Michigan

Michigan State Capitol Building in Lansing
Michigan State Capitol Building in Lansing

Michigan is een staat in het midwesten van de Verenigde Staten van Amerika. Het is de enige staat die zich uitstrekt over twee schiereilanden, gescheiden door Lake Michigan. Bijnaam van de staat is 'the Wolverine State'. Michigan heeft ongeveer 10 miljoen inwoners.

Anique 'De grootste stad van de Verenigde Staten moet je een keer gezien hebben in je leven. En na mijn eerste bezoek aan New York bleef het niet bij één keer. Je wilt er telkens weer terug. Dit komt mede door de enorme wolkenkrabbers, de vele musea, variëteit aan winkels en het gevoel er continu op een filmset rond te lopen. Bekijk het prachtige uitzicht over de stad vanaf het Empire State Building, wandel door Central Park of bezoek het indrukwekkende 9/11 museum.', Anique - reisexpert New York gratis reisvoorstel >>

Landkaart Michigan
Plaatsen in de buurt van Michigan (Verenigde Staten) :
 • Chicago (354 km)
 • Detroit (398 km)
 • Illinois (632 km)
 • Pennsylvania (840 km)
 • Washington D.C. (1026 km)
 • Philadelphia (1078 km)
 • South Dakota (1097 km)
 • New York (1114 km)
 • Massachusetts (1226 km)
 • Boston (1267 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Michigan

  Kalamazoo Institute of Art (Michigan)

  Kalamazoo Institute of Art
  Kalamazoo Institute of Art
  Kaart met locatie Kalamazoo Institute of Art

  Kalamazoo Institute of Art (KIA) bevindt zich in Kalamazoo. Hier kun je verschillende collecties, zowel tijdelijk als permanent, van nationale en internationale kunstenaars bezichtigen. De Kirk Newman Art School is ook onderdeel van KIA. Hier kun je verschillende creatieve cursussen en opleidingen volgen.

  Michigan's Adventure (Michigan)

  Michigan's Adventure
  Michigan's Adventure
  Kaart met locatie Michigan's Adventure

  Michigan's Adventure is een pretpark gelegen tussen Muskegon en Whitehall. Het is het grootste amusementspark in de staat Michigan. WildWater Adventure hoort ook bij dit park en dit is een openlucht waterpretpark. Het park werd oorspronkelijk opgericht in 1956 als Deer Park en was een kinderboerderij met herten, lama's, apen, kippen en eenden, alsmede een gedeelte voor kinderen genaamd Storybook Lane. Shivering Timbers en Thunderhawk zijn bekende achtbanen die in dit park staan.

  USS Silversides Submarine Museum (Michigan)

  USS Silversides Submarine Museum
  USS Silversides Submarine Museum
  Kaart met locatie USS Silversides Submarine Museum

  USS Silversides Submarine Museum is gevestigd in Muskegon. Hier kun je o.a. een echte onderzeëer uit de Tweede Wereldoorlog zien. Er worden het hele jaar door verschillende activiteiten georganiseerd door het museum zoals avondopeningen en speciale exposities.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Verenigde Staten bekijken.

  Vervoer

  Het Amtrak treinnetwerk verbindt de meeste grote steden met omliggende staten, maar ook met buurland Canada. Met het vliegtuig is het aan te raden naar het Detroit Metropolitan Wayne County Airport te vliegen. Weliswaar het drukste vliegveld van de staat, maar het heeft dan ook het meeste vluchten en de beste aansluitingen.

  Geschiedenis

  De eerste kolonisten in het gebied waren de Fransen, die Nieuw-Frankrijk stichtte. Namen als Detroit en Bois Blanc Island herinneren hieraan. In 1763 werd het gebied overgenomen door de Engelsen.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Michigan