoord. Misschien komen jullie plots wel tot een betere oplossing.

  • Algemeen 1
op 11 november 2020 bestemming: Nederland / Nieuwvliet-Bad, reisperiode: december 2020

Let bij boeken bij Belvilla a.u.b. heel goed op de bijkomende kosten, die in wel erg kleine lettertjes tijdens het boekingsproces getoond worden. Erg ondoorzichtig allemaal, waardoor onze aanstaande vakantie veel duurder is dan wij (n.a.v. de info op de site van Belvilla) dachten. TIP: Gewoon rechtstreeks bij het betreffende vakantiepark/-verblijf boeken en niet meer via Belvilla!

  • Algemeen 5
op 9 november 2020 bestemming: Nederland / Zoutelande, reisperiode: september 2020

Wat een verschrikkelijk slechte organisatie! niet schoongemaakt, vies, geen schone handdoeken, toiletpapier en beddengoed aanwezig, na vele belletjes via zgn. SOS dienst 3 uren gewacht en nog niets geregeld. We zijn zwaar gefrustreerd vertrokken en geen vakantie gehad. Nu bezig met klachtprocedure, want Belvilla leest niet en doet alsof ze ons met het terugbetalen van de schoonmaakkosten er vanaf zijn. Onacceptabel. Zelfs de zgn. SOS dienst was na 3 uur niet bereikbaar. Wat een afknapper..

  • Algemeen 1
op 9 november 2020 bestemming: BelgiŽ, reisperiode: november 2020

Door gewijzigede Covid19-maatregelen werd onze reis onmogelijk. Annulatie kost de helft van de totale som. Covid-maatregelen gelden niet als verzachtende omstandigheid. Bij aanvraag om datum te verplaatsen werd er niet meer op onze berichten gereageerd. Na telefonisch contact wordt gemeld dat wijziging van datum evengoed de helft van de reissom meer kost.

  • Algemeen 1
op 9 november 2020 bestemming: Spanje, reisperiode: augustus 2019

Een ramp is deze firma, boeking gedaan en voorschot betaald voor een villa in spanje, tijdig geannulleerd omwille van covid. Verschillende mails gestuurd met de vraag om ons voorschot terug te betalen zonder resultaat. Aangegeven dat ze de admin kosten mochten in mindering brengen, wat volgens mij geen 600Ä zal zijn. Enfin tot op heden hebben we nog steeds geen enkele reactie ontvangen. Enkel automatische antwoorden, en bespaar je het bellen want dit geeft geen gehoor. Wat een firma...

  • Algemeen 1
op 6 november 2020 bestemming: Nederland / Arcen, reisperiode: oktober 2020

Vies huisje, zelfs in Corona tijd deuren enz niet schoon. Huis was vochtig, veel schimmel, ramen konden amper open en dicht en je zakte hier en daar bijna door de vloer. Enige positieve was de ligging.

  • Algemeen 2
op 6 november 2020 bestemming: BelgiŽ / Ardennen, reisperiode: november 2020

Weekend geboekt bij Belvilla. Alles correct betaald en dan zeggen ze doodleuk we hebben uw geld niet ontvangen. Ze hebben alles geannuleerd en ik ben mijn geld kwijt. Geen reactie te krijgen want niemand staat u te woord.

  • Algemeen 1
op 4 november 2020 bestemming: Nederland / schoorl, reisperiode: oktober 2020

Wij mochten met de familie niet op reis ivm de corona maatregelen. Belvilla tijdig geinformeerd dat wij een voucher wilden. Nu 3 weken en 3 mails verder nog geen enkele reactie. Ook telefonisch niet bereikbaar. Het geld is binnen en ze laten je links liggen. Niet mee in zee gaan.

  • Algemeen 1
op 3 november 2020 bestemming: Duitsland / Winsen, reisperiode: december 2020

We hebben verschillende keren via mail en de telefoon geprobeerd om onze reis naar Duitsland te annuleren, maar krijgen geen respons van belvilla.

  • Algemeen 2
op 31 oktober 2020 bestemming: Oostenrijk / Kirchberg, reisperiode: februari 2020

Belvilla reageert niet op onze mail en zijn telefonisch niet te bereiken. Ik denk dat ze failliet zijn!

  • Algemeen 1
op 31 oktober 2020 bestemming: Denemarken, reisperiode: juli 2020

In het vakantiehuis veel overlast van steenmarters gehad. Wachten nog steeds op een passende coulance regeling hiervoor. Al 5x mail gestuurd, maar nog steeds geen antwoord ontvangen. Vervolgens krijg ik een mail dat ze graag feedback van de klant ontvangen met een kleine enquÍte. Maar als je op een gewone mail geen antwoord geeft waarom dan deze mail?

  • Algemeen 6
op 30 oktober 2020 bestemming: Oostenrijk / Hohen tauern, reisperiode: augustus 2020

Tijdens de eerste Lockdown hebben we getracht om onze boeking te verplaatsen of te annuleren. Zelfs een extra annulatieverzekering genomen. Na een 30-tal telefoons en e-mails waren onze pogingen om contact te maken met Belvilla vruchteloos. Na vier maanden wachten kregen we een e-mail waar onze annulatie bevestigd werd zonder herboeking, voucher of terugbetaling van ons voorschot. Belvilla was zelfs zo arrogant om ons te wijzen dat we het resterende bedrag nog verschuldigd waren. Wat een klucht... Ik zal nooit meer boeken bij Belvilla. Ze gedragen zich als echte zakkenvullers en hebben nog nooit van klantvriendelijkheid gehoord. Echt schandelijk.

