Interview La Casita

Interview met Roger Kolenbrander
Interview met Roger Kolenbrander van La Casita

Persoonlijke vragen voor de geïnterviewde

Vertel eens wat over jezelf, hoe lang werk je al bij de organisatie? Wat is je huidige functie? Heb je ook andere functies gehad? Wat vind je wel/niet leuk aan je functie?
La Casita wordt geleid door Roger Kolenbrander en is ontstaan in 2001 uit liefde voor Spanje, het landschap en de cultuur. Na een universitaire opleiding en 15 jaar ervaring in de wereld van eten en drinken was het tijd voor een nieuwe uitdaging. Toch is het nooit gepland om bedrijfsmatig actief te zijn in Spanje. Na een uitstapje naar de Costa Blanca hebben we ons inmiddels weer volledig gespecialiseerd in Andalusië en exploiteren we zo’n 50 accommodaties in eigen beheer en bieden we werk aan 12 mensen.

Vragen over de organisatie

Waarom is destijds voor de bedrijfsnaam gekozen?
La Casita (‘het huisje) klinkt heel spaans en is toch voor buitenlanders te herleiden tot iets wat met huizen te maken heeft. Ook was in die tijd de domeinnaam nog beschikbaar met verschillende extensies.

Wat is de visie en missie van de organisatie?
We exploiteren accommodaties in eigen beheer waardoor we in staat zijn ons eigen stempel te drukken op de woningen, de inrichting en het onderhoud. We zijn bijna geheel zelfvoorzienend en slechts in uitzonderingsgevallen afhankelijk van de Spaanse cultuur en gewoonten. Omdat onze doelgroep in voornamelijk Noord-Europa zit zijn de maatstaven van onze gasten hoog. Met een eigen organisatie kunnen we daar optimaal aan tegemoet komen. Het belangrijkste is dat we mensen een mooie vakantie kunnen bezorgd. Het doel blijft de verwachting te overtreffen.

Wie is de doelgroep?
Gezinnen met kinderen, koppels, mensen die genieten van rust en natuur. Hooguit willen ze een paar keer naar het strand, maar het zijn zeker geen mensen die de hele week het strand opzoeken. Daarnaast hebben we veel overwinteraars als gast.

Waarin onderscheidt de organisatie zich van concurrenten?
We bieden alleen accommodaties met zwembad. Bij villa’s is dat altijd een privé-zwembad, bij de vakantieparken is dat uiteraard een gedeeld zwembad. Ons serviceniveau is hoog en gasten kunnen voor alles in hun eigen taal terecht (Nederland, Engels, Duits, Spaans). Alles ligt in een rustige omgeving, net buiten de bebouwde kom van het dorp.

Welke bestemmingen verkopen jullie op dit moment het meest?
We zijn volledig gericht op Andalusië en dan met name het achterland van Malaga, 10 – 40 km uit de kust.

Kun je trends of verschuivingen noemen m.b.t. bestemmingen?
10 jaar geleden sprak een Spaanse sfeer, uitstraling en kwaliteit erg aan. Die trend is volledig veranderd. Tegenwoordig moet alles aan de normen van tegenwoordig voldoen. Internet en in iets mindere mate airco zijn basisbehoeften geworden, net zo belangrijk als water en elektra. Huizen moeten ruimer en lichter zijn, met een inrichting die meer aan thuis doet denken.

Wat is echt kenmerkend/karakteristiek voor de organisatie?
Alles in eigen beheer, eigen personeel, Nederlands sprekend, rustige ligging van de accommodaties, zonder dat het afgelegen is. Een dorpje is altijd binnen 5 – 10 minuten binnen handbereik en wil je naar het strand, dan is dat zo dicht bij dat je ook voor een paar uurtjes er naar toe rijdt. De privé-villa’s hebben altijd een zwembad en veel rust, privacy en ruimte. De meeste villa’s hebben 10.000 m² eigen terrein. Bij ons ben je in Spanje en in Spaanse sfeer en heb je toch (bijna) alle comfort van thuis.

Hoe zou je graag omschreven willen worden door klanten?
Betrouwbaar, servicegericht, kleinschalig, persoonlijk, gezellig, mooie locaties, beter dan verwacht.

Zijn jullie aangesloten bij ANVR/SGR/Calamiteitenfonds?
Aangesloten bij de SGR.

Heb je nog iets toe te voegen?
Regelmatig vallen we bij Zoover in de prijzen. We hebben 2 vakantieparken in Andalusië. La Granja de Antonio die in 2014 een Zoover Award won. En Finca el Moralejo dat in 2013 en 2014 een Zoover Award won en in beide jaren door Zoover tevens is verkozen tot Beste Vakantiepark van Spanje.

Als je 2 vakantieparken hebt dan doe je blijkbaar toch iets goed als beiden een Zoover Award krijgen en 1 daarvan met de hoogste eer gaat strijken.