Detroit

Detroit skyline gezien vanaf Windsor
Detroit skyline gezien vanaf Windsor

Detroit is een stad in de staat Michigan. Het is met hoofdkwartieren van drie autofabrikanten, Ford, General Motors en Chrysler een belangrijke industrie stad. Detroit heeft ongeveer 950.000 inwoners.

Heb je weinig kennis van Verenigde Staten? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Detroit
Plaatsen in de buurt van Detroit (Verenigde Staten) :
 • Chicago (381 km)
 • Michigan (398 km)
 • Pennsylvania (476 km)
 • Illinois (612 km)
 • Washington D.C. (635 km)
 • Philadelphia (713 km)
 • New York (774 km)
 • Massachusetts (934 km)
 • Boston (985 km)
 • South Dakota (1405 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Detroit

  Belle Isle (Detroit)

  Belle Isle
  Belle Isle
  Kaart met locatie Belle Isle

  Belle Isle is een eiland gelegen in de Detroit River tussen de Verenigde Staten en Canada. Aan het einde van de 19e eeuw heeft Detroit het eiland gekocht. Op het eiland vind je o.a. een jachthaven en een dierentuin. Langs de kust van Belle Isle heb je een geweldig uitzicht op het centrum van Detroit (Verenigde Staten) en Windsor (Canada).

  Detroit Institute of Arts (Detroit)

  Detroit Institute of Arts
  Detroit Institute of Arts
  Kaart met locatie Detroit Institute of Arts

  Het Detroit Institute of Arts heette voorheen het Detroit Museum of Arts en bezit een van de grootste collecties kunst van de Verenigde Staten. Het museum werd op 16 april 1885 geopend en herbergt vandaag de dag 65.000 kunstwerken. Het topstuk van de collectie is 'De nootrapers' van William-Adolphe Bouguereau.

  Motown Historical Museum (Detroit)

  Motown Historical Museum
  Motown Historical Museum
  Kaart met locatie Motown Historical Museum

  Motown Historical Museum is een museum over de geschiedenis van de succesvolle platenmaatschappij Motown. Detroit is de geboortestad van deze platanmaatschappij en heeft sterren als Diana Ross en The Supremes, Stevie Wonder en de Jackson 5 onder contract gehad. In het museum vind je Motown's eerste opname studio, bekend als Studio A, en een van Michael Jackson hoeden.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Verenigde Staten bekijken.

  Vervoer

  Met het vliegtuig is het aan te raden naar het Detroit Metropolitan Wayne County Airport te vliegen. Welliswaar het drukste vliegveld van de staat, maar het heeft dan ook het meeste vluchten en de beste aansluitingen. Detroit heeft een treinstation dat is aangesloten op het Amtrak netwerk.

  Geschiedenis

  De naam van de stad komt van de Franse kolonisten, Detroit betekent in het Frans namelijk zeestraat. In 1701 werd de stad als nederzetting gesticht en groeide uit tot een van de grootste steden van het gebied, met name door gratis land te bieden aan gezinnen die in het gebied kwamen wonen. Britse troepen namen de stad over in 1760.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Detroit