  • Algemeen 1
op 30 oktober 2020 bestemming: Frankrijk, reisperiode: juli 2020

Geld niet retour gekregen

  • Algemeen 1
op 30 oktober 2020 bestemming: BelgiŽ / Kruiskerke, reisperiode: oktober 2020

Na een paar keer bellen met lange wachttijden in eerste instantie de boeking van het voorjaar naar oktober kunnen verplaatsen. Helaas moest ook die geannuleerd. Gevraagd om een voucher. Deze binnen een week ontvangen, in de bijlage van de mail zat de huurovereenkomst en een factuur. De factuur is een creditfactuur, ofwel voucher. Voor iemand die de financiŽle termen niet zo goed kent was het even goed lezen, maar we hebben hem! Nu maar hopen dat we volgend jaar de voucher kunnen gebruiken......

  • Algemeen 6
op 28 oktober 2020 bestemming: BelgiŽ, reisperiode: augustus 2020

Waardeloos bedrijf! Beloftes worden niet nagekomen! Lijkt op oplichting!
Grote problemen bij dit bedrijf! komen beloftes niet na!! Zeggen zelfs dat ze niets meer durven te beloven dat ze terugbellen omdat ze bang zijn hun collega dit niet doet. Wat een werknemers en wat een belachelijk beleid!!

In korte tijd heeft belvilla vaak belooft mij terug te bellen. nooit gebeurd! Ook hebben zij mij gegarandeerd dat wij het geld terug zouden krijgen als onze vakantie geannuleerd werd door Covid-19.
Wij kregen een voucher! belofte niet nagekomen!

Belofte maakt schuld maar Belvilla zet er geen stap harder om!! Nu verschuilen zij zich achter regelementen die ze handhaven. Was dit van tevoren aangegeven had ik dit helemaal begrepen. Echter begrijpen zijn niet wat voor impact deze loze beloftes hebben.

Mijn dringende verzoek is heel simpel; Kom je belofte na en keer mij het bedrag uit wat beloofd is!!
Tot nu toe word er niks nagekomen en heb ik ondanks de beloftes nog geen geld gezien!!

  • Algemeen 1
op 26 oktober 2020 bestemming: BelgiŽ / Alle-sur-Semois, reisperiode: oktober 2020

Week weg geboekt naar de Ardennen voor in de herfstvakantie. Besloten niet te gaan i.v.m. COVID- 19. Krijgen geen geld terug omdat er wordt gezegd dat we makkelijk kunnen gaan met zijn 4 e. terwijl Nederland code rood heeft voor BelgiŽ en BelgiŽ code oranje dus dicht is voor niet noodzakelijke reizen als vakantie. zijn 650 euro kwijt en verwacht niet veel terug te krijgen van de verzekering. Waar zijn de beloofde vouchers voor de talloze gedupeerde mensen die de dupe zijn van jullie!?

  • Algemeen 1
op 24 oktober 2020 bestemming: BelgiŽ / Butgenbach, reisperiode: november 2020

Hadden voor begin november voor ons familieweekend een huis in BŁtgenbach, BelgiŽ gehuurd. Op 13 oktober van Belvilla een mail gekregen waarin zij aandacht vroegen voor onze boeking in verband met de coronamaatregelen in BelgiŽ en met een verwijzing naar een site waar de informatie van de Belgische overheid was te vinden. Op basis van de op deze site vermelde gegevens maar ook de situatie rondom Corona in Nederland, heb ik een mailtje gestuurd waarin ik aangaf dat de boeking op basis daarvan zal moeten worden geannuleerd.
Op 16 oktober mail van Belvilla gekregen waarin werd bevestigd dat de boeking was geannuleerd en KEURIG een voucher van de reissom gekregen. Een pluim voor Belvilla hoe dit is opgelost.
Jammer genoeg niet kunnen ervaren hoe ons weekend in dit huis zou zijn, vandaar een 8.

  • Algemeen 8
op 24 oktober 2020 bestemming: BelgiŽ / Masbourg, reisperiode: oktober 2020

Hierbij wil ik onze ervaring met jullie delen.
Niet dat deze verschilt maar omdat we 1 van de honderden slachtoffers zijn.

Wij zijn zeer ontevreden en teleurgesteld in de service van Belvilla.
Wij hadden voor de herfstvakantie een huisje geboekt in BelgiŽ.
Een week voor de vakantie werd BelgiŽ als oranje gebied verklaard.
Contact opgenomen met Belvilla om in aanmerking zou komen voor een voucher. Ze gingen overleggen met de eigenaar. Ik moest nog niet annuleren want dan zou ik niets terug krijgen. De eigenaar en de gastvrouw raadden ons ten strengste af te komen. Kans op een boete van de Belgische politie en 10 dagen in carantaine in BelgiŽ en Nederland. Dat is geen code rood maar wel de maatregelen voor code rood. Onmogelijk om op vakantie te gaan dus. Maar volgens Belvilla geen probleem.
Wij hebben nog contact gehad met de eigenaar. En deze was zich ook bewust van de situatie. Hij wilde ook graag een passende oplossing.
Vervolgens krijg ik zonder overleg een mail van Belvilla dat de vakantie geannuleerd is.
De eigenaar ging niet akkoord met een kosteloze annulering.
Geen alternatief,geen oplossing ,geen coulance. Wij zijn gewoon ons geld kwijt.
Ä579,77
Dan mailt Belvilla nog of ze kunnen helpen met de annuleringsverzekering.
Wat een vraag. Er is bijna geen enkele verzekering die dit dekt.
Bedankt voor de fijne herfstvakantie...
Ik heb er geen woorden voor. Ik ben nog nooit zo slecht behandeld bij een reisorganisatie.
In het voorjaar kwam Belvilla al bij Radar in opspraak. Ik ga mijn klacht bij Radar indienen. En misschien nog beter, iedereen die hier een review heeft geplaatst.

