S„o Paulo

Sao Paulo Brazilie
Sao Paulo Brazilie

In de grootste stad van Brazilië wonen 11 miljoen mensen. De hoofdstad van de deelstaat São Paulo is een van de rijkste steden van het zuidelijk halfrond, maar daarentegen is het verschil tussen arm en rijk nog zeer goed duidelijk. São Paulo is het culturele en economische centrum van het land, ook voor toeristen is het een geweldige stad om te ontdekken. De bewoners hebben zo hun eigen manier van leven, er zijn bijzondere musea en de stad is in het bezit van een aantal geweldige restaurants! Oude gebouwen zal je niet heel veel meer tegenkomen in de stad. São Paulo heeft namelijk een hoog aantal woontorens, waarvan meer dan 18.000 gebouwen 15 of meer verdiepingen hebben. Oude gebouwen werden voornamelijk afgebroken om plaats te maken voor deze hoge gebouwen. Wil je toch de charme van het oude São Paulo bezichtigen? In het centrum zijn de meeste oude gebouwen te bezoeken. Deze stammen uit de 19e en begin 20e eeuw.

Vanessa 'BraziliŽ is een immens groot land dus je moet je goed bedenken wat je er wilt zien en beleven. In 1 reis lukt het niet om het hele land te ontdekken. Ik heb zelf het noordoosten bezocht. Deze streek heeft het allemaal: tropische stranden, bruisende steden, de kleurrijke bevolking en een rijke geschiedenis.', Vanessa - reisexpert BraziliŽ gratis reisvoorstel >>

Landkaart S„o Paulo
Plaatsen in de buurt van S„o Paulo (BraziliŽ) :
 • Ilha Grande (252 km)
 • Rio de Janeiro (359 km)
 • Belo Horizonte (491 km)
 • Bķzios (494 km)
 • Foz do IguaÁu (829 km)
 • Porto Alegre (851 km)
 • Brasilia (876 km)
 • Campo Grande (890 km)
 • Porto Seguro (1119 km)
 • Salvador da Bahia (1373 km)
 • Ervaringen

  op 28 augustus 2017 plaats: S„o Paulo, reisperiode: juli 2017

  Het is een prachtige en gastvrije stad die alles biedt.

  • Algemeen 9
  • Uitgaan 9
  • Cultuur 8
  • Restaurants 9
  • Bezienswaardigheden 8
  • Inwoners 10
  • Ligging 8
  op 8 september 2014 plaats: S„o Paulo, reisperiode: september 2014

  Sao Paulo is groter dan groot, drukker dan druk maar als je in de goede buurten verblijft is het aanbod van restaurants fantastisch, zeer goede barren 's avonds en de lokale inwoners zeer vriendelijk en sympathiek. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar de buurten Itaim Bibi en Vila Olympia voor de nachtelijke uren. Reken wel op zeer hoge prijzen overal, Sao paulo is duurder dan Europa in het algemeen.

  • Algemeen 8
  • Uitgaan 9
  • Cultuur 7
  • Restaurants 10
  • Bezienswaardigheden 5
  • Inwoners 4
  • Ligging 3
  op 20 december 2013 plaats: S„o Paulo, reisperiode: november 2013

  Santos is een enorme stad, met de bus naar Sao Paulo nog veel groter, meer dan 20 miljoen bewoners. Een en al muziek en vrolijkheid

  • Algemeen 8

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van S„o Paulo

  Feira da Liberdade (S„o Paulo)

  Feira da Liberdade
  Feira da Liberdade
  Kaart met locatie Feira da Liberdade

  São Paulo is de thuisbasis van de grootste Japanse gemeenschap buiten Japan. Deze outdoor 'markt' vindt plaats op Liberdade, de Japanse wijk waar de immigranten zich vestigden, en biedt ambachten, planten, oosterse producten en diverse stands met een authentieke Japanse gerechten. De Liberdade Fair vindt elke zaterdag en zondag plaats. Voor toeristen is de markt erg leuk om te bezoeken.

  Kathedraal van S„o Paulo (S„o Paulo)

  Kathedraal van S„o Paulo
  Kathedraal van S„o Paulo
  Kaart met locatie Kathedraal van S„o Paulo

  De kathedraal van São Paulo is van het aartsbisdom São Paulo. Kardinaal Odilo Pedro Scherer is de huidige aartsbisschop. Met de bouw van de kathedraal werd begonnen in 1913, vier decennia later was de bouw afgerond. De kathedraal is de grootste kathedraal van de stad, met een lengte van 111 meter een een breedte van 46 meter. De toren is 96 meter hoog. Er kunnen 8.000 mensen in de kerk.

