Foz do IguaÁu

Watervallen van IgiaÁu
Watervallen van IgiaÁu

Foz do Igiaçu is de grootste stad op het drielandenpunt tussen Paraguay (Cidudad del Este), Brazilië en Argentinië (Puerto Igiazú) en telt ongeveer 256.000 inwoners. Foz do Igiaçu ligt dichtbij de Igiaçuwatervallen. Om deze watervallen te bezoeken is de stad een goede uitvalsbasis. Verder is er niet heel veel te beleven in de stad.

Vanessa 'BraziliŽ is een immens groot land dus je moet je goed bedenken wat je er wilt zien en beleven. In 1 reis lukt het niet om het hele land te ontdekken. Ik heb zelf het noordoosten bezocht. Deze streek heeft het allemaal: tropische stranden, bruisende steden, de kleurrijke bevolking en een rijke geschiedenis.', Vanessa - reisexpert BraziliŽ gratis reisvoorstel >>

Landkaart Foz do IguaÁu
Plaatsen in de buurt van Foz do IguaÁu (BraziliŽ) :
 • Campo Grande (563 km)
 • Porto Alegre (600 km)
 • S„o Paulo (829 km)
 • Ilha Grande (1079 km)
 • Rio de Janeiro (1187 km)
 • Belo Horizonte (1254 km)
 • Brasilia (1284 km)
 • Bķzios (1321 km)
 • Porto Seguro (1897 km)
 • Salvador da Bahia (2138 km)
 • Ervaringen

  op 10 februari 2015 plaats: Foz do IguaÁu, reisperiode: januari 2015

  Foz do Iguaçu zijn fantastische watervallen. Doe ook de Great Adventure trip. Eerst met een treintje, dan over bruggetjes langs de watervallen, dan met zodiacs onder de watervallen door. Je wordt drijfnat maar wat een belevenis! Tot slot met een legertruck een stuk door het regenwoud. Mooie vlinders gezien onderweg. Mensen die geen trappen kunnen lopen: NIET DOEN! Je moet nl. behoorlijk klimmen. Ook als je met de truck gaat.

  • Algemeen 8
  • Restaurants 7
  • Bezienswaardigheden 10
  op 9 juli 2014 plaats: Foz do IguaÁu, reisperiode: november 2012

  Wij hebben met 11 vrouwen een rondreis gedaan in de staat Parana. Deze werd georganiseerd door KVLV en Trias. Ons hoofddoel was de familiale boeren te ontmoeten en onze ervaringen te delen met hen. Wij zijn daar heel hartelijk onthaald en hebben interesante ideen gewisseld. Als afsluiter hebben we ook de watervallen van Foz de Iguazu bezocht van zowel de Braziliaanse zijde als de Argentijne zijde. Dit was gewoon prachtig! Een bezoek aan de Itaipudam is ook de moeite waard! Het is een enorme dam met een prachtig uitzicht. We hebben er een leerrijke rondleiding gehad. Brazilie is echt de moeite om te bezoeken. Wij hebben hier echt genoten van de plaatselijke bevolking en een prachtig land!

  • Algemeen 9
  • Cultuur 8
  • Restaurants 8
  • Bezienswaardigheden 9
  • Inwoners 10
  • Ligging 8
  op 14 oktober 2012 plaats: Foz do IguaÁu, reisperiode: november 2012

  het is daar gewelidig je noet wel allebeide kanten zien zowel de argenteinse kant en de van brasil geweldig adembenemend

  • Algemeen 10
  • Cultuur 10
  • Bezienswaardigheden 10
  • Inwoners 10
  • Ligging 10

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Foz do IguaÁu

  IguaÁuwatervallen (Foz do IguaÁu)

  IguaÁuwatervallen
  IguaÁuwatervallen
  Kaart met locatie IguaÁuwatervallen

  Foz do Igiaçu is onder toeristen vooral beroemd door zijn Iguaçuwatervallen. Deze zijn gelegen in het Nationaal Park Igiaçu. Het is het grootste watervallencomplex van Zuid-Amerika en is te vinden op de grens van Brazilië en Argentinië. De watervallen zijn 2,7 km breed en vallen tot 82 meter in de diepte. In totaal zijn er 275 watervallen. Vanaf de Braziliaanse kant heb je prachtige uitzichten over de watervallen. Tussen de watervallen liggen ontelbare eilandjes. De watervallen zijn dus zeker de moeite van het bekijken waard.