  • Algemeen 3
op 23 oktober 2020 bestemming: BelgiŽ, reisperiode: oktober 2020

We zouden vandaag naar de Ardennen gaan, maar dat kan niet vanwege corona. Nederland is rood en Belgie nog oranje. Wij mogen niet reizen dus van onze overheid.
Maar wat zegt Belvilla....jahoor ukunt gewoon met vakantie. Niet dus, wij gaan niet met een gezondheidsformulier in afzondering in Belgie zitten te wachten op de covid test en we gaan zeker niet 20 dagen in thuisquarantaine terug in Nederland. Bel villa zegt, dat dit wel kan en zodoende krijgen we geen voucher, geen omboeking en zeker ons geld niet terug.
Hoe kunnen we deze oplichters aanpakken? Dit is toch niet normaal?
Ik zal hier echt noooooit meer boeken!

  • Algemeen 1
op 20 oktober 2020 bestemming: Duitsland, reisperiode: mei 2020

Vanwege Corona kon ons weekend weg ivm onze oudersí 45 jarig huwelijk niet doorgaan. Prima, graag een voucher en dan gaan we in het najaar wel. Tenminste dat dachten we... We hadden een deel aanbetaal (dik Ä300). Uiteindelijk hebben we nu 5 maanden later een voucher van Ä50. Ik krijg telefonisch niemand te pakken. Ik krijg een geautomatiseerd antwoord op mijn mails, waar geen antwoord op mijn vraag in staat. Waardeloos!

  • Algemeen 1
op 20 oktober 2020 bestemming: BelgiŽ, reisperiode: oktober 2020

Ook wij zouden een weekendje BelgiŽ doen maar willen annuleren om reeds onderstaande genoemde redenen. Twee maal gebeld met Belvilla maar zijn echter onvermurwmbaar en werken en denken niet mee. Wij gaan dus niet en dat kost ons dus bijna 400 euro. Het zal duidelijk zijn dat dit de laatste keer is dat wij via Belvilla een vakantie geboekt hebben. Wij gaan een klacht indienen bij Belvilla, bij de anwb en dit melden bij de overheid.

  • Algemeen 1
op 20 oktober 2020 bestemming: BelgiŽ / Tenneville, reisperiode: oktober 2020

Wij zouden van 16 oktober tot 23 oktober naar de Ardennen gaan. Toen wij hoorden dat BelgiŽ code rood gaf voor zuid Holland en Nederland code oranje voor BelgiŽ ( alleen noodzakelijke reizen) Belde we Belvilla om de reis om te boeken naar volgend jaar herfst ( we gaan al 8 jaar). Dit kon allemaal niet, want we konden gewoon gaan volgens Belvilla, er is geen negatief reis advies voor BelgiŽ. Het is toch belachelijk, ze verwachten dus, dat wij een test doen, 5 dagen in quarantaine gaan en bij thuiskomst nog 10 dagen quarantaine. Die 10 dagen krijgen we niet uitbetaald van onze werkgever, omdat we vrijwillig naar een risico land ben gegaan. Maar ondanks alles, blijft Belvilla erbij dat wij gewoon hadden kunnen gaan en hebben we er zelf voor hebben gekozen niet gegaan.

  • Algemeen 1
op 18 oktober 2020 bestemming: BelgiŽ / Ardennen, reisperiode: maart 2020

Ik was 1 van de eerste die moest annuleren vanwege lockdown BelgiŽ op 18 maart. Op zicht vriendelijk geholpen en zou voucher krijgen. Gaat om bedrag van dik Ä 800. Cadeau voor mijn vader's 80ste verjaardag. Nu snap ik best dat vouchersysteem en heb ik ook geduld (zelf reisagent). Echter oneindig moeten bellen en mailen waar het voucher bleef. Dit kreeg ik uiteindelijk op 29 september. Meer dan een half jaar later. Nu ben ik wel op de hoogte vd regels . Je mag namelijk wettelijk na 6 maanden na uitgifte een rufund voor je voucher vragen. En je raadt al wat de uitgiftedatum is: 29 september. Dat deugt natuurlijk niet! Zo kunnen ze nog een extra half jaar mijn geld vasthouden. Dus we kunnen weer opnieuw gaan bellen en mailen. Begrijpelijk dat mensen zich genaaid gaan voelen met een voucher

  • Algemeen 1
op 18 oktober 2020 bestemming: BelgiŽ / septon, reisperiode: oktober 2019

Fijn dat ik onderstaande berichten lees, ik ben dus niet de enig die is opgelicht door Bell Villa. Jullie zijn oplichters en helaas zorgen jullie er op alle manieren voor dat wij geen contact kunnen krijgen met jullie.ervoor. Vanwege negatief reisadviesCOVID19 zullen wij echt niet afreizen naar BelgiŽ. Inderdaad hele hoge annulerings en omboekingskosten.
Schande!!!!!!

