Illinois

State Capitol van Illinois in Springfield
State Capitol van Illinois in Springfield

Illinois is een van de staten van Verenigde Staten van Amerika. De hoofdstad van de staat is Springfield, maar de grootste stad is Chicago, dat goed is voor 2,8 van de 12,9 miljoen inwoners. Bijnaam van de staat is 'the Prarie State'.

Anique 'De grootste stad van de Verenigde Staten moet je een keer gezien hebben in je leven. En na mijn eerste bezoek aan New York bleef het niet bij één keer. Je wilt er telkens weer terug. Dit komt mede door de enorme wolkenkrabbers, de vele musea, variëteit aan winkels en het gevoel er continu op een filmset rond te lopen. Bekijk het prachtige uitzicht over de stad vanaf het Empire State Building, wandel door Central Park of bezoek het indrukwekkende 9/11 museum.', Anique - reisexpert New York gratis reisvoorstel >>

Landkaart Illinois
Plaatsen in de buurt van Illinois (Verenigde Staten) :
 • Chicago (286 km)
 • Detroit (612 km)
 • Michigan (632 km)
 • South Dakota (1017 km)
 • Pennsylvania (1017 km)
 • Washington D.C. (1076 km)
 • New Orleans (1089 km)
 • Philadelphia (1225 km)
 • Houston (1233 km)
 • New York (1318 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Illinois

  Ernest Hemingway Museum & Birthplace (Illinois)

  Ernest Hemingway Museum & Birthplace
  Ernest Hemingway Museum & Birthplace
  Kaart met locatie Ernest Hemingway Museum & Birthplace

  Ernest Hemingway Museum & Birthplace in Oak Park Chicago richt zich vanzelfsprekend op het leven en het werk van Hemingway. Het geboortehuis van de Nobelprijs winnende auteur bevindt zich vlakbij hotel The Write Inn, waar je in Hemingway's Bistro kunt dineren. In combinatie met het Hemingway Museum aan de overkant van het hotel neem een kijkje in het leven van de in 1889 geboren Ernest Hemingway. Je vindt er o.a. zeldzame foto's van Hemingway, zijn jeugddagboek, brieven, vroege geschriften en andere aandenken.

  Mitchell Museum of the American Indian (Illinois)

  Mitchell Museum of the American Indian
  Mitchell Museum of the American Indian
  Kaart met locatie Mitchell Museum of the American Indian

  Mitchell Museum of the American Indian in Evanston is het enige museum in de staat Illinois dat zich specifiek richt op de indianen die het gebied al jaren voor de kolonisten bewoonden. Het is een kernlid van het Chicago Cultural Alliance, een consortium van 25 etnische musea en culturele centra in Chicago. De collectie varieert van voorwerpen uit de Paleo-Indische periode tot de dag van vandaag. Permanente tentoonstellingen tonen de geschiedenis, cultuur en kunst van Noord-Amerikaanse inheemse volkeren.

  The Old State Capitol (Illinois)

  The Old State Capitol
  The Old State Capitol
  Kaart met locatie The Old State Capitol

  The Old State Capitol in Springfield, Illinois, is het 5e capitolgebouw gebouwd voor de Amerikaanse staat Illinois. Het werd gebouwd in Griekse stijl, in de periode van 1837 tot 1840, en diende als staatshuis van 1840 tot 1876. Hier werden de kandidatuur aankondigingen gedaan door Abraham Lincoln in 1858 en Barack Obama in 2007.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Verenigde Staten bekijken.

  Vervoer

  O'Hare International Airport in Chicago is een van de grootste en drukste luchthavens ter wereld. Een uitstekend beginpunt voor je reis. Illinois telt maar liefst 30 stations die zijn aangesloten op het Amtrak treinnetwerk, waaronder grote steden als Chicago en St. Louis.

  Geschiedenis

  De staat dankt zijn naam aan de gelijknamige indianenstam Illinois, een van de inheemse indianenstammen van het gebied. Op 3 december 1818 werd Illinois als 21e staat bij de Verenigde Staten van Amerika gevoegd.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Illinois