Interview Villa Expert

Interview met Marcel Kamer
Villa van Villa Expert in Toscane

Persoonlijke vragen voor de geïnterviewde

Vertel eens wat over jezelf, hoe lang werk je al bij de organisatie? Wat is je huidige functie? Heb je ook andere functies gehad? Wat vind je wel/niet leuk aan je functie?
Villa Expert is door mij in 2006 gestart en ik zorg voor de selectie van de accommodaties, het up-to-date houden van alle informatie en het adviseren van onze klanten. Dat laatste is voor ons erg belangrijk omdat een goede keuze bepalend is voor iemands vakantie.


Vragen over de organisatie

Hoe is het bedrijf ontstaan?
Villa Expert is het zusje van Comfortvilla.com en is ontstaan na een bezoek van mij aan Toscane, waar ik spontaan verliefd werd op het prachtige landschap, de aardige mensen en het heerlijke eten. Met mijn kennis van het verhuren van luxe villa’s in Spanje, heb ik toen besloten om ook villa’s in Italië te gaan verhuren, maar wel onder een eigen label. Ieder land heeft immers z’n eigen doelgroep.

Waarom is destijds voor de bedrijfsnaam gekozen?
Wij richtten ons met name op luxe en comfortabele villa’s met zwembad. Als huurder van een villa wil je tenslotte toch graag huren bij een bedrijf dat snapt waar een dergelijke woning aan moet voldoen.

Wat is de visie en missie van de organisatie?
Nederlanders en Vlamingen vallen allemaal voor al het mooie dat Italië te bieden heeft. De accommodatie die je dan kiest voor je vakantie in zo’n land, moet aan dezelfde maatstaven voldoen, anders klopt het niet. Wij willen dat iedereen bij aankomst positief verrast wordt door de kwaliteit en charme van de accommodatie.

Wie is de doelgroep?
Wij richten ons op iedereen die graag de schoonheid van het Italiaanse land wil ontdekken of herbeleven en daarbij een comfortabel en luxe accommodatie wenst.

Waarin onderscheidt de organisatie zich van concurrenten?
Met mijn vrouw en kinderen heb ik inmiddels twee jaar lang in Toscane gewoond en heb dus het land van binnenuit kunnen ontdekken. Die kennis gebruiken we bij het adviseren van onze gasten en het selecteren van de accommodaties. Daarnaast geven we onze gasten met veel plezier tips uit eigen ervaring.

Welke bestemmingen verkopen jullie op dit moment het meest?
Bij Nederlanders blijft de omgeving van Lucca populair en terecht. Maar ik kan iedereen aanraden om eens een vakantie door te brengen in de Val d’Orcia, in het zuiden van Toscane. Dat landschap is adembenemend mooi, geen dag hetzelfde en niet voor niets veel gebruikt als filmlocatie.

Kun je trends of verschuivingen noemen m.b.t. bestemmingen?
Nederlanders en Vlamingen beginnen langzaam Sardinië te ontdekken. En dan niet om te kamperen, maar voor een verblijf in een luxe privé villa. Voor Italianen is dit eiland al veel langer een luxe bestemming, maar dat wordt nu dus ook ontdekt door anderen. En daar helpen we uiteraard graag bij!

Wat is echt kenmerkend/karakteristiek voor de organisatie?
We zijn een kleine organisatie, die daardoor in staat is om heel persoonlijk te adviseren.

Hoe zou je graag omschreven willen worden door klanten?
Als betrouwbare partner die doet wat ze beloven en waarbij de gegeven informatie klopt.

Zijn jullie aangesloten bij ANVR/SGR/Calamiteitenfonds? Waarom wel/niet?
We zijn aangesloten bij het SGR omdat we denken dat mensen in deze financieel onzekere tijd, zekerheid willen over de bestemming van hun geld.

Heb je nog iets toe te voegen?
Voor wie Toscane en Umbrië nog niet kent: ga vooral een keer kijken en laat ons je helpen bij de keuze voor een geschikte accommodatie.