  • Algemeen 1
op 16 oktober 2020 bestemming: BelgiŽ, reisperiode: oktober 2020

Hetzelfde verhaal als zovelen helaas. Midweek BelgiŽ geboekte bij Belvilla , maar door code oranje dient men niet noodzakelijke reizen niet te ondernemen. Belvilla houdt zijn poot stijf. Volgens hen mag je met 2 personen gewoon naar BelgiŽ reizen en is dat wat het Ministerie van Buitenlandse Zaken van zowel Nederland als BelgiŽ zegt slechts 'een advies'. De enige 'tegemoetkoming' die zij bieden is zelf annuleren of je reis omboeken (en dan ben je driekwart van je reeds betaalde geld kwijt). Geen Belvilla meer voor mij.

  • Algemeen 1
op 15 oktober 2020 bestemming: BelgiŽ / Niet boeiend, reisperiode: oktober 2020

Omdat het oplichters zijn die denken boven de wet van BelgiŽ en Nederland te staan. We kunnen gewoon naar BelgiŽ hoor en het boeit belvilla niet dan je dan 10 dagen naar de muren kan gaan zitten kijken en dan bij thuiskomst nog eens 10 dagen. Tuurlijk mag u omboeken. Voor Ä 440,60! Ja, annuleren kan ook en dat kost u maar Ä 629,14. Reissom zelf is Ä 705,05. Juridisch klopt het niet maar ik kan geen kant op.

  • Algemeen 1
op 15 oktober 2020 bestemming: BelgiŽ / Bourcy, reisperiode: oktober 2020

Wij hebben een huisje geboekt voor een weekend in oktober. We hebben alles al betaald maar vanwege corona kunnen/mogen we niet gaan.
De vrouw van het huisje geeft aan dat we dit met Belvilla moeten regelen maar we krijgen geen contact met hen. op mails geen reactie en de telefoonlijn is betalend!

  • Algemeen 1
op 15 oktober 2020 bestemming: Frankrijk / Isere, reisperiode: september 2020

Niet boeken.

De reden dat wij geboekt hebben bij Belvilla was o.a. dat op de website staat aangegeven: "Jouw veiligheid staat voorop!"
Ook is het volgende op de website te lezen:

"Wij raden je aan op de hoogte te blijven van de maatregelen en adviezen van jouw eigen overheid en de lokale autoriteiten. Neem contact met ons op wanneer je maatregelen tegenkomt die jouw verblijf in gevaar brengen.Jouw veiligheid staat voorop! We houden al onze boekingen nauwlettend in de gaten met betrekking tot het sluiten van landsgrenzen.
Als er geen beperkingen gelden voor jouw geboekte vakantiehuis, annuleren we jouw boeking niet. We hopen dat je bij ons van een welverdiende vakantie zult genieten. Wanneer je zelf jouw boeking wilt annuleren, gelden de normale annuleringsvoorwaarden en raden we je aan contact met ons op te nemen. Als je geen contact met ons opneemt en je komt niet opdagen op de geboekte datum, kunnen wij jou het betaalde bedrag helaas niet teruggeven".

Er staat: Als er geen beperkingen gelden voor jouw geboekte vakantiehuis. Ik kan echter hierin niet lezen dat een advies van BZ in geval van code oranje geen beperking zou zijn.

Op het moment dat ons reisdoel (en de gebieden op de weg daar naar toe, zoals in delen van noord Frankrijk en er omheen, zoals West Zwitserland) oranje kleurden, luidde het advies van de BZ: " alleen noodzakelijke reizen, geen vakantie" . En 10 dagen na thuiskomst in thuis quarantaine (hetgeen voor ons onoverkomelijk is).

Onze regering zegt dat wij samen Corona eronder moeten krijgen, maar wanneer ik dat advies wil opvolgen, krijg ik van Belvilla te horen dat code oranje geen reden is om te annuleren. Met genoegen had ik een voucher geaccepteerd zodat de eigenaar van het betreffende huis er zeker van kon zijn dat wij het huis zouden huren. Eventueel met vergoeding door ons van de (bemiddelings)kosten die Belvilla heeft moeten maken.

Nu Belvilla alleen mensen een voucher willen geven in geval van code rood, doet Belvilla dus gewoon wat normaal gedaan wordt in geval van code rood. In geval van code oranje is de uitspraak "Jouw veiligheid staat voorop!" een loze kreet.

En dan stuurt Belvilla mij een mail (terwijl ik niet gegaan ben) met de tekst: "Welkom in jouw vakantiehuis: "Denk aan je gezondheid en volg de CoVid19-richtlijnen van de regionale autoriteiten. Als je vragen hebt kan je contact met ons opnemen via onze klantenservice. We helpen je graag verder." Haha, ik moet dus wel eventuele richtlijnen van regionale autoriteiten volgen, maar kennelijk vindt Belvilla de richtlijnen van onze eigen, landelijke autoriteit niet belangrijk genoeg om af te wijken van de normale annuleringsregels.

Op mails van onze kant krijg ik alleen maar automatische antwoorden waarin staat dat Belvilla erop gebrand is om oplossingen aan te reiken. Een oplossing is zeker niet om kortweg te verwijzen naar de normale annuleringsregeling. Want hiermee voelen wij ons door Belvilla niet serieus genomen, al helemaal niet door dat Belvilla pretendeert dat onze veiligheid voorop staat. Dat staat hij dus niet.

Tot nu toe hebben we nog niet van Belvilla vernomen. Ook het geld waar we volgens hen wel recht op zouden hebben, is nog steeds niet teruggestort.

