Ilha Grande

Caxadaco strand op het eiland Ilha Grande
Caxadaco strand op het eiland Ilha Grande

Tegenover Angra dos Reis ligt Ilha Grande, het grootste eiland van de Costa Verde. Ilha Grande is een eiland in het zuidoosten van Brazilië, tussen de steden Rio de Janeiro en São Paulo in. Het is volledig vrij van auto’s en wegen. Ilha Grande is een ecologisch paradijs, 35% van het eiland is beschermd natuurgebied waar je alleen kunt komen met kleine speedbootjes. Op Ilha Grande zijn 3 bewoonde gebieden waarvan Vila Abraão de grootste is. Dit is tevens de hoofdstad van het eiland. In het noorden en het westen zijn prachtige zandstranden, terwijl je in het zuiden een ruige kust vindt. Vanaf de 1000 m hoge Pico de Papagaio heb je een prachtig uitzicht over de stad.

Aanbieders van vakanties naar Ilha Grande
Riksja Travel (landenspecialist) Klik
Booking.com (hotel) Klik
Evaneos (Lokale reisexperts) Klik
Avila Reizen (verre reizen) Klik

Landkaart Ilha Grande

Ervaringen

Vakantieverhalen / reisverslagen

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Ilha Grande

Candido Mendes-gevangenis
Candido Mendes-gevangenis

De overblijfselen van de Candido Mendes-gevangenis zijn een unieke bezienswaardigheid. In deze gevangenis verbleven de meest gevaarlijke criminelen en werden ze streng bewaakt. Deze gevangenis was daarom ook erg gespecialiseerd en sterk beveiligd. In 1994 werd de gevangenis gesloten. Al het verkeer naar de gevangenis werd toen zelfs afgesloten.

Snorkelen op Ilha Grande
Snorkelen op Ilha Grande

Je kunt bij Ilha Grande snorkelen in het heldere blauwe water, lekker luieren op één van de paradijselijke stranden, zeekajakken, een schoenertocht maken en nog veel meer activiteiten ondernemen. Het eiland is bedekt met een weelderige jungle en is maar 5 kilometer verwijderd van de kust. De stranden rondom het eiland hebben kristalhelder water. Je kan er dus perfect snorkelen of duiken.

Wandelen op Ilha Grande
Wandelen op Ilha Grande

Er zijn diverse wandelingen uitgezet op het eiland. Een aanrader is de wandeling dwars over het eiland door de dichte jungle naar het mooie strandje Praia Dos Rios, waar twee riviertjes aan weerszijden van het strandje uitmonden in de oceaan. Kijk uit want niet alle wandelpaden zijn duidelijk aangegeven, het is verstandig om in sommige gevallen een gids mee te nemen.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van BraziliŽ bekijken.

Vervoer

Er rijden geen auto`s op het eiland.

Geschiedenis

Tot 1994 diende Ilha Grande enkel als gevangenis. Er kwamen dus geen toeristen tot die tijd wat betekent dat veel van de authentieke charme bewaard is gebleven. Heel lang geleden werd Ilha Grande als schuilplaats gebruikt door piraten. In die periode was het eiland nog dichtbegroeid. Doordat de suikerriet- en houtskoolproductie is uitgebreid, is veel van de oorspronkelijke begroeiing verdwenen. Het enige waar nog dicht tropisch woud te vinden is, is op de berghellingen. Ilha Grande staat niet alleen bekend om de vele gevangenissen die hier stonden maar ook ernstig zieken werden naar dit eiland verbannen om ze hier in quarantaine te houden.

Heb je interesse in een reis naar Ilha Grande? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Ilha Grande, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Zonder een budget zullen we in veel gevallen geen passend advies kunnen geven.
Jouw gegevens
* Velden met een sterretje zijn verplicht

Ons privacy beleid is van toepassing