Foz do IguaÁu

Watervallen van IgiaÁu
Watervallen van IgiaÁu

Foz do Igiaçu is de grootste stad op het drielandenpunt tussen Paraguay (Cidudad del Este), Brazilië en Argentinië (Puerto Igiazú) en telt ongeveer 256.000 inwoners. Foz do Igiaçu ligt dichtbij de Igiaçuwatervallen. Om deze watervallen te bezoeken is de stad een goede uitvalsbasis. Verder is er niet heel veel te beleven in de stad.

Vanessa 'BraziliŽ is een immens groot land dus je moet je goed bedenken wat je er wilt zien en beleven. In 1 reis lukt het niet om het hele land te ontdekken. Ik heb zelf het noordoosten bezocht. Deze streek heeft het allemaal: tropische stranden, bruisende steden, de kleurrijke bevolking en een rijke geschiedenis.', Vanessa - reisexpert BraziliŽ gratis reisvoorstel >>

Landkaart Foz do IguaÁu
Plaatsen in de buurt van Foz do IguaÁu:

Ervaringen

Lies Baars op 10 februari 2015 plaats: Foz do IguaÁu, reisperiode: januari 2015

Foz do Iguaçu zijn fantastische watervallen. Doe ook de Great Adventure trip. Eerst met een treintje, dan over bruggetjes langs de watervallen, dan met zodiacs onder de watervallen door. Je wordt drijfnat maar wat een belevenis! Tot slot met een legertruck een stuk door het regenwoud. Mooie vlinders gezien onderweg. Mensen die geen trappen kunnen lopen: NIET DOEN! Je moet nl. behoorlijk klimmen. Ook als je met de truck gaat.

  • Algemeen 8
  • Restaurants 7
  • Bezienswaardigheden 10
Maaike op 14 oktober 2012 plaats: Foz do IguaÁu, reisperiode: november 2012

het is daar gewelidig je noet wel allebeide kanten zien zowel de argenteinse kant en de van brasil geweldig adembenemend

  • Algemeen 10
  • Cultuur 10
  • Bezienswaardigheden 10
  • Inwoners 10
  • Ligging 10

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Foz do IguaÁu

IguaÁuwatervallen (Foz do IguaÁu)

IguaÁuwatervallen
IguaÁuwatervallen

Foz do Igiaçu is onder toeristen vooral beroemd door zijn Iguaçuwatervallen. Deze zijn gelegen in het Nationaal Park Igiaçu. Het is het grootste watervallencomplex van Zuid-Amerika en is te vinden op de grens van Brazilië en Argentinië. De watervallen zijn 2,7 km breed en vallen tot 82 meter in de diepte. In totaal zijn er 275 watervallen. Vanaf de Braziliaanse kant heb je prachtige uitzichten over de watervallen. Tussen de watervallen liggen ontelbare eilandjes. De watervallen zijn dus zeker de moeite van het bekijken waard.

Itaipudam (Foz do IguaÁu)

Itaipudam
Itaipudam

Wie van immense, hedendaagse bouwwerken houdt, moet zeker een kijkje nemen bij de Itaipudam. Dit is een gigantische stuwdam in de rivier de Paraná. Het ligt op de grens van Brazilië en Paraguay. De Itaipudam is 7,7 km lang en 196 meter hoog. Hiermee is het de op een na grootste stuwdam van de wereld. De waterkrachtcentrale bij de dam zorgt voor 90% van de gebruikte elektriciteit in Paraguay en voor 19% van de gebruikte elektriciteit in Brazilië. Vanaf 1994 geldt de dam als een van de zeven moderne wereldwonderen.

Nationaal Park IguaÁu (Foz do IguaÁu)

Nationaal Park IguaÁu
Nationaal Park IguaÁu

Het Nationaal Park Iguaçu is een groot natuurpark in het zuidwesten van de Braziliaanse staat Paraná, vlak bij het drielandenpunt tussen Argentinië, Paraguay en Brazilië. Het park is beroemd vanwege de 2.700 m brede watervallen op de grens met Argentinië, die een grote toeristische trekpleister vormen. Het park werd opgericht op 10 januari 1939. In het park komen veel verschillende diersoorten voor zoals de reuzenotter, de reuzenmiereneter, de tapir, de jaguar en de kaaiman. Het park staat sinds 1986 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Parque das Aves (Foz do IguaÁu)

Parque das Aves
Parque das Aves

Parque das Aves is het grootse vogelpark van Zuid-Amerika. Het is in 1994 opgericht en beslaat momenteel 17 hectare bos. Er leven meer dan 1.000 vogels van wel 150 inheemse en uitheemse vogelsoorten. Je kunt er voor kiezen om door volières te lopen om deze vogels te bewonderen, maar dit kan ook in de vrije natuur. Het is een prima bezienswaardigheid om een middag bij door te brengen.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van BraziliŽ bekijken.

Vervoer

In de buurt van Foz do Igiaçu bevindt zich een klein vliegveld, Foz do Igiaçu International Airport. Het ligt op ongeveer 12 km van Foz do Igiaçu. Ook zijn er een aantal busmaatschappijen in de stad te vinden. Deze rijden vooral naar de grote steden in de buurt van Foz do Igiaçu. De bussen gaan bijvoorbeeld naar Curitiba, Florianopolis, São Paulo en Rio de Janeiro. Maar je kunt met de bus ook naar Paraguay of Argentinië. Let wel op dat je een visum nodig hebt om deze landen binnen te komen. Daarnaast rijden er taxi's rond in Foz do Igiaçu. Dit is een handige manier om korte afstanden mee te overbruggen. Veel toeristen pakken vaak een taxi om naar andere plaatsen te reizen. Wil je liever zelf rijden? Dan kun je ook een auto huren.

Geschiedenis

Voor de stichting door kolonel Jorge Schimmelpfeng was Foz do Igiaçu een dorp, Vila Iguassu. Nadat Jorge Schimmelpfeng de stad had gesticht, werd de naam veranderd in Foz do Igiassu. Vanaf 1945 wordt de stad als Foz do Igiaçu geschreven. De economie van Foz do Igiaçu bestaat voornamelijk uit de opwekking van elektriciteit en uit toerisme. Tegenwoordig wordt de stad gezien als een van de meest culturele steden van Brazilië.

Vakantieverhalen / reisverslagen

Heb je interesse in een reis naar Foz do IguaÁu? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Foz do IguaÁu, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Heeft u interesse in een reis naar BraziliŽ? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Artikelen