  • Algemeen 1
op 15 oktober 2020 bestemming: BelgiŽ / Dinant, reisperiode: oktober 2020

Zowel Belgie als Nederland raden reizen af, tenzij het noodzakelijk is. Het beleid van Belvilla is dat ondanks codes rood (Belgie) en oranje (Nederland) dat je gewoon kan gaan omdat het een advies is. Zolang de grenzen niet dicht zijn, zullen zij niet annuleren en kosten vergoeden. Ondanks een dringend advies vanuit de regering om niet naar het buitenland te reizen om dat de gezondheidsrisico's te groot zijn, kiest Belvilla voor een beleid dat daar haaks opstaat. Het gevolg hiervan is dat annulering nu voor eigen kosten is omdat wij wel gehoor geven aan de oproep van beide regeringen.
We slikken dit nu, maar we zijn wel teleurgesteld in Belvilla en zijn van mening dat ze een onverantwoord beleid voeren dat indirect mensen in gevaar kan brengen. Ja er is altijd een eigen keuze, maar er zijn genoeg mensen die daar niet sterk genoeg in zijn en op vakantie gaan omdat Belvilla zegt dat het kan.

  • Algemeen 1
op 14 oktober 2020 bestemming: BelgiŽ, reisperiode: oktober 2020

We moeten van Belvilla naar Belgie en krijgen geen geld terug, ondanks dat het ministerie van buitenlandse zaken alleen nodzakelijke reizen naar Belgie toestaat. Bizar. We boeken al jaren bij Belvilla, maar dit is gelijk de laatste keer.

  • Algemeen 1
op 13 oktober 2020 bestemming: Nederland, reisperiode: november 2019

Oplichting

  • Algemeen 1
op 11 oktober 2020 bestemming: BelgiŽ / Champagne, reisperiode: oktober 2020

Belvilla is als reisorganisatie volslagen ruk. Als tussenpersoon gedragen ze zich liever als ertussenuitpersoon. Laf beleid voeren ze in deze Corona crisis. Ellenlange wachttijden aan de telefoon om vervolgens persoonlijk afgepoeierd te worden.

  • Algemeen 1
op 10 oktober 2020 bestemming: Frankrijk / Juillac, reisperiode: juni 2020

Huisje geboekt via Belvilla. Mail ontvangen dat ik de reis geannuleerd zou hebben (niet waar) terug gemaild, geen reactie. Telefonisch niet bereikbaar. Ook de eigenaar van het huis kon onmogelijk contact met Belvilla krijgen. Ineens een voucher in de mail. Wilde daarmee het zelfde huis boeken waar de eigenaar ons wel wilde ontvangen, maar de hele maand juni niet geboekt? kon worden. Vlak voor aankomst Belvilla aan de telefoon (enigste contact) dat we er niet terecht konden omdat het gedurende 3 dagen verhuurd zou zijn. Eigenaar wist nergens van. Hopeloos bedrijf welke op geen enkele manier bereikbaar is en was. Nooit iets bij boeken of huis door laten verhuren.

  • Algemeen 1
op 9 oktober 2020 bestemming: BelgiŽ / Pepinster, reisperiode: oktober 2020

Beleid van Belvilla en niet volgen van regelgeving van overheid

  • Algemeen 1
op 9 oktober 2020 bestemming: BelgiŽ / Burnenville, reisperiode: augustus 2020

Wij hadden met 5 bevriende koppels een weekend in ons eigen BelgiŽ gereserveerd, dit van 21 augustus tot 24 augustus. Door de Corona maatregelen mochten wij niet samen in een vakantiehuis verblijven. Belvilla was hiermee akkoord, en de reis werd geannuleerd, we zouden een Corona voucher ontvangen.

De eerste voucher vermeldde het bedrag van het voorschot, hoewel het saldo al een maand betaald was. Op de juiste voucher blijft het na veel bellen (en daar moet je echt veel tijd voor uittrekken) en mailen, nog steeds wachten. En dit meer dan 2 maand na annulering...

  • Algemeen 1
op 7 oktober 2020 bestemming: BelgiŽ / BelgiŽ, reisperiode: oktober 2020

De Belgische overheid raadt niet-noodzakelijke reizen van en naar de Nederlandse provincies Zuid-Holland, Noord-Holland en Utrecht sterk af.

OfficiŽle standpunt van Belvilla: "Het is een advies, we geven geen geld terug"

  • Algemeen 1
op 6 oktober 2020 bestemming: BelgiŽ / Erezee, reisperiode: oktober 2020

Wij wonen in N Brabant, op 06-09-2020 code rood, en we zouden volgende week voor het 40e jaar met 10 gepensioneerde vrienden naar de Ardennen gaan, nu naar Erezee. In N.Brabant mag ik nu slecht 3 van de 10 vrienden ontvangen. In Erezee moeten wij van Belvilla met dezelfde 10 personen in 1 huis zitten , in verplichte quarantaine en na 5 dagen naar de corona teststraat. Belvilla voert o.i.een te rigide beleid , zeer gezondheidsonvriendelijk voor ons als 60 + boekers. We snappen dat geld terug geven niet goed is voor de reisbranche maar uit coulance een voucher was o.i. in deze wel op zijn plaatsWe gaan als pensionado's ook alle media benaderen om onze ridicule situatie en de houding/reactie van Belvilla wereldkundig te maken.