  Museum of Contemporary Art (S„o Paulo)

  Museum of Contemporary Art
  Museum of Contemporary Art
  Kaart met locatie Museum of Contemporary Art

  Museum of Contemporary Art in São Paulo heeft een zeer uitgebreide collectie schilderijen. Je vindt onder meer werken van Picasso, Leger, Kandinsky, Modigliani, Diego Rivera, Emilio Di Cavalcanti, Tarsila Do Amral en Condido Porinari. Het museum ligt vlakbij de Ciudade Universiteit. Andere interessante musea in deze stad zijn het museum Museum of Modern Art en het São Paulo Art Museum. Het São Paulo Art Museum is in 2006 helemaal gerenoveerd en beschikt over een goed restaurant, waar je leuk en gezellig kunt zitten. Buiten het museum is een antieke rommelmarkt.

  PraÁa da Sť (S„o Paulo)

  PraÁa da Sť
  PraÁa da Sť
  Kaart met locatie PraÁa da Sť

  Praça da Sé is een plein in het hart van het centrum. Het is een centraal punt in de stad waar veel historische gebeurtenissen zich hebben afgespeeld. Aan dit plein ligt onder andere een mooie gothische kathedraal. Het plein zelf bevat prachtige fonteinen en omheinde ruïnes. Praça da Sé is een belangrijke ontmoetingsplaats voor zowel de lokale inwoners als toeristen.

  S„o Paulo Zoo (S„o Paulo)

  S„o Paulo Zoo
  S„o Paulo Zoo
  Kaart met locatie S„o Paulo Zoo

  De São Paulo Zoo is ook erg leuk om te bezoeken. De dierentuin is echter niet zo geschikt voor mensen met kleine kinderen die nog in een wandelwagen of buggy zitten omdat de dierentuin erg heuvelachtig is. In deze dierentuin leven veel verschillende dieren zoals de jaguar, de tapir, de caracal en verschillende soorten apen. In het park staan veel grote bomen en mooie planten waardoor het lijkt of je door de jungle loopt.

  Winkelen S„o Paulo (S„o Paulo)

  Winkelen S„o Paulo
  Winkelen S„o Paulo
  Kaart met locatie Winkelen S„o Paulo

  São Paulo is een paradijs voor shoppers. Je vindt er een ruime keuze aan winkels met zowel nationale als internationale merken. Luxe artikelen koop je bij Daslu boutique, gelegen in het Market Place winkelcentrum. Ook het Morumbi Shopping winkelcentrum is enorm. Er zijn meer dan 450 winkels, waaronder warenhuizen, die werkelijk alles verkopen. Daarnaast zijn er ook bioscopen en restaurants aanwezig in het winkelcentrum.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van BraziliŽ bekijken.

  Vervoer

  Je hebt de keuze uit twee luchthaven als je naar São Paulo vliegt: de internationale luchthaven São Paulo Guarulhos of de luchthaven Congonhas. Op São Paulo Guarulhos komen alle internationale vluchten aan van en naar alle werelddelen, maar ook diverse binnenlandse vluchten. Op Congonhas worden voornamelijk binnenlandse vluchten uitgevoerd. Het autoverkeer in São Paulo is, net als in veel andere grote steden, erg hectisch. Om deze verkeersdruk te minderen investeert de stad in een grote ring rond het centrum van de stad en in het metrosysteem. Het metronetwerk is goed in São Paulo en een handige en snelle manier om jezelf te verplaatsen. De metro's rijden meestal tot middernacht, de hele week door. Een opvallend vervoersmiddel in São Paulo is de helikopter. São Paulo heeft na Los Angeles de meeste helikopters in de lucht hangen. Het is een veilige en snelle manier van verplaatsen en veel rijke mensen nemen dan ook de helikopter als ze naar de shoppingmall of het strand gaan.

  Geschiedenis

  De plek van het huidige São Paulo werd door de jezuïeten in 1554 ontdek, waar ze vervolgens een missiepost hebben gesticht. Er werden voor een lange tijd suikerrietplantages aangelegd, al was de productiviteit hiervan niet erg hoog. In de 17e eeuw werd er tarwe geteeld om te exporteren. In 1711 kreeg de stad stadsrechten en in 1822 werd Brazilië in São Paulo onafhankelijk verklaard van Portugal. De export van koffie zorgde ervoor dat de stad geld begon te verdienen en de economische welvaart zeer goed was. De slavernij werd afgeschaft in 1888 en dit trok veel immigranten uit Spanje, Portugal, Italië en andere Europese landen aan. Zij gingen allemaal werken op de koffieplantages. Doordat de koffieprijs daalde aan het begin van de 20e eeuw, konden ondernemers gaan investeren in de industrie van de stad. Dit zorgde weer voor meer overzeese immigranten.

  Vakantieverhalen / reisverslagen

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar S„o Paulo