Bķzios

Strand Joao Fernando, Bķzios
Strand Joao Fernando, Bķzios

Búzios ligt aan de Costa do Sol ten oosten van Rio de Janeiro. De stad wordt omringd door het exotisch Atlantisch regenwoud. Búzios of Armação dos Búzios wordt door velen een paradijs op aarde genoemd. Het was vroeger een typisch rustig vissersdorpje aan de prachtige kust. Tot het in de jaren `60 door Brigitte Bardot ontdekt werd. Daarna is het een toeristische goudmijn geworden, met chic en trendy publiek. Búzios is o.a. bekend vanwege zijn eigen architecturale stijl: gebouwen mogen niet meer dan 2 verdiepingen hebben. Hierdoor zijn er een aantal speciale constructies ontstaan. De opzet van dit concept is om de eenheid tussen de mens en de natuur te behouden. In Búzios zie je veel luxe buitenhuizen en pousadas en exclusieve restaurants. In de directe omgeving zijn meer dan 20 prachtige stranden. De mooiste zijn Praia Azeda, Caravelas en Praia Brava. Búzios bestaat uit 3 delen; Ossos, Manguinhos en Armação de Búzios. Het levendige nachtleven van Búzios is te vinden in de Rua das Pedras, gelegen in Aramção de Búzios. Hier vind je de leuke café’s en uitstekende restaurants.

Vanessa 'BraziliŽ is een immens groot land dus je moet je goed bedenken wat je er wilt zien en beleven. In 1 reis lukt het niet om het hele land te ontdekken. Ik heb zelf het noordoosten bezocht. Deze streek heeft het allemaal: tropische stranden, bruisende steden, de kleurrijke bevolking en een rijke geschiedenis.', Vanessa - reisexpert BraziliŽ gratis reisvoorstel >>

Landkaart Bķzios
Plaatsen in de buurt van Bķzios:

Ervaringen

Charles op 11 juli 2017 plaats: Bķzios, reisperiode: juli 2016

Buzios is top! Super relaxed!!

  • Algemeen 8
  • Uitgaan 8
  • Cultuur 7
  • Restaurants 9
  • Bezienswaardigheden 7
  • Inwoners 9
  • Ligging 9

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Bķzios

Brigitte Bardot Statue (Bķzios)

Brigitte Bardot Statue
Brigitte Bardot Statue

Het Brigitte Bardot Statue is een beeld van de bekende vrouw Brigitte Bardot. Het beeld is ontworpen door Christina Motta. Brigitte Bardot is geboren op 28 september 1934 en staat bekend als model, Franse actrice, zangeres en dierrechtenactivist. Rond 1900 was Búzios erg populair bij vele celebrities waaronder Brigitte Bardot. De celebrities kwamen vaak naar Búzios om te ontsnappen aan het chaotische leven. Zij genoten dan op een van de meer dan 23 stranden op het schiereiland. Maar toen Brigitte Bardot in 1964 een bezoek bracht aan deze rustgevende plaats, groeide het uit tot een zeer populaire toeristische bestemming. Daarom staat er nu ook een standbeeld van haar. Brigitte is er echter maar twee keer geweest.

Orla Bardot (Bķzios)

Orla Bardot
Orla Bardot

Orla Bardot is een bochtige promenade tussen de twee oudste en meeste pittoreske delen van de stad genaamd Armação en Ossos. Wanneer je langs het strand loopt, vallen de prachtige beelden van beeldhoudster Christina Motta meteen op. Onder andere zal je het beeld van Brigitte Bardot zien en een aantal vissers die er wel heel echt uitzien. Aan de rustige waterkant kun je ook heerlijk een stukje gaan fietsen of joggen. De sfeer is hier erg fijn en het uitzicht is schitterend.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van BraziliŽ bekijken.

Vervoer

In de stad kun je overal met de bus komen. En er rijden bussen van en naar Rio de Janeiro. Wat erg leuk is om te doen is je met een watertaxi van strand naar strand laten brengen.

Heb je interesse in een reis naar Bķzios? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Bķzios, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Heeft u interesse in een reis naar BraziliŽ? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Artikelen