  • Algemeen 1
op 6 oktober 2020 bestemming: BelgiŽ, reisperiode: oktober 2020

Volgende week vakantie gepland in BelgiŽ. We komen uit Noord-Holland, we zijn niet welkom in BelgiŽ en als we toch gaan moeten we in BelgiŽ 2 weken in quarantaine. Telefonisch bevestigd door de Belgische overheid. Van Belvilla moeten we gewoon gaan, ze annuleren niet, geen voucher. Zijn totaal niet meewerkend. Snap wel dat ze het moeilijk hebben en omzet belangrijk is, maar ben bang voor ze dat ze dit klanten gaat kosten in de toekomst. Wij boeken nooit meer bij ze.

  • Algemeen 1
op 1 oktober 2020 bestemming: BelgiŽ / Wenduine, reisperiode: oktober 2020

We mogen niet naar Belgie vanwege code oranje en groepsgrootte, Belvilla weigert mee te werken aan voucher/omboeking, moet wachten tot 3 dagen voor vertrek. Al 6 x gebeld, iedere medewerker zegt wat anders. Al 10 jaar klant, ik boek hier nooit meer.

  • Algemeen 1
op 30 september 2020 bestemming: BelgiŽ, reisperiode: september 2020

Onwijs kutbedrijf is Belvilla. Niet responsief, slechte voorwaarden, reageren nooit op e-mail. Bah, spijt dat ik hier ooit iets geboekt heb.

  • Algemeen 1
op 28 september 2020 bestemming: BelgiŽ / Stoumont, reisperiode: oktober 2019

Deze zomer al veel gedoe gehad met slechte bereikbaarheid voor boeking zomervakantie en telefonisch drama met verkeerde info en ein-de-loos wachten aan de telefoon maar heb ook nog voor 9 oktober weekend weg staan. Vanwege Corona en 14 dagen carantaine bij aankomst moet ons weekend geannuleerd worden. Had zelf al een huis in NL gevonden en voorlopig in optie gezet. Bel ik met klantenservice; Kan ik niet annuleren want zij vinden dat het kan, en ze kunnen, als overheid bij advies blijft, pas 3 dagen van te voren kosteloos omboeken. En ja misschien veranderd het aankomende week wel
Dat reizen wel weer mag. ( majoor! Onder welke steen zit je dan om te denken dat het tussen nu en 14 dagen verbetert!!)Ik had alle voorwaarden nagekeken, we stoppen het geld gewoon terug in een andere boeking maar dat willen ze niet doen. De optie willen ze niet vasthouden dan moet ik die ook maar eerst betalen! Al 16(!!!) een tevreden klant maar dit jaar slaat werkelijk alles. Sinds ze vorig jaar overgenomen zijn is het te gek voor woorden!! Ik vertel velen dit verhaal en raad iedereen afgebroken via belvilla!!! Ik ben echt witheet!!

  • Algemeen 1
op 28 september 2020 bestemming: BelgiŽ, reisperiode: oktober 2020

Eens, maar NOOIT meer, geldwolven zijn ze bij BELVILLA
Tja, waar moet ik beginnen. Wij steunen bedrijven graag in corona-tijd, zij hebben het moeilijk genoeg, zou je denken. Nou, Belvilla gooit graag haar eigen ruiten in, die hebben die hele crisis daar niet voor nodig. Wij hadden geboekt voor BelgiŽ. Aangezien na een aantal weken Zuid-Holland voor BelgiŽ op ROOD ging, mogen wij, zeker STRAFRECHTELIJK gezien, BelgiŽ niet in. Maar volgens BELVILLA is er niks aan de hand, we kunnen gewoon naar ons adres en dus mogen we niet annuleren. Nee hoor, zeggen ze, je kunt je adres gewoon bereiken, dus wij voldoen aan de voorwaarden. Dat je dan vervolgens TWEE WEKEN in quarantaine moet in BelgiŽ, dat vergeten ze bij BELVILLA voor het gemak even. Zolang ze bij BEVILLA maar het geld kunnen binnenharken, maakt het hen niet uit of mensen tevreden zijn.

Nou, dachten we, dan verzetten we toch gewoon? Maar daar heeft BELVILLA ůůk wat op verzonnen: het mag wel, maar dat kost je 179 euro. Niet dat zij zelf daar veel werk aan hebben, hoor, nee, want dat mag je allemaal zelf regelen via mijnBelvilla. Oja, en let goed op de kosten, want wanneer je op reserveren drukt, dan komen er achteraf ineens nog wat extra kosten bij.

Wanneer je mailt met uitleg, krijg je een gestandaardiseerd mailtje terug, met, jaja, nog aanbiedingen voor Oostenrijk waar je WEL gratis mag annuleren ivm corona. Dus je krijgt nog even een trap na.

Bellen dan...ze gooien je gewoon van de lijn.

GA ZO DOOR, BELVILLA, MET JE EIGEN BEDRIJF OM ZEEP HELPEN.

Hoe anders is onze ervaring bij MOLECATEN park. Daar mag je gratis annuleren, verzetten en weet je wat? ZE REGELEN HET NOG VOOR JE OOK!

Voor ons, en al onze vrienden en familie (want ja, zo'n verhaaltje gaat snel) NOOIT MEER BELVILLA!

BEDANKT, Belvilla, voor een treurige en verdrietige dochter, die haar verjaardagsuitje in duigen ziet vallen. Jullie hebben je geld, hoor! HEEL GOED GEDAAN!

