Campo Grande

Zonsondergang Campo Grande
Zonsondergang Campo Grande

Campo Grande ligt in het zuidwesten van Brazilië. Campo Grande is de hoofdstad van de staat Mato Grosso do Sul. Het is een grote stad (bijna 800.000 inwoners) maar heeft wel zijn authentieke Braziliaanse sfeer behouden. Bijnaam van de stad is "cidade morena" vanwege de kastanjebruine kleur van de grond.

Aanbieders van vakanties naar Campo Grande
Riksja Travel (landenspecialist) Klik
Booking.com (hotel) Klik
Evaneos (Lokale reisexperts) Klik
Avila Reizen (verre reizen) Klik

Landkaart Campo Grande

Ervaringen

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Campo Grande

Museum Dom Bosco
Museum Dom Bosco

Museum Dom Bosco heeft een verzameling traditionele indiaanse objecten en opgezette dieren. Dit populaire museum is zeker een kijkje waard. Ze hebben meer dan 10.000 insecten waarvan 7000 vlinders. Ook zijn hier meerdere interessante tentoonstellingen te zien over de Bororo, Moro, Karaja en Xavante indianen. Er is geen Engels sprekende gidsen in het museum, maar toch is de moeite waard om de dieren te bewonderen. Kijk van te voren even op internet of het museum geopend is.

Orlando Moura International Autodrome
Orlando Moura International Autodrome

Orlando Moura International Autodrome is een populair kart- en racecircuit. Het circuit is 3.433 meter lang, heeft drie bochten naar rechts en zes naar links, heeft een van de grootste lijnen en je rijdt tegen de klok in. Een deel van de wegennet heeft 28 dozen, 25 hutten en een VIP-ruimte. In totaal zijn er vier ingangen naar de parkeerplaats waar zo'n vierduizend voertuigen kunnen staan. De Speedway heeft plaats voor 35.000 toeschouwers.

Parque Florestal Antůnio de Albuquerque
Parque Florestal Antůnio de Albuquerque

In het centrum vind je Parque Florestal António de Albuquerque. Dit park is gelegen in Campo Grande. Het park heeft een groene omgeving van 4,5 hectare, met daarin diverse soorten inheemse bomen. In het park is onder andere ruimte voor culturele evenementen, skate mogelijkheden en een arena theater. Natuurlijk kun je hier ook een gezellige middag door brengen met het gezin en een heerlijke wandeling maken.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van BraziliŽ bekijken.

Vervoer

De luchthaven, Campo Grande International Airport/Antônio João Airport, bevindt zich op 15 km afstand van het centrum van Campo Grande. Al in het begin van de vorige eeuw werd er een spoorlijn aangelegd die Campo Grande met de Boliviaanse grens verbond. Daar kun je nu nog gebruik van maken. Daarnaast kun je met de trein naar verschillende grote steden in de omgeving reizen. Er komen 3 grote snelwegen langs Campo Grande, BR-262, BR-163 en de BR-060.

Geschiedenis

Campo Grande was in 1877 een klein boerendorp en heette destijds Santo Antônio de Campo Grande. In dat jaar werd de eerste kerk gebouwd daarna breidde de stad zich snel uit. Er vestigden zich veel mensen uit de regio vanwege de unieke ligging. In 1970 woonde er 140.000 mensen en in 2010 was dit aantal opgelopen tot bijna 200.000.

Heb je interesse in een reis naar Campo Grande? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Campo Grande, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Zonder een budget zullen we in veel gevallen geen passend advies kunnen geven.
Jouw gegevens
* Velden met een sterretje zijn verplicht

Ons privacy beleid is van toepassing