Porto Seguro

Kustlijn Porto Seguro, BraziliŽ
Kustlijn Porto Seguro, BraziliŽ

Porto Seguro is een gemeente in het zuiden van de Braziliaanse deelstaat Bahia. De stad ligt in het oosten van Brazilië aan de Atlantische Oceaan. Porto Seguro betekent 'veilige haven' in het Portugees. Naast het toerisme speelt de landbouwsector een grote rol in de lokale economie. Het gaat hierbij om veeteelt en de teelt van cashewnoten en kokosnoot. Porto Seguro is één van de mooiste en populairste vakantiebestemmingen van Zuid-Amerika. Er is altijd wat te doen en te beleven. Elk strandpaviljoen heeft bijvoorbeeld een eigen avond voor een groot feest, en ze beginnen daar meestal overdag al mee. Overdag is Porto Seguro een gemoedelijk dorp waar je heerlijk kunt wandelen en winkelen, terwijl het zich ’s avonds ontpopt tot een bruisend geheel. Porto Seguro lacht en danst; 24 uur per dag.

Vanessa 'BraziliŽ is een immens groot land dus je moet je goed bedenken wat je er wilt zien en beleven. In 1 reis lukt het niet om het hele land te ontdekken. Ik heb zelf het noordoosten bezocht. Deze streek heeft het allemaal: tropische stranden, bruisende steden, de kleurrijke bevolking en een rijke geschiedenis.', Vanessa - reisexpert BraziliŽ gratis reisvoorstel >>

Landkaart Porto Seguro
Plaatsen in de buurt van Porto Seguro (BraziliŽ) :
 • Salvador da Bahia (257 km)
 • Belo Horizonte (644 km)
 • Bķzios (763 km)
 • Rio de Janeiro (844 km)
 • Ilha Grande (921 km)
 • Brasilia (950 km)
 • Caruaru (968 km)
 • Recife (1039 km)
 • Olinda (1046 km)
 • S„o Paulo (1119 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Porto Seguro

  De benedenstad van Porto Seguro (Porto Seguro)

  De benedenstad van Porto Seguro
  De benedenstad van Porto Seguro
  Kaart met locatie De benedenstad van Porto Seguro

  De benedenstad ligt langs de stranden en op de oever van de Buranhém rivier. De Passarela do Álcool (‘Alcohol Straat’) is een straat met veel cafés, restaurants en winkels. ’s Nachts is deze straat het uitgaanscentrum. Er zijn marktkramen waar men souvenirs verkoopt. Ook tijdens het Carnaval en tijdens São João is dit de plek waar het allemaal gebeurt.

  De bovenstad van Porto Seguro (Porto Seguro)

  De bovenstad van Porto Seguro
  De bovenstad van Porto Seguro
  Kaart met locatie De bovenstad van Porto Seguro

  De bovenstad en benedenstad zijn twee aparte delen van de stad, maar zeker beide de moeite waar om te bezoeken. De bovenstad is vooral bedekt door het historische centrum. In dit centrum vind je veel gebouwen terug uit de koloniale tijd. Je kunt gerust een middag er voor uit trekken om deze gebouwen te bekijken. Ook kun je goed wandelen in de mooie oude stad.

  Igreja da MisericŰrdia (Porto Seguro)

  Igreja da MisericŰrdia
  Igreja da MisericŰrdia
  Kaart met locatie Igreja da MisericŰrdia

  Igreja da Misericôrdia is een 18e eeuwse kerk. Het is gebouwd op de plaats waar een 16e eeuwse kapel stond. De stijl is barok en rococo. De kerk is gelegen in Rua das Flores, in de stad van Porto. De kerk is in het jaar 1559 gebouwd, helaas werd de kerk later verwoest doordat de bliksem de voorgevel van de kerk trof. Dit gebeurde in april in het jaar 1621.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van BraziliŽ bekijken.

  Vervoer

  Porto Seguro beschikt over een internationale luchthaven.

  Geschiedenis

  Porto Seguro is de plaats waar de Portugese ontdekkingsreiziger Pedro Álvares Cabral op 22 april 1500 voet op Braziliaanse bodem zette. Cabral verbleef hier maar enkele dagen. De huidige stad is in 1534 gesticht.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Porto Seguro