  Itaipudam (Foz do IguaÁu)

  Itaipudam
  Itaipudam
  Kaart met locatie Itaipudam

  Wie van immense, hedendaagse bouwwerken houdt, moet zeker een kijkje nemen bij de Itaipudam. Dit is een gigantische stuwdam in de rivier de Paraná. Het ligt op de grens van Brazilië en Paraguay. De Itaipudam is 7,7 km lang en 196 meter hoog. Hiermee is het de op een na grootste stuwdam van de wereld. De waterkrachtcentrale bij de dam zorgt voor 90% van de gebruikte elektriciteit in Paraguay en voor 19% van de gebruikte elektriciteit in Brazilië. Vanaf 1994 geldt de dam als een van de zeven moderne wereldwonderen.

  Nationaal Park IguaÁu (Foz do IguaÁu)

  Nationaal Park IguaÁu
  Nationaal Park IguaÁu
  Kaart met locatie Nationaal Park IguaÁu

  Het Nationaal Park Iguaçu is een groot natuurpark in het zuidwesten van de Braziliaanse staat Paraná, vlak bij het drielandenpunt tussen Argentinië, Paraguay en Brazilië. Het park is beroemd vanwege de 2.700 m brede watervallen op de grens met Argentinië, die een grote toeristische trekpleister vormen. Het park werd opgericht op 10 januari 1939. In het park komen veel verschillende diersoorten voor zoals de reuzenotter, de reuzenmiereneter, de tapir, de jaguar en de kaaiman. Het park staat sinds 1986 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

  Parque das Aves (Foz do IguaÁu)

  Parque das Aves
  Parque das Aves
  Kaart met locatie Parque das Aves

  Parque das Aves is het grootse vogelpark van Zuid-Amerika. Het is in 1994 opgericht en beslaat momenteel 17 hectare bos. Er leven meer dan 1.000 vogels van wel 150 inheemse en uitheemse vogelsoorten. Je kunt er voor kiezen om door volières te lopen om deze vogels te bewonderen, maar dit kan ook in de vrije natuur. Het is een prima bezienswaardigheid om een middag bij door te brengen.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van BraziliŽ bekijken.

  Vervoer

  In de buurt van Foz do Igiaçu bevindt zich een klein vliegveld, Foz do Igiaçu International Airport. Het ligt op ongeveer 12 km van Foz do Igiaçu. Ook zijn er een aantal busmaatschappijen in de stad te vinden. Deze rijden vooral naar de grote steden in de buurt van Foz do Igiaçu. De bussen gaan bijvoorbeeld naar Curitiba, Florianopolis, São Paulo en Rio de Janeiro. Maar je kunt met de bus ook naar Paraguay of Argentinië. Let wel op dat je een visum nodig hebt om deze landen binnen te komen. Daarnaast rijden er taxi's rond in Foz do Igiaçu. Dit is een handige manier om korte afstanden mee te overbruggen. Veel toeristen pakken vaak een taxi om naar andere plaatsen te reizen. Wil je liever zelf rijden? Dan kun je ook een auto huren.

  Geschiedenis

  Voor de stichting door kolonel Jorge Schimmelpfeng was Foz do Igiaçu een dorp, Vila Iguassu. Nadat Jorge Schimmelpfeng de stad had gesticht, werd de naam veranderd in Foz do Igiassu. Vanaf 1945 wordt de stad als Foz do Igiaçu geschreven. De economie van Foz do Igiaçu bestaat voornamelijk uit de opwekking van elektriciteit en uit toerisme. Tegenwoordig wordt de stad gezien als een van de meest culturele steden van Brazilië.

  Vakantieverhalen / reisverslagen

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Foz do IguaÁu