Campo Grande

Zonsondergang Campo Grande
Zonsondergang Campo Grande

Campo Grande ligt in het zuidwesten van Brazilië33travel/">. Campo Grande is de hoofdstad van de staat Mato Grosso do Sul. Het is een grote stad (bijna 800.000 inwoners) maar heeft wel zijn authentieke Braziliaanse sfeer behouden. Bijnaam van de stad is "cidade morena" vanwege de kastanjebruine kleur van de grond.

Vanessa 'BraziliŽ is een immens groot land dus je moet je goed bedenken wat je er wilt zien en beleven. In 1 reis lukt het niet om het hele land te ontdekken. Ik heb zelf het noordoosten bezocht. Deze streek heeft het allemaal: tropische stranden, bruisende steden, de kleurrijke bevolking en een rijke geschiedenis.', Vanessa - reisexpert BraziliŽ gratis reisvoorstel >>

Landkaart Campo Grande
Plaatsen in de buurt van Campo Grande (BraziliŽ) :
 • Foz do IguaÁu (563 km)
 • Brasilia (877 km)
 • S„o Paulo (890 km)
 • Ilha Grande (1113 km)
 • Belo Horizonte (1116 km)
 • Porto Alegre (1118 km)
 • Rio de Janeiro (1212 km)
 • Bķzios (1339 km)
 • Porto Seguro (1699 km)
 • Salvador da Bahia (1906 km)
 • a:

  Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Campo Grande

  Museum Dom Bosco (Campo Grande)

  Museum Dom Bosco
  Museum Dom Bosco
  Kaart met locatie Museum Dom Bosco

  Museum Dom Bosco heeft een verzameling traditionele indiaanse objecten en opgezette dieren. Dit populaire museum is zeker een kijkje waard. Ze hebben meer dan 10.000 insecten waarvan 7000 vlinders. Ook zijn hier meerdere interessante tentoonstellingen te zien over de Bororo, Moro, Karaja en Xavante indianen. Er is geen Engels sprekende gidsen in het museum, maar toch is de moeite waard om de dieren te bewonderen. Kijk van te voren even op internet of het museum geopend is.

  Orlando Moura International Autodrome (Campo Grande)

  Orlando Moura International Autodrome
  Orlando Moura International Autodrome
  Kaart met locatie Orlando Moura International Autodrome

  Orlando Moura International Autodrome is een populair kart- en racecircuit. Het circuit is 3.433 meter lang, heeft drie bochten naar rechts en zes naar links, heeft een van de grootste lijnen en je rijdt tegen de klok in. Een deel van de wegennet heeft 28 dozen, 25 hutten en een VIP-ruimte. In totaal zijn er vier ingangen naar de parkeerplaats waar zo'n vierduizend voertuigen kunnen staan. De Speedway heeft plaats voor 35.000 toeschouwers.

  Parque Florestal Antůnio de Albuquerque (Campo Grande)

  Parque Florestal Antůnio de Albuquerque
  Parque Florestal Antůnio de Albuquerque
  Kaart met locatie Parque Florestal Antůnio de Albuquerque

  In het centrum vind je Parque Florestal António de Albuquerque. Dit park is gelegen in Campo Grande. Het park heeft een groene omgeving van 4,5 hectare, met daarin diverse soorten inheemse bomen. In het park is onder andere ruimte voor culturele evenementen, skate mogelijkheden en een arena theater. Natuurlijk kun je hier ook een gezellige middag door brengen met het gezin en een heerlijke wandeling maken.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van BraziliŽ bekijken.

  Vervoer

  De luchthaven, Campo Grande International Airport/Antônio João Airport, bevindt zich op 15 km afstand van het centrum van Campo Grande. Al in het begin van de vorige eeuw werd er een spoorlijn aangelegd die Campo Grande met de Boliviaanse grens verbond. Daar kun je nu nog gebruik van maken. Daarnaast kun je met de trein naar verschillende grote steden in de omgeving reizen. Er komen 3 grote snelwegen langs Campo Grande, BR-262, BR-163 en de BR-060.

  Geschiedenis

  Campo Grande was in 1877 een klein boerendorp en heette destijds Santo Antônio de Campo Grande. In dat jaar werd de eerste kerk gebouwd daarna breidde de stad zich snel uit. Er vestigden zich veel mensen uit de regio vanwege de unieke ligging. In 1970 woonde er 140.000 mensen en in 2010 was dit aantal opgelopen tot bijna 200.000.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Campo Grande