Michigan

Michigan State Capitol Building in Lansing
Michigan State Capitol Building in Lansing

Michigan is een staat in het midwesten van de Verenigde Staten van Amerika. Het is de enige staat die zich uitstrekt over twee schiereilanden, gescheiden door Lake Michigan. Bijnaam van de staat is 'the Wolverine State'. Michigan heeft ongeveer 10 miljoen inwoners.

Heb je weinig kennis van Verenigde Staten? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Michigan
Plaatsen in de buurt van Michigan:

Ervaringen

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Michigan

Kalamazoo Institute of Art (Michigan)

Kalamazoo Institute of Art
Kalamazoo Institute of Art

Kalamazoo Institute of Art (KIA) bevindt zich in Kalamazoo. Hier kun je verschillende collecties, zowel tijdelijk als permanent, van nationale en internationale kunstenaars bezichtigen. De Kirk Newman Art School is ook onderdeel van KIA. Hier kun je verschillende creatieve cursussen en opleidingen volgen.

Michigan's Adventure (Michigan)

Michigan's Adventure
Michigan's Adventure

Michigan's Adventure is een pretpark gelegen tussen Muskegon en Whitehall. Het is het grootste amusementspark in de staat Michigan. WildWater Adventure hoort ook bij dit park en dit is een openlucht waterpretpark. Het park werd oorspronkelijk opgericht in 1956 als Deer Park en was een kinderboerderij met herten, lama's, apen, kippen en eenden, alsmede een gedeelte voor kinderen genaamd Storybook Lane. Shivering Timbers en Thunderhawk zijn bekende achtbanen die in dit park staan.

USS Silversides Submarine Museum (Michigan)

USS Silversides Submarine Museum
USS Silversides Submarine Museum

USS Silversides Submarine Museum is gevestigd in Muskegon. Hier kun je o.a. een echte onderzeëer uit de Tweede Wereldoorlog zien. Er worden het hele jaar door verschillende activiteiten georganiseerd door het museum zoals avondopeningen en speciale exposities.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Verenigde Staten bekijken.

Vervoer

Het Amtrak treinnetwerk verbindt de meeste grote steden met omliggende staten, maar ook met buurland Canada. Met het vliegtuig is het aan te raden naar het Detroit Metropolitan Wayne County Airport te vliegen. Weliswaar het drukste vliegveld van de staat, maar het heeft dan ook het meeste vluchten en de beste aansluitingen.

Geschiedenis

De eerste kolonisten in het gebied waren de Fransen, die Nieuw-Frankrijk stichtte. Namen als Detroit en Bois Blanc Island herinneren hieraan. In 1763 werd het gebied overgenomen door de Engelsen.

Heb je interesse in een reis naar Michigan? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Michigan, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Heeft u interesse in een reis naar Verenigde Staten? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Artikelen

Bekijk onze reizen naar Michigan