Ryanair breidt uit met nieuwe routes vanaf Eindhoven en Brussel

Geschreven op 8 maart 2018 door Gina

Uitbreiding voor Ryanair
Uitbreiding voor Ryanair
Ryanair gaat uitbreiden met nieuwe routes vanaf Eindhoven en Brussel. De airline biedt zeven nieuwe bestemmingen aan. Naast het uitbreiden van haar routes is Ryanair ook haar capaciteit op de Brusselse en Nederlandse luchthavens aan het vergroten. De prijsvechter gaat meer vluchten inzetten naar verschillende bestemmingen.

Nieuwe routes voor Brussel

Vanaf 28 oktober 2018 wordt Brussel een nieuwe vertrekhaven van Ryanair voor de bestemmingen Amman, Marrakesh en Malta. Er wordt vanaf Brussels Airport Zaventem gevlogen op Amman en Marrakech. Malta wordt vanaf Brussels South Charleroi Airport aangevlogen. Naast de nieuwe routes breidt Ryanair haar capaciteit vanaf Zaventem op Rome en Lissabon verder uit. Ook de capaciteit op Charleroi wordt verhoogd. Hier zet Ryanair meer routes in op de bestemmingen Edinburgh, Marrakech, Pisa, Sofia, Thessaloniki en Warschau. In totaal gaat het om 66 routes.

Uitbreiding voor Eindhoven Airport

Met ingang van dit zomerseizoen biedt Ryanair de nieuwe bestemmingen Athene en Bratislava aan vanaf Eindhoven Airport. Vanaf dezelfde luchthaven zal de airline ook Agadir en Riga als nieuwe bestemmingen aanbieden vanaf het winterseizoen. Vorig jaar stopte Ryanair nog met zes routes vanaf Eindhoven Airport. Nu laten ze met trots weten 40 routes aan te bieden vanaf de luchthaven. Ook gaat de prijsvechter haar bestaande routes op Faro, Lissabon en Sevilla uitbreiden. 

'Always Getting Better'

Sinds dit jaar heeft de airline een nieuwe strategie om de Nederlandse reizigers over te halen met Ryanair te vliegen. De 'Always Getting Better' strategie geeft aan dat ze hun airline blijven verbeteren en doet onder andere de belofte altijd goedkoper te zijn dan andere airlines. Bij deze belofte hoort de regel: 'Wie een goedkoper ticket vindt, krijgt het prijsverschil plus vijf euro terug'. Naast Brussel en Eindhoven vliegt Ryanair ook vanaf Schiphol Amsterdam en Maastricht Aachen Airport. Alleen al met de nieuwe routes van Eindhoven verwacht Kenny Jacobs, Chief Marketing, 3,6 miljoen klanten per jaar op de drie Nederlandse luchthavens. Dit betekent een groei van 9% voor Ryanair.

Nieuws