Detroit

Detroit skyline gezien vanaf Windsor
Detroit skyline gezien vanaf Windsor

Detroit is een stad in de staat Michigan. Het is met hoofdkwartieren van drie autofabrikanten, Ford, General Motors en Chrysler een belangrijke industrie stad. Detroit heeft ongeveer 950.000 inwoners.

Heb je weinig kennis van Verenigde Staten? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Detroit
Plaatsen in de buurt van Detroit:

Ervaringen

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Detroit

Belle Isle (Detroit)

Belle Isle
Belle Isle

Belle Isle is een eiland gelegen in de Detroit River tussen de Verenigde Staten en Canada. Aan het einde van de 19e eeuw heeft Detroit het eiland gekocht. Op het eiland vind je o.a. een jachthaven en een dierentuin. Langs de kust van Belle Isle heb je een geweldig uitzicht op het centrum van Detroit (Verenigde Staten) en Windsor (Canada).

Detroit Institute of Arts (Detroit)

Detroit Institute of Arts
Detroit Institute of Arts

Het Detroit Institute of Arts heette voorheen het Detroit Museum of Arts en bezit een van de grootste collecties kunst van de Verenigde Staten. Het museum werd op 16 april 1885 geopend en herbergt vandaag de dag 65.000 kunstwerken. Het topstuk van de collectie is 'De nootrapers' van William-Adolphe Bouguereau.

Motown Historical Museum (Detroit)

Motown Historical Museum
Motown Historical Museum

Motown Historical Museum is een museum over de geschiedenis van de succesvolle platenmaatschappij Motown. Detroit is de geboortestad van deze platanmaatschappij en heeft sterren als Diana Ross en The Supremes, Stevie Wonder en de Jackson 5 onder contract gehad. In het museum vind je Motown's eerste opname studio, bekend als Studio A, en een van Michael Jackson hoeden.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Verenigde Staten bekijken.

Vervoer

Met het vliegtuig is het aan te raden naar het Detroit Metropolitan Wayne County Airport te vliegen. Welliswaar het drukste vliegveld van de staat, maar het heeft dan ook het meeste vluchten en de beste aansluitingen. Detroit heeft een treinstation dat is aangesloten op het Amtrak netwerk.

Geschiedenis

De naam van de stad komt van de Franse kolonisten, Detroit betekent in het Frans namelijk zeestraat. In 1701 werd de stad als nederzetting gesticht en groeide uit tot een van de grootste steden van het gebied, met name door gratis land te bieden aan gezinnen die in het gebied kwamen wonen. Britse troepen namen de stad over in 1760.

Heb je interesse in een reis naar Detroit? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Detroit, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Heeft u interesse in een reis naar Verenigde Staten? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Artikelen

Bekijk onze reizen naar Detroit