  • Algemeen 1
op 27 september 2020 bestemming: BelgiŽ / Knokke, reisperiode: september 2020

Mooie villa op foto. Totaal niet afgesloten voor de honden zoals beloofd. Heel slechte bedden . Tv scherm de grootte van een oud computerscherm. De zogezegde home cinema in de kelder muf en slechte zetels. Keukenservies hoop over kloten. Alle schuiven vies en vuil . Duidelijk wordt dit huis nooit gecontroleerd voor de volgende huurder. Dit doe ik nooit meer. 2000Ä armer voor een week en voor een kot . En Belle Villa NIET TE BEREIKEN. NICE

  • Algemeen 3
op 25 september 2020 bestemming: Nederland / Zandvoort, reisperiode: november 2020

Boeken is gemakkelijk maar annuleren is onmogelijk, zowel telefonisch als met mail zijn ze onbereikbaar. Oplichters zijn het

  • Algemeen 1
op 24 september 2020 bestemming: Nederland / Cadzand, reisperiode: september 2020

Wij hadden vanuit Belgie een weekend geboekt met de dochters, hun vriendjes, oma en de hond in Cadzand. 2 dagen voor we zouden vertrekken, moesten we met zijn allen in quarantaine en ons laten testen op Covid19, omdat de broer van 1 van de vriendjes positief had getest. Belvilla was telefonisch niet bereikbaar, maar had hen dit per mail laten weten. De dag nadien kreeg ik een heel vriendelijke dame aan de lijn, die mij het goede nieuws liet weten dat we kosteloos konden omboeken en dus geen annuleringskosten hoefden te betalen. Normaal gezien zou dit bijna de volledige reissom geweest zijn. Dat vond ik echt super van hen.

  • Algemeen 10
op 23 september 2020 bestemming: Frankrijk / cote d,Azur, reisperiode: september 2020

1 jaar terug reis geboekt naar Z Frankrijk, kon helaas door corona niet doorgaan, uit coulance omgeboekt naar september, met de voorwaarden als het dan weer niet door kan gaan als nog een voucher krijgen. Nu is Z Fr. Code oranje met RIVM regels ga niet op vakantie en als het echt noodzakelijk is dan 10 dagen quarantaine. Wij volgen de richtlijnen op en willen annuleren en voucher. Belvilla zegt het is maar een reisadvies, je kan gewoon heen. Je krijgt geen voucher. Belvilla laat alle regels aan hun laars!! Ik ben zelf SEH verpleegkundige , heb gehele coronatijd gewerkt, dit kan ECHT niet dat Belvilla zo met de regels omgaat, nu de 2e golf er is. Ik hoop dat Rutte en minister de Jonge dit ook lezen. Als ik als nog geen voucher krijg, zoals afgesproken dan schakel ik kassa en radar in.

  • Algemeen 1
op 21 september 2020 bestemming: Frankrijk / Le plan de la tour, reisperiode: oktober 2020

Dit najaar zijn wij 30 jaar getrouwd. Wij wilden dit vieren met onze kinderen en aanhang. Al in januari dit jaar, voor de corona perikelen, boekten wij een zuidfranse villa voor de komende herfstvakantie. Deze villa staat in een oranje gebied, een rood Frans departement. Wij willen dus graag omboeken naar een veiliger zone, temeer omdat er twee van ons in de zorg werken en 1 voor de klas staat.
Wat schetst mijn verbazing? Belvilla wil niet omboeken, want zo zeggen zij de Fransen hebben de grens open en het negatieve reisadvies van het ministerie is slechts een advies.
Nou moe! Ik had gerekend op coulance en meedenken. Belvilla? Als dit niet wordt opgelost, nooit weer.

  • Algemeen 1
op 20 september 2020 bestemming: Nederland / Friesland, reisperiode: augustus 2020

Ik wou een huisje boeken en datum ingevuld had ik een verkeerde datum na tien minuten gebeld wou het anuleren maar had al een aanbetaling gedaan van 214 euro dat van kreeg ik terug 117 euro en dat in 10 minuten schandalig vind ik dit.voor mij geen belvilla meer.ook nog 3 maanden op wachten op terug storten.

  • Algemeen 1
op 19 september 2020 bestemming: Nederland / Ruinerwold, reisperiode: september 2019

Via Belvilla hadden wij een vakantieappartement gehuurd in Ruinerwold genaamd de Mollenhoeve. Wij zijn bij aankomst zeer onvriendelijk behandeld, bij het onbeschofte af. Het was ook erg vies en dat in Corona tijd. Fotoís op de website van Belvilla zijn niet waarheidsgetrouw. Uitzicht vanaf het zeer verwaarloosde terras wat op een open werkschuur met heftrucks e.d. ,dit op nog geen 3 meter afstand. Belvilla kiest in dit conflict onomwonden de kant van de appartementeigenaar, en laat de klant in de kou staan. Voor ons nooit meer Belvilla

  • Algemeen 1
op 19 september 2020 bestemming: Frankrijk / Thťgra, reisperiode: september 2020

Zeer aangename vakantiewoning. Ruim en zeer apart interieur. Mooi zwembad. In de onmiddellijke omgeving bakkerij, zeer belangrijk. Verscheidene grootwarenhuizen niet zo ver af gelegen. Zal in de toekomst misschien worden herhaald.

