Porto Seguro

Kustlijn Porto Seguro, BraziliŽ
Kustlijn Porto Seguro, BraziliŽ

Porto Seguro is een gemeente in het zuiden van de Braziliaanse deelstaat Bahia. De stad ligt in het oosten van Brazilië aan de Atlantische Oceaan. Porto Seguro betekent 'veilige haven' in het Portugees. Naast het toerisme speelt de landbouwsector een grote rol in de lokale economie. Het gaat hierbij om veeteelt en de teelt van cashewnoten en kokosnoot. Porto Seguro is één van de mooiste en populairste vakantiebestemmingen van Zuid-Amerika. Er is altijd wat te doen en te beleven. Elk strandpaviljoen heeft bijvoorbeeld een eigen avond voor een groot feest, en ze beginnen daar meestal overdag al mee. Overdag is Porto Seguro een gemoedelijk dorp waar je heerlijk kunt wandelen en winkelen, terwijl het zich ’s avonds ontpopt tot een bruisend geheel. Porto Seguro lacht en danst; 24 uur per dag.

Reisgraag.nl bestaat al 12,5 jaar. Onze klanten geven ons een 9+ in reviews. Voor de zekerheid van onze klant zijn we lid van ANVR & SGR.

We zijn nu geopend (tot 17.00). Heb je een vraag? Bel ons meteen op 0486-412199

We hebben een ruim aanbod van vakanties naar BraziliŽ. Hieronder zie je een overzicht met reizen die je online kunt boeken. Als je een reis op maat wilt naar BraziliŽ, of je wilt hulp bij het zoeken dan kun je daarvoor gratis een offerte aanvragen.

Bekende plaatsen

Landkaart Porto Seguro

Ervaringen

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Porto Seguro

De benedenstad van Porto Seguro
De benedenstad van Porto Seguro

De benedenstad ligt langs de stranden en op de oever van de Buranhém rivier. De Passarela do Álcool (‘Alcohol Straat’) is een straat met veel cafés, restaurants en winkels. ’s Nachts is deze straat het uitgaanscentrum. Er zijn marktkramen waar men souvenirs verkoopt. Ook tijdens het Carnaval en tijdens São João is dit de plek waar het allemaal gebeurt.

De bovenstad van Porto Seguro
De bovenstad van Porto Seguro

De bovenstad en benedenstad zijn twee aparte delen van de stad, maar zeker beide de moeite waar om te bezoeken. De bovenstad is vooral bedekt door het historische centrum. In dit centrum vind je veel gebouwen terug uit de koloniale tijd. Je kunt gerust een middag er voor uit trekken om deze gebouwen te bekijken. Ook kun je goed wandelen in de mooie oude stad.

Igreja da MisericŰrdia
Igreja da MisericŰrdia

Igreja da Misericôrdia is een 18e eeuwse kerk. Het is gebouwd op de plaats waar een 16e eeuwse kapel stond. De stijl is barok en rococo. De kerk is gelegen in Rua das Flores, in de stad van Porto. De kerk is in het jaar 1559 gebouwd, helaas werd de kerk later verwoest doordat de bliksem de voorgevel van de kerk trof. Dit gebeurde in april in het jaar 1621.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van BraziliŽ bekijken.

Vervoer

Porto Seguro beschikt over een internationale luchthaven.

Geschiedenis

Porto Seguro is de plaats waar de Portugese ontdekkingsreiziger Pedro Álvares Cabral op 22 april 1500 voet op Braziliaanse bodem zette. Cabral verbleef hier maar enkele dagen. De huidige stad is in 1534 gesticht.

Heb je interesse in een reis naar Porto Seguro? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Porto Seguro, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Zonder een budget zullen we in veel gevallen geen passend advies kunnen geven.
Jouw gegevens
* Velden met een sterretje zijn verplicht

Ons privacy beleid is van toepassing
Bekijk onze reizen naar Porto Seguro