Ryanair vliegt binnenkort vanaf Schiphol

Geschreven op 2 september 2015 door Lan

Ryanair in Maastricht
Ryanair in Maastricht
De Ierse prijsvechter komt deze winter naar Schiphol. Ryanair vloog tot nu toe in Nederland alleen vanaf Eindhoven en Maastricht.

Slots

De vliegmaatschappij heeft de afgelopen jaren landingsslots aangevraagd voor vluchten vanaf Schiphol. De aanvragen werden voorheen echter steeds ingetrokken. De reden hiervoor is dat de zogenaamde prijsvechters Transavia, de dochteronderneming van Air France – KLM groep, het moeilijk kunnen maken. Dit jaar is de aanvraag echter niet ingetrokken, bevestigt Stichting Airport Coordination Netherlands, de organisatie die de slots op onder andere Schiphol toewijst. Een vliegmaatschappij kan op elk moment in het seizoen slots teruggeven. Het is dus aan de maatschappij zelf of ze de vluchten daadwerkelijk gaan uitvoeren. Ryanair had tot afgelopen maandag 31 augustus, de tijd om te beslissen of ze gebruik van de slots willen maken. Het ziet er naar uit dat Ryanair binnenkort tien dagelijkse vluchten gaat aanbieden vanaf Schiphol. De landingsslots die Ryanair heeft gekregen zijn namelijk niet teruggegeven. Hierbij gaat het om toeristische en zakelijke bestemmingen. Wat de exacte vliegroutes zijn wordt nog bekendgemaakt.

Ryanair

Ryanair is Europa's grootste low-cost vliegmaatschappij. De prijsvechter biedt goedkope vluchten aan naar diverse bestemmingen in Europa en garandeert hierbij dat de tarieven lager zijn dan bij de concurrenten. Ryanair heeft momenteel met 303 Boeing 737-800 vliegtuigen de grootste vloot van Europa. Dagelijks worden er meer dan 1.600 vluchten uitgevoerd vanaf 57 vliegbasissen. Ryanair is actief in 29 landen met 180 bestemmingen. Het businessmodel van het bedrijf is zeer succesvol vanwege de lage vluchtkosten. De maatschappij maakt winst op extra diensten zoals het inchecken van bagage, met prioriteit boarden en het verkopen van eten of drinken aan boord. Het Ierse bedrijf is in 1985 opgericht door zakenman Tony Ryan. Afgelopen zomer vierde de maatschappij de 30ste verjaardag van zijn eerste vlucht.

Nieuws