  • Algemeen 9
op 18 september 2020 bestemming: Nederland / Scheveningen, reisperiode: juni 2020

Ruim op tijd geannuleerd, wegens ziekte van een reisgenoot, die niet corona gerelateerd was. Hiervan een automatische ontvangst-
bevestiging gekregen van Belvilla. Daarna kwamen er alleen betalingsherinneringen inplaats van restitutie van de aanbetaling min 10% annuleringskosten. In de communicatie wordt niet inhoudelijk gereageerd..... Uiteindelijk de zaak maar overdragen aan mijn reisverzekering. Zij bevestigen ook dat het een chaos is bij Belvilla .

  • Algemeen 1
op 17 september 2020 bestemming: BelgiŽ / Cerfontaine, reisperiode: oktober 2020

Na jarenlang een tevreden klant te zijn van Belvilla, laat deze organisatie een totaal ander gezicht zien. We hadden al maanden geleden een vakantie geboekt. Nu heeft Belgie bepaald dat wij uit Zuid Holland bij aankomst in Belgie 2 weken in quarantaine moeten. We kunnen Belvilla niet aan hun verstand krijgen dat we dus vanuit een vrije omgeving in een gevangenis terecht komen. Ronduit pech, de regels zijn eenmaal zo. Ik moet maar wachten totdat Nederland actie neemt om Begie op rood te zetten. Dan krijgen we pas een voucher. Nu zijn de kosten voor annulering voor onze rekening, als ik nog een dag wacht zijn de annuleringskosten ineens 90% van de reissom.
Ik ontvang geen enkele medewerking van de medewerkers, ze kunnen niets voor ons doen en letterlijk wordt gezegd dat de verhuurders de belangrijkste partij voor Belvilla is. HEEL duidelijk dat we als jarenlange klant niets betekenen voor Belvilla. Een werkelijke ontnuchtering. Heb zelfs aan moeten dringen om contact met de verhuurder op te nemen voor de optie van kosteloos omboeken naar een andere periode. Men heeft niets meer van zich laten horen zodat ik wel moest annuleren om te voorkomen dat ik al mijn geld kwijt ben. Wat een hopeloze organisatie is dit.

  • Algemeen 1
op 17 september 2020 bestemming: BelgiŽ / vielsalm, reisperiode: oktober 2020

We huurden voor een familie week end met 40 personen een vakantie huis .
De belgische overheid laat bijeenkomsten toe tot max 5 personen . Toch wil Bellvilla de boeking niet kosteloos annuleren

  • Algemeen 1
op 16 september 2020 bestemming: Frankrijk / Montfort, reisperiode: juli 2020

Heel vriendelijk ontvangen. Zeer nette woning. De coronaregels werden goed in acht genomen. We konden altijd telefonisch terecht met onze vragen. Toplocatie. Zwembad zeer netjes. Zeker een aanrader. Joi de vivre is hier de perfecte naam.

  • Algemeen 9
op 16 september 2020 bestemming: Frankrijk / Bretagne, reisperiode: augustus 2020

Wij hebben onze afreis in juni geannuleerd (in de periode dat de kost van annulering 10% van de reissom uitmaakte). De reis was voorzien voor augustus en zou uiteindelijk, achteraf gezien, dus hebben kunnen doorgaan, maar dat risico wensten we niet te nemen in juni. Ook wij hebben toen heel wat problemen gehad om Belvilla te bereiken. Onze e-mail mbt het verzoek tot terugbetaling werd niet beantwoord, telefonisch doorkomen was onmogelijk. Uiteindelijk ontvingen wij ook een voucher voor het bedrag van de terugbetaling. Wij hebben daarop gereageerd dat wij desondanks de cash terugbetaling beoogden van het resterende bedrag van de vooruitbetaling. Uiteindelijk - na bijna 3 m - toch een e-mail van Belvilla dat zij gingen terugbetalen; het bedrag stond een paar dagen later op onze rekening. Dus uiteindelijk is het goed gekomen (vandaar een 7/10). Dus allicht dat (veel) geduld oefenen enig soelaas brengt. In ieder geval, goede moed aan iedereen die nog problemen ondervindt.

  • Algemeen 7
op 15 september 2020 bestemming: KroatiŽ / Zadar, reisperiode: augustus 2019

De overheid heeft code oranje afgegeven voor KroatiŽ en geeft daarmee aan dat je alleen voor noodzakelijke reizen naar KroatiŽ mag.
We hebben ruim voordat er sprake was van Corona een huis voor 20 man geboekt voor vakantie en onze vluchten zijn geannuleerd. Alleen belvilla zegt dat zij niet het gevaar er in zien en weigeren te annuleren of mee te werken in een fatsoenlijke oplossing. De meid aan de telefoon zegt letterlijk: onze huizen staan niet in grote steden waar veel besmettingen zijn dus het is niet zo gevaarlijk en daarom kan je nog wel gewoon gaan en doen wij verder niks. Wie is Belvilla om te bepalen wat veilig is en niet?! Als de overheid zegt dat het dat niet is?!?! Mochten wij niet gaan, kunnen wij zelf annuleren en zelf volledig opdraaien voor de annuleringskosten.

De overheid zegt dat we niet mogen maar belvilla denk van wel. Vluchten worden geannuleerd dus we kunnen er niet eens komen.

En er een netjes een telefoongesprek over voeren om tot een oplossing te komen is er niet bij. Vooral omdat de mensen die bevoegdheid hebben om dit te doen niet aan de telefoon komen!

Belvilla willen jullie alstjeblieft ons geld teruggeven?!? Want jullie kunnen niet meer dezelfde dienst leveren!

  • Algemeen 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Volgende