Ilha Grande

Caxadaco strand op het eiland Ilha Grande
Caxadaco strand op het eiland Ilha Grande

Tegenover Angra dos Reis ligt Ilha Grande, het grootste eiland van de Costa Verde. Ilha Grande is een eiland in het zuidoosten van Brazilië, tussen de steden Rio de Janeiro en São Paulo in. Het is volledig vrij van auto’s en wegen. Ilha Grande is een ecologisch paradijs, 35% van het eiland is beschermd natuurgebied waar je alleen kunt komen met kleine speedbootjes. Op Ilha Grande zijn 3 bewoonde gebieden waarvan Vila Abraão de grootste is. Dit is tevens de hoofdstad van het eiland. In het noorden en het westen zijn prachtige zandstranden, terwijl je in het zuiden een ruige kust vindt. Vanaf de 1000 m hoge Pico de Papagaio heb je een prachtig uitzicht over de stad.

Vanessa 'BraziliŽ is een immens groot land dus je moet je goed bedenken wat je er wilt zien en beleven. In 1 reis lukt het niet om het hele land te ontdekken. Ik heb zelf het noordoosten bezocht. Deze streek heeft het allemaal: tropische stranden, bruisende steden, de kleurrijke bevolking en een rijke geschiedenis.', Vanessa - reisexpert BraziliŽ gratis reisvoorstel >>

Landkaart Ilha Grande
Plaatsen in de buurt van Ilha Grande (BraziliŽ) :
 • Rio de Janeiro (108 km)
 • Bķzios (242 km)
 • S„o Paulo (252 km)
 • Belo Horizonte (359 km)
 • Brasilia (908 km)
 • Porto Seguro (921 km)
 • Porto Alegre (1033 km)
 • Foz do IguaÁu (1079 km)
 • Campo Grande (1113 km)
 • Salvador da Bahia (1178 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Ilha Grande

  Candido Mendes-gevangenis (Ilha Grande)

  Candido Mendes-gevangenis
  Candido Mendes-gevangenis
  Kaart met locatie Candido Mendes-gevangenis

  De overblijfselen van de Candido Mendes-gevangenis zijn een unieke bezienswaardigheid. In deze gevangenis verbleven de meest gevaarlijke criminelen en werden ze streng bewaakt. Deze gevangenis was daarom ook erg gespecialiseerd en sterk beveiligd. In 1994 werd de gevangenis gesloten. Al het verkeer naar de gevangenis werd toen zelfs afgesloten.

  Snorkelen op Ilha Grande (Ilha Grande)

  Snorkelen op Ilha Grande
  Snorkelen op Ilha Grande
  Kaart met locatie Snorkelen op Ilha Grande

  Je kunt bij Ilha Grande snorkelen in het heldere blauwe water, lekker luieren op één van de paradijselijke stranden, zeekajakken, een schoenertocht maken en nog veel meer activiteiten ondernemen. Het eiland is bedekt met een weelderige jungle en is maar 5 kilometer verwijderd van de kust. De stranden rondom het eiland hebben kristalhelder water. Je kan er dus perfect snorkelen of duiken.

  Wandelen op Ilha Grande (Ilha Grande)

  Wandelen op Ilha Grande
  Wandelen op Ilha Grande
  Kaart met locatie Wandelen op Ilha Grande

  Er zijn diverse wandelingen uitgezet op het eiland. Een aanrader is de wandeling dwars over het eiland door de dichte jungle naar het mooie strandje Praia Dos Rios, waar twee riviertjes aan weerszijden van het strandje uitmonden in de oceaan. Kijk uit want niet alle wandelpaden zijn duidelijk aangegeven, het is verstandig om in sommige gevallen een gids mee te nemen.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van BraziliŽ bekijken.

  Vervoer

  Er rijden geen auto`s op het eiland.

  Geschiedenis

  Tot 1994 diende Ilha Grande enkel als gevangenis. Er kwamen dus geen toeristen tot die tijd wat betekent dat veel van de authentieke charme bewaard is gebleven. Heel lang geleden werd Ilha Grande als schuilplaats gebruikt door piraten. In die periode was het eiland nog dichtbegroeid. Doordat de suikerriet- en houtskoolproductie is uitgebreid, is veel van de oorspronkelijke begroeiing verdwenen. Het enige waar nog dicht tropisch woud te vinden is, is op de berghellingen. Ilha Grande staat niet alleen bekend om de vele gevangenissen die hier stonden maar ook ernstig zieken werden naar dit eiland verbannen om ze hier in quarantaine te houden.

  Vakantieverhalen / reisverslagen

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Ilha Grande